reede, 28. oktoober 2016

Ceres - Pluuto ja surm



Teema, mis sobib praegu, kui  Päike Skorpionis,  avaldamiseks.
On täheldatud, et inimesed, kelledel on Ceres-Pluuto aspektid, rohkem puutuvad kokku surma ja järgneva taassünni asjadega. Enamuses on neil selge arusaam, mis toimub ja kuidas. Ceres on sagedasti surmahoroskoopides rõhutatud, rohkem väljendunud. Kui surma momendil nende kahe aspektid siduda nataaliga, siis on pilt järgmine:

Cerese ja Pluuto kvadratuur ja poolkvadratuur võib tähendada „vastuhakku“ – inimene teadvustab surma kui ohtu; vahel võib see väljenduda kui hirm või tunnet, et on väljapääsmatus olukorras. Pelgab nii surma teemat kui surma ennast. Ta suunab oma tahte võitlemaks ohuga, aktiivselt sõdib selle vastu. Trigoon ja sektiil – see on „ülevaade“. Inimene selgelt kujutab ette, mis surm on, väljendub see mälestuste panoraamina. Ta sageli kujutleb seda momenti ette, võtab seda kui paratamatust ja on rahulik. Sageli tunneb selle vastu elavat uudishimu.

Ühendus ja opositsioon – „transtsententsus“. Inimene mõistab surma kui vahendit väljuda endast väljapoole. Konjunktsiooni puhul ta teadvustab surma ja elu kui ühtset tervikut, kui kosmilist teadvust. Opositsiooni puhul ta püüab analüüsida ja tervikut osadeks teha, igat detaili eraldi lahata.
Ceres-Pluuto aspektiga inimene sageli võtab surma filosoofiliselt. Surma moment on neile esmalt metafüüsiline protsess, mitte füsioloogiline. Nad selgelt saavad aru keha mõttest, et see füüsiline olek on ajutine (kusjuures ilma religioosse fanatismita). Nad sügavuti tunnetavad surma mõtet, filosoofilist saatust, filsoofilist „lõppu“ ja üheaegselt uut „algust“.

Ceres-Pluuto aspektidega isikud täpselt saavad aru väljendist „miski pole igavene siin Kuu all“. Surma ja taassünni teema mõjutavad nende filosoofilisi arusaamu kogu elu. Lähedase inimese surma nad elavad üle veel enne, kui see tegelikult saabub. Nad vapralt taluvad seda momenti.  

Ceres on surmakaartides üheks võtmeobjektiks. Sageli võib kohta transiitse Pluuto aspekte Ceresele või vastupidi, transiitse Cerese aspekte nataali Pluutole. Sageli on ka nii, et Ceres teeb täpseid aspekte nataalis iseendale. Värskeim näide on David Bowie surm. Transiitne Ceres  tema nataali  Ceresel Veevalajas. Või siis märtsis 2016 surnud kirjanik Anita Brookner, transiitne Ceres tema nataali Ceresel Kalades. Sageli on inimese lahkumisel siitilmast väljendunud ka Jupiteri aspektidega. Bowiel transiitne Jupiter tegi kvinkunksi Ceresele. Paar päeva hiljem surnud Alan Rickman`il transiitne Merkuuri ja transiitse Pluuto keskpunkt langes kokku tema nataali Ceresega Kaljukitses. Jacquelin Kennedy surma ajal tegi transiitne Ceres täpse ühenduse nataali Jupiteriga Kaksikustes. 

Meil blogija Kadri Luik suri päeval, kui transiitne Ceres lähenes tema nataali Jupiterile ja oli ühenduses transiitse Neptuuniga Kalades. Tema puhul transiitne Ceres tegi väga täpse trigooni nataali Ceresele ja Päikesele Skorpionis.
Võimalik, et surmakaartides, milledes me näeme nende kahe planeedi (Pluuto ja Ceres) omavahelisi seoseid, viitavad sellele, et inimene on selleks korraks täitnud oma maise ülesande ja tal on aeg lahkuda? Raske on aga aru saada seda, kui lahkub noor inimene. Pole ju veel õieti jõudnud oma missiooni täita, kui ära kutsutakse (Kadri Luik). Üks omapärane juhtum kus Cerese osa on ka märkimisväärne. Briti alpinist George Mallory jäi Everesti vallutamisel kadunuks. Juhtus see 8 või 9.juunil 1924. Tema kosmogrammis on Ceres 27 Kaljukitses. Surmapäeval transiitne Ceres 22 Jääras tehes suure orbiga kvadratuuri nataali Ceresele. Väikeplaneedi osalus aga ilmnes siis kui leiti tema surnukeha, 1.mail 1999.a. Siis asus Ceres ühenduses tema Päikesega ja oli 2 kraadise orbiga kvinkunksis nataali Ceresega ja kvadratuuris nataali Marsiga.

Näiteid surmakaartides transiitse Cerese ühendus nataali Ceresega või Pluutoga ja transiitse Pluuto aspektid nataali Ceresega. Allpool äratoodud näited peaksid seda tähelepanekut, et Ceres ja Pluuto on surmakaartides sageli esiplaanil kinnitama.

Kirjanikud:
Edgar Poe – trans. Cerses Kaljukitses  sekstiilis nataali Ceresega Kalades
Franz Kafka – trans. Ceres Jääras nonagon nataali Pluutole Kaksikutes ja trans. Pluuto poolkvad. nataali Ceresele.
Mihhail Lermontov – trans. Ceres Jääras sekstiilis nataali Ceresega ja trans. Cerese 4 kraadise orbiga ühendus  trans. Pluutoga.
Erich Maria Remarque – trans. Ceres Sõnnis kvad. nataali Ceresega Lõvis.
Aghata Christie – trans. Ceres Amburis oposit. nataali Ceresega Kaksikutes.
Lev Tolstoi – trans. Ceres Jääras konj. nataali Pluutoga ja kvad. nataali Ceresega Vähis.
Fridrich Engels – trans. Ceres Amburis kvad. nataali Pluutoga Jääras.

Muusikud:
Jim Morrison – trans. Ceres Kaksikutes nonagon nataali Pluut-Põhjasõlm ühendusega Lõvis.
John Lennon – trans. Ceres Vähis kvad. Nataali Ceresega Skorpionis (orb4).
Curt Cobain – trans. Ceres Sõnnis trig. Nataali Pluutoga.
Michael Jackson – trans. Ceres Neitsis konj. nataali Ceresega.
Whitney Houston – trans. Ceres Jääras oposit. nataali Ceresele ja trans. Pluuto Kaljukitses kvad. nataali Ceresele Kaaludes.
Amy Winehouse – trans. Ceres Jääras kvink.  nataali Pluutole Kaaludes

Poliitikud:
Reinhard Heydrich – Ceres Amburis oposit. Pluutoga Kaksikutes. (surn. 4.06.1942), trans. Ceres Kalades konj. nataali Lõunasõlmega
Indira Gandhi – trans. Ceres Sõnnis täpses oposit. nataali Ceresega Skorpionis ja poolkvad. nataali Pluutoga Vähis.
John Kennedy – trans. Pluuto Neitsis konj. nataali Ceresega
Abraham Lincoln – trans. Pluuto Sõnnis sekst. nataali Pluuto-Ceres ühendusega Kalades.
Eva Peron – trans. Pluuto Lõvis kvink. nataali Ceresega Kalades.
Augusto Pinochet – trans. Ceres Veevalajas kvad. nataali Ceresega Sõnnis.
Benito Mussolini – trans. Ceres Kaaludes kvink. nataali Pluutoga Kaksikutes.
Adolf Hitler – trans. Ceres Kaaludes kvink. nataali Pluutoga Kaksikutes
Nikolai II – aspekte Ceres ja Pluuto nataali suhtes ei tee aga sumapäeva Ceres ja Pluuto on täpses opositsioonis- Ceres 4 Kaljukitses ja Pluuto 4 Vähis
Olof Palme – trans. Ceres Neitis kvad. nataali Ceresega Amburis ja trans. Pluuto Skorpionis poolsekst. nataali Ceresega

Martin Luther King – trans. Pluuto Neitsis täpne oposit. nataali Ceresega Kalades
Yasir Arafat – trans. Ceres Kaaludes kvad. nataali Pluutoga Vähis
Ronald Reagan – trans. Pluuto Amburis täpne trig. nataali Ceresega Jääras
Boriss Jeltsin – trans. Ceres Jääras oposit. nataali Ceresega Kaaludes
Boriss Nemtsov – trans. Ceres ei tee ei endale ega Pluutole aspekti, kuid teeb ühenduse tema nataali asteroid Moskvale Kaljukitses ning kvad. nataali Marsile Kaaludes. Ja trans. Pluuto on täpses ühenduses trans. Kuuga Kaljukitses

Lech Kaczynski – transiitsed Ceres ja Pluuto ühenduses Kaljukitses ja trans. Ceres teeb trig. nataali Ceresele Neitsis ning trans. Pluuto teeb 140 nataali Pluutoga Lõvis
Osama bin Laden – trans. Ceres Kalades poolkvad. nataali Ceresega Sõnnis
Diana – trans. Ceres Kalades täpselt oposit. nataali Pluutoga Neitsis.
Christian Dior – trans. Pluuto Neitsis kvink. nataali Ceresele Kaljukitses
Al Capone – trans. Ceres Kalades trig. nataali Ceresele Skorpionis.

2016.aasta esimesel poolel lahkus mitmeid maailmas tuntuid inimesi. Lisaks Cerese ja Pluutole oli üheks teguriks ka asteroid Requim ühendus Pluutoga Kaljukitses.
Dave Mirra (X mängude 24 kordne võitja) – trans. Ceres Kalades konj. nataali Cersega
Anita Brookner (kirjanik) – trans. Ceres Kalades konj. nataali Ceresega ja trig. nataali Pluutoga Vähis
Edmund Piatkowski (kettaheitja) – trans. Ceres Kalades trig. nataali Ceresega Skorpionis ja trig. nataali Pluutoga Vähis
Hans Dietrich Genscher (ex saksa välisminister) – trans. Ceres Kalades kvad. nataali Ceresega Amburis

järgneb..

Kommentaare ei ole: