teisipäev, 1. september 2015

Valge laev - 2



13.oktoobri 1994.a. „Õhtulehes“ kirjutas Verni Leivak....Septembri teisel poolel Tallinnas viibinud maailmanimega astroloogi Pavel Globaga kohtusid „Molodjozh Estonii“ ajakirjanikud Inge ja Valentina Siig, kelle sulest ilmus „ME Kupetšeskaja Gavanji“ veergudel (30.septembril) intervjuu temaga. Lühendatud tõlge nägi ilmavalgust ka 10.oktoobri „Esmaspäevas“.

Perioodi alates tänasest, st. 13 oktoobrist kuni 22. oktoobrini nimetab Pavel Globa tallinnlaste jaoks väga ohtlikuks ajaks. Lausa mustadeks päevadeks. Eriti suur oht valitsevat naisi. Saatanlikud ahvatlused ja kiusatused ei jää paljudele võõraks, samuti võivat oma jälke tegusid korda saata seksmaniakk. Ettevaatlik tuleks Globa sõnutsi olla turult liha ostes ja kavatsus šašlõkibaari külastades tuleks peast pühkida. Tänasega olevat alanud 9 päevane röövimiste ja autoõnnetuste epideemia, mistõttu oleks targem kodus istuda, roolisolemisest rääkimata.
Meenutagem, et lisaks suurele hulgale globaalsetes mõõtmetes täppiläinud ennustustele hoiatas härra Globa kuupäevalise täpsusega saarte lähedal merel juhtuda võiva äsjase tragöödia eest. Ka olevat oodata tuleva aasta märtsi lõpul (1995) suuri tormiseid ilmu, mille läbi saavad kannatada eeskätt saarlased ja merelaevad. Inimohvreid siiski eriti palju ette näha ei ole.

Palusime Pavel Globa ettekuulutusi kommenteerida „Eesti Ekspressi“ horoskopistil. „Globa on oma ennustused sidunud deemonliku ja kurjakuulutava Musta Kuu ehk Lilithiga. Tegelikult on Lilith üks punkte tavalise Kuu liikumise trajektooril. Seda nn. fiktiivset planeeti (liigub läbi sodiaagi umbes 9 aastaga) kõik astroloogid ei tunnista, kuid need, kes tema mõjuga siiski arvestavad, loevad teda horoskoobi üheks kõige kurjakuulutavamaks osaks, millel seos kurjuse, karma, satanismi, seksuaalperverssuste ja kannibalismiga.

Kuna Must Kuu asub suure osa käesolevast aastast Sõnnis ja Eesti vabariigi tõusumärk on Kaksikud, leiame ta Eesti Vabariigi horoskoobis olevat XII majas, mis mundaanastroloogias annab aimu rahva vaimsest tervisest, suurtest saladustest, aga samuti riiki ja selle kodanikke tabada võivatest diversioonidest (mere) õnnetustest, maniakkidest, õõnestustegevusest, katkust ja teistest epideemiatest. Näiteks on teoreetiliselt võimalik, et praegu varjatakse riiklikul tasandil avalikkuse eest mingisugust suurt ja räpast saladust; samuti peaks hoolikamalt uuritama, missuguseid afääre ja tegusid pannakse praegu toime vaimuhaiglates, vanglates ja teistes salajastes paikades.

Neid musti päevi võis Globa aga ennustada (ehkki ma tema interpretatsioonimehhanismi loomulikult mõista ei pruugi) nii kindlalt tänu 19.oktoobri täiskuule Jääras, mis juba iseenesest soodustab igasugust inimlikku vägivalda, õnnetusi, impulsiivsust, läbimõtlematust ja tormakust. Kuna täiskuul tekib negatiivne aspekt Kaljukitses olevate Uraani ja Neptuuniga, võib see tähendada, et täiskuu nii öelda vajutab päästikule, muutes tühisteks ühiskondlikud seadused – ja moraalinormid ning eetilised piirangud. Võimalik, et praegu oleks tõepoolsest tark tegu võõrastesse inimestesse tavaliselt suurema ettevaatlikusega suhtuda (eriti üksikutes maakohtades). Välistatud pole mingi nakkushaiguslikult leviv kõri- või kurguhaigus. Inimlikul tasandil on pahedeks introvertsus, maniakaalne järjekindlus, süngus, oma tahte läbisurumine vahendeid valimata. Pangad peaksid olema ettevaatlikud. Õhtulehe artikli lõpp.

Ajalehes „Esmaspäev“ ilmus 19.juunil 1995.aastal artikkel – Pavel Globale vaieldakse vastu. Seal on kirjas järgmist: „Esmaspäeva“ kahes numbris ilmunud kirjutis sellest, et vene astroloog ja tulevikuennustaja Pavel Globa oli ennustanud reisipraami „Estonia“ katastroofi, on tekitanud meie lugejates mitmesugust reaktsiooni. On neid, kes tema ennustusi sõna-sõnalt usuvad, kuid on ka kahtlejaid. Mõnedes lugejates tekitasid need ajalehelood aga hoopis pahameelt.

Meie lehe toimetuses käis pärast esimese kirjutise ilmumist proua Helju Kuusk, kes astroloogiat tunneb ja Globa esinemisi alati tähelepanelikult jälginud on. Globa ütles tänavu Tallinnas kõneledes, et ta oli „Estonia“ hukku kindlalt ette ennustanud. Proua  Kuusk väidab aga, et päris nii see siiski ei olnud. Ta tegi Globa loengul üksikasjalikke märkmeid, sealhulgas ka selle kohta, mis puudutas möödunud aasta saatuslikku 28.septembrit, mil „Estonia“ ligi tuhande reisijaga põhja läks.

Globa olevat öelnud ainult, et tuleb õhtul olla lihtsalt liikluses ettevaatlik. Laevaõnnetusest ei olevat juttu olnud. „Kui ta nüüd ütles, et oli „Estonia“ katastroofi ette öelnud, siis polegi ta nii suur astroloog, piiblitundja ning Nostradamuse tõlgendaja, kui teeb endale valega reklaami“, kirjutas proua Kuusk „Esmaspäevale“. „Kõik me võime midagi ette näha. Tagantjärele oleme aga veelgi targemad. Austasin teda väga. Selline võte aga paneb kogu tema ennustamise õigesse valgusesse.“ Pettunud proua Kuusele tundub, et Globa käib meid iga natukese aja tagant hirmutamas. Eriti Eesti venelaste hulgas olevat pärast Globa esinemist paanika eriti suur olnud, sest nemad on ju siin tema peamised kuulajad. Sügisel kardeti vägistajaid, kardeti vorsti osta, sest see olevat inimlihast tehtud. Muidugi vaidlevad proua Kuusele jälle vastu ajalehe „Molodjozh Estoni“ ajakirjanikud, kes on korduvalt väitnud, et nemad võtsid Globalt intervjuu enne „Estonia“-laeva õnnetust ning et üksnes tehnilistel põhjustel ilmus see pärast kurba 28.septembrit. Artikli lõpp.

Ajakirjas „Paradoks“ ilmus aprillis 1995.aastal järgmine artikkel pealkirjaga „Astroloog Globa „Estonia“ ja kolmandast maailmasõjast“. Pärast „Estonia“ tragöödiat on hakatud rääkima astroloog Pavel Globast. Tema imidzile andsid palju juurde kuuldused, nagu ennustanuks ta laevahukku kuupäevalise täpsusega. Kes püüab põneva seltskonnauudise tagant leida tõestatud fakti, satub aga raskustesse, sest versioone selle kohta, mida Globa enne katastroofi teatas, on mitu.

Üks on selline, et septembri algul hoiatanud Globa vee tähemärgi all sündinud ööl vastu 28.septembrit reisile minemast. Moskva ajaleht „Argumentõ i Faktõ“ (4/1994) esitas novembris laevahuku ennustamise kohta küsimuse astroloogile endale. Globa vastas nii. „22.septembril Tallinna ametühingute majas esinedes ütlesin, et 28. või 29.septembril saab Eesti teate väga suurest merekatastroofist. Avaldasin kartust, et see päev muutub rahvusliku leina päevaks. Kohe esitati mulle küsimus:“ Nendel päevadel on meil Ponarovskaja konsert. Te tahate selle vist ära rikkuda?“ Vastasin, et arvatavasti kontserti ei tule, sest need päevad näivad kujunevat väga raskeks. 

24.septembril, neli päeva enne tragöödiat avaldas ajaleht „Vetšerni Kurjer“ minu prognoosi.“ 30.septembril, kaks päeva pärast tragöödiat kinnitas „Molodjož Estoni“, et Globa olevat ennustanud suurt merekatastroofi ning nüüd läkski ettekuulutus täide. „Argumentõ i Faktõ“ viis oma uurimistöö lõpuni ning otsis välja Globa nimetatud „Vetšerni Kurjeri“ numbri. Ja nüüd selgus, et 22.septembri esinemisel öeldud ta nõnda: „....kevadel võib tulla ebameeldivusi kaluritel, keda kimbutab loodusstiihia, eriti võib see juhtuda 10-20.märtsini.“ (10-20. märtsil oli Marsil ühendus Saturniga Kalades ja Mustal Kuul kvinkunks Pluuto-Põhjasõlm ühendusega Skorpionis). 28.septembriks ennustas astroloog hoopis autokatastroofi.

Ajakirjas „Paradoks“ (15-16/1994) rubriigis „Metapsüühika ajakirjanduses“ mainiti Saaremaa päästeameti meeste ärevust tekitavat teadet, et nemad tahavad olla valmis loodusõnnetuseks, mis märtsis aset võivad leida. Ka see kartus oli alguse saanud Globast, kuid õnneks pole seni midagi iseäralikku juhtunud.

Ajaleht „Na Grani Nevozmožnogo“ (11/1994) avaldab kahe septembrikuus Tallinnas peetud loengu ajal Pavel Globaga tehtud intervjuu. Küsitlejad on tema ütlemise kirja pannud järgmiste sõnadega: „Ja veel üks sünge kuupäev – 28.september. Soovitan selle õhtu kodus veeta. Sellel päeval võib saarte lähedal juhtuda tragöödia, mis on seotud mere ja tuultega.“ Intervjuus on taas mainitud ka märtsi: „Märtsi lõpul ootavad teid tormid, milles võivad kannatada saada saarte elanikud ja laevad. Õnneks on inimohvreid vähe, kui neid üldse on. Tahan teid lohutada: tulevik on teil helge ja ilus. Kuid ärge tehke vigu!“ Globa võis ju üksikasjades mööda panna, kuid üks näib siiski selge olevat: selle saatusliku päeva tabas ta ära. Artikli lõpp.

Ajaleht „Päikesetuul“ avaldas juba oktoobris 1993 Globa prognoosid, millest vene astroloog rääkis oma loengus 13.augustil. Refereeritud artiklis olid järgmised Globa ütlemised..... Eesti rahvus ja maa on märgistatud Kaljukitsega – sihiteadlik, perspektiivne, väga raskesti mõjutatav, töökas, aus. Eestis kodusõda ei tule, ehkki Narvaga saab toimuma veel kaks konflikti, tõenäoliselt 1994.aasta 10. ja 25.mai päikesevarjutusega seoses. Muulasi rahuldav kodakondsusseadus võetakse vastu 1994 märtsis-aprillis (kas oli nii?), praegu valmistatakse selleks ette pinnast seoses kriitiliste sündmustega Tallinnas, mis vastandub Eesti sündmustele, sest Tallinn on märgistatud Jääraga. Neis kahes tähemärgis paiknevad kaks nähtamatut planeeti – Valge ja Must Kuu. Muide, Marsi vastasseis Musta Kuuga põhjustaski plahvatuse Tallinnas Vabaduse platsil. See võib korduda uuesti 7-9 oktoobri paiku, kuid kergemal kujul ja kusagil Tallinna sissepääsuteedel (võimalik raudteekatastroofina). Praegu tunneb Eesti valitsus end väga kindlalt, kuid rahvale meeldib see üha vähem ja valitsus langeb 1994 lõpul või 1995 alguses (M.Laari valitsus astus tagasi 8.novembril 1994).

Saatuslik leke või isegi plahvatus Sosnovõi Bori AEJ-s ohustab ka Eestit. 1994.a. 5.novembri päikesevarjutus langeb täpselt Sosnovõi Borile St.Peterburi lähistel. See AEJ tuleks panna remonti, muidu ähvardab meid „Põhja Tsernobõl“. 1995 on võimalik ka laevaõnnetus (kahe laeva kokkupõrge). 1997 võib plahvatada ka Ignalina AEJ Leedus. Usun, et rohkem Eestit miski ei ähvarda. Artikli lõpp. Aasta varem ei ridagi Estoniast. Ja välja käidud AEJ plahvatused ka ei toimunud, teistest õnnetustest rääkimata.

Tuntud teadmamehelt Gunnar Aarma`lt küsiti 1994.aastal intervjuus: „Kas olete unes midagi ennustuslikku näinud?“ Aarma vastas: „Olen küll. Öösel pärast „Estonia“ hukku nägin, mispärast laev hukkus. Siis veel ei teatud, et vesiir oli eest ära rebitud, aga mina nägin seda. Lained olid väga tugevad, peksid visiiri puruks. Laeva kere oli valesti ehitatud. See laev oli ehituse viga.“

Kirjastuse „Nebadon“ direktor Peep Sõber avaldas 1994.aasta lõpul arvamust, et „Estonia“ hukupaik on eriline koht, energia kandub seal ühest süsteemist teise – vana läheb välja ja uus tuleb sisse. Sõber oletas, et seal võiski toimuda nii tugev energia ülekanne, et laeva konstruktsioonid ei pidanud sellele vastu. Katastroof oli üks meie rahva stressist puhastamise episood, negatiivsetest kalduvustest vabanemise protsess. Rasked asjad töötavad üldise valgustumise ja vaimse arengu heaks ja see ei peaks depressiooni tekitama. Iseloomulik on see, et just Rootsis ja Eestis oli sel hetkel valitsuskriis. See näitab rahva kollektiivse teadvuse kriisi,“ ütles Sõber.

Budistliku kirjanduse väljaandja Erik Arro kirjeldas 1994.aasta lõpul „Estonia“ õnnetuse kolme müstilist seost 28.septembriga 1939, mil põhja läks Eesti riik. Tollal sõlmiti pakt, mille alusel Eestis loodi N.Liidu sõjaväebaasid. „Esiteks on laeval ja riigil üks nimi. Teiseks hukkus just nimelt laev, mitte rong või lennuk. Iidsest ajast on riiki võrreldud laevaga: riigilaev, riigitüür. Kolmandaks on tähendusrikas kuupäev,“ ütleb Arro. Imelik on siinjuures see, et endemärk on suunatud minevikku: Eesti Wabariik on ammu, 55 aastat tagasi hävinud ja nüüd, justkui meeldetuletusena hukkub ka samanimeline laev.“ Ja järeldus: „ 28.september 1939 oli eesti rahvale eriline, väga raske ja saatuslik. Laeva uppumine hoiatab, et me ei ole veel teinud sellest saatuslikust päevast õigeid järeldusi, peame sellele rohkem tähelepanu pöörama. Meie surnud esivanemad tahavad, et me toonast katastroofi ei unustaks.“

järgneb...

Kommentaare ei ole: