teisipäev, 4. november 2014

Kolm musketäri - Athos



Artikkel sarjast Kirjanduse peategeleaste astroloogia

Tema täisnimi oli Olivier d`Athos de la Fere, vikont de la Fere.
Athos oli d`Artagnani jaoks kõige armsam sõber ja ühtlasi tema õpetaja. Kui võtta arvesse Athose kohta teadaolevaid fakte, võib oletada, et tema päikesemärgiks sobiks Kaalud. Sest ta erines teistest oma taskaalukuse ja õigluse poolest. Kaalude Päike annab teatud veetluse, elegantsuse ja viisakuse. Neid omadusi leiab Athose juurest kindlasti. Kui see on nii ja arvestades, seda, et Athos oli umbes 28 aastane, kui ta tutvus d`Artagnaniga, siis võiks tema sünniaasta olla 1598. Sel aastal Saturn asus Kaaludes, oma eksalteerituse märgis, mis lubas Athosel olla teravalt aus ja õiglane. Saturniga Kaaludes horoskoobi omanikul oli täis õigus olla kohtunik (näiteks lugu tema naise Mileediga).

Athose iseloomus on tunda Kaljukitse askeetlikus. Võimalik, et Kaljukitses asus tema Kuu, sest ta oli väga kinnise loomuga, ei näidanud välja oma tundeid. See on iseloomulik paljudele Kuu Kaljukitses isikutele. Kuna Kuu on selles märgi pagenduses, siis emotsioonid, mis on suletud hingepõhja, pidid leidma mingi väljapääsu ja selleks üheks väljapääsuks oli veini joomine. Seda jõi ta ohtralt aga isegi purjus olekus ei kaotanud mõistust. See on tugeva Saturni näitaja, valitseda end ja oma keha igas olukorras.

Tugev pidi olema ka Marss, võimalik, et Skorpionis (külmavereline, kartmatu). Oktoobris 1598. aastal just selline seis oli. Samas märgis asus ka Merkuur, ta oli sõnaaher. Kui rääkis, siis teravmeelselt ja veendunult. Merkuur oli ühenduses Marsiga (1.10.1598), mis andis käteosavuse rapiiri käsitlemises, kiiruse ja tugevuse. Veenuse asukohaks pakuks Neitsi märki, mis tekitas talle probleeme armastuses. Musta Kuu ja Selena asetaks Lõvisse – karmalised probleemid, mis seotud just isikliku eluga ja lastega (tuletage meelde tema kurvalt lõppenud abielu, samuti dramaatiliselt kaotatud poeg). 

Lõunasõlm oktoobris 1598 asus Lõvis, Põhjasõlm siis Veevalajas – armastusest sõpruse suunas, tähtsuselt võrdõigluse poole. Tuletage meelde kuidas Athos varjas oma krahvi päritolu, püüdes asuda teistega samale päritolu tasemele. Pealegi oli Lõunasõlmel ühendus Neptuuniga, salatsemise ja varjamise peamise planeediga. Jupiteri paigutaks Vähki – ustavus traditsioonidele, oskus austada teisi inimesi ja iseenda ausus oma tegude eest. Neptuunil on ühendus Lõunasõlmega Lõvis, näitsb tema aadliku päritolu.
 Nende kirjelduste põhjal võiks pakkuda sünniajaks 1-8 oktoober 1598. aasta. Rohkem sobiks vast 7-8 oktoober, sest siis on eespool äratoodud võimalikud planeetide asukohad just vastavad. Teeme kaardi 7. oktoobrile 1598. aastale, sünnikohaks võtame Pariisi.


Päikesel ühendus Athosega Kaaludes, Kuu Kaljukitses kvadratuuris Saturniga, selle ühenduse kohta saab öelda, et tunded võivad tekitada probleeme naistega. Vanemas eas ta hakkab asju paremini mõistma ja leiab kergemini hingerahu. Kuul trigoon Veenusega Neitsis, viitab meeldivale inimesele, hea maitse aga vahel liiga enesekeskne. Merkuuril ühendus Marsiga Skorpionis, kindlad veendumused, intellektuaalsed võimed ja sõjandusoskus. Mõistus valitseb kirgede üle. Marss Skorpionis suurendab emotsionaalset ja füüsilist energiat, annab otsustavuse ja tahtejõu. Neid omadusi leiab samuti Athose iseloomust. Veel on Marss Skorpionis jäägitu pühendumine, vastasel korral pole mõtet, ei tasu hakata vaeva nägema. Ja Athos oligi mees, kes pühendus jäägitult oma sõpradega koostööle. Samuti kuninga teenimisele.

Jupiter Vähis andis intuitsiooni ja teiste inimeste mõistmise, lahkuse ning sümpaatia. Lisas juurde optimismi ja paindlikust. Ütleks nii, et Athos oli oma kaaslastele üheaegselt „ema ja isa“ eest. Jupiter kvadratuuris Päikesega annab vahel liigse optimismi või hoolimatuse iseenda suhtes. Ega ta endast eriti hoolinud, kui oli tegu sõprade kaitsmisega. Jupiteril kvadratuur asteroid Athosega, see sümboliseerib teda kui õpetajat ja teiste kaitsjat.

Uraanil ühendus Pluutoga Jääras, põlvkondlik aspekt. Ühendusel on mitmeid skorpionlikke omadusi. Uraan Jääras on eneseusaldus, annab võimaluse oma eesmärkide saavutamiseks. Ühendus Pluutoga lisab annuse olla liider. Karmal täpne ühendus Selenaga Lõvis, seostaks tema päritoluga. Vaatame, mida teevad ja asuvad võimu ja väge sümboliseerivad asteroidid.

Passiivne võitleja ta polnud, kuna Attila ja Hidalgo olid ühenduses Amburi alguses. Võitleja oma põhimõtete ja oma maailmavaadete eest. Hidalgo hoidis liigsest tormakusest. King ja Varuna koos Kaljukitses nähatvasti ühendus Kuuga. Ta oli ise oma tunnete kuningas.Caesaril ühendus Kingi ja Varunaga tegi temast kolmiku juhtfiguuri. See kooslus opositsioonis Jupiteriga. Lõvis. Neptuun on kolme asteroidi haardes, Pandora, Fanatica ja Patria poolt mõjutatud. Neptuuni aspektid ja positsioon teevad temast salapärase ja varjatud tunnetega mehe. Kaalud/Skorpion piiril on Narcissus ja Penthesilea ühendus Marsiga. Athos nüüd eneseimetleja polnud, kui nautis küll oma mõõga käsitlemise  oskust ning oli uhke ka musketäri vormiriietuse üle. Mileedit näitab vast Bellona ja Walkure ühendus Vähis, mis kvadratuuris Uraaniga. Mileedi oli tõesti ettearvamatu daam, üksjagu skorpionlikku mürgilisust ja teisalt veetlust ning ahvatlusoskust. Temast räägime natuke veel edaspidi.

Vaatame, mida ütleb Athose kohta kaardi psühholoogiline läbilõige. Tema esimene planeet sodiaagiringis on Jupiter. Esimene planeet näitab tema jõukohta, tema kindlat meelt. Athosel oli vajalik olla kellegiga koos, omada sõpruskonda. Vastukarva olid piirangud. Ta ei põdenud, kui teda ei tunnustatud. Teine planeet on Veenus, positsioon annab tunnetuse ja näitab, millest kõige enam puudust tuntakse. Veenus on selle puuduva näitaja. Selleks on armastuse puudumine, harmoonia ja tasakaalu vähesus. Ja Athosel jäi tõesti puudu just armastuse liin naistega.

Viimane planeet on Kuu. Planeet viimasel kohal on tema nõrkuse näitaja. Selleks oleks rasked lapsepõlve mälestused. Pole küll teda, milline oli tema lapsepõlv, kuid miski teda siiski painas, vast mälestused, mis eelnesid musketäriks hakkamist. 

Asteroid Athos.

Kataloogis number 227930 all. Avastati 14. aprillil 2007.a. Saint-Sulpice`s. Avastaja oli B. Christophe. Esialgne tähis 2007 GG 6. Tiiru ümber Päikese 5,57 aastaga. NASA andmebaas selle asteroidi kohta ütleb, et nimetatud „Kolme musketäri“ ühe peategelase Athos`e auks, kelle eluaastad 1595-1661. See sünniaasta erineb oletatavast sünniajast, mida sai eespool siis püütud ära arvata. 



Asteroidi avastamise kaardis on Athosel ühendus Musta Kuuga Kaaludes. Ja kuna pakkusin, et Athose päikesemärgiks võiks olla Kaalud, siis antud juhul sobiks nimeline asteroid igati sellesse märki. Põnev ka see, et Aramis ja Porthos on täpselt ühenduses Skorpionis. Asteroid d`Artagnan aga asub Kaksikutes ühenduses Veenusega ja teeb trigooni Aramis-Porthosele.

Athosel oli samuti oma prototüüp. Selleks oli Armand, Seigneur de Sillegue, d`Athos, et d`Auteville, (umbes 1615-1643). Kuid väidetakse , et peale nime on prototüübil ja romaani Athosel vähe ühist.
Athose rolli filmides on mänginud üsna paljud näitlejad. Ka filme on tehtud läbi aastate palju. Näiteks Oliver Reed 1973, vene näitleja Veniamin Smehov 1978, Kiefer Sutherland 1993, John Malkovich 1998.
Oliver Reed – Athos 7 kraadi Vähis kvinkunksis Merkuuriga. Asteroid d`Artagnan Kaksikutes täpses opositsioonis Musta Kuuga.

Veniamin Smekhov – Athos 15 Skorpionis kvadratuuris Päikesega. Nataali Porthos on ühenduses Musta Kuuga Jääras ja Aramis ühenduses Veenusega Vähis.
Kiefer Sutherland - Athos 2 kraadi Neitsis. Nataali d`Artagnan 26 Lõvis on  trigoonis tema nataali Päikesega ja trigoon ka avastamise Päikesega. Hea klapp oli neil omavahel ka romaanis. Huvitav seegi,et näitleja Päike on ühenduses Porthosega Amburi lõpus. Nataali Aramis 19 Kaaludes ühenduses avastamise Musta Kuuga.
John Malkovich – Athos 23 kraadi Sõnnis kvinkunksis Marss-Neptuun ühendusega Kaaludes.

Kommentaare ei ole: