teisipäev, 12. november 2013

Aasta tagasi arvati nii..




2012. aastal toimus United Astrology Conferents ja seal arvasid enamik astrospetsialiste, et lähiaastatel ootab meid kõiki ees suured muutused. Sest taevas ise näitab, et asi on naljast kaugel. Uraan, Neptuun ja Pluuto seisud peegeldavad seda olukorda, mis meil oli möödunud sajandi 20-30-datel. Ees on oodata kriisi jätkumist ja vajadus nii öelda „uue perestroika“ järgi. Ja need pole lihtsalt sõnad, mis tüütuseni ära on leierdatud, vaid tõsised järeldused.

Tuntud astroloog Raimond Merriman on öelnud, et praegune taevaseis viitab järgmist: juba 2013. aastal alguses hakkab muutuma geopoliitiline kaart, rahvusvaheline õigus, kodaniku õigus. Muutub piir lubatava ja lubamatu vahel.Muutused veel mitmetel teistel aladel. Valor: Eks eelmise paavsti tagasiastumne ole ka üheks selle tunnuseks, et muutused leiavad aset ka religioonis. Veel täheldatakse,et tõuseb islami egeregor.

Astroloogid ei luba maailmale rahu, kuid taevas ei näe ette ülemaailmset katastroofi. Nad kutsuvad olema valmis kohalike lokaalsete konfliktide ja sõdade võimalikuse tekkeks. India astroloog Narjana Rao prognoosib, et sõda Iraani vastu on möödapääsmatu, milles Israel tuleb välja võitjana. Temal on veel prognoos, et kaob Pakistani riik ja et Venemaast saab rikas riik aga ta on väga kaugel demokraatiast. 

Valor: 2013. aasta hakkab lõppema, sõda Iraani vastu pole olnud, kuigi oht ikka püsib. Erilist muret tunneb doktor Rao Venemaa Kaug-Ida olukorra pärast, kus võivad tekkida suured konfliktid, mis seotud omandiküsimustega. 
Venemaa püüab vähem sõltuda läänest aga see ei õnnestu sel määral, kui nad seda ise tahaksid. Rubla tugevus ei ole ka raudkindel. Riik suundub jälle, kui mitte „külma sõja“ aega, siis „külma maailma“ poole.

Vähe optimismi on ka loodusjõudude käitumise suhtes. Palju saab olema erinevaid loodusjõudude „väljaastumisi“. Ja põhjuseks on kaugete planeetide omavaheline seis. Uraan provotseerib tehnoloogilisi avariisid (Fukusima aatomelektrijaama õnnetus toimus Uraani sisenemisega Jäära märki). Neptuun tingib mereõnnetusi, epideemiaid ja tegelemist mutatsioonidega. Võimalik on uute viiruste teke. Planeet üldse on ette tõmmanud „uduloori“ ja tema toimetusi on raske näha ja aru saada. Mis puutub Pluutosse, siis tema positsioon „soosib“ maavärinate ja vulkaanide aktiivsust, avariisid aatomjaamades ning masside psüühilisi väljaastumisi.

Majandus – ja finantskriis ei ole veel konverentsis osalejate arvates möödunud. Nad arvavad, et pisikeste tõusudega, kestab see vähemasti 2015. aastani. Ja tunda annab veel kuni 2020. aastani. Valor: (siis algab uus Jupiter-Saturni ühenduse tsükkel Veevalajast). Ka dollar kaotab pidevalt oma ülemaailmset staatust ja ei soovitata hoida oma sääste selles valuutas. Kui kaob Hiina juaani toetus, siis dollar kolinal kukub. 

Ka euro ei saa tundma kindlat jalgealust. Soovitatakse oma sääste hoida kullas. Üsna ükmeelesed ollakse selles, et USA kaotab pidevalt juhtivat rolli finantsis ja majanduses. Valor: 2014.a. hakkab  Pluuto pingestama, on opositsioonis riigi Päiksega ja kvadratuuris riigi Saturniga. Kapitali voog liigub Aasia suunas. Kiirelt areneb edasi infotehnoloogia laiaulatuslik valdkond.
Kuusõlmede liikumises, eriti Lõunasõlm Sõnnis, nähakse majanduse stagneerumist, elutaseme langust. 

Muutusi tulevikus nähakse ka peresüsteemis. Valdavaks saab süsteem ema-laps. Tõusuteel on alternatiivsed liikumised, ravis ja toitlustuses. Astroloog Maria Duval arvas, et 2014. aasta on stabiliseerumise aasta. Järgmine pingete kuhjumine tuleb siis, kui Uraan siseneb Sõnni märki (2019.a. algul). Planeet on seal aastani 2025 ja nõuab uut lähenemist majanduse arenemisel. Tema arvates Uraan-Pluuto disharmoonia tingib jätkuvalt maavärinate sagedast esinemist, plahvatusi ja tehnogeenseid katastroofe.

Üldist pingefooni hoiab seega pidevalt üleval Uraan-Pluuto kvadratuur. Pikk pingeseis annab inimkonnale võimaluse teoks teha need muutused, mis juba ammu karjuvad selle järgi. Inimkond kardab muutusi, on selle suhtes umbusklikud ja ei kipu sugugi kohe kaasa minema. Ja siis tulevadki konfliktid vana ja uue vahel.
Kuid ega progress seisma ei jää. Suurte sammudega liigub edasi meditsiin, kosmose hõivamise programmid. Konkreetsemaid prognoose sel konverentsil välja ei öeldud, piirduti üldsõnaliste ütlemistega.

Kokkuvõtvalt siis seda, et üle aasta tagasi tehtud üldised prognoosid mingit maailmakatastroofi edaspidi ette ei nähta. Oli ja tuleb ka järgmisel aastal nii pingeid kui harmoonilisi perioode.

Kommentaare ei ole: