esmaspäev, 14. november 2011

Venemaa - võim ja tähed 7

Rjurikute riigikaart 2


Põhjasõlmel on täpne ühendus kääbusplaneedi Haumeaga Neitsis. Kuidas seda Vaikese ookeani regiooni jumalust sellega otseselt siduda? Ehk ei kuidagi, sest eks siis toimus ilmas teisigi olulisi sündmusi ja seda näiteks Vaikse ookeani aladel. Teisalt on Haumea tihedalt seotud varjatud sisemise jõu (tuumaenergia) arenguga. Kas tõesti on see viide kauges tulevikus saabuva tuumaenergia valdamisele. Ühendus Põhjasõlmega sümboliseerib ju tuleviku sihte ja eesmärke. Näiteks Saksa kolmas Reichi kaardis (30.01.1933) on Haumea opositsioonis Saturn-Merkuur keskpunktiga ja nad ei jõudnud oma tuumaprogrammi ellu viia. NSVL moodustamise kaardis on Haumea ka opositsioonis Mekuuriga, kuid Põhjasõlmega on sekstiil ja Saturniga pole peaaspekti.USA radixis on Haumeal opositsioon Uraaniga ja Põhjasõlmega trigoon. Opositsioon kord laseb, kui mujalt toetust on, ja kord ei lase tuumajõu arendamist läbi viia. Hiinal on Haumea Pluuto lähedal ja kvadratuuris Veenusega ning kvinkunksis Jupiteriga.


Ja üldse on ehk nii, et kuigi mõnel suurel või väikeplaneedil on mõni oluline aspekt, siis ei pruugi see antud sündmuse või riigi puhul mängida mingit rolli. Kui panna kaardile enamus meile teada ja tuntud printsiipdega kääbused või asteroidid, siis teeks see interpreteerimise raskeks ja arusaamatuks ning oleks veel vähem mõistetav. Teisalt on raske välja jätta taevakeha, mille printsiipi arvestades tundub haakuvat antud looga või riigiga.Seepärast ma neid ikka nii öelda igaks juhuks ära toon ja püüan leida ka seletuse juurde.

Kas ei ole Põhjasõlme asend Neitsis märk sellest, et tulevane Venemaa saatus on olla just liht- ja töölisrahva ja põllumeeste/karjakasvatajate maa. Samuti tulevikus olla edasiviiva teaduse ning meditsiini esirinnas. Ja selle rahva juured Lõunasõlme järgi ulatuvad siis kaugete aegade taha, sügava usu ning salapärasuse rüppe. Kogu pikk Venemaa ajalugu näitab, et kuni Oktoobrirevolutsioonini oldi tugevasti kinni religioonis ja vajati “isakest tsaari”, kes neid juhtima pidi. Ka peale revolutsiooni vajas rahvas ikkagi kedagi “batjushkat”, kes maad valitseks. See on nii sügavalt sisse juurdunud, et tänapäevalgi ei saada ilma selleta läbi. Riigi valitseja on nende jaoks A ja O, ilma selleta ei saa kuidagi läbi.

Sõlmed on kvadratuuris hiljuti nime saanud cubewano Salaciaga. Aspekt pole küll täpne aga arvan, et teatud mõju sellel on. Salacia aitab kaasa raskuste ületamisel, lisab uhkust, esindab emotsionaalset võimu, annab võimaluse luua midagi uut. Aitab kaasa usulisele ärkamisele. Tema negatiivne külg on alkoholilembus, ahvatlus mõnuainetele ja teistele nõrkustele. Salacia on mütoloogias Neptuuni kaasa (naine), Rooma jumalanna, merenümf Tritoni ema. Tema nimi tuleneb sõnast salum – merevaht.Salacial on trigoon Pluutoga ja Veenusega, moodustub tule kolmnurk.

Tuulepesa foorumis arvab Vikker Salaciast nii: Salaciat võib seostada kõigi tundmustega, mis on küll olemas, kuid millel ei ole nimetust ja tänu sellele pole sellest võimalik rääkida ega ka miskit teada saada. Ometi on ta olemas ja kohal. See võiks olla printsiip, mis paneb lõputult endasse vaatama, ilma et sellel mingit tulemust oleks. Sisekaemus ilma kaemuseta, mis on pilgeni kõike täis, olles vormiliselt tühi.

Ise ma seostaks Salaciat veidi ka huumoriga. Vaadates tänapäeva vene tipphumoristide tunde kestvaid esinemisi vene telekanalite kaudu, leian, et oma absurdsete olukordade, naljade, riigis toimuvate tobeduste jms. üle, tohib naerda ja rääkida ainult venelane ise. Teised rahvused seda ei tohi teha, pannakse kole pahaks, solvutakse hirmsasti ja süüdistatakse siis teisi oma nina toppimisega vene rahva siseasjadesse. Salacia on uhkus, mentaalne tundlikus. Huumor on seotud samuti Chironiga, see asub kaardis Lõvis Veenuse lähedal. Aga olen lugenud, et Chironi positsiooni enne 19. sajandi keskpaika ei saa võtta päris kindlalt, kuna tema orbiit on ebapüsiv ja varasemad asukohad sodiaagis ei ole päris õiged, vahel lausa mitu märki mujal, mida erinevad astro-programmid näitavad.


Kaljukitses on aga täpses ühenduses ülikauge Sedna ja Damocles. Sednat otseselt seostada poliitikaga ei ole nähtavasti mõtet. Tema väga pikk ja aeglane tiir ümber Päikse rohkem seotud globaalsete kliima ja väga põhjapanevate muutustega. Uue rahvusriigi tekkimine seda nüüd küll on aga vaatame, kuidas Sedna edaspidi Venemaa ajaloos end ilmutab. Võimalik aga, et uue rahvusriigi tekkimine siiski nii oluline taevasele maailmale oli, et maal valitsenud kaose päästmiseks, tulid taevased jumalused Damocles ja Sedna üheskoos materiaalsesse maailma uut korda looma, saades trigooni näol toetuse ka Chaoselt endalt. Isamaad sümboliseeriv Patria on täpses opositsioonis Karmaga.Oli viimane aeg panna alus ja luua slaavi rahvaste ühtne omariiklus.


Samaaegselt koos Rjuriku võimule tulekuga toimus Euroopas sündmus, mis puudutas hiljem oluliselt ka Venemaad. Nimelt ristikiriku lõhenemine roomakatoliku ja Bütsantsi ehk idakirikuks. See muutis Kesk- ja Ida Euroopa nende võitlustandriks, kus mõlemad püüdsid endale rohkem liikmeid saada. Bütsantsi misjonärid Kyrillos (825-869) ja Methodios (827-884) saadeti aastatel 863 – 864 keiser Michael III poolt Musta mere kirderannikule kasaaride kuningriiki. Nad tõlkisid pühakirja vana-bulgaaria ehk kirikuslaavi keelde ning arendasid välja slaavi tähestiku kirillitsa, mis on Venemaal ja Bulgaarias tänapäevani kasutusel.


Vene astroloogia materjalide hulgast leidsin Boriss Romanovi vene ajaloo ülevaate, kus oli kirjeldatud järgmist: Aastal 945 toimus esimene suurem rahva rahulolematuse ja andamite võtmise vastane rahutuste laine, mis vene kroonikas kirja pandud. Selles tasuks tähele panna üht huvitavat tsüklit, mis seotud maagilisel septeneri planeetide tsüklitega. Tsükkel ise on 960 aastat pikk.Ta sisaldab Ida ja Avesta tsüklite korduste summat. Saab öelda, et see on kalendri rütmide täielik spekter. Kui nüüd 945 aastale liita 960, saame 1905. aasta, esimese tõsise, viimase tsaari revolutsioonile viitava sündmuse. Nende vahel on seega side olemas, nii ajalooline kui astroloogiline.


Ja veel, Rjuriku poja naine Olga lasi end ristida 14. sept. 957. aastal. Seda aega loetakse (autori järgi) Vene õigeusu alguseks. Kui nüüd liita 957 juurde 960, saame 1917. saatusliku aasta Venemaa ja ka religiooni lõpu jaoks. Müstilisi seoseid on veelgi. Näiteks kui liita 862 aastale see 960 aastat, saame 1822. aasta. Siis Venemaa keiser Aleksander I kuulutas, et tema riigi mõjusfäär Ameerikas ulatub Oregonini ning sulges Alaska veed välismaistele laevadele. Suure tsükli väiksem osa, 96. aastat on samuti tegev. 1822 pluss 96 teeb 1918. Sel aastal Venemaa pidi loobuma Brest-Litovski lepinguga suurest osast oma läänepiiride territooriumist.


jätkub...

Kommentaare ei ole: