kolmapäev, 10. veebruar 2010

Planeet pagenduses


Astroloogias vaadatakse planeedi positsiooni järgi tema tugevust. On ta oma kodu- või eksalteeritud märgis. Samuti seda, kas planeet on nõrgestatud või languses (eksiili vastasmärgis). Pagendust vahel nimetatakse kahjustatud seisus olevaks planeediks. Mina eelistan nimetada planeeti, mis asub oma kodumärgi vastasmärgis, pagenduses olevaks. Planeet pagenduses peaks nagu näitama tema nurka surutust või nõrkust. Pagendus on selle planeedi jaoks nõrgematoimeline asetus, kuid see ei ole tingimata halvaendeline. Selle kohta on rida näiteid, kus isikul on mitmed planeedid pagenduses, kuid oma tegude ja tuntusega on need isikud vägagi teada ja austatud.

Kaugemast ajaloost on tuua selline suurkuju nagu seda Abraham Lincoln. USA 16-s president on ameeriklastele nende südametunnistus ja au. Temal on tervelt viis isiklikku planeeti pagenduses.
Päike – 23 Veevalaja
Kuu – 26 Kaljukits
Merkuur – 10 Kalad
Veenus – 7 Jäär
Marss – 25 Kaalud

Ja ometi sai temast väga suur mees. Majade järgi on pilt natuke teistsugune. Päike I majas on eksalteeritud seis. Kuu XII majas on languses. Veenus I majas on pagenduses, kuid ta on II maja tipule väga lähedal. Marss on VIII majas samuti tugev, oma kodumajas. Need kaks viimast planeeti nähtavasti olid olulised tegurid tema elujõu ja ettevõtmiste kujunemisel. Samuti Päikese konjunktsioon AC-ga. Erinevad andmebaasid annavad AC asukohaks natuke erinevaid kraade. On horoskoop, kus AC on 18.55 Veevalajas. Selle järgi jääb ka Veenus II majja ja ühendusse maja tipuga. Teine horoskoop on selline, kus AC kohaks on märgitud 22 Veevalaja.

Päikesega pagendusmärgis on kõik Veevalajad. Nemad on teistsugused kui Lõvi Päikesega isikud. Kuid reaalses elus on pagendatud Päikesega inimesed küllalt edukad ja edasijõudvad. Nimekiri saaks hästi pikk, kui neid ära tuua. Nimed nagu Abraham Lincoln, Thomas Edison, Louis Pasteur, Franklin Roosvelt, Louis Amstrong, Lewis Carroll, Charles Dickens, Ronald Reagan jpt. räägivad iseenda eest.

Lincolni Kuu Kaljukitses paistab olevat tugev seis, vaatamata positsiooni pagendusele. Kuuga Kaljukitses poliitikutel on veel näiteks Lenin, Adolf Hitler, Rudolf Hess, Indira Ghandi, Arnold Schwarzenegger, John McCain.

Kultuurimaailma tegijatest on Kuu Kaljukitses: Federico Fellini, John Lennon, Annie Lennox, Brad Pitt, Matt Damon, Jonny Depp, David Bowie, Kevin Costner, Gerard Depardieu, Antony Hopkins, Elvis Presly ja paljud paljud teised.

Eesti tuntud inimestest on Kuu Kaljukitses: Toivo Asmer, Aadu Hint, Paul Keres, Oskar Luts, Raimond Valgre, Sulev Nõmmik, Andres Tarand, Mati Unt, Tiit Vähi, Arnold Rüütel jt. Ja neid inimesi pole see sugugi seganud ega taksitanud, et Kuu on pagendusmärgis.

Sündmustes, kui Kuu oli Kaljukitses märgiks, tooks ära ainult mõned tuhandete oluliste seast: Nikolai II astus troonile, Saksamaa kapituleerimise 2.mail 1945.aastal. Eesti taasiseseisvumine 1991. Kuu näitab pigem igapäeva tegemisi ja ettevõtmisi. Mingi kardinaalse sündmuse käivitajaks ta vaevalt on, pigem siis varem küpsenud plaani või toimingu kulmineerumist Saturni valitsevas märgis.

Üle kolmekümnes lennundusega seotud katastroofides ei leidnud ühtegi, et Kuu oleks olnud Kaljukitses. Nimekiri muidugi lühike, et mingeid järeldusi teha aga neis suuremates lennuõnnetustes ei leidunud tõesti ühtegi Kuu positsiooniga Kaljukitses juhtumit. Ei leidnud seda ka maavärinate ja vulkaanipursete kaartides. Ja üldse ei hakanud silma, et teistlaadi katastroofide kaartides oleks Kuu Kaljukitses. Jääb mulje, et seda märki ei “jälita” õnnetuste toimumine. Asi tahab muidugi suurema hulga kaartide läbivaatamist, Kuu aspektide uurimist jne.

Merkuur pagenduses on kahes märgis, Amburis ja Kalades. Märgid omavahel kvadratuuris. Amburi Merkuuriga on järgmised inimesed, kes tuntud ja kuulsad: Shotimaa kuninganna Mary, Fridrich Engels, Indira Ghandi, Mao Zedong, Francisco Franco, Jacques Chirac.

Merkuur sünnikaardis ja Amburis on veel: Britney Spears, Rod Stewart, Steven Spilberg. Oma arhiivi 60-st näitlejate kaartidest ei leidnud ühtegi Merkuur Amburis seisu. See eest kirjanikke ikka oli, kuigi vähe. 85-st kirjanikust ja poeedist ainult kaheksal oli selline seis – Voltaire, Fjodor Dostojevski, Emili Dickinson, Selma Lagerlöf, Isaak Asimov, Albert Camus, Rudyard Kipling, Jerome Salinger.

Sündmused, mis toimunud Merkuuriga Amburis: 1801.aastal Britannia ja Iirimaa ühinevad Uniooniaktiga, samal ajal avastai esimene asteroid Ceres. Loodi USA Föderaalne Reservpank, kuulutati välja Austraalia Ühendus, Läti vabariik loomine 1918.aastal, labori tingimustes toimus esimene tuumareaktsioon, lõhati esimene vesinikpomm, asutati UNESCO, asutati Ameerika Aatomiagentuur, Euroopa Liidus hakkas kehtima euroraha, Moskvas heisati Kremli kohale Vene Föderatsiooni lipp (25.12.1991).

Suurt õnnetust ettekuulutav maiade kalendri lõpp ehk 2012.aasta talvine pööripäev on samuti ajal, kui Merkuur Amburis on. Mingit lõppu ei tule nagu seda filmides kujutatakse.

Väga tuntud ja edukas mees on Bill Gates. Temal on Veenus pagenduses Skorpionis ja Marss Kaaludes samuti pagenduses. Ja ometi mees oskab raha teha. Veenus V majas on ühenduses Saturniga ja Marss on pagendusmajas IV-s, kuue kraadise orbiga ühenduses Merkuuriga.

Planeet märgis annab edasi märgi olemuse läbi enda printsiibi ja väljendub see siis majade kaudu. See oleks tähtsam, kui planeet märgis. Vähemasti tundub nii, kui vaadta paljude edukate inimeste kaarte. Kuipalju aga ikkagi mõjutab planeedi nõrk positsioon märgi suhtes?

Veenus on siis pagenduses Skorpionis ja Jääras. Nagu Bill Gates`i näide viitas, pole see sugugi ainult halb ega paha. Veenusega Skorpionis on poliitikutest sündinud: Joseph Biden, Hillary Clinton, John Kerry, Silvio Berlusconi, Jacques Chirac, Francisco Franco, Mihhaeil Saakashvili.

Veenus Skorpionis on veel: Voltaire, Eugene O`Neill, Isaak Asimov, Annie Lennox. Kirjanike hulgas on ka vähe Veenus Skorpionis omanikke. Näitlejatest on see seis – Romy Scnaider, Sigourney Weawer, Jodie Foster, Matt Damon, Will Smith. Samuti oma arhiivi järgi vähestel.

Veenus Jääras: Robespiere, Auguste Renoir, Ivan Krõlov, Charles Baudelaire, Mihhail Sholohhov, Orson Welles, Luc Besson, Judy Collins, Enya, Jonny Cash, Roy Orbison, Anne Veski. Näitlejatel ja filmindusega seotud tegelastel on seda seisu juba märksa rohkem, kui oli seda Skorpioni puhul, aga siiski vähe – Liza Minelli, Leonid Utjossov, Katharine Hepburn, Marylin Monroe, Sidney Poitier, Joan Crawford, Pierce Brosnan.

Kui planeet on pagenduses, siis nähtavasti on tema majapositsioon on see, mis olulisem märgi omast. Seda näitab siis näitlejate ja kirjanike ülevaate nimekiri. Muidugi tuleks loendusse võtta palju rohkem isikuid, enne kui mõningad järeldused teha. Olen kindel, et kui vaadata planeeti omas märgis või kõrgenduses olevat, siis leiab märksa rohkem näitlejate ja kirjanike, kel sellised seisud kaardis. Selles kunagi edaspidi teeks ülevaate.

Sündmused maailmas, kui Veenus liikus Skorpionis: M.Luther esitas oma reformiteesid, toimus vendade Wrightide esimene mehitatud lend, loodi Läti vabariik, Berliinis avati olümpiamängud, mida esmakordselt transleeriti televisioonis, asutati UNESCO, asutati Ameerika Aatomiagentuur, asutati UNICEF, Eesti väärtpaberite keskregistri asutamine,
NSVL moodustamine, Gruusia liitmine NL koosseisu, loodi Hiina vabariik, pärast NL kokkuvarisemist heisati Venemaa lipp Kremli kohale, NL salajases sõjatehases “Majak” raadioaktiivse materjali õhkupaiskumine (29.09.1957), parvlaeva “Estonia” hukkumine.

Sündmused kui Veenus liikus Jääras: Kilingi-Nõmme koolipõleng, vulkaani Mount Pelee purse, L`Aquila maavärin Itaalias (2009).

Selline tunne, et kui planeet on pagenduses ta ei oma sellist mõju, et osaleda katastroofides. Pigem ikka nii, et planeedi positsioon peab ka tugev olema, et õnnetuses osaleda. Ja mitte ainult suurõnnetustes, vaid näiteks ka avastustes. Kuid nähtavasti peab selles asjas olema teatud tasakaal, sest samaaegselt on mitmed planeedid nõrgemas märgis. Väga oluline on ikkagi planeetide aspektid, tema asend telgede suhtes ja rida teisigi olulisi tegureid. Avastuste kohta tooks mõned näited, kui planeet oli nii tugevas positsioonis kas kodumärgis või oli eksalteeritud, kui ka nõrgemas olukorras.

Uraani avastamine. Veenus Kalades tugev, Kuu Skorpionis nõrk, Pluuto Veevalajas nõrk. Neptuuni avastamine. Kuu Skorpionis on nõrk, Veenus Neitsis nõrk, Jupiter Kaksikutes pagenduses, Päike Kaaludes nõrk. Tugevas alas on Merkuur Neitsis. Saturn Veevalajas on samuti tugev koht. Avastati Pluuto, Saturn Kaljukitses kodus, Veenus Kalades, kus ta on eksalteeritud. Vastukaaluks aga on Päike Veevalajas pagenduses, Kuu Skorpionis on nõrgendatud, Jupiter Kaksikutes samuti pagenduses.

Neptuuni avastamine. Päike Kaaludes on languses, Merkuur Neitsis omas kodus, Veenus Neitsis on nõrk. Kuu Skorpionis on samuti languses ehk nõrk. Marss Neitsis, ei ole ei tugev ega nõrk. Jupiter Kaksikutses on pagenduses. Saturn Veevalajas on tugev. Neptuun ise Veevalajas ja liigub praegu oma avastamise kraadide kandis.

Pluuto avastamine. Päike Veevalajas on pagenduses, Merkuur Veevalajas aga kõrgendatud ehk eksalteeritud. Samuti on eksalteeritud Veenus Kalades. Marss Veevalajas on neutraalne, Jupiter Kaksikutes pagenduses, Saturn omas kodus Kaljukitses ja Uraan Jääras neutraalne. Neptuun Neitsis on pagenduses. Pluuto ise Vähis neutraalne.

Asteroid Estonia avastamine. Päike Veevalajas nõrk, Uraan Sõnnis nõrk, Neptuun Neitsis nõrk, Saturn Jääras nõrk. Tugevamas pooles on Jupiter Kalades.

Chironi avastamine. Kuu Vähis tugev, Veenus Kaaludes tugev, Jupiter Vähis on tugev, eksalteeritud. Uraan Skorpionis tugev, Neptuun Amburis tugev. Saturn Lõvis aga nõrk.

Ainult nüüd ühe planeedi järgi, mis nõrgas positsioonis, ei saa teha veel järeldusi. Ikka tuleb kogu kaarti vaadata. Seepärast pole suurt mõtet ära tuua hulga näiteid, need ei ütle eriti midagi. Kui võtta tuhandeid ühte tüüpi sündmusi, siis ehk hakkab välja kujunema mingi konkreetne pilt asjast. Üks sellealane mõte muidugi tekkis ja ehk saab selle ka artikliks kujundada.

Kommentaare ei ole: