pühapäev, 3. juuni 2007

Suvi 2007 Eestile ja maailmale

Selle aasta juunikuu on erilisem selle poolest, et ühel kuul toimub kaks täiskuud. 1. juunil oli see eesti jaoks kell 04.05 10.12 Kuu Amburis- Päike Kaksikutes. Teine täiskuu tuleb 30. juunil kell 16.50 8.25 Kuu Kaljukitses - PäikeVähis.
Tähelepanuväärseks eesti jaoks teeb teine täiskuu end sellega, et ta langeb taasiseseisvumise kaardis kokku nataalse Kuuga ja teeb opositsiooni ka täpse Päikese konjunktsiooniga Estoniale Vähis ning opositsiooni retrograadsele Merkuurile.
Niipalju, kui ma olen kokku saanud/kogunud, on Päikese ühendused Estoniaga olnud vähestel juhtudel, kui ajaloos on toimunud mingi eesti jaoks oluline sündmus. Vähestel seepärast, et suurem osa leitud Estonia konjunktsioonid, samuti teised peamised aspektid, on olnud sündmuste toimumisel rohkem planeetidega kui Päikesega.

Aga Päikese näiteks siiski mõned leidsin – 28.09.1994. hukkus parvlaev “Estonia”, Päikese konj. Estoniaga Kaaludes. 23.08.1989. toimus suurüritus Balti kett – Estonia konj. Päikesega Lõvis. 15. septembril 1934. aastal avati Tallinnas Kunstihoone – Estonia konj. Päikesega Neitsis. Päikese ühendust Estoniaga Vähis ja sellega seoses sündmuse leidsin kaugest ajaloost, 18.07.1869. toimus esimene Eestimaa üldlaulupidu. Viimane ühendus Päikesel Estoniaga oli 28. märtsis 2006 Jäära märgis. Mis siis juhtus, millega need päevad meie ajaloos tuntuks said? Maailma mastaabis toimus järgmine päev astronoomiline nähtus – Päikesevarjutus (8.35 Jääras). Eestis aga kolm päeva (25.03) varem suri Kaitseliidu ülem Benno Leesik. 26. märtsil maeti president Lennart Meri. 28. märtsil valiti Tallinn Eurpoopa kultuuripealinnaks aastaks 2011. 29. märtsil kukkus läbi Tallinna linnapea Jüri Ratase umbusaldus linna volikogus.
Need ja mitmed vähemtähtsad sündmused siis olid seostud Päikese-Estonia ühendusega Jääras.

Sagedamini esines Estonia konjunktsiooni Saturniga või mõne teise planeediga, kui toimus oluline sündmus. Mõned näited: 17. sept. 1991. a. võeti Eesti koos teiste Balti riikidega ÜRO liikmeks, Estonia konj. Saturniga Kalades. 25. oktoobris 1976.a. Osmussaare maavärinaga kaasnes Estonia konj. Marsi ja Quaoariga Skorpionis. 30.09.1975. pandi nurgakivi uuele teletornile Tallinnas – Estonia konj. Veenusega Lõvi/Neitsi.
12.03.1934.a. toimus riigipööre K.Pätsi ja J.Laidoneri juhtimisel – Estonia konj. Pluutoga Vähis.
Eks nende sündmuste tähtsus ja seosed olenevad veel nende ühenduste asukohast ( majad ) riigi mõlema horoskoopide kaartides.
Lähemalt saab tutvuda Eestimaad sümboliseeriva asteroidi Estonia seostest planeetide ja teiste taevakehadega sündmustes artiklis, mis on ettevalmistamisel ja ilmub selle suve jooksul.

Nende Estonia mõnede näidete järgi muidugi mingeid põhjapanevaid järeldusi ja prognoose on pea võimatu teha aga mingid üldised jooned ehk siiski. Ühendus Päikesega toimub vana vabariigi kaardis 10 majas, mis sümboliseerib täidesaadavat võimu, riigivalitsust, konstitutsiooni, väljapaistavid isikuid ja rahvusliku mainet ning prestiizi. Kas midagi selles valdkonnas kerkib esile neil päevil, mil Päike on koos Estoniaga Vähis? Täiskuu toimub 4-10 majade teljel. Neljas maja aga sümboliseerib meie maad, riigipiiri, elamu-ja põllumajandust, samuti traditsioone, ideoloogiat ning lihtrahvast. Ainus positiivne sündmus, mis sel ajal toimub ja tean, on koolinoorte tantsu ja laulupidu. On ju seegi traditsioonide järgimine ja vägagi positiivne sündmus. Ja ennist sai mainitud, et esimene üldlaulupidu toimus samuti Estonia ühendusega Päikesega Vähis. Ajalugu kordub, spiraalselt, uuel, teisel tasandil. Siis tegi Kuu opositsiooni Skorpionist Jupiter,Pluuto ja Cerese ühendusele.

Kuu valitseb vana kaardi horoskoobis 11 maja, mis sümboliseerib parlamenti, kohalike omavalitsusi, riigi sihte ja eesmärke, tööstuse arengut, ühiskondlike ja seltskondlike ühendusi. Selles majas toimub ka Veenuse konj. Saturniga Lõvi märgis. Saturnil on juba pikemat aega opositsioon Neptuuniga, mis on meid kõiki hoidnud selle aspekti all pikemat aega ja kulmineerub täpseks natuke enne täiskuud ja Päikese ühendust Estoniaga, 25. juunil. Juuni 15-dast alates pöördub ka Merkuur retrograadseks. Päeval, mil on Saturni täpne opositsioon Neptuuniga (25.06.), siseneb ka Marss oma kodumärgist pagenduse märki Sõnni, mis ei ole just tema jaoks see kõige parema positsiooni kohaks. Midagi neis valdkondades siis peaks ette tulema või toimuma. On küll suvi ja suurte puhkuste aeg ja parlament on vaheajal, riigijuhtimine loid, kuid midagi siiski päevakorda kerkib, mingi probleem lahendamist hakkab vajama või tekib.

Uue vabariigi horoskoobis toimub juunikuu lõpu täiskuu 2-8 majade telejel. Teine maja sümboliseerib riigi kaardis rahvamajandust, riigi materiaalseid resursse, rahalisi varasid ja sissetulekuid, jõukuse astet, riigikassat, pankasid. Kaheksas maja aga välisfinantse, rahvussuhteid, rahvatulu, makse, rahvuslike võlgasid, kinnisvara, riigi julgeolekut ning surevuse taset. Seega peaks täiskuu rohkem esile tooma neis valdkondades olulise.
Selles horoskoobis asub transiitne Orcus täpselt Päikese peal ja ühendusele on transiitse Pluuto poolt täpne trigoon, mis peaks siis aitama lahendada üleskerkinud probleemi, kui see peaks tulema.

Juunikuu seise vaadates jäi silma, et umbes 10 päeva hiljem, 8-9 juulil toimub Päikese konjunktsioon Varunaga Vähis. Ja selle ühendusega on tihti seostud mingi oluline sündmus maailma mastaabis. Eelmise ühenduse ajal möödund aasta 9-12. juulil toimus rida nii positiivseid kui negatiivseid sündmusi. 9. juulil võitis Itaalia maailmameistri tiili jalgpallis, 10. juulil tegi avarii Pakistani lennuk, hukkus 45 inimest. 11. juulil sõitis Chicago metroos rong rööbastelt välja, puhkes tulekahju, evakueeriti sadu inimesi. 12. juulil algas Israeli välksõda Liibanoni vastu.

Veel aasta varem, 6. juulil 2005 valiti London 2012. aasta olümpialinnaks, 7. juulil toimus Londoni metroos mitu terroriakti. Siis hukkus 56 inimest ja sajad ja sajad said vigastada. Samal päeval tappis Al-Qaeda egiptuse saadiku Ihab al-Sherifi.
Kõik need viimase kahel aastal olnud sündmused toimusid siis Päikese ja Varuna konjunktsiooniga Vähis.

Selle aasta varsti tulev ühendus toimub aga veel asteroid America osavõtul. 8-9. juulil on kolmiku Päike-Varuna ja America konjunktsioon Vähi 17-das kraadis. Ei taha paha prognoosida aga eelmiste aastate näidised viitvad küll sellele, et midagi, nii head kui halba, võib suure tõenäosusega oodata ja seda sel korral Ameerikas või temaga tihedalt seotuna. Sageli on nii, et sündmus või olukord tekib ka peale ühenduse toimumist aga Varuna puhul toob ta enamasti sündmuse ikka kohe esile.

Ei taha küll ära sõnuda, kuid mingi õhusõiduga seotud intsident pole ka mitte võimatu, sest 3. juulil on Icarose ühendus Päikesega Vähi 10-das kraadis. Pealegi veel on sel ajal Merkuur retrograadne 4-das Vähi kraadis.
Ja veel üks võimalik, et eestit puudutav asi. 6-8. juunil toimub Saksamaal G8 kohtumine. Asteroid Russia teeb vana vabariigi kaardis konjunktsiooi nataali Russiale Jääras. Oletan, et sel suurte riikide liidrite kohtumisel tuleb Venemaa poolt juttu või arutlusele ka suhted Eesti ja Venemaa vahel.

Ise leian, et põhjalik analüüs pole mu kõige tugevam külg ja seepärast võttes kokku need mõned seisud, võiks öelda, et juuni lõpus ajaliselt lähestiku toimunuvad planeetide aspektide seisud toovad esile mitmeid huvitavaid, problemaatilisi olukordi nii eesti jaoks, kui ka juulikuu esimel dekaadil maailmale. Nagu ma vahel endale olen öelnud, et võib prognoosida sada erinevat olukorda või juhtumit aga tuleb hoopis saja esimene! Aga elame näeme, need seisud on varsti ja siis saab näha, mis ja millal midagi juhtus.Et aga midagi saab toimuma, selles ma küll ei kahtle.

Kommentaare ei ole: