esmaspäev, 29. veebruar 2016

Aasta 2016 - 11



Müstik Neptuun

Neptuun Kalades. Soosib vaimse taseme arengut. Võimalik, et loobutakse mõnest iganenud maailmavaatest. Suureneb üldine religiooni osa maailmas. Esiplaanile kerkivad need probleemid ja kitsaskohad, mis seotud Kalade omaduste ja Neptuuni printsiipidega. Neptuuni alla käivad ka desinformatsioon, kahepalgelisus, sulid, eksiarvamused, idealism, reeturlus, intriigid, teesklus, raskemeelsus jm. Need ja paljud teise printsiibid väljenduvad Neptuuni aspektidega erinevates olukordades ja sündmustes. Aina tähtsamaks muutub mageda vee ja meditsiiniline valdkond.  Negatiivsena neist märgiks ära narkootikumid, viirused, epideemia puhangud, nafta- ja keemia tööstuse ohtlikus. Aasta viimasel päeval on Neptuun 9 kraadi Kalades.

Allilma Pluuto

Pluuto Kaljukitses. Soodustab võimsalt poliitilisi muutusi. Parimal juhul Pluuto kaasabil muutuvad poliitilised kitsaskohad. Halvimal juhul annab tõuke suurte siseriiklike ja rahvusvaheliste konfliktide tekkeks. Pluuto printsiipide hulka kuuluvad ka lasteröövid, väljapressimine, genotsiid, gigantomaania, jõhkrus, lõksud, kloonimine, massimõrvad, vägivald, hirm, kohtuotsused jm. Lähiajalugu on näidanud, et maailma katel ohtlikult podiseb ja on oht üle keeda. Mis siis viga, kui saaks konkreetselt ja täpselt ette öelda, mis ja millal juhtub. Siis oleks vast mitmed negatiivsed asjad olematud olnud, sest inimkonda on ette hoiatatud ja ta on mingil määral valmis, teab mille vastu ja kuidas võidelda. Kahjuks on see sisuliselt võimatu, sest paljudes otsustes on inimestel vaba valik ettearvamatu. Aasta viimasel päeval on Pluuto 16 kraadi Kaljukitses.


Ahvatleja Must Kuu
Must Kuu kuni 22.maini asub Kaaludes. Kaaludes liikudes on Mustal Kuul sõnum, tuleb olla ja teha väga selgeid otsuseid, valides kas hea või kurja tee vahel. Ei tohi omada segaseid moraali-eetika alaseid tõdemusi, olla korraga kahel erineval positsioonil. Eriti aus peab olema igasugustes läbirääkimistes, ei tohi reeta ega taganeda võetud kohustustest. Seda nii üksikinimese tasandil kui ka riiklikul. Must Kuu Kaaludes võib moonutada seadusi, võib ette tulla valesüüdistusi, näidis kohtulikke protsesse, mille tagajärjel kannatavad ausad inimesed. Veel võib esineda sagedamini manipuleerimine tõega, õigluse ja aususega. 

Esimesel aastapoolel tuleb hoida häid sidemeid perekonnaga, püüda mitte lõhkuda partnersuhteid, sest need pannakse proovile. 22.mail Must Kuu siseneb Skorpionisse. Siin on ta eksalteeritud ja seotud inimhinge kõige mustemate ja tumedate ilmingutega. Skorpioni Must Kuu võib aktiveerida kriminaalse elemendi tegude hoogustumist, sealhulgas ka seksuaalsete kuridegude osa. Üks raskemaid perioode on 12-21 oktoober, kui Must Kuu on 17-s Skorpioni kraadis. See on tema enda eksalteerituse kraad. Skorpioni ajal aktiveerub igasugune maagia, vampirism. Sellega tegelemine on siis ohtlik ja võib kaasa tuua ettearvamatuid sündmusi või tulemusi. Must Kuu on provokaator, mis keerab paljud asjad peapeale. Aasta viimasel päeval on Must Kuu 24 kraadi Skorpionis.

Kaitseingel Valge Kuu

Valge Kuu on kuni 16.aprillini Kalades. Sel ajal aitab ta kaasa usu kinnistumisele ja soosib omandada vaimne orientatsiooni. Valge Kuu aitab tõelistel sensitiividel, tervendajatel nende tegevuses. Jäära märki sisenedes aitab kaasa tõelistel oma ala tippudel, liidritel esile tulla. Reaalsemaks muutub võimalus lõpetada sõjalised konfliktid. Septembri lõpus ja oktoobri algul on Valgel Kuul ühendus Uraaniga, annab võimaluse teha poliitikas läbimurre. Areenile võib tulla uus vabastaja-liider. Temast saab progressiivsete reformide alusepanija. 15.novembril Valge Kuu siseneb Sõnni, selles märgis ta soodustab materiaalsuse rahuldamist, heledekäelisust. Aitab kaasa tõkete kõrvaldamist, mis segavad heaolu arengut. Maailma majandus aasta lõpus võib teha pöörde suuremale tõusule. Eelkõige seda materiaalsete väärtuste ümberhindamise kaudu. Aasta viimasel päeval on Valge Kuu 6 kraadi Sõnnis.
Sõlmed liiguvad Neitsi Kalade teljel. Aasta viimasel päeva on Põhjasõlm 4 kraadi Neitsis. Kuu aasta viimasel päeval liigub Veevalajas.

järgneb....

teisipäev, 23. veebruar 2016

Aasta 2016 - 10



Mässaja Uraan

Uraan Jääras liikudes tõi ja toob veelgi kaasa kõikvõimalikke poliitilisi vapustusi, ettearvamatuid sõjalisi konflikte. Samuti loodus- ja tehnogeenseid õnnetusi, mida ei osatud ei varem ega osata ka tulevikus ette näha. Uraan Jääras soodustab vabadusvõitlust, mässamist. Seda igal tasandil, nii isiklikus kui globaal-poliitilises. Teisalt Uraani mõjul tehakse uusi tehnogeenseid avastusi, edasi areneb alternatiivne energia kasutamine, seda praeguse nafta-gaasi kasutamise asemel. Uraani printsiibi alla käivad ka anarhia, avantürism, seadusetus, boikott, äkkviha, streigid, pagendus, põgenemine, lahutused jm. Aasta viimasel päeval on Uraan 20 kraadi Jääras. 2018 siirdub Uraan Sõnni märki, see muudab praegust tootmisfääri ja suunab tehnoloogia kasutamise uuele tasandile. Neil aegadel, kui Uraan asus maamärkides, toimusid kõige suuremad fundamentaalsed muutused. Koperniku väide, et Maa tiirleb ümber Päikese; Einsteini üldrelatiivsus teooria; autotööstuse tekkimine. Uraan Kaljukitses pani aluse praegusele IT igakülgsele arengule.

Kevadel ja suvel on Uraanil ühendus Erisega. Planeet ilmutab end eriti siis, kui mõni planeet temaga on ühenduses ja enamasti on need seotud katastroofidega. 26.04.1986 – Tshernobõli tuumajaamakatastroof  Erise konj. Merkuuriga Jääras. 7.04.1989 – Barentsi meres hukkus NL allveelaev“Komsomolets”,hukk.41in.Erise konj. PäikesegaJääras

8.04.1990 – toimus tulekahju praamlaeval “Skandinavian Star”, hukk. 158 in. Erise konj. Päikesega Jääras. Samas on mitmed olulised sündmused toimunud Erise ja Päikese ühendusega, mida saab igati positiivseteks lugeda. 6.04.1896 – Ateenas avati esimesed kaasaegsed olümpiamängud Erise konj. Veenuse ja musta Kuuga Kalades.

Minu arvates on huvitav ja hästi ilmekas, et Olympial on väga täpne konj. Erisega ja Olympiadal täpne konj. Chaosega Veevalajas, kusjuures 5 kraadi kaugusel on Athene. Siit saab välja lugeda igati taevase soosingu unustatud vana uuesti elluäratamise. Suurejoonelisuse ja uue algatusele andsid omapoolse heatahte energia Jupiteri ning Quaoari ühendus Vähk/Lõvi märkide piiril.

31.03.1943 – esietendus Rodgersi ja Hammersteini muusikal Oklahoma, Erise konj. Päikesega Jääras. 4.04.1975 – Bill Gates asutab Albuquerques firma Microsoft, Erise konj. Päikesega Jääras, mis kvad. Saturniga Vähis, Marsi konj. Damoclesega Veevalajas, Merkuuri konj. Jupiteriga Jääras, nende kahe ühendus siis viitab millegi uue ja suure algatuse tekkimisele. Ja seda on nüüdseks interneti levik ka näidanud.
Transiitne Damocles oli USA nataalkaardis kraadi pealt oma sünnikohale jõudnud. Internet on peamiselt ülemaailmne suhtlusvahend ja siin Merkuur on omal kohal. Vähese osalusega on aga mängus Uraan, mis teeb ainult Merkuurile kvinkunksi. Oluline on vast seegi, et Chiron, kui võti kõrgemate planeetide juurde pääsemiseks, on ühenduses Chaosega Jääras. 12.04.1992 – Pariisis avati ametlikult disneymaailma “EuroDisney”, Erise konj. Päikesega Jääras. 14.04.2003 – teadlased teatsid, et 99% DNA-st on läbi uuritud, Erise konj. Päikesega Jääras. 

Erise ja Päikese ühendusega on sündinud mitmed kuulsused. 19.03.1924 – Evald Aavik, näitleja ja Olga Bruns, arhitekt, Erise konj. Päiksega Kalades. 29.03.1958 – Anu Lamp, näitleja, Erise konj. Päikese ja Chaosega Jääras. 4.04.1969 – Ene-Liis Semper, kunstiinstalaator, Erise konj. Päikese ja Merkuuriga Jääras.

30.03.1945 – Eric Clapton, briti muusik, Erise konj. Päikesega Jääras, Merkuuri konj. Varunaga Jääras, Chironi konj. Quaoariga Neitsi/Kaalud. 25.03.1947 – Elton John, briti laulja ja muusik, kaks päeva hiljem ameerika ajakirjanik ja kolumnist Walt Mossberg, Erise konj. Päikesega Jääras. 30.03.1968 – Celine Dion, Kanada laulja, Erise konj. Päikesega Jääras, Merkuuri konj. Veenusega Kalades, Marsi konj. Sednaga Sõnnis, Saturni konj. Chaosega Jääras

27.03.1970 – Mariah Carrey, ameerika laulja ja Iraani printsess Leila Pahlavi, Erise konj. Päikese ja Merkuuriga Jääras, Jupiteri konj. Quaoari ja Ixioniga Skorpionis. Nagu näidetest näha on planeedil mõlemad toimed. Pole nii, et planeet oleks üdini halb või ainult hea. Ja aprilli teisel nädalal jõuab Päike Erisega kokku. Oodata nii head kui võimalik, et ka midagi ebameeldivat.

järgneb....

reede, 19. veebruar 2016

Aasta 2016 - 9



Pika nimega Teharonhiawako. Väikeplaneedi astroloogilistest printsiipidest on üldiselt vähe teada, nagu ka teiste hiljuti avastatud ja omale nime saanutest. Rohkem on teada Quaoari, Varuna ja Ixioni printsiipidest aga Teharonhiawako kohta napib infot. Seepärast eriti midagi põhjapanevat näidete näol on ära tuua raske. Eelkõige peaks Teharonhiawako olema nähtav loovinimeste kaartides, sest on ta ju üks looja jumalustest indiaani mütoloogias.

Kes või mis oli Teharonhiawako? Kõik cubewanode grupi taevakehad on kõik loojad, nii ka Teharonhiawako, kes oli ameerika indiaanlaste irokeeside looja jumalus. Igal üksikul asteroidil on oma koht ja tähendus taevases hierarhias. Ja seepärast tuleks neid ükshaaval ka uurida ning lähemalt vaadelda.Üks lugu räägib suurest naisest, kes suri sünnitamisel. Sündsid aga kaksikud, paremakäeline sai nimeks Teharonhiawako (omanik on taevas) ja teine vasakukäeline sai nimeks Sawiskera, kel oli võime olla paha ja kuri. Teharonhiawako see eest oli aga headus ise. Teda kutsuti ka maisi ja teiste taimede ja loomade, lindude loojaks. Irokeesi mütoloogia järgi on Teharonhiawako loodud on neli aastaaega koos vastavate elementidega.

Samuti on ta demiurg – jumalus, kes korrastab algkaose, võidab mütoloogilise ürgkoletise ja loob maailma. Veel on ta jahimeeste kaitsja. Teharonhiawako loodud on roosid ja Sawiskera aga rooside okkad. Irokeesid asustasid neid alasid, mis tänapäeval on New Yorgi, Oklahoma osariigid ja Kandada Ontario alad. Irokeesidest on juttu ka James F. Cooperi indiaaniromaanide tsüklis “Nahksuka jutud”, kus neid kirjeldati kui salakavalaid, pahelisi ja valelikena.


Mõned tema arvatavad märksõnad oleksid – optimism, inspireeriv, vaimne teadlikkus, loovus, takistuste ületamine, uuenduslik ja innovaatiline, oma ajast ees, individuaalsus. Negatiivne on – kui ei lähe ootuspäraselt, siis rikub reegleid, naiivsus, isiku lõhestatus, vahel täielik mässaja, ootamatud takistused võivad esile kutsuda põhjalikke katastroofe.
Veel märgitakse ära, et Teharonhiawako alla käib lepingute ja kokkulepete tegemine, rassilised küsimused, ekspeditsioonid, rakustruktuuri jagunemine ja süntees. Seos pidi olema veel meteoriitidega, mis toovad ilmaruumist kaasa tundmatut materjali.
See võõrapärase nimega kauge asteroid on üks nendest, kel on ka oma kaaslane kuu – Sawiskera. Selliseid taevakehi nimetatakse binaarseteks väikeplaneetideks.

Üks huvitav seik on Teharonhiawakol see, et ta liigub paaris teise cubewanoga, mis kannab Borasisi nime (1999 RZ 253, nr. 66652). Viimane avastati enne Teharonhiawakot, 8. sept. 1999.a. 18. sajandi 70-datel oli Teharonhiawako ja Borasisi koos Sõnnis. Borasisi liikus eespool. Ka 19. sajandi algul olid nad koos Kaksikutes. Vähis said nad päris kokku (1830-el). Sama sajandi teisel poolel liikusid nad Lõvis ja Neitsis, siis juba Teharonhiawako ees ja Borasisitaga.

20.sajani alguseks liikusid nad juba Kaaludes, läks veel 30 aastat ja näiteks suure depressiooni ajal (1929) olid nad mõlemad Skorpionis. Enne Teist Maailmasõda olid nad Amburis. Kaljukitses said nad jällegi päris kokku. Veevalajas olid nad umbes aastatel 1985 kuni 21. sajandi alguseni. Ja nii nad koos paaris, kord üksteisele lähemal ja kord kaugemal koos märgist märki on liikunud. Üksteiset kaugele nad liikudes ei jää. Mitte kaugele ei jää neist ka Salacia, mis liigub nendega kaasas.Kuid tema orbiidi kalle on 24 kraadi ja teatud sodiaagimärgi läbimisel ta kaugeneb paarist Teharonhiawako-Borasisi.

Sarnaselt liiguvad ka plutiinod Pluuto ja Ixion, mis ei eemaldu teineteisest rohkem kui 60 kraadi. 2012. aasta algusel on Teharonhiawako ja Borasisi Kalade märgi esimese pooles.

Et mõlemad nii käsikes liiguvad on seotud ka sellega, et neil on lähedane tiirlemisperiood, Teharonhiawakol 297 aastat ja Borasisil 292 aastat ja sarnane on ka ektsentrilisus – 0,0928. Ka Borasisi on binaarplaneet ja tema kaaslane on Pabu (pa:bu:). Kui vaadelda Teharonhiawako osalust sündmustes, siis tuleks silmas pidada ka Borasisit.

Teatavasti tõi maisi kui põllukultuuri Euroopasse Kolumbus. Tema kaardis on Teharonhiawakol Uraaniga täpne trigoon ja Jupiteriga sekstiil. Kolumbus jõudis Uude Maailma oktoobris 1492. aastal, siis kui Teharonhiawako Sõnnis oli opositsioonis Merkuur-Veenus ühendusega.

Kuna Teharonhiawako on Ameerikamaa indiaanlaste mütoloogiast pärist, siis esimesena tuleks uurida, kuidas ta on seotud selle kondinendi ja inimestega. Analoogselt, nagu ma olen teinud seda Haumea või Makemakega Vaikse ookeaniga seotult. Ameerikaga peaks Teharonhiawako kõige enam seotud olema ja osalema peamistes ajaloolistes sündmustes ning olema samuti tegev tuntud inimeste kaartides. Presidentidel näiteks.

Nüüd sai küll tugevasti peateemast kõrvale kaldutud aga ega meeldetuletamine ja kordamine ka paha tee. Kel tahtmist ja huvi, siis blogi arhiivis on nii Borasisi kui Teharonhiawako (Maisi jumal) ja teiste kohta päris pikalt kirjutatud.

Jupiter Kaaludes on tema jaoks soodus märk. Aitab tasakaalustada õiglussüsteemi. Soodustab juriidilist seadlusandlust, diplomaatiat. Vastu võetakse uued seadused, mis aitavad kaasa elu-olu paranemisele. Soosib loomingulisi inimesi, meelelahutus firmasid, moetööstust. Paraneb ühiskonna moraalne ja eetiline teadlikkus. Jupiter Kaaludes liikudes teeb ära mitmeid ühendusi Neptuunitaguste väikeplaneetidega. Kohe algul on tal ühendus Logose ja Makemakega. Kaaludes asuvad siis veel Haumea, Rhadamanthus, Typhon, milledega Jupiter Kaaludes liikudes teeb ühendused ära. Milline on nende ühenduste mõju? Ühendus Haumega võib olla seotud tuumaenergeetikaga, avatakse uus jaam või toimub avarii või Euroopa CERN kiirendajaga Genfis. Kas mõni uus avastus? Jupiteri ühendus Typhoniga ei tõota just head.
Võtsin aga Typhoni ette seepärast, et ta täisring on lähedane plutiinodele ja tema orbiit on üsna omapärane. Kaugeim orbiidi punkt jääb 58 au ja lähim 17 au kaugusele. Üsna piklik ellipsikujuline orbiit. Liigitatakse ta SDO (scattered disc objekt) grupi taevakehade hulka. Sel sügisel liigub ta  Kaalude kolmandas dekaadis.

Lisaks tema mütoloogiline taust paelub. Typhon oli kohutav maosarnane koletis, kelle silmadest paiskusid välja tuleleegid. Tema sünnitajaks oli maaema Gaia, kui ta koos teiste Titaanidega Tartarosesse saadeti. Titaanid olid olendid, kes valitsesid maailma enne Olümpose jumalaid. Nad tõukasid troonilt oma hirmuvalitsejast isa Uranose ning asendasid ta Kronosega. Kronos omakorda neelas alla kõik oma lapsed peale Zeusi, kes kasvatati salaja üles.

Kreeka müüdi järgi tahtis Typhon saada maailma valitsejaks, ülijumalaks, kuid hiljuti troonile tõusnud Zeus hävitas ta võimasa piksenoolega. Mõne uskumuse kohaselt on Sitsiilias asuva Etna mäe vulkaaniline tegevus põhjustatud sellest, et Typhon on sinna alla vangistatud. Kuid tegelikult oli Zeusi ja Typhoni vaheline võitlus üpris tasavägine. Ühel hetkel sattus Zeus abituna koopasse, olles ilma nii oma relvadest kui kehalisest jõust.Õnneks tuli talle sel korral appi jumalate käskjalg Hermes. (Merkuur). Enne lõplikku kaotust sigitas Typhon tohutu merekoletise Kimääri, kelle tappis hiljem kangelane Perseus.

Lugedes neid Kreeka mütoloogilisi lugusid ja seostades neid tänapäeval arvatud Päikesesüsteemi tekkimisega, arvan, et müüdid kirjeldavad suuri gigantseid kosmilisi muutusi, kui planeedid muutsid oma asukohti Päikese suhtes. Mujal, teistes tähtkujudes eksoplaneete avastades, jõutakse järeldusele, et alates sealse Päikese järel tulevad kõige suuremad planeedid ja nende suurus muutub kahanevas järjekorras. Teisiti öeldes, Päiksele kõige lähemal on kõige suurem planeet ja kaugem kõige väiksem.

Meil on see järjekord sassis.Päiksele kõige lähemal kõige väiksem (Merkuur) ja keskel kõige suurem (Jupiter). Miski suur ja vägev ilmaruumi sündmus on selle niimoodi paika seadnud. Ja müüdid siis kajastavad seda sündmust.
Lisaks Typhoni ühendusele Jupiteriga on tal pikemaajaline opositsioon Uraaniga, mis kesata aastani 2028.
Typhoni ja Uraani lähiaja vastasseisud:
Exact 11 June 2016 23:10:58 23 li 36'23" Rx 23 ar 36'23"
Exact 17 August 2016 4:30:40 24 li 22'21" 24 ar 22'21" Rx
Exact 26 June 2017 3:29:15 27 li 56'44" Rx 27 ar 56'44"


Aasta viimasel päeva on Jupiter 21 kraadi Kaaludes.

järgneb...

esmaspäev, 15. veebruar 2016

Aasta 2016 - 8



Minu lemmikud Varuna ja Quaoar 2016.aastal on jäänud kuidagi kõrvale, ei mängi esimest viiulit sellel aastal. Jupiter enne Kaaludesse minekut teeb Varunale sekstiili ja samal ajal ka Quaoarile kvadratuuri. Seotud loomingulise arengu etappidega. Jupiteri need aspektid võivad kaasta tuua mõne suurema teadusliku avastuse või tähtsa arheoloogilise objekti leidmise. Võib ka Varuna puhul kurikuulsust tuua või kerkib kultuurmaastikul esile mõni uus ere ja särav täht. Samas pole võimatu, et siitilmast lahkub mõni eriti kuulus tegelene. Jupiter enne Neitsist lahkumist, teeb vastasseisu ära ka Borasisiga.

Borasisiga on seotud selline lugu. Tavaliselt saavad uued avastatud väikeplaneedid omale nimed mütoloogiliste tegelaste järgi. Aga Borasisi nimi on unikaalne, sest selle leiutas kirjanik nimega Kurt Vonnegut. Oma raamatus, „Cat on Cradle“ (1963), Vonnegut viib meid väikesele saarele nimega San Lorenzo, kus mees, kes võttis nime Bokonon, leiutab religiooni alused.Tema järgijaid nimetatakse Bokononistideks ja nad õpetavad oma lastele looma müüti päikese jumalast Borasisist.

Kurt Vonnegutil endal asub Borasisi Jupiteri ja Merkuuri vahel, 3.55 Skorpionis XI majas ja on ühenduses asteroid Fanaticuga. Nimeline asteroid Vonngegut on ühenduses Karmaga samas Skorpioni märgis.Paljuski tema loomingu eripära tuleneb Valge Kuu ehk Selena-Nessi teljest ja selle telje tippude ühendustest väikeplaneetidega. Selenal ühendus Pallasega ning asteroidid Talentiga (Päike jääb ka lähedale) ja Nessi ühendus asteroid Skepticusega.

Kord aastas teeb Päike ühenduse Borasisiga ja kord on ta temaga vastasseisus. Siis tuleks jälgida, kuidas ta on seotud või mitte hetke sündmustega ja selle põhjal saab määrata esialgseid printsiipe. Üht-teist on muidugi teada. Arvatavad märksõnad oleksid: tunnete ausus, võim, avatud, kiire tegutsemine. Aktiivne osalemine elus ja sellele reageerimine. Inimese vastuolud ja paradoksid.Vaimukus, iroonia, huumor ja inimlikkus, julgus seda näha. Abi neile, kes seda võitluses vajavad. Enda üle naermine.

Negatiivne oleks: diktaatorlik suhtumine võimu, andmete moonutamine, kitsarinnalisus, solipsism (äärmine subjektiivne idealism, tunnustab ainsa reaalsusena iseneda “mina”, individuaalset teadvust ning eitab välismaailma olemasolu). Krooniline depressioon, jäik käitumisviis. Moraaliprintsiipide õõnestamine. Külm ja südametu moraalses plaanis.

Mundaanis: propaganda, lobitöö, poliitilised kohtumised, deklaratsioonid, milles on reeglina hingeline side kosmiliste seadustega. Religioon kui pettekujutlus. Nende märksõnade järgi on raske konkreetseid näiteid mundaanis ära tuua. Tuleb lihtsalt võtta erinevaid sündmusi ja otsida seoseid. Ühendus või opositsioon veel ei tähenda, et Borasisi otseselt antud asjaga seotud on aga mingisuguse pildi asjast vast ikka annab.

Borasisi on seotud interaktiivse virtuaalse reaalsusega, nagu “maatriks”. ("The Matrix", 1999; "Matrix Reloaded", 2003; "Matrix Revolutions", 2003) või "tigedus" (PS3 "videomängu" Assassin on Creed " 2007).

Kes sündinud 1959-1961, neil on Borasisi seotud Galaktika tsentriga.
Kuna Borasisi on väljamõeldud usk, siis võiks vaadata tema osalust näiteks religiooniga seotud asjades. Vatikani linnriik moodustati 1929. aastal. Borasisi oli siis 13 Skorpionis kuid midagi erilist tema seostes teistega pole. On ainult poolsekstiil asteroid Vaticanaga ja seegi 2.10 orbiga.

Palju põnevam on Fatima juhtumi (1917) kaart, selles on mitmeid sümboolseid ühendusi. Borasisi osa on vähem näha, tema lähedale aga jääb juhtumi asukohale kõlaliselt lähedane Fatme asteroid. Aga näiteks Teharonhiawakol ja Salacial on väga täpne ühendus Skorpionis ja nad on täpses opositsioonis Logosega. Ja jumalat sümboliseeriv Bhagwat on täpses konjunktsioonis Pluutoga ja ühendus on ka Vaticanaga Vähis.

Kui Luther lõi (1517) oma teesid kiriku uksekülge, siis asus Borasisi koos Teharonhiawakoga Kaksikutes. Tegi kvadratuuri Jupiteriga, viimane esindab siin ideoloogiat ja maailmavaadet. Et asi kirikule vastumeelt oli, seda peaks näitama Marsi ja Popelini täpne ühendus Skorpionis, mis täpses opositsioonis Uraaniga.

Väljamõeldud usku võib ka vaadelda kui utoopilist mõtet. No ütleme nii, et Kolumbus läks mereretkele usus, et purjetab otse Indiasse. Tema esimene reis algas augustis 1492. aastal. Siis asus Borasisi 20 Sõnnis ja oli kvadratuuris Päikese-Musta Kuu ühendusega Lõvis. Et uus maailm avastatakse, seda kinnitab taeva poolt Eureka ja Heureka väga täpne omavaheline ühendus koos Valge Kuuga Kaksikutes.

Usk, et aatomienergia rakendamine nii sõjalis kui energia tootmises lahendab kõik probleemid, sellesse sai alguse esimese tuumareaktsiooni läbiviimisel detsembris 1942.a. Borasisi oli opositsioonis Uraaniga, viitab sellele, et ega ei lahenda küll. Uraan on tuumaenergeetika, kuid vastasseis räägib ikkagi selle osalise kasutamise võimalikusest, kuid ei viita, et miski muu energialiik seda ei asendaks.Teharonhiawako ühendus Päike-Merkuuriga ja opositsioon Saturniga sümboliseerib antud ajahetkel toimunut.

järgneb...