esmaspäev, 23. veebruar 2015

Eesti - riik, rahvas ja tähed - 11



EESTI LIPP JA VAPP TAEVAMÄRKIDE JA EEPOSE VALGUSEL

Eesti lipu ja vapi uurimisel peaksime lisaks horoskoobile vaatlema ka mütoloogiat. Iga rahva puhul on selles osas kõige tähtsam tema eepos. Eesti puhul on selleks „Kalevipoeg“, mis on tegelikult eestlaste püha raamat. „Kalevipoeg“ on varjatud tarkust sisaldav salateos, seda ütleb Fr. R. Kreutzwald selgesti „Kalevipoja“ algusosas „Soovituseks“, kus on värsid: „Ärgake hallid muistsed hääled! Sõudke salasõnumida, ....“. Kalevipoeg on tegelikult eesti rahva vaim, keda selgeltnägijad näha võivad. Meie eepose järgi on tema isaks viiking Kalev, kes tuli Skandinaaviast, ja emaks Linda, kes on kohalik. Veelgi täpsemalt avavad Kalevipoja päritolu XIII loo värsid 480-484, kus on öeldus: „Pajahoidjad poisikesed isekeskis irvitama: „Karu läks kassi pessa, Lõvi lingupaeladesse, kuhu naha kaotanekse!“ Nagu näha, nimetatakse Kalevipoega nii Lõviks kui ka Karuks.

Kuna Kalev oli viiking, Skandinaavia vappidel on aga lõvid, siis isa poolt on ta Lõvi. Samal ajal nimetatakse teda aga ka Karuks. Siit järeldub, et ema poolt on ta Karu. Teatavasti samastatakse karu Venemaaga („Vene karu“), kuid tegelikult on Karu hoopis soomeugrilaste püha loom. Kuid niivõrd, kui slaavlased on Venemaa metsavööndis algselt elanud soomeugrilased assimileerunud, on Karu muutunud nendegi sümboliks. Kokkuvõttes võib öelda, et Linda oli soomeugrilane, mida näitab ka ütlus tema kohta, et ta on pärit läänepiirilt.

Kuidas väljendub aga see kõik horoskoobis, vapis ja lipus? Üldiselt on heraldika pärit keskajast ja oma vappi päris laps oma isalt. Seega, kui Kalev oli viiking, pidi Eesti oma vapi saama Skandinaaviast ja vapil peab olema lõvi. Rüütel sai värvid ehk lipu oma südamedaamilt. Ka males nimetatakse kuninganna vigurit lipuks. Sündides lapsel muidugi mingit südamedaami olla ei saanud – see daam oli tema ema. Seega värvid päritakse emalt. Eesti puhul pidi ta saama lipu Lindalt ehk soomeugrilastelt. Kõigil Ida.Euroopa riikidel on trikoloorid. Seega vastab trikoloor oma olemuselt Lindale.

Vapilõvid ja taevamärgid

Tõusetub küsimus, kuidas peegeldub vapp ja lipp horoskoobis? Teatavasti on Eesti vapil kolm sinist nn leopardi kuldsel väljal. Nimest „leopard“ ei maksa lasta end eksitusse viia, nii märgistatakse heraldikas käpuli olevat lõvi ja tegelikult tähendab leopard ladina keeles lõvipoega („leo – lõvi ja „pardus“ – poeg). Kalevipoeg aga ongi ju lõvipoeg, kuna Kalev on lõvi vaim („Ka“ on Egiptuses inimesest peale surma järele jääv hing või energia (vaim) ja „Lev“ on lõvi). Esoteerilised teadused ütlevad, et laps saab isalt oma vaimu, emalt aga hinge või keha. Kuna vaim on kosmilise päritoluga, siis peaks seda kajastama astroloogias kosmogramm. Eesti vapi väli on kuldne. Kuldne värv vastab Lõvi märgile kosmogrammis.

Vaadates eesti horoskoopi, on näha, et Lõvi märgis on kolm planeeti – Neptuun, Saturn ja Kuu. Need ongi need kolm vapileopardi. Sinised on nad sellepärast, et kõik need planeedid on yin- ehk negatiivse energia kandjad. Kroonid nende peas puuduvad, sest Lõvi märk ei ole ühelgi neist planeetidest kodumärk ja ükski neist seal ka ei võimendu. Seega ole neil planeetidel sellist jõudu, mis lubaks krooni pähe panna ja lõvina püsti tõusta. Vapileopardid ei vaata, kuhu nad astuvad, vaid vaatavad otse meie suunas. Nende lõuad on avatud, kuid sealt ei paista keel, vaid kurk. Kurk on punane – mis on Marsi värv. Marss tähendab jõudu. Seega need leopardid kas möirgavad või laulavad kooris. Nende suust väljuval helil on vägi. Kas ei tuleta see meelde laulvat revolutsiooni või seda, kuidas 1988.a. räägiti:“Väike hiir (Eesti) piuksatas ja suur elevant (NSVL) ehmatas“?

Eesti vapil puuduvad vapihoidjad, kuid vappi ümbritsevad tammelehed või tammepärg. Tammepärg on Neitsi Maarja sümbol, aga Eesti ongi ju Maarjamaa. Seega Eesti vaimu toetab Neitsi Maarja (Valor: leian, et siin on ka seos selles, et AC asub Neitsis).

Kust tuli Eesti sini-must-valge?

Nagu eespool selgus, on Linda Karu ja Kalev Lõvi. Seda Karu ja Lõvi tuleb kosmilisest aspektist võtta Suure Karu ja Lõvi tähtkujudena. Mütoloogias tähendab Suur Karu emakaru ehk suurt emajumalannat. Lõvi tähtkuju projetseerub kaasajal Lõvi ja Neitsi sodiaagimärki, sinna projetseerub ka Suur Karu. Seejuures mahub Lõvi projektsioon Suure Karu projektsiooni sisse. Suur Karu (meie kutsume osaliselt Suurt Karu Suureks Vankriks) on taevas kõrgemal kui Lõvi. Seega tuelb ka Eesti lipuvärve kosmogrammis otsida Lõvi ja Neitsi märgist. Tegemist on nendesamade kolme planeediga järjestuses: Neptuun, Saturn, Kuu. Neptuuni värv on astroloogias helesinine, Saturni oma must ja Kuu oma hõbedane – mida võib märkida ka valgena. Ongi meil käes sini-must-valge lipp.

Kui vaadata Eesti 1918.a. horoskoopi tähelepanelikult, siis on näha, et ka konfiguratsioon nn. Suur Rist on seal olemas – mis nagu lubaks selle ka lipule panna (autor kasutab 23.veeb. Pärnus kell 19.58 väljakuulutatud riigi sündi). Kuid 1918.a. seisuga polnud see võimalik, sest sel ajal ei tuntud veel planeeti Pluuto ega planetoidi Chiron, mis on selle Suure Risti kahe haru tekkimise eelduseks. Seetõttu tekkiski küsimus ristist alles kaasajal. Igal juhul ei saa rist olla kuigi tugev, sest seda moodustavad planeedid on nõrgad.

Kui Eesti oleks rajatud uue riigina

Kui 20.08.1991.a. oleks vana riigi taastamisel rajatud uus riik, oleksid ka vapp ja lipp pidanud olema midagi muud. Siingi tuleks vapi kuldsele väljale kolm planeeti: Päike, Jupiter, Merkuur ja planetoid Chiron. Päike ja Jupiter on yang-energia kandjad ja peaksid olema seetõttu punased, Merkuur on neutraalne, kuna ta aga on Päikesega ühenduses, siis muutub ta yangiks ehk punaseks. Üks lõvi peaks kindlasti olema püsti ja krooniga, sest Päike on oma kodus ja tugev. Võimalik, et ka teised lõvid peaksid olema kroonitud ja püsti, sest Merkuur on ühenduses Regulusega, mis annab talle ka krooni ja teeb tugevaks, Jupiter aga on kõige sellega omakorda ühenduses ja sõbra märgis. Ühel lõvil peaks käes olema võti,s.o. planetoid Chiron.

Lipu värvid aga peaksid olema: Jupiter-tumesinine, Päike-kuldne või tumekollane, Merkuur-kahvatukollane. Kokkuvõttes sarnaneks lipp värvidelt Rootsi lipule. Suure Risti olemasolu kosmogrammist ei nähtu, kuid on olemas konfiguratsioon nn. Kell, Trapets või Thori haamer. Tegelikult töötab ka Eesti 1991.a. horoskoop, seda on näidanud mitmed sündmused. (artikli lõpp, Päiksetuul 3(11) 2002, autoriks Catharina von Yngling.


EW riigilipp võeti vastu 27.juunil 1922.aastal. Ka selles kosmogrammis on Lõvis kolm planeeti – Kuu (keskpäev), Veenus ja Neptuun. Päeva Päike teeb trigooni riigi Päikesega ja on ise ühenduses riigi Pluutoga, kvadratuuris Marsiga. Vikipedia ütleb, et sini-must-valge lipp õnnistati sisse 4.juunil 1884. Sulev Vahtre raamat Eesti ajalugu, kronoloogias on kirjas, et Eesti Üliõpilaste Selts pühitses sini-mist-valget lippu 23.mail 1884.a. See on vana kalendri järgi. Ametlikult tähistame siiski lipu sisseõnnistamist 4.juunil. 

                                                               Eesti lipp 4.06.1884

Riigivapp kinnitati 19.juunil 1925.aastal. Seekord on palju planeete Vähis – Veenus, Pluuto, Must Kuu ja Marss. Kuu (keskpäev) lähenemas riigi MC-le.


                                                                 Eesti vapp 19.06.1925 

                                                 Eesti lipp ja transiit 27.06.1922

24.veebruari 1918.a. kaardis on asteroid Linda 3 Amburis, kvadratuuris Päikesega, sekstiilis Marsiga, opositsioonis Jupiteriga, trigoonis Neptuuniga.

kolmapäev, 18. veebruar 2015

Mandariinid - 3



Üks meetod vaadata, kes võiks võita, on selline. Võtame nende viie riigi, kelle filmid kandideerivad Oscarile, nende riikide iseseisvuse horoskoobi Päikese ja asetame need gala alguse kaardile. Eesti Päike satub gala VII maja lõppu. Venemaa Päike XI majja, Poola Päike IV majja, Argentiina Päike XII maja tippu ja Mauritaania Päike IV majja Saturni peale.Suuremad sansid on sellele riigil, kelle Päike on horisondi peal ja mida kõrgemal, seda parem. Selle järgi on Venemaa Päike eelises. Järgneks Argentiina.

Kuna Kuu liigub 22.veeb. Jääras ja ületab Uraani, siis võib pakkuda, et Kuu käivitab Uraani ootamatuse ja üllatusmomendi ning võidab film, mida kõige vähem arvatakse võitjaks tulevat. Selleks võiks olla Argentiina või Mauritaania film, kas või kaastundest Ebola viiruse tõttu (vähetõenäoline)??
Aga kui võtta arvesse praegu maailmas poliitilist pinget seoses Venemaa ja Ukraina sõjaga, siis ei pruugi võitja valik olla lähtuv mitte filmi väärtusest, vaid just poliitilistest motiividest lähtuv. Kuna maailm on Venemaa vastu, siis võimalik ka selline asjade käik, et nimme ei anta Oscar parimale filmile. Kuigi Kuldgloobuse auhinna saamine näitab midagi muud. Mis aiendiks oli, kas filmi väärtus, absurdne olustik või mingi poliitilne käik?

Proovime aga arvesse võttes riikide asteroidid, kuhu nad gala kaardis satuvad. Estonia satub kaardi VII maja lõppu, Russia VII maja algusesse, Argentina V maja tippu, Polonia (Poola) II maja tippu üsna Musta Kuu lähedale. Mauritaania riigi auks pole veel asteroidi nimetatud, on kõlaliselt olemas asteroid Mauritia, mis gala kaardis satub VI majja. Viie riigi asteroididest on ainult Estonia ja Russia horisondi peal ja Estonia kõrgemal kui Russia. Kas oskame selle järgi midagi öelada?

Proovime veel kuidagi teisiti asjale läheneda.
Poola radixis (11.11.198) on Oscar 4 Kalades. Sinna tuleb täpselt gala Päike.
Venemaa radixis (12.06.1990) on Oscar 26 R Kaljukitses ühenduses Saturniga.
Mauritaania radixis (28.11.1960) on Oscar 6 Kalades, siina lähedale jääb gala Päike ja veelgi lähemale Neptuun.

Argentiina radixis (9.07.1816) on Oscar 16 Kaksikutes ühenduses Põhjasõlmega.
Eesti Wabariik (24.02.1918) on Oscar 10 Veevalajas, sinna lähedale tuleb gala Merkuur.
Eesti Vabariik (20.08.1991) on Oscar 4 Sõnnis, sinna tuleb gala alguse MC, kui ikka üritus algab kohaliku aja järgi kell 16.00. Ja tsermoonia käigus vahetab Kuu märki ning siseneb ka Sõnni. 

Muidugi peaks veel arvesse võtma teiste riikide filmide astroloogilisi andmeid ja seoseid, et saaks täpsemalt midagi pakkuda. Ma küll ei tea ühegi filmi, peale meie oma, nende sisu ega pole ka neid näinud. See on suureks miinususeks, et teha järeldusi. Aga seda saab igaüks ise lisaks minupoolsele ise teha ja uurida. Et tagada meie filmile maksimaalne edu, selleks oleks vaja filmi laialt näidata. Aga sellega jäädi hiljaks. Nagu meedia kirjutas, filmi levitamine anti „amatööride“ teha. See võib olla selleks komistuskiviks, mis langetab filmi võimalusi olla võitja. Kuigi viimaste aegade prognoosis on Eesti film liider.

 Seoseid ja sidemeid rohkesti aga nende põhjal nüüd see võitja pakkuda on üha raskem. Taevased trumbid on vägevad, soosivad meie filmile võitu. Kuidas maisel tasandil see aga realiseerub, saame varsti näha ja kuulda. Aga saatusel võib tagataskus olla mõni trikk, mille olemasolu me ei tea. Ja kui ei juhtu nii, et Eesti ei võida, siis pole ka katki midagi. Ju siis need seisud tähendasid seda, et film oli väärt kandideerimiseks, on juba saavutanud tuntuse ja au ning see jätkub ka edaspidi. Film Mandariinid on juba saanud erinevatel festivalidel 9 auhinda. 

Mõtteteri astroloogilt, kes läheneb probleemile oma vaatevinklist lähtudes.
....Mõlgutasin iseendas natuke mõtteid teatritükist Armastus kolme apelsini vastu ja siis nn mandariinidest. Ütlesin korraks ka teistele, et kuidagi popp teema ja edukas, Eesti plaanis. Arvati sama, et seos on kuidagi kujundlik ja selgelt tugev.
Natuke mõtlesin veel, et kuna 3 apelsini tükk oli ikka väga popp, tegelikult sai kõvasti publikut ja edu oli vaieldamatu. Mandariinid tehti välismaal ja edutseb välismaal (ja ka meil).
Mõnikord saab üsna palju vihjeid ja viiteid lihtsalt välist maailma ehk manifeste vaadeldes, kaardi uurimine on nagu teine osa, täpsustav protsess.

Ikka number 3 ja oranzikad puuviljad. Tsitruselised. Hea loomekarma selliste kolme tsitruselistega? Ja 3 on ka 3.maja ehk Kaksikud - Merkuur (äri, kommunikatsioon), samuti on nr 3 nagu osalt varjatud "8". Tjah, kas äkki teevad kunagi veel ühe tüki, kus tähenduslikku tsitruselist sees? Mandariinid on lihtsalt hulgi, aga samas ka nagu väikesed päikesed. Päike võib ju särada ka tsitrustena.

Ruudilised kõlab kui "ruudulised", mis viib mõtte kohe Saturnile ja ka Merkuurile. Samas, tsitruselised on ärimaalilmas ju läbi aegade vinge artikkel.
Mandarin orange, oranž on vahel ka isegi vist Sõnni märgiga seotud, Aldebaran? Aldebaran on seega natuke ka Veenusega seotud (ka naised "paisuvad, näiteks 9 kuud), samuti on Aldebaran üks vänge taevakeha.
Ja kui saturnaalia on talvel, siis on igal pool kuhjas mandariine müügil. Saturni püha ja mandariinid.

Kui vaadata fotosid, tsitruse läbilõige on kui sümboolne Päike. Eestis oleks ta kui välismaine Päike või Päike, mis on säranud ja särab välismaal. Kui sellest kuulsast filmist rääkida, siis pealkiri on ju manifest, mille taga avaneb suurem lugu, kuid eks ka pealkiri on oluline - kasvõi siis ajastatus jms.

Apelsin on 7 tähte, mandariin on 9 tähte, mõlemad on nagu astroloogiliselt olulised numbrid.
Mandariinid on kokku 11 tähte, mis on ju edu number, väga tihti ka "ärist" ehk protsessist saadud tulem, 11.maja, väga tugev edulugude number. Filmi eelarve: 650 000 = 65 = 11. Igasugused topeltarvud ja topelttähed ka kuskil keskkohtades. Tegelikult on ju ka palju kuulsaid inimesi, kellel on topelttähed nimes vms, see ei tee veel rikkaks, kuid soosib nagu või kajastab edu. Olgu, oTT tänak, waRReNN BuFFeTT.​ Võib muidugi ka teisiti...

7 võiks tähistada nn seitsmese süsteemiga, piiriala. 9 võiks tähistada näiteks kuusõlmede kaasamisega, kokku 9 taevakeha (hindudel on enamasti 9 taevakeha lõpparvuks, kui kuusõlmed on kaasatud).
Apelsinid - 7 tähte, tähestikus "G" nagu gruusia, ka kujundlik nr "6", ehk ka Veenus.
Mandariin - 9 tähte - tähestikus "I" nagu Isamaa või poodiumi "1".
Mandariinid - 11, nagu K (?), k nagu kvinkunks, kasum või kuningas? Ka topelt "i" on sees.
Eks siin on veel kuhjaga teatavaid seoseid, kuid lihtsalt natuke "kummitama" jäänud võrdlus.....

See pakkumine filminduse alal on mul praktiliselt esmakordne aga huvitav oli proovida. Mingi kogemuse ta kindlasti andis ja järgmistel kordadel saab paremini seda teha. Raudselt võib väita, et võiduvõimalus on 20 %, viis filmi, igal ühel 20% võiduvõimalust. Pakun siiski Eestile võiduvõimaluseks 75%. Võib ka rohkem aga ega see midagi suurt ei muuda. Varsti saame teada.

neljapäev, 12. veebruar 2015

Mandariinid - 2



Esmakordselt on meie film jõudnu nii kaugele, et kandideerib Oscari auhinnale, siis peaks see kuidagi näha olema ka riigi kaartides. EW (1918) kaardis on Oscar 10 Veevalajas V majas lähenev ühendus Veenusega ja opositsioonis Saturniga Lõvis.  22.veeb. asub Oscar riigi IX majas ja teeb täpse kvadratuuri riigi Veenusega. Transiitne Nike on 24 Lõvis ja oli ühenduses riigi Kuuga. Nike teeb ka täpse opositsiooni riigi Uraaniga. Loomingu V maja valitseja Saturn 4 Amburis teeb kaugeneva opositsiooni riigi Jupiteriga ja kaugeneva kvinkunksi Pluutoga ning läheneva kvadratuuri riigi Päikesega.


                                                   EW JA TRANSIIT 22.02.2015

Transiitne Põhjasõlm täpses ühenduses riigi Karmaga! Transiitne Academia (seostan antud juhul filmiakadeemiaga) teeb opositsiooni riigi Pluutoga ja täpse kvinkunksi Jupiteriga. Lisaks oli Academia ületanud riigi Põhjasõlme. Transiitne Must Kuu teeb kvadratuuri riigi MC-ga. Transiitne Triumf teeb opositsiooni riigi Fortunale.

EW progressiooni kaardis, tehtud 22.veeb. 2015 ajale, on Jupiteril täpne ühendus Fortunaga Kaksikutes ja see langeb riigi X majja. Progressiivne Päike 10 Kaksikutes teeb täpse trigooni riigi Oscarile Veevalajas! Progressiivne Kuu 3.51 Kalades teeb täpse trigooni riigi Pluutoga. Progressiivsed Triumf ja Academia on ühes kraadis, 10 Lõvis ja teevad täpse opositsiooni riigi Oscarile. Progressiivne Oscar ise on 13 Kalades ja teeb poolsekstiili riigi Veenusega.


                                                             EW JA PROG. 22.02.2015

Nii ilusad, täpsed ja ilmekad sidemed ning seosed lihtsalt võiksid positiivselt realiseeruda ja võidu tooma! Või vähemasti tuntuse ja au ka riigile ning tegijatele. Häid ja lootusandvaid seise on näha ka Taasiseseisvus kaardis.

EV (1991) kaardis on Oscar 4 Sõnnis täpses opositsioonis Nike`ga.. Filmi nominandiks teatavaks saamise päeval lähenes Oscar (2 tau) omale kohale kaardis. 22.veeb. asudes 13 Sõnnis teeb ta ülitäpse sekstiili päeva Estoniaga! Ja trigooni riigi Neptuuniga ning ühenduse nataali Academiaga. Kaardi V maja valitseja Päike teeb täpse sekstiili riigi Oscariga. Transiitne Saturn teeb sekstiili riigi Estoniaga. Transiitne asteroid Academia 3 Kaljukitses kvinkunksis transiitse Oscariga.


EV ja transiit 22.02.2015
Transiitne Päike Kaladest teeb opositsiooni riigi Veenusele. Transiitne Neptuun kvadratuuri riigi AC-le. Transiitne Valge Kuu ühenduse riigi Saturniga, Merkuur ühenduse riigi Estoniaga, Pluuto riigi Neptuunil, Transiitne  Nike ühenduses riigi Jupiteri ja Päikesega Lõvis. 

                                                 EV ja progresiivne kaart 22.02.2015

EV progressioon. Päike läheneb Marsile, progressiivne Kuu 21 Skorpionis teeb läheneva sekstiili riigi Marsiga. Progressiivne Jupiter täpses ühenduses riigi Veenuse ja Victoriaga.
Mandariinide konkurendiks on üheks filmiks vene film Leviataan (Leviathan). Sellenimeline asteroid astroloogias sümboliseerib esmast kaost. Oscarite gala kaardis on ta 23 Skorpionis kvadratuuris Nike`ga. Üks huvitav asi veel selline, et Vene Föderatsiooni Päike kui panna ta gala kaardile, asub 21 Kaksikutes XI majas ja teeb täpse ühenduse asteroid Luciferiga.

järgneb...

neljapäev, 5. veebruar 2015

Mandariinid



Kõigepealt toon ära meie filmiga seotud taevamustri seisud ja seosed ning peaürituse taevase pildi ja seejärel proovime teha järeldused.
Filmiti linateost Abhaasias Pothi linna lähistel 2012.aasta detsembrist kuni 2013 jaanuari lõpuni. Sel ajal liikus Saturn Skorpionis ja oli sekstiilis Pluutoga, Jupiter oli ühenduses Musta Kuuga Kaksikutes, Uraan kvinkunksis Põhjasõlmega. Film räägib Abhaasia püüdest eralduda Gruusiast, mis siis vallandaski etnilise kodusõja.
Filmi Mandariinid maailma esilinastus toimus 15.okt. 2013.a. Gruusia (Georgia) pealinnas Tbilisis. Selle päevale tehtud kaardis on Päike ühenduses Abkhaziaga Kaaludes. Asteroid ise opositsioonis Nike`ga (võidu jumalanna). Filmi tegevus toimub 1992.aastal Abhaasias. Asteroid Tiflis 4 Kalades ühenduses Neptuuniga. Estonia on täpses ühenduses Valge Kuuga (kaitseingel) Skorpionis. Film on tragöödia žanrist, kreeka tragöödia muusa Melpomene on täpses ühenduses Triumfiga Lõvis ja lähedale jääb ka Georgia ehk Gruusia. Fortuna täpses ühenduses Jupiteriga. Oscar opositsioonis Jupiteriga Vähis. Neptuun, kui filmindusega seotud, on opositsioonis Marsiga. Film räägibki meile sõjast.Victoria (seostan võiduga) on ühenduses Karmaga Skorpionis.

                                                         Filmi esilinastus 15.10.2013

Vaatame selle nurga alt, et film on Päike, mis asub Kaaludes, siis järgmine märk on Skorpion, milles mitu planeeti – Karma, Põhjasõlm, Saturn, Valge Kuu ja Estonia. Kaalud ei ole tasakaal, see on hoopis tasakaalu otsimine. Ja filmis otsitaksegi tasakaalu ning näidatakse sõja mõttetust. Päikesest järgmine märki võtame kui troopilist märki ehk II maja – raha, väärtused. Filmi tehti väga väikese eelarvega, ca 650 tuhat eurot. Sellele viitab siis eelkõige Saturn. Viimasel astropäeval tehti solaarmajade suhtes täpsustus ja õigem oleks märke nimetada troopilisteks märkideks, mitte solaarmärkideks. Seda määratlust tuleb kas omaks võtta, sellega harjuda või siis jääda vana terminoloogia juurde edasi.  Kui Päike oleks märgi alguses, siis jah saaks märki nimetada solaarmärkideks.

III maja Kaaludele on Ambur, milles asub Veenus. Tõlgendaks nii, et filmis otsitakse vaenutsevate poolte vahel seda tasakaalu ja mõistmist. Otsitakse inimhinge ilusamat poolt. Veenus Amburis on suhete maailmavaate erinevuste tasakaalustaja. Kaljukits oleks Kaaludest lugedes IV maja, seal asub Pluuto ja ka Oscar. Neljas kui kodumaa, sõda käis kahe maa vahel, Gruusia ja Abhaasia vahel oma maa eest. Viiendas märgis pole planeete. Märgi valitseja Uraanil kvinkunks Saturniga, viitab korduvale teemale, vana vaenu uuele esiplaanile jõudmist. Eks need vaenualged ikka minevikus on. Kuuendas, Kalades, aga Neptuun, Chiron ja arvatavasti ka Kuu. VI maja on töörahvas, relvajõud, tervishoid jm. Kuu sümboliseerib rahva kannatusi, haavatavust. Neptuun aga seda segadust, arusaamatust, miks kaks naaberrahvast üldse sõdivad. Jääras on Uraan, Kaaludele siis VII maja. Planeet esindab selles siis seda vaenu ja mässumeelsust kahe rahva vahel. Abhaaside ja grusiinide vahel ärkas uuesti vaen.

Vähk on X maja, seal on Jupiter koos Musta Kuuga. Jupiteril täpne ühendus Fortunaga, see aitab filmil tagada laialdlase tuntuse muus maailmas.  Sõja eesmärk allutada teine pool, seda ka alatute võtete ja vägivallaga, Musta Kuu mõju. Jupiter kui ideoloogia, maailmavaade, vaenupooled jäävad kindlaks oma arusaamadele.  Lõvi on XI maja, seal viimases kraadis Marss. Maja alla käib sihid ja eesmärgid. Marsil opositsioon Neptuuniga, sõjaline konflikt aga eesmärgid udused ja vaenupooled ise ka ei saa aru, miks sõdivad ja milleks?Lõvis kaks asteroidi Triumf ja Melpomene täpses ühenduses, see viitab teatud võimalusele, et tragöödia Abhaasias läheb korda ka teiste maade rahvastele ja aitab mõista, mis tegelikult toimus. Näitab sõja mõttetust.

Filmi esilinastuse kaart näitab, et film räägib kahe rahva vaenust seda kahe etniliselt erinevate meeste kaudu – tšetšeeni Ahmet ja grusiini Nika vahel ning kohalike eestlaste osavõtul. Vaenupooled otsivad alateadlikult tasakaalu, kuid väliselt esialgu üksteist vihkavad. Veenus kvadratuuris Marsi ja Neptuuniga.Lõpuks kaine mõstus saab ülekaalu. Neile ja teistele faktoritele tuginedes saab väita, et filmil saab olema edu ja šanss kandideerida auhindadele. Vähemasti on film paneb mõtlema, sõja absurdsuset, mõttetusest.
Eestis esilinastus film 31.okt. 2013.a. Päikesel ühendus Victoriaga ja Põhjasõlmega Skorpionis ja teeb trigooni Neptuuniga. Estonia sekstiilis Oscariga. Marsil ühendus Pobedaga Neitsis. Jupiteril ühendus Fortunaga Vähis.

Milline võõrkeelse riigi film võidab, seda otsustavad 6124 Ameerika Filmiakadeemia liiget, kes enne kuldmehikeste väljakuulutamis peavad kõik filmid läbi vaatama. Number 6124 all on asteroid Mecklenburg, mis gala õhtul on 0 Skorpionis opositsioonis Kuuga. Sellel pole vist tähtsust aga mine sa tea. Kuldmehike, nii nimetatakse ka Oscarit. Gala õhtul on Golden 19 Sõnnis, olulist aspekti planeetide ja osaliste asteroididega ei tee, lähim, mida võiks aspektiks lugeda, on kvadratuur Russiaga. Asteroid Gold on 11 R Lõvis ja on tõusmas horisondi kohale. Aspektidest võiks lugeda opositsiooni Abkhasiaga ja kvadratuuri Fortunaga Skorpionis.

Filmimaailma tähtsaim gala algab kohaliku aja järgi kell 16.00. Tõusumärgiks Lõvi, tuleb glamuurne ja kuninglik show. Kuu tühikäigul, 29 Jääras.Pole parim näitaja. Selles Jäära kraadis on EW asteroid Fortuna. Oscar 13.36 Sõnnis opositsioonis Fortunaga. Päike läheneb Neptuunile ja ühtlasi meie riigi Päikesele. Kuul on opositsioon Triumfiga. Ürituse alguses on Abkhazia ühenduses DC-ga. Veenusel täpne ühendus Marsiga Jääras. Sündmuse MC valitseja Veenus ühenduses Gravesiga. See asteroid sümboliseerib mälestusmärki, hauda. Aga antud juhul seostan seda auhinnaga, milleks on kuldmehike Oscar. Oletan, et Oscari peaauhinna saab veenuslik film?

                                                        Oscarite jagamine 22.02.2015 

Filmi peategelase kaartides on samuti mitmeid viiteid edule, tuntusele ja aupaistele.
Lembit Ulfsakil (4.07.1947) on nataalis Oscar 20 Neitsis. Nataalis teeb kvadratuuri Veenus-Uraan ühendusega Kaksikutes. Lähim ja täpseim aspekt transiitsel Oscaril oleks kvadratuur Pluutoga ja opositsioon Jupiteriga. Transiitne Neptuun teeb kvinkunksi nataali Saturnile ja läheneva trigooni nataali Päikesele ning kvinkunksi nataali Neptuunile. Transiitne Päike teeb kvadratuuri nataali Marsile.Transiitne Nike ühenduses nataali Academiaga Lõvis.

                                       Lembit Ulfsak, nataal ja transiit 22.02.2015

Kuna programm ei näita Koerut asukohana, siis sai võetud idapikkuse, mis kõige lähemal Koerule, mida programm näitab – Tapa.
Elmo Nüganen (15.02.1962), nataalis Oscar 7 Vähis. Võimalik, et ühenduses Kuuga. Keskpäeva Kuu on 10 Vähis. Transiitne Oscar teeb täpse opositsiooni nataali Neptuuniga ja transiitse Fortunaga Skorpionis. Transiitne Must Kuu täpselt nataali Pluutol! Transiitne Uraan kaugenev ühendus Karmaga. Transiitne Academia teeb täpse ühenduse nataali Triumfiga Kaljukitses ja transiitne Pobeda ühenduse nataali Nike`ga Amburis. Elmol on ka nataali Jupiteri ja nataali Pobeda täpne ühendus Veevalajas! Ja sellele ühendusele läheneb, 1 kraad puudu, Karma. Temal on palju rohkem viiteid võimalikule filmi võidule kui Lembitul. Ehk need seisud tähendavad seda, et Elmo saab võõrfilmide kategoorias mees kõrvalosa täitmise eest auhinna?


                                            Elmo Nüganen nataal ja transiit 22.02.2015

Nüganen on sündinud Jõhvis, programm seda kohta ei anna, seepärast on sünnikohaks kaardis Kohtla-Järve (minuteada asub sünnitusmaja Ahtmes, mis on Jõhvi linnaosa).
Lavastaja ja rezisöör Zaza Urushadze (30.01.1966), tema Oscar on 20 Lõvis. Zaza Jupiter on täpses ühenduses Abkgaziaga Kaksikutes ja lähedale jääb ka Estonia. Abhaasia teema tegi ta tuntuks. Transiitne Päike (22.02.2015) teeb kvadratuuri nataali Põhjasõlmega, transiitne Jupiter filmi esilinastuse päeval tegi täpse ühenduse tema nataali Oscariga. Filmigala päeval jääb tagurdav Jupiter Osacrist viie kraadi kaugusele. Merkuur jõuab oma kohale. Estonia läheneb tema nataali Saturnile. 


                                                Zaza Urushadze nataal ja transiit 22.02.2015
Ivo Felt (31.08.1968), filmi produtsent. Ta on väga tugeva Neitsi märgi esindaja, 6 planeeti märgis. Temal on Oscar 24 Jääras ühenduses Saturniga ja need kaks planeeti on seskvadratuuris Päikese ning kvinkunksis Neptuuniga. Kuu gala päeval ületab Saturn-Oscar ühenduse.

järgneb...