neljapäev, 30. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 6



Kuu valitseb riigi XI maja, kultuurile lisaks on see eelkõige parlament, kohalik omavalitus, seadusandlus, reformid. Selle järgi tuleb neil tõsiselt hakata tegelema just nende probleemidega. Saturn ei luba niisama neist mööda vaadata ja mitte midagi teha. Saab suure tõenäolisusega väita, et valimistele järgnevad muutused nii seadusandluses kui muudes küsimustes, milles rahvas sugugi rahul pole, toovad kaasa protestilaine. Rahvas just tänavale ei tule aga meedia kajastab nii meeleolusid kui kritiseerivaid seaduste muudatusi kindlasti. Üleöö ei muutu midagi aga vähemasti muutmise protsess käivitub.

Miks meil viimasel ajal siis on niipalju probleeme kriitika, aususe, tõe ja valedega. Eriti valitsuse tegemiste ja tegemata jätmistega. Üks tegur oleks progressiivse Päikese asumisega riigi radixi MC lähedal. Teine tegur on progressiivse Kuu täpne opositsioon riigi Saturniga. Kolmas tegur oleks progressiivse Merkuuri kvadratuur riigi Veenusega. Ja progressiivne Marss läheneb riigi Mustale Kuule. Valdkonnad, nagu seda on siis seadusandlus, kord, rahandus, suhted, selle järgi ongi käesoleva ajal peateemadeks ja probleemideks. Jaanuari ajale tehtud progressiivses kaardis endas on Kuul täpne opositsioon Neptuuniga ja progressiivne MC on täpselt riigi Saturnil. Eks see ka palju arusaamatut ja segast aega näitab.

Jupiter 2012 aasta juulis liikus MC kandis, viimane täpne ühendus oli 17. märtsil 2013. Suvel 2013 vahetas märki ja liikudes Vähis tegi kvadratuuri riigi Marsile. Ja varsti oli ühenduses riigi Pluutoga. Enne seda tegi ühenduse riigi Lõunasõlmega. Minevik kisti lagedale ja hakati ümber kirjutama. Näiteks uued meie varasema ajalugu käsitlevad raamatud. Jupiter liikus alates 2013.a märtsi keskelt X majas, see tõi edu sellistes valdkondades nagu teaduslik meditsiin, õigusteadus. Seotud ka kõrghariduse reformidega. Hoogustus võimuvõitlus. Ei olnud meil pääsu võimuvõitlusest, mida KOV valimised ka näitasid.

Jupiteri ühendus radixi Pluutoga näitas, milleks riik on võimeline, mida ta väärt on. See aeg võis tuua dramaatilisi sündmusi valitsusele kui ka riigipeale. Seepärast pakutigi võimalust, et valitsus võib enne tähtaega laguneda kas üksikisikute lahkumise või isegi täies koosseisus tagasiastumisega. Seda täiskoosseisus siiski ei juhtunud.

Jupiteri kvadratuur Marsile oli kasulik aspekt, täpne aspekt oli 27. juunil 2013.a., see lisas enesekindlust kuid ei oleks tohtinud minetada mõõdutunnet. Jupiter valitseb riigi IC-d. 2013. aasta üheks olulisemateks lahendamist vajavateks oli siis valdade liitmine, läbirääkimine piiriküsimustes, põllumajandusega seotud probleemistik. Arvasin, et riik viib sundkorras läbi valdade reformimise, liidab kokku ka need vallad, mis ise seda ei taha. Need teemad olid tähelepanu all juba eelmisel aastal, nüüd peavad need veelgi intensiivsemalt jätkuma ja jätkuvad ka aastal 2014.

Jupiter-Marss kvadratuur aktiveeris ka opositsiooni tegevust, Tunda andis poliitiline närvilisus. Jupiteri liikumine Kaksikutes oli seotud  meil raamatute hindade, raamatukogude ja e-raamatute problemaatikaga. Loota oli, et see teema leiab mingi lahenduse või kaob päevakorrast siis, kui Jupiter vahetas märki, sisenedes Vähki. Siiski on kirjanduse hindade teema veel üleval. Aegajalt sellest meedias juttu.
1. mail 2013 oli Jupiteril täpne ühendus riigi asteroidi Midas`ga (sümboliseerib ahnust). Millega siis järjekordselt liialdati või mis teoks tehti? Kogu Jupiteri temaatika ärevust ja vastuolulist tekitavad tegevused on paljuski seotud Musta Kuu  ühendusega  Jupiterile.

Eelmisel aastal oli kuulda, et maakohtade kauplusi tahetakse aina sulgeda. See teema teravneb siis kui Jupiter Vähki liikus. Samuti oli ja on apteekide teema esirinnas. Jupiter on 2014. aastal retrograadne 1. jaanuarist kuni 6. märtsini, toimub see Vähi märgis. 16. juulil siseneb Jupiter Lõvi märki. Tema teine retrograadsus sel aastal on 8. detsembrist kuni 8. aprillini 2015. Püüdke sel ajal mitte võtta krediite, tagastamine võib osutuda palju raskemaks. Ka kavaldamine ei too õnne, see pöördub teie endi vastu. Jupiter on Lõvis koos Musta Kuuga kuni 28. novembrini ja see teeb olukorra keerulisemaks. Loominguline tõus muidugi tuleb, kuid mitte täiel määral. Asi pareneb siis, kui Must Kuu lahkub Lõvist (28.11)
järgneb...

laupäev, 25. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 5



Saturni kõige soodsam positsioon 2014. aastal jääb ajavahemikku 4. mai kuni 12. juuni. Siis Saturn osaleb trigoonis, mille partneriteks on Jupiter ja Chiron. Hea aeg realiseerida sotsiaalseid projekte, lahendada juriidilisi asju, hea vaimseks tõusuks. 4-24. maini ja 9 kuni 12 juuni on periood, mil Saturn on harmoonilistes aspektides lähiplaneetidega. 25 maist kuni 8 juunini ja 31. augustist kuni 13. septembrini on Saturn 19-s lõhkuvas Skorpioni kraadis. Oht on depresioonideks, negatiivsete meeleolude võrku sattumiseks.

Saturn liigub riigi III majas, 2013 aasta algul on täpne kvadratuur riigi enda Saturniga, suvel trigoon riigi Päikesega ja aasta lõpus oli Saturn 20-s Skorponi kraadis kvadratuuris riigi Kuuga. Saturni trigoon Päikesele oli hea aeg, et kindlustada riigi materiaalset baasi, teha kapitalimahutusi. See aeg oli ka hea, et teha vigade analüüsi, planeerida uusi eesmärke, välja töötada meetodeid nende plaanide elluviimiseks. See on inventuuri tegemise aeg riigis.

Saturn oli kriitilises staadiumis (ühendus iseendaga). Saturn loob korra ja süsteemi ja ta on seotud alguste ja otsustega, mis said alguse  2005-2006. Siis sai peaministrina võimule Ansip ja Ilves valiti presidendiks. Nüüd siis kaheldakse, kas need otsused ja valikud olid kõige paremad. President on Kaljukits, peaminister Kaalud. Mõlemis märgis on Saturn tugev, ühes oma kodus, teises kõrgendatud.

Saturni kvadratuur isendaga on esimene pingete väljatooja pärast tema ühendust endaga (2006). Need tendentsid, mis praegu toimuvad, see on alles õiekesed. Marjad tulevad siis kui Saturn teeb opositsiooni nataali Saturnile. Tõsi, vahepeal on ka omavaheline trigoon (2015). Siis peaks meie siseasjade problemaatika remondiks olema soodne aeg (Saturn liigub riigi IV majas). Peale trigooni ja enne opositsiooni on veel kvinkunks, siis kui Saturn liigub oma kodumärgis ja teeb selle aspekti riigi radixi Saturnile (2018). See aspekt veelkord tuletab meelde ja toob välja vanade probleemide puudused. Lisaks on Saturn oma madalamas asendis taevaekvaatori suhtes. Marju me nopime siis kui Saturn jõuab opositsiooni endaga ( 2020). Kui kibedad või magusad marjad on, see sõltub eelmiste aastate tegemistest.

Saturni kvadratuur  riigi Kuuga, see pingestab rahva ja valitsusstruktuuride vahelisi suhteid. Transiitne aspekt  provotseerib rahvast, kergemini võivad tekkida konfliktid. Aspekt ilmutab end 2013 aasta lõpus, 2014 algul ja rahvas ootab pärast valimisi koheseid tegusid. Ei pruugita olla rahul valimiste tulemustega. Suuremad on pessimistlikud meeleolud. Aspekt raskendab kohaliku majanduse arengut. Mina arvan, et meil väikeettevõtlus tugevasti häiritud.Sest monopolism tahab kõike oma käpa alla saada. Läbi oma raha ja võimu püütakse kallutada seadusetegijaid omale soodsamate seaduste kehtestamist.Seepärast istuvadki parlamendi liikmed igasugustes nõukodades ja ühendustes.

Riik kehtestab selliseid seadusi ja reegleid, mis pärsivad pisifirmade tööd ja arengut. Rakendades igasuguseid takistusi, mõni tobedalt veider, mõni absurdne ja mõni lihtsalt täht tähelt EL direktiivi kopeeriv. Sellist asjade käiku küll rahvas pooldades ühinemist Euroopa Liiduga ei tahtnud. See on kriitiline periood riigi elus, kontroll tugevusele. Kuu käivitamisega Saturni poolt samaaegselt lülitub aktiivseks ka riigi Uraan, Kuu on opositsioonis Uraaniga. See on ka üks põhjustest, et osa rahvast ei taha järske muutusi ja osa jällegi nõuavad neid.

Meil tahetakse siseelus kehtestada igasuguseid piiranguid, dikteeritakse ette, mida süüa, mida juua, mida lugeda, millist raadiojaama kuulata, millist tv saadet vaadata, mida üldse tohiks seal näidata, kuidas olla ja mitte olla, milliseid filme-teatritükke peab vaatama  jne.

Korraks tagasipõige Neptuuni juurde. Meil viimastel aegadel suureneb salastmismaania. Tahetakse paljud asjad aastakümneteks ära salastada. Näiteks Riigikogu komisjonide istungite protokollid ja salvestused. Salastamise on olnud kuulda veel mitmetes teisteski asjades, näiteks kurjategijate nimede salastatus. Nähtavasti kardetakse oma tehtud vigade või sigaduste pärast, et ei saaks kohe vastutusele võtta. Mis hiljem saab, see tegijat ei huvita, on kas juba asi aegunud või tegelene meie hulgast lahkunud. Huvitav, kuhu jääb paljuräägitud läbipaistvus ja avatus. Jutt ei ole riigisaladustest vaid ikka igapäeva otsustest ja tegemistest. Igasugune salastamine, andmete kaitse alla panemine jms. on Neptuuni valdkond ja 12 maja teema.

Praegu ongi selline Neptuuni seis, et ta liigub uuesti riigi Päikese poole. Täpne ühendus tuleb 1. märtsil aga mõjuulatus hakkab varem peale ja kestab ka peale Neptuuni kaugenemist, protsess pannakse käima. Riigi 12 maja valitseb Päike ja Kuu on meil selles majas ja siit võib välja lugeda, arvestades Neptuuni ühendust Päikesega, et rahva eest tahetakse aina rohkem mitmeid dokumente, sealhulgas valguskartvaid asju salastada. Selline mõte tekkis, kuuldes salastamise plaanidest. Meil seda absurdsust paljuvõitu. Ka meremeeste hoiatusstreik on seotud Neptuuniga.

Meil piiratakse meie vaba tahet ja iseotsustamist. Eriti agar oli kultuuriministeerium. Arvan, et ministeerium kuulub V maja alla ja maja valitseja Saturn need peale sunnitud vaated ellu püüab viia. Eriti nüüd, kui Saturn liigub riigi III majas ja teeb sel aastal mitmeid aspekte riigi planeetidele. Endine kultuuriminister oli meil Vähi märgi esindaja ja Saturn Skorpionis mõjutab läbi trigooni tema Päikese-Merkuuri ühendust Vähis. Sellest siis ka see agarus ja liialdused. Lisaks V majale on kultuur ka XI maja- tantsukollektiivid, laulukoorid, orkestrid jt. rühmitused. Valitsejaks meil Kuu, mis Saturni poolt aasta lõpus pinge alla satub. Uus kultuuriminister on päikesemärgilt Kaksikud.

Kevadel (2.03), kui transiitne Saturn pöördub retrograadseks (23 sco), on ta kvadratuuris Merkuuriga ja see teeb igasugused läbirääkimised raskeks ning kokkulepeteni on keeruline jõuda. Samal ajal on ka Marss, Jupiter retrograadses liikumises. Ja Jupiteril opositsioon Pluutoga. Tagurdades teeb Saturn veelkord kvadratuuri riigi Kuuga Lõvis (täpne on 29.03). Ning kolmas täpne kvadratuur toimub 22. oktoobril.
järgneb...

esmaspäev, 20. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 4



Uraan 2012 aasta kevadel tegi kaugeneva trigooni riigi Neptuunile. Aprillis oli Uraan trigoonis Saturniga. Nüüd talvel 2014 teeb ta uuesti trigooni riigi Saturniga. Uraan liigub VIII majas, rahvatulu, maksude, julgeoleku majas. Uraanilt võib mis iganes nendes valdkondades oodata, äkilisi pöördeid, ootamatusi finantssüsteemis jms.VIII maja valitseb Marss, jälgida tuleks siis tema ja Uraani vahelisi aspekte.Uraan valitseb VI maja, eks seepärast olegi meil tööalaselt hästi juurutatud igasugune IT tehnoloogiline valdkond. Selles vallas oleme üsna edukad.Vahest ehk liigagi. Ja see valdkond on üsna õrnuke ja haavatav. Me liiga palju sõltume IT-st. Kujutage ette, mis siis juhtub kui millegipärast kogu elektrooniline suur süsteem üles ütleb! Kaos missugune. Pealegi liigub asteroid Chaos Kaksikutes -  side, suhte, meedia jne. märgis.

Uraani trigoon riigi Saturnile aitab ellu viia muutusi nendes alades, mis seni toppama on jäänud.Seis tuleb, aspekt moodustub, see annab võimaluse tegutsemiseks.Tegutsema peame meie, planeet näitab rohelist tuld ja seda maha magada oleks kurjast. Kohati majanduses olukord küll stabiliseerub, kuid peaasi, et ta toppama ei jääks, ei stagneeruks. Võib tekib illusioon, et meil nüüd majandus tõusuteel ja aina paremaks läheb. Nii äkitselt see asi ei käi.

Saturn valitseb meil V maja, paranevad ja suurendatakse lastele, spordile, kultuurile, heaolule, meelelahutusele eraldatud vahendeid. Kahtlane värk, et nendele valdkondadele rohkem raha eraldatakse aga mine sa tea, järsku siiski antakse? Kuigi selle aasta eelarves on suurendamise summad sees. Aga on ennegi nii olnud, et raha nagu eraldatakse kuid hiljem hakatakse kärpima, muutma ja öeldakse, et tekkisid raskused ja muu selline udujutt lisaks. Pigem on näha seda, et tõstetakse hindu. Samas on olemas laristamise oht, riigipoolsed läbimõtlemata otsused ja ostud. Trigoon liialdab ja ei ole ratsionaalset tegutsemist. Teisalt on trigooni häda see, et tekitab liigse kokkuhoiu ja seda seal, kus ei peaks tegema.

Uraan-Saturni trigooni mõjul peaks paranema valitsejate vastutustunne tehtud tegude eest. Peaks, aga kas ka paraneb. Ennegi kuuldud suuri sõnu ja katteta lubadusi. Rahvas ootab konkreetseid tegusid, mitte ümmargusi lubadusi. Oleks hea küll kui see nii tuleks.Trigoon toob välja ka igasuguseid skandaale ja nendest meil juba puudus ei ole. Ega valitsusel ja ka Riigikogul enam kuhugi allapoole pole kukkuda. Reitingud niigi madalad, eriti koalisatasioonivalitsusel. Parlamendi maine pole ka just kõrgemate killast. Kui ainult piirdutakse välise kosmeetikaga, siis varsti peseb tõevihm selle maha.

Aprillis ja ka hiljem on Uraan opositsioonis riigi Karmaga. Lootus on, et see paneb nii mõnegi asja paika. Vahel küsin endalt, kas see, mis meiega toimub, on karmaline õppetund riigile ja tema rahvale. Et me peame selliselt antud ajajärgu oma valitsejatega ning üleüldise majanduse olukorraga läbi elama ja kogema. Nähtavasti ta nii on. Aprillis 2014 veel selline seis, et kevadpäike teeb ühenduse Uraaniga ja kuna Uraan on kvadratuuris Pluutoga, siis tõstab see pingeid juurde.
Uraani retrograadne periood on 21. juulist kuni 21. detsembrini. Paljudele võib tunduda, et nad pole vabad, on kammitsetud ja liiga sõltuvad teistest. Hoidke suhteid.

Veel arvan, et sel aastal tõuseb veelgi rahva aktiivsus oma õiguste eest seismisel, väljendamisel. Tulevad pahameele sagedasemad väljaastumised. Ligi kakssada aastat tagasi algas Eestimaal ärkamisajastu, kui Vene tsaaririik 1820. aastal vabastas talupojad ja viis vabalepingu alusel nad uude õiguslikku seisundisse. See oli ärkamisajastu algus. Selle aja Põhjasõlmele Jääras jõuab nüüd Uraan. Ja Jupiter aasta esimesel poolel teeb kvinkunksi 1820. aasta Merkuur-Uraan-Neptuun ühendusele Amburis. Uus ärkamise võimalus on olemas.
järgneb...

teisipäev, 14. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 3



Järg 2 osale.
Suurem oht on mõne looduskatastroofi tekkeks, eelkõige siis seotud Neptuuni aladega. Millega tegu, seda on kole raske ette näha, variante on palju – üleujutused, naftareostus, gaasiavarii, suvel metsatulekahjud jms.VI maja on ka meditsiin, ametühingud, kaitsejõud, päästeteenistus. Neptuun võib nendelgi aladel kaasa tuua segaseid olukordi. Pealegi on riigi Päike kvadratuuris Jupiteriga ja transiitne Neptuun käivitab ka selle radixi planeedi. Segadused seoses kiirabireformiga, arstide rändega, visiiditasudega. Arstirohtude hinnad võivad ka palju kõneainet pakkuda.
Juunis on transiitsed Jupiter ja Neptuun omavahel seskvadratuuris, augustis aga kvinkunksis. Riigi Neptuun saab olema pideva aspekteerituse all. Kuna ta valitseb meil VII maja, siis on pidevas fookuses meie välispoliitika, igasugused lepingud (Rail Baltica), aga ka organiseeritud kuritegevus, pettused jms.

Teisalt suurem hoolivus, sotsiaalabi tõhustus, juurde tuleb uusi varjupaiku, supikööke jms.Tahaks väga loota. Neptuun Päikesel haarab läbi kvinkunksi endaga kaasa ka riigi Neptuuni, mis valitseb DC-d. Esile tulevad uuesti, korduvad läbirääkimiste teemad (näiteks piirilepe Venemaaga). Arutelu tubaka- ja alkoholi poliitika muutmisest on samuti rohkem päevakorral.Teiselt poolt Neptuun teeb teise kvinkunksi asteroid Tallinnale. Moodustub yod kujund, mille tipuks siis transiitne Neptuun. Pealinn ilmub ka mängu riigis toimuvates protsessides.

Neptuun on tegija mitmel rindel, lisaks loetletud aspektidele, tegi ta trigooni riigi Pluutoga, mis  valitseb III maja. Ja teeb seda veelgi (11.01.2014). Lootes trigooni positiivsele küljele peaks see igati aitama maja valdkonnas toimuvatele muutustele. Kõne all siis haridus, suhted naabritega, rahva arvamus, transport, meedia. Paranema peaks rahva arvamuse ärakuulamine ja tehtud ettepanekutega arvestamine. Seda eelkõige sisepoliitikas.

Neptuun Päikesel, seda seostan ka pangavõlglastega. Juba praegu on oma kodu kaotanud 900 inimest, kes panakadele võlgu ja maksta ei suutnud. Palju veel selliseid juhtumeid tuleb?
Neptuuni alahinnata oleks küll väär. Mäletate ehk seda aega kui Neptuun lähenes riigi Merkuurile. See oli 2007. aasta aprillis, kui toimus elektrooniliste kanalite ründamine. Merkuur on informatsiooni planeet ja transiitne Neptuun (antud juhul kui diversiooniplaneet) siis käivitas selle jõudes riigi radixi Merkuurile. Aspekt polnud küll veel täpne aga sageli ongi nii, et sündmus kipub ikka nihkega olema. Siin oli lisaks tegev ka transiitse Saturni opositsioon Merkuuriga (noorsugu). Ja kevad 2007. oli „Pronkssõduri“ kevad.

Kui Neptuun hakkas tegema ühendust riigi Uraaniga (suvel 2008), siis samal aasta sügisel algas maailmas finantskriis (masu), mis ka meid ei jätnud puudutamata. Uraan ju valitseb VI töömaja, sellest aastast algas suurem töökohtade koondamine, kasvas töötus, langesid palgad jms. Ja see kestis pikemat aega, millest me praegusekski pole veel lõplikult toibunud. Ning varasemalt, kui Neptuun oli üle läinud Veenusest, algas buum ja rahvas ei andnud endale aru, et lõhkilaenamisel on omad kurvad tagajärjed. Nii, et Neptuun meile pole just sel sajandil eriliselt küll midagi positiivset toonud. Pigem ta provotseerib ja rahvas läheb kaasa.

Ma kohe ei tahaks välja pakkuda seda, aga siiski ütlen, et Neptuun Päikesel võib seotud olla riigivastase suurema kuriteoga või kallalekippumisega riigipeale.
Ühesõnaga üsna segased ajad  võivad tulla siis, kui Neptuun pitsitab Päikest. Vähemasti seegi hea, et edaspidi Neptuunil riigi planeetidega ühendusi ei tule.Aga ega tema uduse pilgu alt ikkagi ei pääse, tulevad muud aspektid peale ühenduse.

Neptuuni retrograadsus on 9. juunist kuni 16. november. Periood on hea teha analüüs varem tehtust, seada plaane edaspidiseks.
järgneb

reede, 10. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 2

2014. aastal tähistab riik oma 96-at sünnipäeva. Solaar 2013/14 näiteb, et kõige enam tuleb tegeleda VI maja teemaga, majas veel Merkuur, Marss ja Chiron. Ja maja tipule teeb ühenduse Neptuun (orb 0.50). Kuu jääb Lõvisse XI majja ja solaarne Kuu  teeb kaugeneva ühenduse riigi Satruniga. AC ja MC samades märkides mis ka riigi radixis. Solaarisõbrad oskavad kindalsti rohkemat näha ja edasi vaadata (solaar algab 23.02.2013. kell 19.41.38). Progressiivses kaardis on Päike jõudnud riigi MC-le!

Eestil (EW) oli möödunud aasta algul Pluuto poolt kaugenev kvinkunks Saturnile.Usun, et see aspekt aitas kaasa, oli üheks teguriks, eelmistel aastal (2012/13) ilmsiks tulnud mitmete skandaalide ja valede päeavalgele toomisel (IRL-i elamislubade müük, Silvergate, Autorollo jt). Ja see tendents aina jätkub. Pea iga päev ilmub lagedale uus skandaal või selgub, et keegi varem valetas, vassis, varjas (VEB fondi dokumentide teadlik võltsimine, Estonian Airi päästmiseks puuduv plaan, üks ütleb, et on plaan, teine , et ei ole. Üks käsi ei tea mida teine teeb.).

Kui Pluuto jaanuaris 2012 tegi täpse opositsiooni riigi asteroid Silverile, käivitas see protsessi, mis 22.mail  Silvegate afäärina avalikuks sai. Pluuto ise oli sel ajal 9-das Kaljukitse kraadis ja retrograadis tehes täpse kvinkunksi Saturniga ja kvadratuuri riigi Karma asteroidiga Kaaludes. Uraan tegi samal ajal täpse kvadratuuri Silverile Vähis. Saturn mais tegi ühenduse riigi Luciferiga Kaaludes, skandaal pidi päevavalgust nägema. Asjaosalisel endal on muide Päike riigi Uraanil.

Kuna planeetidel on väga palju printsiipe, igal planeedi kohta saab kirja panna mitu lehekülge tema valda kuuluvat. Siis on konkreetseid asju ette pakkuda võimatu. Näiteks Pluuto alla kuuluvad – avariid, aatomienergia, sõjad, gangsterid, diktaatorid, vägistamine, krematooriumid, massimõrvad, orgiad, pandeemiad. Aga ka geneetika, kanalisatsioon, laserid, raketid, transseksuaalid, rotid, mustus, parasiidid, surm, hirm jne. Nüüd Pluuto liikumist ja tema aspekte vaadates, proovi ära kasutada neid planeedi printsiipe ja prognoosi! Ja nii on ka teiste planeetidega, printsiipe palju, pihtasaamine minimaalne.

Pluuto retrograadsus algab 14. aprillil kuni 22. september. Periood ei ole hea massilisteks ühisürituste läbiviimiseks ja rahva kogunemisteks. Sellesse aega jääb ka tantsu- ja laulupidu. Loodame siiski kõikse paremat ja ehk Pluuto ei hakka meie pidu ära rikkuma.

Neptuun möödunud aasta kevadel lähenes riigi Päikesele, täpselt jõudis sinna  18. mail. Tagurdades uuesti juuni viimastel päevadel ja kolmas kord tuleb juba 1.03.2014. Neptuun liikudes VI majas puudutab riigi jaoks eelkõige kahte valdkonda, tervishoidu ja tööturgu. Nende aladega on jätkuvalt probleeme ja lahendusi niipea ei näe. Ühendus Päikesega hägustab arusaamise kogu riigi elujõudust, riigi ego saab tunda jõu ja edasiminekuks vajava energia puudust. See periood ei ole hea kohalikule börsile, kindlustusseltsidele, kinnisvara rentimisele. Võimlik ka identiteedikriis ja enesehaletsus. Ühendusel on aga ka positiivne sõnum, see aktiveerib kujutlusvõime ja innustab riiki edasiarengu sihtide seadmisel. Kuid riik ja kogu ladvik ei tohiks teha liigseid illusioone ja tühje lubadusi. Oma naba imetlemisest tuleb kindlalt loobuda.

Ühendus võib välja tuua veel nii mõnegi seni varjul või saladuses olnud asja. Väga ei imestaks kui selgub mõne tegelase spionaaziga vahelejäämine. Võib paljastuda veel mõni seni varjule jäänud vale või mahhinatsioon, mis seotud Neptuuni printsiibiga.

Oletan, et Neptuun toob kaasa inflatsiooni tõusu, pankrotistuvad nii mõnedki firmad ja raskustesse satuvad ka riigifirmad. Inflatsioon sööb vaikselt ära sellegi vähese palgatõusu, mida lubatakse. Eelmise aasta lõpus kerkis ootamatult esile järjekordne dopinguskandaal (Bernadski). Ilmus siis, kui oli täiskuu ja Uraan just pöördus direktiivseks, olles Marsi poolt lähenevas opositsioonis. Ning Neptuun hakkas tegema trigooni Põhjasõlmega.
järgneb...