esmaspäev, 29. aprill 2013

Kuuvarjutus

Kuuvarjutus Skorpionis 25. aprillil

Esimene Kuldse Ajastu kuuvarjutus on toimunud. See oli osaline kuuvarjutus Skorpioni majas. Selle varjutuse raskus on üks sügavamaid. Selle järel paljastatakse ja harutatakse lahti peidetud asjad, mis on elu keerulisemaks muutnud, mõjutades kõiki tervenemise vorme ja transformatsiooni ning jõustamise toimumist. Uskuge, et pimedus taganeb varsti, kus iganes ta ka veel ei eksisteeriks, sest see varjutus toimub tema majas.

Tulevik

Oodata on järgmist tüüpi Skorpioni kuuvarjutuse sünkroonsusi: võimsad kodused transformatsioonid; varade likviidseks muutumine; kontrolli kaotamine või ülekandmine; salajane initsiatsioon; takerdumisest vabanemine; psüühiliste võimete täiustumine; dramaatiline tervise taastumine; toksiinidest puhastumine; hirmust üle arenemine; kuritegude avastamine; põrutavad psühholoogilised uudised; läbimurded uurimistes; enneolematud üleloomulikud kogemused; elu päästmine surmast; kohtumised inglitega; vabanemine köidikutest; mürkide väljatõmbamine; ennasthävitava käitumise suurenemine; päranduste saamine; sisemise teekonna sügavnemine; Jumalale pühendumise tugevnemine.

Varjutuse laine

Algamas on elu transformatsiooni suur protsess, mis kestab kuni 3. novembrini, ajani, mil on järgmine noorkuu Skorpionis. Oleks mõistlik, et kõik inimesed alustaksid transformatsioonilisi tegevusi, mis on suunatud elu parendamisele ja edendamisele. Kuna see varjutus on ühenduses Saturniga, siis peaksime keskenduma oma elu kõige raskematele küsimustele. Pange tähele seda lainet ja voolake sellega, nagu kerge lainetus tiigis, mis kaugele edasi liigub. Selgeks saab asjade varjatud loomus nii, et on võimalik teha vastavaid tegevusi ja vastu võtta otsuseid. Ärge laske pimedusel korrigeerimata jätkuda, sest on viise ja vahendeid, mis endid meile kõigile manifesteerivad.

Hoiatus ja võimalus

Haigus on vorm, mis elab Skorpionis. Haigus kulgeb meie tänases maailmas ohjeldamatult. Neil, kes elavad haigusega, tuleb teha kriitilised valikud. See on valik elu ja surma vahel. Skorpion ei andesta ja see tähendab seda, et väljakutsed, millega me silmitsi seisame, võivad olla meie jaoks viimased. Kahtlemata eelneb surmale haigus, seega on siin prognoos selle varjutuse tsükli jaoks: muundage haigus kiiresti või saate võetud tulevaste kosmiliste jõudude poolt. See varjutus on nii hoiatus kui ka võimalus. Läbi ajaloo on paljud inimesed lahkunud nende tormiliste kosmiliste joondumiste ajal. Meie, praegusel ajal, ei ole erinevad.

Püha Graal

Suurimad transformatsioonid elus saavad oma jõu armastusest. Mineraalide kuningriigis on olemas teatud legendaarne vääriskivi, mille energia toetab iga armastusele orienteeritud elu transformatsiooni: smaragd. Lisaks sellele ühendab smaragd meid müstilise Elu Jõega, millest voolab tervenemine, elu ja õnnistus. Smaragd on üks kaheteistkümnest vääriskivist, mis kaunistavad Taeva Väravaid. Need väravad on ausalt öeldes sodiaagi majad. Smaragd on Skorpioni tõeline sünnikivi, seega on see suurepärane valik igaühele, kes tahab oma elu jumalikul viisil transformeerida. Smaragd aitab meil ka avastada ja nautida Püha Graali, jumaliku armu allikat, mis voolab läbi ärganud südame. Neile, kes on uudishimulikud, see on Elu Jõgi, mis täidab Graali, mida igaüks meist võib endale teenida.

Ellujäämine

Skorpioni majas testitakse meid, et me jagaksime ja vahetaksime selleks, et ellu jääda. See hirmuäratav maja võib meid tuua lähedale surmale, piina sügavustesse ja läbi transformatsioonide, mis on imede piiril. Paljude jaoks on sel ajal kaalul ellujäämine. Vahendid, millele me tuginesime, on kadunud, seades ohtu oma endise omaniku. Neil päevil on põud paljudel aladel. Jumal ootab meilt, et me jagaksime rikkust, mida me omame, harmooniliselt teistega, selleks et me kõik transformeeriksime oma elud kõige positiivsemal võimalikul viisil. Kui me seda ei tee, siis peame me üksi Saturniga võitlema ja ainuüksi see võib olla õudusunenäoks.

Kameeleon

Kohanemine on oluline võti selleks, et manifesteerida kõrgeimat tulevikku, kui varjutuse laine läbi meie elude tulvab. Looduses on kameeleon läbi kohanemise ellujäämise ikooniks. Ta muudab oma värve vastavalt uuele olukorrale. Selles on tarkus; pidage siis tulevatel nädalatel ja kuudel meeles kameeleoni. Kuid ainult ellujäämine pole jumala tahe. Tema tahe on, et me kõik transformeeruksime ja õitseksime Uuel Maal, mille ta läbi meie ehitab. Me teeme targasti, kui kohaneme asjadega, mis arenevad või mis on juba meile tulnud, kuid millele me vastupanu osutame. Skorpioni kinnistumine võib meid surma viia.

Pahaendeline sümbol

Skorpioni sümbol on pahaendeline, sest ta sisaldab endas saatana saba. Te võite küsida, miks on see nii. Kõigist kosmilisest mõjutustest viivad need, mis kuuluvad Skorpionile, meid kõige kergemini kurjusele. Seepärast on neil, kes on sündinud Skorpioni planeetide all, nii intensiivne loomus – sest kui nende elud lahti rulluvad, peavad nad silmitsi seisma ja võitlema kõige mustemate asjadega. Kuid Jumal oma lõputus tarkuses, armastuses ja võimus teab neid hingi ja saadab neile kergendust läbi sellesama varjutuse tsükli. Halastage oma Skorpionidele, sest seda märki kandvate planeetidega inimestel on elud, mis pole mõeldud neile, kel kergesti paha hakkab. Lõppude lõpuks on nad üks kaheteistkümnest kosmilisest hõimust.

Fööniks

Kõige mustematel öödel on oma aeg, nii nagu ka rõõmul on oma aeg. Me siseneme nüüd aega, kui pimedus katab mõned, et nad võiksid surra ja uuesti sündida. Fööniksi legend elab läbi paljude elude sel aastal, kui inimesed võitlevad suurimate hirmudega. Halastage neile, kes selliste asjadega silmitsi seisavad. Olge neile halastuse ja jõu esindajad, sest Jumal peab arvet kõikide elude üle ja jagab tulevikku vastavalt Valgusele. Illusioon on hirm ja hirm on illusioon. Ärgu üksi vari varitsegu teid, kui te oma teekonnal edasi liigute.

Pühendunult

Astroloog Salvador Russo

Tõlkinud Tiina Hoel

teisipäev, 23. aprill 2013

Retrograadne Pluuto

Pluuto retrograadne liikumine

12. aprillil 2013 algas esimene Pluto retrograadne liikumine meie värskelt ristitud Kuldses Ajastus. Selle olulisus on samaaegselt nii püha kui ka ülev, sest selle evolutsiooniline jõud kaotab kõik, mis takistab meie planeedi ja meie elude puhastumist. Kuni 20. septembrini oleme me tunnistajaks Paabeli süsteemide segadustele, kui nende liidrid ja kaptenid kaotavad suures ulatuses oma positsiooni ja mõjuvõimu. Koos Saturni retrograadse liikumisega, mis pole veel oma keskpunkti jõudnud, töötavad kosmilised jõud väga intensiivselt, et kogu kurjus meie maailmast välja juurida.

Armastus areneb

Oma isiklikes eludes ja vaimsetel teekondadel oleme me sunnitud arenema kaugemale halvavatest ja korrumpeerunud olemise viisidest, nii et peale seda retrograadi võiksid esile kerkida kõige helendavamad versioonid elust. Armastus on oluline tegur määramaks, kui edukas keegi olema saab, arenedes selles vastupandamatult pluutolikus viisis, mis on Jumala tahe meie jaoks. Need, kes siiralt soovivad luua säravat elu, puhastada sisemine pimedus ja terveneda mineviku traumast, füüsilisest haigusest ja valust, peavad jääma armastuse keskmesse, kõige turvalisemasse energeetilisse vibratsiooni, milles elada, kui sellised titaanlikud jõud meie planeedil aktiivsed on. Mõelge armastusest kui varjupaigast ja väravast paradiislikku ellu. Kui me keskendume armastusele, võime me õppida arenema kaugemale ilmalikest asjaoludest ja tavapärasest inimkogemusest, me võime söandada siseneda piiritu müstilise kogemuse ja potentsiaali sügavasse sisemisse valdkonda.

Intensiivsem alkeemia

Et poleks mingit segadust, teadke, et Pluto retrograadne liikumine on kõikidest planeetide retrograadsetest liikumistest alkeemiliselt kõige nõudlikum. Alkeemia on vana ja imeline muundamise teadus. See on teadus leidmaks taevariiki iseendas; miski, mida Jumal õpetas, kui ta Jeesusena maa peal kõndis. Survele ennast sisemiselt muundada, on nüüd võimatu vastu panna. Viisid, kuidas me seda tegema peame, muutuvad ilmseks. Mitte ükski inimene ei jää teadmatusse, kuidas ja miks seda teha. Evolutsioonil on intensiivseid perioode ja üks neist on just alanud! Elu ja surma küsimused hakkavad läbi meie elude manifesteeruma. Kõrgeim tee on transformeeruda viisidel, mida elu meilt palub, nõuab ja mida ta meile osutab. Kui me seda teeme, sisenevad meie maailmad uutesse jumaliku kogemuse valdkondadesse.

Lõplik paljastamine

Selle retrograadi ajal paljastub korruptsioon igal elu tasandil väga avalikult, see sisaldab ka eriti sisemist korruptsiooni inimese meeles, kehas ja hinges. Koos nende paljastustega tuleb meie kõigi jaoks ka ootus koos teistega individuaalselt ja harmooniliselt suure hoole ja terviklikkusega töötada nii, et võiksid toimuda jääv tervenemine ja taassünd. Mõnikord on meie suurimad võitlused need, mida me peame iseenda sees. See retrograadne energia annab meile energeetilise keskkonna ja kosmilise võimaluse kõik sisemised negatiivsused elu ja tuleviku huvides edukalt puhastada. Kui Pluuto laine meie planeedil töötab, siis sunnitakse kurjus kõikides selle vormides kõige andestamatutel viisidel päevavalgele, see paljastatakse ja jäetakse ilma abiallikatest ja taganemisteest. Kui Jumal meie maailma uueks loob, siis võtke arvesse Pluuto jõudu kui filtrit, mis tõkestab sisenemise neile, kes on teda vihanud ja rünnanud tema armastatud planeeti ja tema lapsi.

Resoneeriv kogemus

 Pluuto haldusalas on elu kogemuste tohutu polaarne spekter. Need kogemused võivad ulatuda põrgulikust kuni jumalikuni, olenevalt sellest, kus teie oma vibratsioon Pluto spektriga liitub. Oma vaimset seisu võib hinnata läbi Pluto kogemuste laadi. Kas ma kaldun valu või tõotuse suunas, õudusunenäod või unistused, vaesus või küllus, vihkamine või armastus? Kas ma ületan takistusi oma elus või langen nendesse? Olenemata meie kohast maailmas, on stiimul lõpmatu: transformeeruda sisemiselt nii, et meie väline elu koos sellega transformeeruks. Sügav müstiline tõde on see, et kes me oleme ja mida me endas kanname, määrab ära selle, mida me välises elus kogeme. Sellepärast võime me läbi alkeemia leida Jumala enda sees ja elada jumalikku elu väljas. Tema jättis oma kuningriigi võtmed igaühesse meist. Milline õnnistus ja teekond ühes!

Laser fookus

Selle retrograadse faasi ajal on eluliselt vajalik, et me puhastaksime kõik asjad, mis meid negatiivselt ahistavad. Eriti peaksime tooma tähelepanu keskpunkti hirmu, vaimsed häired, füüsilised haigused, laostava iseloomu, psühhoosi vormid, kuritarvitavad suhted, toitumise puudujäägid, egol põhinevad isiksuse häired, traumaatilised mälestused, keskkonna stressorid, emotsionaalsed äärmused, neuro-keemilised tasakaalutused, sõltuvused, kinnisideed, energiakehade lagunemised ja äärmuslikel juhtudel deemonliku mõjutuse või valdamise. Ilma nende asjade vabastamiseta liigume me santidena keskkonda, kus me võiksime rassina planeedil õitseda kõige vabastavamal, hämmastavamal ja rõõmsal viisil. Milleks neid asju endaga läbi elu kaasas vedada ja milleks raisata aega elades kahjustunult või ahastuses? Laserisarnase intensiivsusega peaksime me kõik keskenduma peamistele teemadele, mis meie elusid vaevavad, sest kosmiline aeg selleks on käes.

Puhtus

Pluuto kõrgeim mõõt on puhtus, nii sees kui ka väljas. Kui me püüdleme selle standardi poole, hakkavad meie elud võtma jumalikke omadusi. Suurimad õnnistused on mõeldud neile, kes püüdlevad Pluuto poole. Joondades oma elu puhtuse poole, võime me saada küllusesarve kõige pühamate tervenemiste ja õnnistustega, mida iganes võime ette kujutada; mõned neist on nii jumalikud, et neid tuleb hoida täielikus saladuses. Siin on mõned praktilised meetodid, mida kasutada alustades oma teekonda puhtusesse: võttes omaks veganite toitumise, käitudes vooruslikult, filtreerides välja pimeduse vormid nagu narkootikumid, toidus ja keskkonnas olevad toksiinid, kõlvatu kirjandus, meedia või muusika, korporatsioonide või valitsuse propaganda, negatiivsed mõtted ja emotsioonid, hävitavad ideoloogiad, seks ilma armastuseta, vihkav kõne, madala vibratsiooniga inimesed või sotsiaalsed tingimused. Me võime ennast puhastada ka metafüüsiliselt läbi teatud kristallide, vääriskivide ja mineraalide kasutamise. Ma toetan kuntsiidi, tšaroiidi ja herkimeri teemandi kombineeritud kasutamist läbi kogu Pluuto retrograadse liikumise, et kiirendada sisemise negatiivsuse vabastamist – ja veelgi enam. Nad on ülev trio.

Surm ja taassünd

Pluuto sodiaagi tsükkel valitseb surma ja taassündi. Me kõik võime oodata oma elu teatud aspektide hävinemist nii, et uued ja sügavad aspektid võiksid esile kerkida. Me ei tohiks karta seda hävingut ega mingeid läbivaid metafoorseid surmasid, sest need kogemused teenivad meie kõrgemaid vaimseid eesmärke ja võimaldavad uskumatult positiivsete transformatsioonide toimumist. Kuigi see protsess võib olla äärmiselt intensiivne, ületavad selle tulemused igasuguse ajaliku hinna. Kuna Pluuto tagurpidi liikumine toimub Kaljukitse märgis, siis leidub seal salajasi rikastumisi, millega õnnistatakse Jumala kõige ustavamaid teenreid, mis võimaldavad neil tervendada, transformeerida, jõustada ja mõju avaldada kõige muljetavaldavamatel viisidel. Antakse uusi autoriteete. Maailm vajab tervendamist, sest saatana viha on olnud tohutu. Neilt, kes leiavad endid jõupositsioonidelt, oodatakse nende teenimist, kes jõudu vajavad. Kurjus on reaalne ja see kahaneb Pluto retrograadse liikumise ajal, ärge siis kartke midagi, mida Paabel korraldab, et püüda moonutada tõde oma alatise ja lõpliku languse kohta.

Arhetüüpide kokkuvarisemine

Mõiste „arhetüüp“ viitab kosmilisele mustrile, mis väljendab ennast läbi Maa tasandi. Kui Pluuto liigub retrograadselt Kaljukitse märgis, siis need, kes sisaldavad neid arhetüüpe ja kellel on negatiivne vibratsioon, kogevad kokkuvarisemise ja lagunemise vorme. Pange tähele, kuidas järgmised arhetüüpsed mustrid maailmas Pluto retrograadse liikumise ajal kokku varisevad: rahajõmmid, türannid, vägistajad, mustad maagid, sõjapealikud, aristokraadid, propagandistid, riigimehed, teatud kõrgemad deemonid ja saatan ise. Näide kellestki, kes kannab negatiivset Pluuto Kaljukitses arhetüüpi, on Basar Al-Assad, deemonlik, verega määritud Süüria president. Tema klass ja aadelkond kogevad kõige halvimat Plutot läbi kogu selle aasta ja mõnedel juhtudel pole ellujäämine osa nende tulevikust. Paljud elavad veel mitte märgates kurjust, mis peidab ennast ühiskonna austatud korrapidajate maski taha. Vaadake, kuidas nende madude maskid murenevad, tuues kaasa rahva ärkamise massihüpnoosist. Neil saab olema võimatult raske maailma petta, kui nende elud on lahti harutatud.

Müstikutele

Väljaspool meie maailma on veel teisi maailmu, millele saab juurdepääsu vaid iseendas reisides. Elumuutvad kogemused toimuvad paljudega meist ilma, et seda väljast näha oleks. Üle kogu maailma toimuvad müstilised initsiatsioonid, kui Pluto energia meid tulevikku ülendab. Sisemised portaalid annavad sügavaid rikkusi, mida tuleb targalt jagada. Need, kes Maa peal vanade hingedena kõnnivad, saavad nautida mälestusi, mis kinnitavad ja jõustavad nende jumalikku eesmärki. Mõned meist surevad ja sünnivad uuesti, kui ülemineku rituaal on täidetud. Vanad Meistrid võivad nüüd Pluto retrograadse liikumise ajal rääkida. Kõige pühendunumad meist saavad sügavaid õpetusi. Kui see energia meid ümbritseb, edeneb maailmas müstiline traditsioon. Oodake kõige jumalikumaid ja hämmastavamaid asju tulemas, kui planeedid Plutole aspekte teevad. Kui tarku salaja rikastatakse ja tugevdatakse, edeneb vargsi ka jumalik plaan Maa jaoks.

Jumalikud panused

Uus sotsiaalne kord on tõusmas, kui vana kord kokku kukub. See protsess on sama paratamatu kui päikesetõus. Me kõik peame ühinema ja loovutama vana sureva maailma ja investeerima asjadesse, mis kiirendavad uue kasvu; paradiisi maailma, mida Jumal meile lubas, kuid mille kallal me kõik peame tööd tegema, et seda koos luua, kus igaüks annab oma jumaliku panuse. Me kõik oleme siin selleks, et tõsta ennast ja oma planeeti. Viis on ainulaadne, kuid eesmärk on ühine. Pluto retrograadse liikumise ajal mõelge, mis on teie roll selles suures plaanis, sest meil kõigil on see olemas, sama kindlalt, kui meil kõigil on võim muuta tulevikku. Nii kaua on Paabel püüdnud meid petta pannes meid uskuma, et meil ei ole valikut ega võimu selle üle, mis meiega juhtub. Tõde on nende jaoks hirmutav; tõde on see, et meil kõigil on jumalik jõud tõsta oma tulevikku ja transformeerida oma maailm hiilgaval viisil, jätke siis hirm ja elage elu mõnuga.

Pühendunult,

 Astroloog Salvador Russo

Tõlkinud Tiina Hoel

kolmapäev, 17. aprill 2013

Sila - Nunam 7

Gröönimaa
Taani Kuningriigi koosseisu kuuluv maailma suurim saar, pindalaga 2,166 (2,188) milj. ruutkm.Ta on ligi 50 korda suurem kui Eesti. Elanikke 56,6 tuhat. Gröönimaa gröönikeelne nimi Kalaallit Nunaat tähendab grööni keeles ”Inimeste maa”. Taani keelne tähendab rohelist maad. Kõrgeim mägi on 3694 meetrine Gunnbjörn Fjeld saare kaguosas.

Esimesena vallutati see tipp 16. augustil 1935. aastal. Sila-Nunam 8 Sõnnis opositsioonis Marsiga ja sekstiilis Saturniga Kalades.

Saare loodeosas asub USA lennuväe baas Thule, mis ehitati 1943. aastal.Seal toimus tõsine intsident. 21. jaanuaril 1968. aastal lennuk B- 52 Stratofirtress kukkus Thyle lähedal alla ja kaotas tuumapommi. Õnneks pomm ei lõhkenud ja ainult purunes. Radioaktiivset leket ei täheldatud. Sila-Nunam oli siis 16 Kaksikutes kvadratuuris Americaga Neitsis. Sedna kvadratuuris Bombeniga. Danmark ühenduses Lõunasõlmega Kaaludes.

21. juunist 2009 hakkas Gröönmaal kehtima uus staatus, “isevalitsus” (taani Selvstrye), mis annab muu hulgas Gröönimaale kontrolli oma maavarade üle ja grööni keelele riigikeele staatuse. Ametlikud keeled on grööni- ja taani keel. Sila-Nunam 8 Lõvis sekstiilis Merkuuriga Kaksikutes ja täpses kvadratuuris Danmarkiga Sõnnis.

22. mail 1974. aastal loodi Norheast Greenland National Park.See on maailma suurim kaitseala, tema pindala on 972 tuhat ruutkm ja võtab enda alla kogu Kirde-Gröönimaa.Gröönimaal asub ka maailma pikim fjord Scoresby Sund.Fjordi harud ulatuvad 350 km kaugusele avamerest. Sila-Nunam kaitseala moodustamisel oli 24 Kaksikutes täpses trigoonis Uraaniga Kaaludes. Sedna Sõnnis täpses sekstiilis Saturniga Vähis.Saturnil täpne ühendus Pandoraga Vähis

Teravmäed
Avastamisest oli juttu eespool. Teravmäed on Norra halduses olev saarestik, pindalalt umbes Leedu suurune – 62 000 km2. Millest 65 % moodustavad looduskaitsealad. Teravmäed on looduslik geoloogiamuuseum, geoloogia aabits, siin on kõik ajastud silmaga nähtavad, käega katsutavad. Halduspiirkonnana kannab nime Svalbard. Pealinn on Longyearbyenis, kus elanikke 2000. Saarestikus elab 2500 inimest aga jääkarusid loendatakse 3000 ringis.Püsiv elanikkonda on seal alles viimased sada aastat. 

Eestist on sinna umbes 2000 km ja pooluseni 1000 km. Pealinnas on peaaegu kõik maailma põhjapoolseim – tänapäevane linnake, kirik, kool, luksuslik hotell koos saunaga jne. Kohalik majandus toetub kolmele vaalale: söe kaevandamine, turism ja teadustegevus. Söetööstus tähistab sajandat sünnipäeva 2016. aastal (1916).Wikipedia andmetel aga 1906. Pealinna nimi Longyearbyen sündis tänu kaevandamisele, nimelt asutas ameeriklane John Longyear siin söekompanii. 1. jaanuarist 2002.a. Svalbard incorporated.

Svalbardis on ehitatud ka maaalune hoiukoht (Svalbard Global Seed Vault), kus hoitakse maailma kultuurtaimde seemnete tagavara.Säilitusruumi pindala ca 1000 m2. Asub ta Longyearbyeni lennujaamast 1 km kaugusel. Ehitisele pandi nurgakivi 19. juunil 2006.a. Sila-Nunam 5 Lõvis ühenduses Marsiga ja kvadratuuris Jupiteriga Skorpionis. Päikesel oposisioon Pluutoga Amburis. Seemnepank avati ametlikult 26. veebruaril 2008.a.Sila-Nunam 7 Lõvis. Sednal täpne oposisioon Norgega Skorpionis. Päikesel oposisioon Saturniga Neitsis.

Seda artiklit alustasin ma kokku kirjutamist aasta tagasi. Kaugemale esilehest ei jõudnud, jäi kuidagi mõte toppama, paremat aega ootama. Nüüd siis võtsin kätte ja Jõulude ajal hakkasin edasi tegema. Heitsin pilgu peale praegusele taevaseisule ja mis ma näen. Scientia on mu Päikesel, oligi paras aeg teha uurimistööd edasi. Sila-Nunam ise liigub Lõvi keskel, otseselt enda kaardi suhtes aspekte ei tee.

Mulle on alati meeldinud avastusretked, geograafilised reisid, näpuga atlases järgi vedades uurida kus-mis asub, millal miski uus maa avastati, kes seda tegi. Polaaralad on enim paelunud ja üsna palju selle kohta sai nooruses loetud, filme vaadatud. Mulle on ka räägitud, et kusagil ammustes eludes olen olnud viiking, kes mingis lahingus haavatut kaaslast aitas. Ise on selline tunne, et olin vist ka meremees mõnel põhjamaa ekspeditsioonil ja saanud tugevasti kannatada külma. Miks muidu vananedes üha enam ei talu külma. Kas on see mõne eelmise elust pärit kannatus, mis nüüd tunda annab? Kuid lõunamaade poole ei kisu, Sümpaatia ikka sinna põhjaaladele suunatud.

teisipäev, 9. aprill 2013

Sila - Nunam 6

Alaska.

Nimi tuleb aleuudikeelsest nimest alaxsxaq, mis tähendab maismaad või otsetõlkes „seda, mille mere tegevus suunatud“. Praegu on ta USA kõige suurem osariik.

Esimeste eurooplastena jõudsid Alaska rannikule vene maadeuurijad laeval St.Georg augustis 1732. aastal. Sila-Nunam oli 22 Lõvis. Päike oli natuke enne olnud ühenduses temaga. Marsil oli ühendus Uraaniga Amburis. Asteroid Alaska oli 24 Kaaludes, tehes siis sekstiili Sila-Nunamiga. Kaaludes oli ka Venemaad esindav Russia.

Alaska müüdi Venemaa poolt maha Ameerikale 7,2 miljoni dollari eest. Leping allkirjastati 30. märtsil 1867. aastal. Sila-Nunam oli 14 Veevalajas kvadratuuris Pluutoga Sõnnis. Veel teinegi põhjarahvaste taevane esindaja Sedna oli selle tehingu tunnistaja, Sedna ühenduses Merkuuri ja Alaskaga Jäära alguses. Ja Saturn ühenduses Americaga Skorpionis.

See ost oli jänkidele vägagi kasulik. Ruutkilomeetri maa hind oli ainult ca 4,74 dollarit. Veidi aega pärast ostu avastati Alaskal kulda. Ja tänapäeval on seal suured naftavarud, rääkimata muudest maavaradest ja metsast.

Kullapalavik puhkes 1896. aastal. Täpseks daatumiks on kroonikas märgitud 16. august 1896. aasta, Sila-Nunam oli 19 Kalades täpses kvadratuuris Neptuuniga Kaksikutes. Alaska 1 kraadi Lõvis. Asteroid Gold 25 Kaksikutes. Planeedid Lõvis siis sümboolselt „räägivad“ kullast.
Uraanil kvadratuur Ixioniga, Chaosel oposisioon Pandoraga ja Jupiteril ühendus Ixioniga Lõvis.

Mais 1912 sai Alaskast ametlik territoorium ja pealinn viidi üle Juneausse. Sila-Nunam oli 9 Jääras ja lähenes Sednale.Päikesel ühendus Saturniga Sõnnis.Päike sümboliseerib antud juhul Alaskat ja Saturn süsteemset valitsemise struktuuri. Alaska trigoonis Uraaniga, siit uue pealinna sooduslik staatus.Igatahes planeetide printsiibid töötasid nii nagu vaja.

Alaskast sai USA 49-s osariik 3.jaanuaril 1959. aastal.Sila-Nunam 5 Kaksikutes kvinkuksis Neptuuniga Skorpionis. Alaska 24 Amburis Merkuuri ja Saturni keskpunktis. America ühenduses Veenusega Kaljukitses. Marsil kvadratuur Uraaniga.

Alaskas asub ka Põhja-Ameerika kõrgeim mägi Mount McKinley ehk Denali, mis on 6194 m kõrge. Nimetatud on ta USA 25 presidendi William McKinley auks. Presidendil on Sila-Nunam nataalis 13 Kaljukitses ühenduses Põhjasõlmega, sekstiilis Marsiga Skorpionis ja sekstiilis Americaga Kalades.

Esimestena jõuti mäe tippu 7. juunil 1913. aastal. Sila-Nunam 11 Jääras. Lõvis on üsna üksteise lähedal Alaska ja America. Ütle nüüd, et taevas ei näinud ette mäe vallutust just sel ajal! Ajalukku kirjutas esmavallutajad Varuna ühendus Musta Kuuga Kalades.
Mägi jääb 26.veebruaris 1917 moodustatud Denali Rahvuspargi territooriumile. Pargi asutamisel oli Sila-Nunam 13 Jääras üsna täpses ühenduses Sednaga ja Alaskaga! Trigoonis Musta Kuuga Lõvis, America sekstiilis Pluutoga.

Alaska on maavärinate sagedaste toimumise tsoonis, eriti seda tema Aleuudi saarestik. Üks tugevamaid maavärinaid oli 27. aprillil 1964. aastal. Sila-Nunam 12 Kaksikutes opositsioonis Musta Kuuga.Päikesel ühendus Merkuuri ja Jupiteriga Sõnnis. Siin Jupiter ei hoidnud kokku oma negatiivse jõu kasutamisel.

Asub seal ka vulkaan Katamai (Novaruptia), mis juuni algul 1912. aastal tekitas olulist kahju regioonis. Katamai purset loetaks Alaska kõige tugevamaks tema teadliku ajaloo jooksul. 6. juunil alanud purse ajal oli Sila-Nunam 9 Jääras, lähenes Sednale. Trigoonis Jupiteriga Amburis, viide millelegi suurele ja üleliialdatusele, võimsusele. Sila-Nunam veel sekstiilis Alaskaga Kaksikutes. Muidugi ei olnud Sila-Nunam see peamine tegur, mis vulkaani äratas aga ta oli viide maakoha ja märguanne rahvale, kes seal elasid.

Vulkaanipurske seisud: Jupiteril ühendus Pandoraga Amburis, Uraanil ühendus Damoclese ja Musta Kuuga Veevalajas, täpne Varuna-Ixion vastasseis, Pluuto kvadratuur Erisega, Ixion kvadratuuris Pandoraga.

Alaska rikkus omab ka medali teist külge, nafta on nii õnnistus kui õnnetus. Seda näitas supertankeri Exxon Valdez karilejooks tema rannikul 24. märtsil 1989. aastal. Selle väga suure reostuse tagajärjed annavad siiamaani tunda. Õnnetuse ajal oli Sila-Nunam 12 Vähis oposisioonis Saturniga. Alaska ühenduses Sednaga Sõnnis ja America ühenduses Marsiga Kaksikutes.

Alaskast on tehtud filme, kirjutatud raamatuid. Üheks, kes kirjeldas elu ja olu ning tingimusi oli Jack London oma raamatutes Ürgne kutse; Valgekihv; Alaska tütar; Klondike kullapalavikust jt. Temal on Sila-Nunam 23 Veevalajas ühenduses Veenuse ja Saturniga oposisioonis Uraaniga. Marsil ühendus Americaga, Varunal Päiksega Kaljukitses.

Naftast, selle kurjast, hoolimatust kasutamisest ja mis toob kaasa looduse, kohalike elanike maade hävimise, on tehtud film On Deadly Ground, milles peaosa mängivad S.Seagal ja M. Caine.
Seagalil on Sila-Nunam 27 Sõnnis. Tal on Päikese, Jupiteri ja Sedna ühendus Jääras ning Merkuuri ja America ühendus samas Jääras. Tema Marss on Skorpionis. Eks seepärast ta filmid on enamus löömafilmid, action ja lõputu vägivald. Välja lööb tugev Jäära olemus. M.Caine Sila-Nunam on 3 Sõnnis.Planeetidega otsest seost ei ole.

2008. aasta USA presidendi valimise kampaanias kandideeris vice-presidendiks vabariiklaste poolt tolleaegne Alaska naiskuberner Sarah L.Palin. Tema Sila-Nunam on 11 Kaksikutes. Ka temal pole planeetidega otsest seostust.

järgneb...

reede, 5. aprill 2013

2013 - aprill 2


10. aprillil on Kuuloomine Jääras. Seda päeva oleks parem veeta rahulikus õhkkonnas ja midagi uut ei maksaks alustada. Järgmine päev aga võiks juba alustada pikemaajaliste tegemiste planeerimisega. Päev paar hiljem saaks neid juba realiseerima hakata. Kuid hoiduda impulsiivsetest tegevustest.

Pluuto seisak ja pööre tagasi, mis toimub 12.aprillil puudutab eelkõige neid, kes tegelevad oma bioenergeetika arendamisega, hüpnotiseerimisega ja alternatiivsete ravimeetoditega. Pluuto tagurpidi liikumine seda tegevust ei soosi, raskendab ja häid tulemusi on keerulisem saavutada.Lõppeb retrograadsus 20. septembril.

14. aprillil suhete ja mõtlemise planeet Merkuur siseneb Jäära märki. Hea aeg, mis seotud kommunikatsiooniga, kaubandusega ja äri reisideks. Kes niigi tavaliselt terava keelega, see peaks end rohkem kontrolima ja end tagasi hoidma, vabalt võib mõne hea suhte ära rikkuda. Kes aga on kidakeelene, see võiks oma arvamuse vabamalt esile tuua. Merkuur lahkub Jäärast 1. mail. Äris tuleks kontrollida oma impulsiivset tegutsemist ja liigset otsuste vastuvõtmist.

Järgmine päev lahkub Veenus Jäärast ja jõuab oma kodumärki. Oma kodu jätab ta maha 9. mail. Periood on hea kodukaunistamiseks, ümbersättimiseks, remondiks, uute riiete või igapäeva asjade ostuks. Kergem on sel ajal kaalus juurde võtta, nii et igasugune magusa tarbimine tuleks kontrolli all hoida.
Igasuguste toimingute tegemisel, mis ka koduga seotud, poleks paha jälgida ka Kuu liikimist ja oma sünnikaardi seost igapäevaste planeetide seisuga.

20. aprillil Päike siseneb Sõnni märki ja lahkub sealt 21. mail. See aeg on rahuliku tegutsemise periood. Tööandja peaks siis mitte oma alluvaid tagant kiirustama vaid laskma neil rahulikumalt tegutseda.Maamärk ei taha, et tehakse kiirustades ja uisapäi. Et aga töötempo liialt ei langeks, tuleb distsipliini tugevdada. Samal päeval Marss jõuab oma pagenduse märki Sõnni. Sealt ta lahkub mai viimasel päeval. Arvestades seda, et Päike ja Veenus on juba Sõnnis, siis Marsi jõudmine sinna kustutab üksjagu tegutsemise indu. Et midagi saavuatad tuleb rohkem pingutada kui muidu.

Arvestama peab ka seda, et pea terve aprilli on Päike ühenduses Marsiga. Kuni 20. aprillini see paar liigub Jääras, pärast aga juba Sõnnis. Jääras liikudes suureneb energeetilisus, positiivus aga ka liigne resursside kulutamine.Tegutsemine on sirgejoonelisem, kompromisse vähem ja sihi saavutamisega kaasneb liigse jõu rakendamine. Sõnnis liikudes aga võib tekitada asjatu mure oma materiaalse seisu pärast ja viia ahnusele. Veenus küll märgis soosib finantsseisude paranemist, kuid Marsi nõrkus omajagu tekitab vastupidise energeetilise effekti.

22.aprillil on Veenusel vastasseis Saturniga, sel päeval ei maksa teha suuremaid väljaminekuid ja rahadega liialt riskida. Meesülemustel võib naiskollektiivis ette tulla konflikte. 25. aprillil on täiskuu aeg ja öösel veel kuuvarjutus Skorpionis. Pole just eriti harmooniline aeg, võimenduvad foobiad, närvilisus, agressiivsus. Kõik tähtsad toimingud võiks edasi lükata. Enesekontroll on hädavajalik, liigne kiirustamine viib vigadeni. Tähelepanu all hoida oma tervis.

27. aprillil on Kuu Maale kõige lähemal. Instiktiivne elu võimendub. Tundliku psüühikaga inimesed võivad end tunda ebakindlalt. Liikluses tuleks olla veelgi tähelepanelikum, mehhanismide käsitlemisel olla samuti ettevaatlikum. Pealegi on Päikesel vastasseis Saturniga ja Kuu Skorpionis.

Tervikuna annab aprill igaühele mitmeid võimalusi oma energia rakendamisel kui mõistlikult käituda ja oma energia õiges voolus hoida.