neljapäev, 31. jaanuar 2013

2013 - veebruar

Veebruar on meie riigi sünnipäeva kuu, riik saab 95-seks. Mida see aasta Eestile toob ja millised on seisud ja seosed, sellest saab lugeda eraldi artiklist „Eesti aastal 2013“.

Eelmisel kuul vannutati USA-s teistkordselt presidendiks Obama. Sellega seoses tooks ära ühes vene foorumis leitud arvamuse, et Obama on viimane USA president. Ta on nii öelda riigi lõhkuja, riik laguneb väiksemateks osadeks. Võrdluseks tuuakse ära selline tähelepanek, et Leninil, Jeltsinil ja Gorbatshovil on nataalis Uraani ja Põhjasõlme ühendus. Ja neid mehi peetakse riigi hävitajateks. Ka Obamal on selline seis.

Aga selline seis on ja oli ka mitmetel teistel USA riigipeadel, A.Lincoln, A.Johnson, B. Clinton ja G.W. Bush. Kui Venemaal heisati N.Liidu lipu asemele Vene Föderatsiooni lipp, siis oli samuti Uraani-Põhjasõlme ühendus Kaljukitses. Nii et kuidas võtta, on see „lagundaja“ märk või mitte? Midagi siiski selles ju on. Lincoln lõhkus orjandussüsteemi, Lenin tsaaririigi. Ja Jeltsin-Gorbatshov N Liidu.

Hea, et ma jaanuri kohta midagi täpsemat ei prognoosinud. Nii kui nii ei oleks ära arvanud, mis juhtub. Brasiilias ööklubi tulekahju oleks saanud vaadata riigi kaardi järgi aga kes oleks selle peale tulnud, et just nimelt seda riiki vaadata.

Meie Tuulemaa sotsiaalmaja tulekahju samuti poleks ette näinud. Mul on aga au tunda seda meest, kes kaks last tulest välja tõi. Saan ära tuua päeva hetkeseisu ja tema kosmogrammi vahelised seosed. Päeva Päike tema nataali Jupiteril ja kvadratuuris tema Neptuuniga. Jupiter ise tegi väga täpse trigooni nataali Jupiterile. Kosmogrammis on kujund saatuse sõrm, mille tipuplaneediks on Jupiter. See planeet siis temal seekord üsna olulist rolli mängis.Transiitne Marss tegi trigooni tema Päikesele ja läheneva ühenduse Lõunasõlmega.. Nataalis Marsi ja Uraani üsna täpne ühendus Lõvis. Päikesemärgilt Kaksikud.

4. veebruaril saavad kokku Marss ja Neptuun Kalades. Ei ole just sõbralik kokkusaamine, printsiibid sedavõrd erinevad, et konflikti tekkimiseks on vähe vaja.Sellele ühendusele liitub mõne päeva pärast Merkuur, kolmikühendus on pinges läbi kvadratuuri ka Jupiteriga. Seis siis seotud veetranspordiga, samuti keemia- ja naftatööstusega. Võimatu pole terroriakt mõne gaasijuhtme vastu või suuremat sorti avarii. Neptuun on seotud inflatsiooniga ja Marsi ühendus võib seda hüppeliselt suurendada.

8. veebruarist kuni 13. märtsini koondub Kaladesse palju planeete – Merkuur, Marss, Chiron ja Neptuun. See periood on hea psühholoogidele, müstikutele – kõikidele, kes on huvitatud vaimsete distsipliinidega tegelemisel.

10. veebruaril kell 9:20 algab vesimao aasta. Madu on intuitsioon, läbinägelikus, arvestuslik ja maolik paindlikkus. Maoaasta tõotab tulla vastuoluline, idamaade astroloogia leiab, et tulevad mitmed olulised muutused. Kusjuures muutused tulevad ootamatult, sest maole pole omane stabiilus. Kuidas aga olla valmis ootamatuteks. Retsept oleks selline: tuleks eeskuju võtta aasta valitsejalt endalt. Madu on alati valvel ja on igal minutil kohe valmis äkkrünnakuks, kui haistab ohtu. Terve aasta jooksul tuleks vältida konflikte, maole ei meeldi kui ta on nurka surutud. Ta on seni rahulik kuid alati valvel ja kui ei torgita, siis on asi korras.

Sama on inimesega, tuleb koheselt reageerida tundes ohu lähenemeist või siis sobituda sündmusesse, et ei oleks halbu tagajärge. See pole kerge kuid kui suudate selgeks õppida mao õppetunnid, siis edaspidi on palju kergem elada.

Ida astroloogia järgi on aasta tootemiks siil. On ütelus, et kui rebane teab palju, siis siil teab ühte ainust aga see on väga tähtis...
Huvitav on see, et vesimao aastal on kõik kolm Merkuuri retrograadsust just veemärkides.

18. veebruaril Saturn 11.31 Skorpioni kraadist läheb üle retrograadsele liikumisele. Seda kuni 8. juulini ja siis on ta 4.49 Skorpionis. Tagurpidi liikumise teekond on siis 6 kraadi ja 42 minutit. 21. veebruaril saavad kokku Päike ja Neptuun. 23. veebruaril Merkuur läheb retrograadseks, 19.51 Kalade kraadist ja liigub tagasi kuni 5.40 Kalades (17.03.2013). Tema teekonna pikkus on 14 kraadi ja 11 minutit.

25. veebruarist kuni 26. märtsini on lõhkuvas 4-s Kalade kraadis Neptuun. Ja vaatamata sellele, et sai ära tooodud selle aja positiivne kajastus neile, keda huvitab vaimne ja müstiline asjade külg, oleks vaja olla ettevaatlikum, vältida isikuid, kelle sektantlikus on nende põhimõte. Vähem osaleda massipalvete ja meditatsiooni üritustel, eriti nendes, mis tekitavad kahtlusi.Üldiselt on 25-s veebruar üsna agressiivne päev. Kuul on opositsioon Neptuuniga ja Päike kvadratuuris Jupiteri ning Marsil ühendus Merkuuriga, mis täpses kvadratuuris Musta Kuuga. On suurem oht avariideks, tulekahjudeks, sõjalisteks konfliktideks kui muidu.

Sel perioodil võivad teravneda psüühilised haigused ja välja lüüa iseloomu negatiivsed ilmingud. Poliitilises plaanis võivad olla salajased kokkulepped, tekkida intriigid, telgitagused salakokkulepped. Need varjatud teod võivad ilmavalgust näha ja selguda juba aprillis.

Peale selle on 24. veebruarist kuni 18. märtsini Merkuur retrograadne. Arvestades, et planeet liigub retros Kalade märgis, kus ta on pagenduses, siis milleski kokku leppida või leida ühine keel on eriti keeruline ja raske. Soovitus oleks edasi lükata reisimine või neid ette planeerida. Kui ikka on väga vaja, siis tuleb olla eriliselt ettevaatlik kõiges. See periood ei ole hea äri alustamiseks.

7-17.02 toimub Berliini kinofestival. 20.02.-3.03. viiakse Itaalias Valdi Fiemmes läbi suusatamise MM.

pühapäev, 27. jaanuar 2013

Eesti aastal 2013 - 2

Uraan aasta algul tegi kaugeneva trigooni Neptuunile. Aprillis on Uraan trigoonis Saturniga. Ta liigub VIII majas, rahvatulu, maksude, julgeoleku majas. Uraanilt võib mis iganes nendes valdkondades oodata, äkilisi pöördeid, ootamatusi finatssüsteemis jms.VIII maja valitseb Marss, jälgida tuleks siis tema ja Uraani vahelisi aspekte.Uraan valitseb VI maja, eks seepärast olegi meil tööalaselt hästi juurutatud igasugune IT tehnoloogiline valdkond. Selles vallas oleme üsna edukad.Vahest ehk liigagi. Ja see valdkond on üsna õrnuke ja haavatav. Me liiga palju sõltume IT-st. Kujutage ette, mis siis juhtub kui millegipärast kogu elektrooniline suur süsteem üles ütleb! Kaos missugune. Pealegi liigub asteroid Chaos Kaksikutes - side, suhte, meedia jne. märgis.

Uraani trigoon Saturnile aitab ellu viia muutusi nendes elualades, mis seni toppama on jäänud.Seis tuleb, aspekt moodustub, see annab võimaluse tegutsemiseks.Tegutsema peame meie, planeet näitab rohelist tuld ja seda maha magada oleks kurjast. Majanduses olukord küll stabiliseerub, kuid peaasi, et ta toppama ei jääks, ei stagnareeruks. Võib tekkida illusioon, et meil nüüd majandus tõusuteel ja aina paremaks läheb. Nii äkitselt see asi ei käi. Saturn valitseb meil V maja, paranevad ja suurendatakse lastele, spordile, kultuurile, heaolule, meelelahutusele eraldatud vahendeid. Kahtlane värk, et nendele valdkondadele rohkem raha eraldatakse aga mine sa tea, järsku siiski antakse? Kuigi selle aasta eelarves on suurendamise summad sees. Aga on ennegi nii olnud, et raha nagu eraldatakse kuid hiljem hakatakse kärpima, muutma ja öeldakse, et tekkisid raskused ja muu selline udujutt lisaks.

Uraan-Saturni trigooni mõjul peaks paranema valitsejate vastutustunne tehtud tegude eest. Peaks, aga kas ka paraneb. Ennegi kuuldud suuri sõnu ja katteta lubadusi. Rahvas ootab konkreetseid tegusid, mitte ümmargusi lubadusi. Oleks hea küll kui see nii tuleks. Ega neil, enam kuhugi allapoole pole kukkuda. Reitingud niigi madalad, eriti koalistasioonivalitsusel. Parlamendi maine pole ka just kõrgemate killast. Kui ainult piirdutakse välise kosmeetikaga, siis varsti peseb tõevihm selle maha. Ja ees ootab valimine kohalikesse omavalitsustesse.

Aprillis ja ka hiljem on Uraan opositsioonis riigi Karmaga. Lootus on, et see paneb nii mõnegi asja paika. Vahel küsin endalt, kas see, mis meiega toimub, on karmaline õppetund riigile ja tema rahvale. Et me peame selliselt antud ajajärgu oma valitsejatega ning üleüldise majanduse olukorraga läbi elama ja kogema. Nähtavasti ta nii on.

Veel arvan, et sel aastal tõuseb rahva aktiivsus oma õiguste eest seismisel, väljendamisel. Tulevad pahameele sagedasemad väljaastumised. Ligi kakssada aastat tagasi algas Eestimaal ärkamisajastu, kui Vene tsaaririik 1820. aastal vabastas talupojad ja viis vabalepingu alusel nad uude õiguslikku seisundisse. See oli ärkamisajastu algus. Selle aja Põhjasõlmele Jääras jõuab nüüd Uraan. Ja Jupiter aasta esimesel poolel teeb opositsiooni 1820. aasta Merkuur-Uraan-Neptuun ühendusele Amburis. Uus ärkamise võimalus on olemas.

Saturn liigub riigi III majas, aasta algul on täpne kvadratuur riigi enda Saturniga, suvel trigoon riigi Päikesega ja aasta lõpus on Saturn 20-s Skorponi kraadis kvadratuuris riigi Kuuga.Saturni trigoon Päikesele on hea aeg, et kindlustada riigi materjaalset baasi, teha kapitalimahutusi. See aeg on ka hea, et teha vigade analüüsi, planeerida uusi eesmärke, välja töötada meetodeid nende plaanide elluviimiseks. See on inventuuri tegemise aeg riigis.

Saturn oli kriitilises staadiumis (ühendus iseendaga). Saturn loob korra ja süsteemi ja ta on seotud alguste ja otsustega, mis said alguse 2005-2006. Siis sai peaministrina võimule Ansip ja Ilves valiti presidendiks. Nüüd siis kaheldakse, kas need otsused ja valikud olid kõige paremad. President on Kaljukits, peaminister Kaalud. Mõlemis märgis on Saturn tugev, ühes oma kodus, teises kõrgendatud.

Saturni kvadratuur isendaga on esimene pingete väljatooja pärast tema ühendust endaga (2006). Need tendentsid, mis praegu toimuvad, see on alles õiekesed. Marjad tulevad siis kui Saturn teeb opositsiooni nataali Saturnile. Tõsi, vahepeal on ka omavaheline trigoon (2015). Siis peaks meie siseasjade problemaatika remondiks olema soodne aeg (Saturn liigub riigi IV majas). Peale trigooni ja enne opositsiooni on veel kvinkunks, siis kui Saturn liigub oma kodumärgis ja teeb selle aspekti riigi radixi Saturnile (2018). See aspekt veelkord tuletab meelde ja toob välja vanade probleemide puudused. Lisaks on Saturn oma madalamas asendis taevaekvaatori suhtes. Marju me nopime siis kui Saturn jõuab opositsiooni endaga ( 2020). Kui kibedad või magusad marjad on, see sõltub eelmiste aastate tegemistest.

Saturni kvadratuur riigi Kuuga, see pingestab rahva ja valitsusstruktuuride vahelisi suhteid. Transiitne aspekt provotseerib rahvast, kergemini võivad tekkida konfliktid. Aspekt ilmutab end aasta lõpus, 2014 algul ja rahvas ootab pärast valimisi koheseid tegusid. Ei pruugita olla rahul valimiste tulemustega. Suuremad on pessimistlikud meeleolud. Aspekt raskendab kohaliku majanduse arengut. Minu arust on meil väikeettevõtlus tugevasti häiritud.Sest monopolism tahab kõike oma käpa alla saada. Läbi oma raha ja võimu püütakse kallutada seadusetegijaid omale sooodsamate seaduste kehtestamist.Seepärast istuvadki parlamendi liikmed igasugustes nõukodades ja ühendustes.

Riik kehtestab selliseid seadusi ja reegleid, mis pärsivad pisifirmade tööd ja arengut. Rakendades igasuguseid takistusi, mõni tobedalt veider, mõni absurdne ja mõni lihtsalt täht tähelt EL direktiivi kopeeriv. Sellist asjade käiku küll rahvas pooldades ühinemist Euroopa Liiduga ei tahtnud. See on kriitiline periood riigi elus, kontroll tugevusele. Kuu käivitamisega Saturni poolt samaaegselt lülitub aktiivseks ka riigi Uraan, Kuu on opositsioonis Uraaniga. See on ka üks põhjustest, et osa rahvast ei taha järske muutusi ja osa jällegi nõuavad neid.

Meil tahetakse siseelus kehtestada igasuguseid piiranguid, dikteeritakse ette, mida süüa, mida juua, mida lugeda, millist raadiojaama kuulata, millist tv saadet vaadata, mida üldse tohiks seal näidata, kuidas olla ja mitte olla, milliseid filme-teatritükke peab vaatama jne. Piiratakse meie vaba tahet ja iseotsustamist. Eriti agar on kultuuriministeerium. Arvan, et ministeerium kuulub V maja alla ja maja valitseja Saturn need peale sunnitud vaated ellu püüab viia. Eriti nüüd, kui Saturn liigub riigi III majas ja teeb sel aastal mitmeid aspekte riigi planeetidele. Kultuuriminister on meil Vähi märgi esindaja ja Saturn Skorpionis mõjutab läbi trigooni tema Päikese-Merkuuri ühendust Vähis. Sellest siis ka see agarus ja liialdused.Lisaks V majale on kultuur ka XI maja- tantsukollektiivid, laulukoorid, orkestrid jt. rühmitused. Valitsejaks meil Kuu, mis Saturni poolt aasta lõpus pinge alla satub.

Kuu valitseb riigi XI maja, kultuurile lisaks on see eelkõige parlament, kohalik omavalitus, seadusandlus, reformid. Selle järgi tuleb neil tõsiselt hakata tegelema just nende probleemidega. Saturn ei luba niisama neist mööda vaadata ja mitte midagi teha. Saab suure tõenäolisusega väita, et valimistele järgnevad muutused nii seadusandluses kui muudes küsimustes, milles rahvas sugugi rahul pole, toovad kaasa protestilaine. Üleöö ei muutu midagi aga vähemasti muutmise protsess käivitub.

Miks meil viimasel ajal siis on niipalju probleeme kriitika, aususe, tõe ja valedega. Eriti valitsuse tegemiste ja tegemata jätmistega. Üks tegur oleks progressiivse Päikese asumisega riigi radixi MC lähedal. Teine tegur on progressiivse Kuu täpne opositsioon riigi Saturniga. Kolmas tegur oleks progressiivse Merkuuri kavadratuur riigi Veenusega. Ja progressiivne Marss läheneb riigi Mustale Kuule. Valdkonnad, nagu seda on siis seadusandlus, kord, rahandus, suhted, selle järgi ongi käesoleva ajal peateemadeks ja probleemideks. Jaanuari ajale tehtud progresiivses kaardis endas on Kuul täpne opositsioon Neptuuniga ja progressiivne MC on täpselt riigi Saturnil. Eks see ka palju arusaamatut ja segast aega näitab.

järgneb...

kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Eesti aastal 2013

Prognoosimine on teadagi üks tänamatu tegevus, kuid keegi ju peab ka sellega tegelema. Tühi koht tuleb täita. Prognoosivad nii ilmatargad, poliitikud ja esoteerikud-sensitiivid.Negatiivset hinnangut oma tööle saavad tavaliselt kõik. Poliitikute puhul me maksame takkapihta nende lubadused ja ennustused oma maksude näol ka kinni. Kui I.Mang saab kommentaarides kaela tuld ja tõrva, siis selles blogis õnneks seda pole juhtunud. Ja ega siia niisama mõni paduskeptik või asjatundmatu kommenteerima ei tule, blogi pole nii avalik nagu seda on Delfi või mõni muu on-line väljaanne.See on mõeldud ikka kitsamale huviliste ringile, neile, kes saavad aru astroloogia põhitõdedest ja olemusest. Seda kartust ka ei ole, et hakkaks räigete kommentaaride pärast muretsema ja närvi minema. See ei vääri küünlaid ja jätab täiesti külmaks. Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.

Selles artiklis üritan siis välja tuua põhilised seisud ja mõned oletused ning prognoosid, mis Eestit sel aastal ees ootavad. Missugused elu valdkonnad kõige enam esile tulevad ja vatti saavad. Samuti vaatame meie riigijuhtide ja erakondade kosmogramme. Nii nagu läheb riigil, nii see ka kajastub meie elus. Taevane seis peegeldub meie maistes asjades. Hiljem saab näha kuidas transiidid tegelikkuses töötasid. Saab kontrollida oma prognoosioskust ja täpsuse protsenti.

Selle aasta peamisteks tooniandjateks on Saturni trigoon Neptuuniga, Uraani kvadratuur Pluutoga ja Jupiteri märgivahetus ning ka Jupiteri trigoon Saturniga.

Kuu aja pärast tähistab riik oma 95-at sünnipäeva. Uus solaar näitab, et kõige enam tuleb tegeleda VI maja teemaga, majas on veel Merkuur, Marss ja Chiron. Ja maja tipule teeb ühenduse Neptuun (orb 0.50). Kuu jääb Lõvisse XI majja ja solaarne Kuu teeb kaugeneva ühenduse riigi Satruniga. AC ja MC samades märkides mis ka riigi radixis. Solaarisõbrad oskavad kindalsti rohkemat näha ja edasi vaadata (solaar algab 23.02.2013. kell 19.41.38).

Eestil (EW) on aasta algul Pluuto poolt kaugenev kvinkunks Saturnile.Usun, et see aspekt aitas kaasa, oli üheks teguriks, eelmisel aastal ilmsiks tulnud mitmete skandaalide ja valede päeavalgele toomisel (IRL-i elamislubade müük, Silvergate, Autorollo jt). Ja see tendents aina jätkub. Pea iga päev ilmub lagedale uus skandaal või selgub, et keegi varem valetas, vassis, varjas (VEB fondi dokumentide teadlik võltsimine, Estonian Airi päästmiseks puuduv plaan, üks ütleb, et on plaan, teine , et ei ole. Üks käsi ei tea mida teine teeb.).

Kui Pluuto jaanuaris 2012 tegi täpse opositsiooni riigi asteroid Silverile, käivitas see protsessi, mis 22.mail Silvegate afäärina avalikuks sai. Pluuto ise oli sel ajal 9-das Kaljukitse kraadis ja retrograadis tehes täpse kvinkunksi Saturniga ja kvadratuuri riigi Karma asteroidiga Kaaludes. Uraan tegi samal ajal täpse kvadratuuri Silverile Vähis. Saturn mais tegi ühenduse riigi Luciferiga Kaaludes, skandaal pidi päevavalgust nägema. Asjaosalisel endal on muide Päike riigi Uraanil.

Neptuun hakkab lähenema riigi Päikesele, täpselt jõuab sinna 18. mail. Tagurdades uuesti juuni viimastel päevadel ja kolmas kord tuleb juba järgmisel aastal, 1.03.2014. Neptuun liikudes VI majas puudutab riigi jaoks eelkõige kahte valdkonda, tervishoidu ja tööturgu. Nende aladega on jätkuvalt probleeme ja lahendusi niipea ei näe. Ühendus Päikesega hägustab arusaamise kogu riigi elujõudust, riigi ego saab tunda jõu ja edasiminekuks vajava energia puudust. See periood ei ole hea kohalikule börsile, kindlustusseltsidele, kinnisvara rentimisele. Võimlik ka identiteedikriis ja enesehaletsus. Ühendusel on aga ka positiivne sõnum, see aktiveerib kujutlusvõime ja innustab riiki edasiarengu sihtide seadmisel. Kuid riik ja kogu ladvik ei tohiks teha liigseid illusioone ja tühje lubadusi. Oma naba imetlemisest tuleb kindlalt loobuda.

Ühendus võib välja tuua veel nii mõnegi seni varjul või saladuses olnud asja. Väga ei imestaks kui selgub mõne tegelase spionaaziga vahelejäämine. Oletan, et Neptuun toob kaasa inflatsiooni tõusu, pankrotistuvad nii mõnedki firmad ja raskustesse satuvad ka riigifirmad. Inflatsioon sööb vaikselt ära sellegi vähese palgatõusu, mida lubatakse.

Suurem oht on mõne looduskatastroofi tekkeks, eelkõige siis seotud Neptuuni aladega. Millega tegu, seda on kole raske ette näha, variante on palju – üleujutused, naftareostus, gaasiavarii, suvel metsatulekahjud jms.VI maja on ka meditsiin, ametühingud, kaitsejõud, päästeteenistus. Neptuun võib nendegi aladel kaasa tuua segaseid olukordi. Pealegi on riigi Päike kvadratuuris Jupiteriga ja transiitne Neptuun käivitab ka selle radixi planeedi. Segadused seoses kiirabireformiga, arstide rändega, visiiditasudega. Arstirohtude hind võib ka palju kõneainet pakkuda.

Teisalt suurem hoolivus, sotsiaalabi tõhustus, juurde tuleb uusi varjupaiku, supikööke jms.Tahaks väga loota. Neptuun Päikesel haarab läbi kvinkunksi endaga kaasa ka riigi Neptuuni, mis valitseb DC-d. Esile tulevad uuesti, korduvad läbirääkimiste teemad (näiteks piirilepe Venemaaga). Arutelu tubaka- ja alkoholi poliitika muutmisest on samuti rohkem päevakorral.Teiselt poolt Neptuun teeb teise kvinkunksi asteroid Tallinnale. Moodustub Yod kujund, mille tipuks siis transiitne Neptuun. Pealinn ilmub ka mängu riigis toimuvates protsessides.

Neptuun on tegija mitmel rindel, lisaks loetletud aspektidele, teeb ka trigooni riigi Pluutoga, mis valitseb III maja. Lootes trigooni positiivsele küljele peaks see igati aitama maja valdkonnas toimuvatele muutustele. Kõne all siis haridus, suhted naabritega, rahva arvamus, transport, meedia. Paranema peaks rahva arvamuse ärakuulamine ja tehtud ettepanekutega arvestamine. Seda eelkõige sisepoliitikas.

Neptuun Päikesel, seda seostan ka pangavõlglastega. Juba praegu on oma kodu kaotanud 900 inimest, kes panakdele võlgu ja maksta ei suutnud. Palju veel selliseid juhtumeid tuleb?

Neptuuni alahinnata oleks küll väär. Mäletate ehk seda aega kui Neptuun lähenes riigi Merkuurile. See oli 2007. aasta aprillis, kui toimus elektrooniliste kanalite ründamine. Merkuur on informatsiooni planeet ja transiitne Neptuun (antud juhul kui diversiooniplaneet) siis käivitas selle jõudes riigi radixi Merkuurile. Aspekt polnud küll veel täpne aga sageli ongi nii, et sündmus kipub ikka nihkega olema. Siin oli lisaks tegev ka transiitse Saturni opositsioon Merkuuriga (noorsugu). Ja kevad 2007. oli „Pronkssõduri“ kevad.

Kui Neptuun hakkas tegema ühendust riigi Uraaniga, siis samal aasta sügisel algas maailmas finantskriis (masu), mis ka meid ei jätnud puudutamata. Uraan ju valitseb VI töömaja, sellest aastast algas suurem töökohtade koondamine, kasvas töötus, langesid palgad jms. Ja see kestis pikemat aega, millest me praegusekski pole veel lõplikult toibunud. Ning varasemalt, kui Neptuun oli üle läinud Veenusest, algas buum ja rahvas ei andnud endale aru, et lõhkilaenamisel on omad kurvad tagajärjed. Nii, et Neptuun meile pole just sel sajandil eriliselt küll midagi positiivset toonud.Pigem ta provotseerib ja rahvas läheb kaasa.

Ma kohe ei tahaks välja pakkuda seda, aga siiski ütlen, et Neptuun Päikesel võib seotud olla riigivastase suurema kuriteoga või kallalekippumisega riigipeale. Tõenäosus on imeväike, kuid ka seda ei saa välistada. Maailm juba kord on sellist kurjust täis, et ka esmapilgul näiv võimatus teostub.

Kokkuvõtvalt öeldes üsna segased ajad võivad tulla siis, kui Neptuun pitsitab Päikest. Vähemasti seegi hea, et edaspidi Neptuunil riigi planeetidega ühendusi ei tule. Aga ega tema uduse pilgu alt ikkagi ei pääse, tulevad muud aspektid peale ühenduse.
 
järgneb...

pühapäev, 20. jaanuar 2013

2013 - jaanuar

Jaanuar on juba teises pooles, kuid kuu ülevaade siin veel avaldamata. Eelnev üldine jutt läks pikaks. Ja enne astropäeva ei tahtnud seda avaldada. Alljärgnev siis astropäeval ettekantud aasta esimese kuu seisud, mida natuke on täiendatud ja sellega seoses mõned mõtted.

1-6. jaanuar – Marss, Jupiter, Uraan ja Valge Kuu moodustavad suurepärase taevase kujundi nimetusega „Puri“ ehk „Tuulelohe“. See võimaldab teha plaane, teha esimesi samme oma unistuste täitumiseks. Eriti puudutab see inimesi, kes on harjunud tegutsema, mitte ära ootama mida saatus neile pakub.6-8 jaanuaril on ohtlikum sattuda seksuaalse vägivalla ohvriks kui ise selleks põhjust annad. Kuu liigub Skorpionis ja on ka ühendus Saturniga.

10. jaanuaril Kuul ühendus Veenusega Kaljukitses ja kvadratuur Neptuuniga. Oht reisi- ja lõbusõidulaevadele.Tormist ilma ja avariisid laevanduses. Börsil võib tulla järske hüppeid.16. jaanuaril Veenusel ühendus Pluutoga, võimalikku pinget leevendab Saturni sekstiil ühendusele. Samal ajal on Päikesel ühendus Merkuuriga. 30. jaanuaril Jupiter 6.19 Kaksikute kraadist pöördub direktiivseks. Enne seda peaks hästi läbi mõtlema ja analüüsima oma eelmised tegemised, leidma, mis oli heade edukate ettevõtmiste võti, et siis peale seda kuupäeva panna alus uutele ettevõtmistele ja neid ka kohe hakkama ellu viima.

21. jaanuaril astub Pluuto kuninglikku 11-se Kaljukitse kraadis ja on selles kuni 23. veebruarini. Hea aeg suurteks äriasjadega tegelemiseks.Samuti poliitiliseks tegevuseks. Eriti edukalt läheb äri-poliitika ajamine Skorpioni märgi esindajatel.Parim päev on 1. veebruar, sest siis satub Marss ka kuninglikku Veevalaja viimsesse kraadi.

Teine Kaljukitse kuningliku kraadi läbimine Pluutol toimub 2. juunist kuni 13. juulini tema retrograadsel liikumisel. Siis oleks hea kinnistada saavutatu ja mitte algatama uusi. Kolmas selle kraadi läbimine on 24 novemberist kuni 24. detsmbrini. Siis on samuti hea aeg teha plaane uute kõrguste vallutamiseks.

Aaata algusest kuni 17. maini Valge Kuu asub Kaaludes. See aeg on hea saavutada tasakaal ja harmoonia suhetes partneritega. Eriti on hinnas ustavus, truudus. See käib ka partnersuhte kohta äris. Sel ajal sõlmitud kokkulepped on tervikuna edukad, kui just ei ole erilisi provokatiivseid seise mõne planeedi poolt. 17. mail Valge Kuu siirdub Skorpionisse ja on seal kuni 16. detsembrini. Aidates kõiki, kes tegelevad esoteeriliste asjadega ja ei karda riskida.

2013.aasta viimasel kahel nädalal on Valge Kuu Amburis, see sisendab lootust, et ideoloogiline olukord ühiskonnas paraneb, soosib erinevate kultuuride ja religioonide omavahelist dialoogi, aitab kaasa pikematel reisidel.

Jaanuaris tuleb ka olla tähelepanelikum ajal, mil Must Kuu liigub 13-s lõhkuvas Kaksikute kraadis. See on 1-7 jaanuar. Vältida tuleks kuulujutte, tagarääkimist, ebaadekvaatset informatsiooni. Mitte minna nende õnge. Hoiduda agressiivsete inimestega kohtudes, parem kui nendega mitte suhelda. Hea ei ole massiüritustest osa võtta.Tuletage meelde, kas oli midagi niisugust, mis seotud kuulujuttude ja tagarääkimistega.

Nüüd (19.jaan.) vaatan, et jaanuari esimesel poolel on üle maailma kole palju raskeid loodusilminguid olnud. Suured temperatuuri kõikumised ja rekordid, jätkuvalt laiaulatuslikud tulekahjud (Austraalia, Tasmaania), üleujutused, maalihked (Hiina), lumetormid. Lund sajab seal, kus seda tavaliselt ei juhtu (Jerusalem). Lisaks siis ka tehnoloogilised avariid, poliitilised konfliktid, pahavara suurem levik, õnnetused (helikopteri kokkupõrge kraanaga Londonis, mitmete väikelennukite allakukkumine). Tulistamised avalikes kohtades (USA), terror Süürias Aleppo ülikoolis, Alzeeria pantvangi kriis, sõda Mali riigis levik, kummaline rongiärandamine Rootsis jne.Kõik ei tule kohe meeldegi, mis ja kus veel on toimunud.

Meil väga sagedased tulekahjud. Osalt saab seda seletada külmade ilmadega, köetakse liiast, osalt mitte.Pole päevagi, kui kusagil maja põleb. Veel oli sidealane suurem avarii Elionis. Kummalised, kui nii võib öelda, surmaga lõppenud juhtumid (kukkumised libedaga).

Tundub, et üldine pinge aina kasvab.Jaanuar pole rahulikult alanud ja kulgenud, mis edasi tuleb? See kuidagi ei klapi kokku taevaste seisudega, need ei ole pealtnäha nii pingsad, kuid tegelik elu näitab midagi muud. Võimalik, et uue aasta alguses olnud väikeplaneetide, millest eelmistes kirjutustes sai ära toodud, mitmed ühendused on samuti paljude õnnetuste ja katastroofide põhjuseks. Muidugi ka planeetide omavahelised seosed on peamisteks teguriteks toimuvale. Ei saa aga kõike planeetide kaela veeretada, maailm on õnnetustes ise süüdi.

Lõpetuseks midagi ka positiivset. 30.01-9.02 toimub Itaalias XXVI talvised Universiaadi võistlused.

kolmapäev, 16. jaanuar 2013

2013 - elu läheb edasi - 2

Aasta algus

Uus aasta algas Päike-Pluuto ühendusega, Kuu liikus Lõvis ja oli täpses trigoonis Veenusega. Astroloogiliselt pole uue aasta esimene päev midagi erilist. Päike alati Kaljukitse 10 kraadi kandis. Veenus on Amburis ja seal veel rida asteroide, mida üldiselt kasutan. Nendeks on kentaurid Pholus ja Hylonome (suhete katkemise üleealmised, lein, surnute taganutmine), mis omavahel ühenduses. Surma ja leinaga sündmusi saab juba aasta algul olema, mis jõuavad ka meedi veergudele. Samuti on Amburis Chariklo (Chironi naine), mis täpses opositsioonis Chaosega Kaksikutes. See kentaur, Chariklo, on seotud partnerluse ja omavaheliste suhetega. Selliste suhetega, mis oleksid üheaegselt kindlad nagu Saturn ja vabad kui Uraan. Siis veel kauged Ixion ja Quaoar.

Kui seitse esimest planeeti kirjeldavad meile tuntud maailma, siis kentaurid teevad tee lahti uutele reaalsustele. Tuntud Costa-Rica astroloog J.Revilla seostab kentaure kannatuste, kire ja murdumise, mõranemisega. Nimetus „kentaurid“ juba ise toonitavad, et need objektid astroloogiliselt tähendavad vajadust ühendada üheks tervikuks selle, mis algul tundub, et seda ei saa kokku ühendada. Kentaurid on pikk teema ja vajab eraldi seletamist.

Uue aasta algusele tehtud kaardis (Tallinna kohale) jääb Sedna 8 majja, 22.47R Sõnn. Sinna jõuab jaanuari viimasel nädalal Lõunasõlm ja teeb täpse ühenduse Sednaga. Arvan või pakun, et see on seotud veestiihia mingi ilminguga, suurema õnnetuse või siis millegi niisugusega, mis toob päevavalgele või esile seni varajatud teabe, mis kindlasti äratab suurt tähelepanu. Korraks turgatas pähe, et see võiks meil olla Estonia parvlaeva hukkumisega seotud segaste asjaolududega. Miks ma pakun seda varianti.

Aga seepärast, et on mõningad seosed selle aasta planeetide ja laevahuku vahel. Mingi teabe avalikuks tulemine ei pruugi tulla veel jaanuaris, vast hiljem, siis, kui Põhjasõlm jõuab laevahuku Põhjasõlme peale (täpne on juuni viimane nädal). Veidi hiljem jõuab Jupiter hukkumise Kuule Vähis. Merkuur opositsioonis hukkumise Uraan-Neptuun ühendusega. Sõlmede täisring on varemgi välja toonud millegi lõppemise. Antud juhul siis segase teabe varjamise lõpu või vähemasti tuleb teema uuesti päevakorda. Meie krooniraha lõppes samuti sõlmede täisringiga.Võin ka rängalt mööda panna selle Estonia asjus, kuid Lõunasõlm Sednal ei ole merenduse jaoks naljanumber. Ja mais toimub Päikesevarjutus üsna Sedna kraadi lähedal. Pealegi teeb Neptuun läheneva 80 kraadise aspekti Sednale. Suurem laevahukk.või üleujutus pole välistatud. Veel arvan, et Neptuun-Sedna karmaline seos võib tuua mingi uue seni tundmatu viiruse või haiguse esile. Nagu seda on olnud linnu-või seagripi laadne epideemia.

Sedna seos Estoniaga on veel selles, et laev lasti vette (võrdub sünniga) Sedna ja Päikese täpse ühenduse ajal Sõnnis (1980), nii nagu ka oli Titanicuga, tema kiilupanek (seostan eostamisega) oli Sedna ühenduses Päikesega Jääras. Ja esimesele reisile läks Titanic Sedna ja Karma täpse ühenduse ajal. Sedna väljendab ohvrimeelsust. Tema negatiivne olemus on kuritegevuse ohvriks langemine, ajaloo reetmine.

Väheke muret tekitab uueaasta ööl mitmete „kurjakuulutatavate“ asteroidide nii omavaheline kui ka planeetide ühendused:

Pandora ja Stormi täpne ühendus Amburi 3-s kraadis.
Ja Päikese täpne ühendus Bellona, Medusa ja Chimaeraga. Viimane on petliku fantaasia, ohtliku unistuse, mis ahvatleb valele teele esindaja taevasfääris.
Anubis ühenduses Rip`ga Skorpionis;
Orcus, Graves ja Agamemnoni ühendus Neitsis;
Veenuse, Ixioni, Floodi ja Hylonome ühendus Amburis;

Tsunemi, Nemesis ja Njordi ühendus Kaljukitses;
Sylla, Leukothea ja Lilithi ühendus Kalades;
Lutsiferi ja Poseidoni ühendus Kaljukitses;
Jupiteril täpne ühendus Hephaistosega Kaksikutes;
Kole palju neid ühendusi, et pärsi rahulik olla. Mingid uued mikrotsüklid nende ühendustega tekivad ja edaspidi arenevad.

Kuid ei maksa seepärast veel ära ehmuda. On varemgi nii olnud, kui mõnele daatumile lisan neid ülalpool nimetatud asteroide, siis esimene reaktsioon on – oi milline terav taevapilt kujunemas. Kuid tegelikkuses ei juhtunud midagi erilist ja katastroofilist. Kuid mikrotsükli arenedes võivad mõned asteroidide printsiibid tööle hakata.Aspektid on aga sündmust ei pruugi järgneda. Igaks juhuks tuleks siiski meeles pidada, et muster taevas on kohati ettehoiatav.

Ka mõnede riikide taevased esindajad on „kahtlaselt“ seotud. America läheneb riigi AC-le Amburis. Washingtonia on ühenduses Oceanaga Veevalajas. London ja China on ühenduses Kalades. Peking ühenduses Lacrimosaga Sõnnis. Russia täpses ühenduses Chaosega Kaksikutes, Moskva ühenduses Uraaniga Jääras.

Jerusalem ühenduses Poseidoni ja Luciferiga Kaljukitses; Irani ühenduses Veenuse, Ixioni ja Floodiga Amburis. Need riigid on sel aastal kindlasti enam fookuses kui teised.Ja mingi printsiip võib nendes riikides ka avalduda. Täpsemalt saaks seda vaadta riigi enda kaardi järgi, kas loetletud väikeplaneedid on seotud aluskaardiga või mitte.

Uue aasta algus on neile, kes tallinnlased, tasuta linnatranspordi alguseks. Seda peaks kuidagi riigikaardis näha olema. Transport on Merkuur, tema positsioon on 0.30 Kaljukitses. Kriitiline kraad, teeb kvadratuuri Uraaniga, sümboliseerib muutust sõidutasumise süsteemis.Viimastel aastatel pole seda olnud, et uus aasta algaks Merkuuri jaoks null Kaljukitses. Viimati oli Merkuur null Kaljukitse lähedal 2009. aastal kui ta oli 29.28 Amburis.Merkuuril on ka ühendus asteroid Banks`ga (pangandus). Ja transiitne Tallinn ühenduses Põhjasõlmega.

Selle järgi, et ta nüüd tasuta sõidu kehtima hakkamise päeval on Merkuur null Kaljukitses, sellel peab olema seos meie riigikaardiga. Wabariigi kaardi (1918) suhtes jääb ta IV majja ja on ühenduses Amburi viimases kraadis asuva Põhjasõlmega. Samuti teeb Merkuur täpse sekstiili asteroid Estoniale ja ka täpse kvadratuuri Marsile. Viimane valitseb meil just transpordi maja. Marsi kõrval, kaks kraadi eemal, on asteroid Tallinn. Nii, et seoseid on. Kui sündmus on toimunud, siis seosed on alati olemas. Aspektid võivad ka olla kuid sündmust ei pruugi olla.

Taasiseseisvuskaardis jääb Merkuur VIII majja, riigi rahvatulud, maksud. Merkuur teeb trigooni Veenusele (raha esindaja) ja iseendale. Merkuuril on opositsioon Varunaga, see tagab palju jutuainet ja ka segadusi süsteemi toimimisega seotud möödalaskmistest ja asjast üldse. Selle kaardi transpordi maja valitsejaks on Kuu, mis ise asub VIII maja lõpus ja transiitne Merkuur läheneb talle. Transiitne Kuu aga Jäärast teeb kvadratuuri riigi Neptuunile. Siin on samuti mitmed seosed olemas.

Kuid tasuta sõit puudutab eelkõige pealinnlasi. Tallinn sai Lübecki linnaõigused 15. mail 1248. aastal. Sellele ajale tehtud kaarti võib lugeda linna asutamise kaardiks. Selles torkab kohe silma Saturni ja Pluuto ühendus Skorpionis, sümboliseerib võimu ja struktuuride skorpionlikku iseloomu. Veenusel on trigoon Jupiteriga, raha laiamine on olnud kõikidel aegadel linna jaoks probleem olnud. Siin Jupiter laiab ja liialdab aga ka paigutab raha linna heaolu ja arengusse. Marsil on opositsioon Musta Kuuga Kaljukitses. Ja nüüd uue aasta algul teevad transiitsed Päike-Pluuto ühenduse sellele. Mustale Kuule. Ei kõla just eriti kenasti. Arvata võiks, et see priisõit ei too kaasa loodetud kasu ja mugavusi.Transiitne Saturn on linna Saturn-Pluutol.

Kävitus see sõidumuutuste programm 21. septembril 2012. Ka selle kuupäaeva planeetide asend on seotud riigikaartidega. Wabariigi kaardis on seosed sellised:
Päike läheneb riigi Marsile jäädes I majja ja teeb kvinkunksi riigi Estoniale. Kuu Amburi 4-s kraadis teeb kaugeneva sekstiili Marsiga ja läheneva kvadratuuri Päikesega. Merkuur jääb II maja algusesse ja teeb kaugeneva kvinkunksi Päikesele ja sekstiili Neptuunile. Merkuur ühtlasi oli ületanud Tallinna.

Veenus Lõvis opositsioonis iseendaga, Marss on vaba poiss ja ei tee otseseid aspekte. Jupiter teeb täpse kvadratuuri riigi AC-le. Lõunasõlm on 1 kraadise orbiga ühenduses Musta Kuuga Sõnn/Kaksikute piiril, lähedale jääb Jupiter.

Taasiseseisvuskaardis on seis selline: Lähiplaneetidest ainult Päikesel lähenev ühendus Tallinnaga ja Marsil ühendus Pluutoga. Saturnil ühendus riigi Skepticusega, siit see suhtumine ja mõtteviis, et süsteem on puudulik ja enneaegne. Uraanil kvadratuur Kuuga, uuendus ei meeldi rahvale, kole segane, raskesti mõistetav ja keeruline, eriti pealinnast väljapool elavatele inimestele. Neptuun opositsioonis Merkuuri ja Veenusega. See on teine viide segasest ja raskesti arusaamist vajavast uuendusest. Pluuto Kuul, tähistab siis seda muutust eelkõige pealinna rahva jaoks.

järgneb...

pühapäev, 13. jaanuar 2013

2013 - elu läheb edasi

Järgneva üldülevaate aluseks on 12-dal jaanuaril toimunud astropäeva materjal. Vähese aja ja suure mahu tõttu ei saanud kõike üritusel ette kanda, mitmed asjad jäid välja. Nüüd siis iga uue kuu alguses hakkab ilmuma vastava kuu peamised seisud ja mõned arvamused, mida jooksev kuu võiks esile tuua. Enne kalendrikuude juurde minemist natuke ka üldist juttu.

Palju õnne! Maailmalõpp on üle elatud, Jõulud peetud ja Uus aasta vastu võetud. Kõik see on veel värskelt meeles ja kindlasti erinevaid muljeid palju.

Uus alanud aasta (MMXIII) on islami kalendri järgi 1433-1434 aasta, hinduistliku kalendri järgi 5114-5115 aasta ja juudi kalendri järgi 5773-5774 aasta.

Mida aga siis alanud aasta meile pakub, millised on taevaseisud ja võimalused edasi minekuks. Tervikuna ei tule aasta kerge. Esiteks on tulemas musta vesimao aasta, mis ei ole tõlgendatav üheselt. Maoaasta on meie idanaabrite jaoks alati olnud kriiside aeg, näis kuidas ta muu maailmas end ülal peab.

Me loeme madu tarkuse ja teadmiste sümboliks. Kuid mitte igal rahval ei ole madu selles staatuses. Näiteks elamlastel oli ta positiivses staatuses aga nede kõrval elavatel ja asuvatel teistel rahvastel aga mitte. Edela-Iraani praegustel aladel elas 3000 tuhat aastat enne Kristust rahvas, keda nimetati elamlasteks. Elami tsivilisatsioon sai tugevaid mõjutusi Sumerist ja Akkadist, kuid neil oli siisksi kindel ja tugev eripära – nende juured ei pärinenud Mesopotaamiast. Elam oli vaieldamatult kohalik, tänapäeva Iraani aladel alguse saanud tsivilisatsioon.

Elami kultuuri ning religiooni tähtsaim juhtmotiiv oli vaieldamatult madu, keda Elamis jumalikustati. Mesopotaamias ei tehtud seda kunagi, seal oli madu negatiivne olend. Gilgameshi eeposes varastab madu Gilgameshilt taime, mis pidi andma kangelasele surematuse. Ja indoeuroopa ja semiidi mütoloogias on maod ja lohed enamasti negatiivsed ja pahatahtlikud, lausa kurjuse kehastused, mida ilmestab Illujanka ja Teshubi võitlus hetiidi mütoloogias, Indra ja Vrita võitlus India mütoloogias, Zeusi ja Typhoni vastasseis kreeka mütoloogias ning Püha Jüri võitlus lohega.
Piiblis ja kristlikus maailmavaates samastatakse madu tihti Saatanaga. Elamis aga oli madu pigem positiivne. Arvan, et maoaasta tulek on igale rahvale erinev, kellele positiivne ja kellele mitte.

Teiseks pea kogu aasta on Jupiteril ühendus Musta Kuuga Kaksikutes. Veel on sel aastal viis varjutust. Ega see nii harudlane pole, et aastas viis varjutust toimub. 2009 ja 2011 aastal oli tervelt kuus varjutust. Tavaliselt on aastas neid neli, seekord siis viis.
Varjutuste järjekord on selline – Kuu, Päike, Kuu, Kuu Päike. Kaks veemärgis, kaks tule – ja üks maamärgis. Alanud aasta on Kuu valitseda. Arvan, et meid ootab ees elu kõigi oma mitmekülgsusega, nii heade kui halbadega.

Täpseid sündmusi ei saa ette prognoosida, sest on tuhat ja üks tegurit, mida on võimatu ette näha. On vaba tahe, on tsüklite kordumised, on ettemääratus jne.Ei saa prognoosida, et N riigis N linnas toimub see ja või teine sündmus. Saab ainult planeetide printsiipide kaudu üldjoontes midagi pakkuda. Ja saab pärast analüüsida, mis tegurid võisid antud sündmuse esile kutsuda. Alati on veel X faktor(id), mida ei oska ei ette näha ega ka arvestada.

Sõlmed. Tuulepesas kirjutas Vikker neist nii.....Alates eelmise aasta augusti viimasest päevast liiguvad kuusõlmed Skorpion/Sõnn teljel. Nad annavad meile võimaluse kuni veebruarini 2014 õppida ja kogeda järgmist:

Põhjasõlm SKORPIONIS ja Lõunasõlm SÕNNIS

Peaks loobuma:
Kangekaelsusest. Instinktiivsest vastuhakust. Automaatsest vastusõdimisest. Kujutlusest, et peab jalamaid vastulöögi andma. Liigsest mugavuse ihalusest. Vastuseisust muutustele. Rahaga seotud hirmudest ja kinnismõtetest ja hirmust, et ei ole piisavalt materiaalseid vahendeid. Harjumusest end oma varaga samastada. Hirmust tundmatuse ees. Hirmust, et asju ei ole piisavalt. Kasutatud esemetest, vanadest asjadest, vanadest mõtetest, vanadest suhetest, tutvustest. Mõttest, et kõike võib tulevikus veel vaja minna. Mõttest, et peab kõike ise vaevarikkalt saavutama. Eeldamisest, et teised jagavad temaga samu väärtushinnanguid ja kui ei, siis neid ei olegi võimalik mõista.

Õpitakse:
Võimet süüvida nähtavatesse ja nähtamatutesse maailmadesse, ilmingutesse. Oskust enne eitavate vastuste andmist teiste motiividesse süüvida. Oskust anda endale aega nii järele mõtlemiseks, tegemiseks kui süüvimiseks. Rõõmu tundma muutustest. Oskust teiste kaasalöömisest rõõmu tunda. Oskust kingitusi vastu võtta vaevata. Teadvustama kui väärtuslikud teised on. Nägema teiste vajadusi ja neid toetama. Küsima otse, kui kedagi või midagi ei mõisteta. Oskust pealispinna alla näha. Oskust huvi tunda teiste väärtushinnangute vastu. Oskust koostööd teha ja tänuga vastu võtta teiste poolt annetavat.
http://arhitektibyroo.eu/jutuwestja/viewtopic.php?t=745

Natuke eelmisest aastast. Algas see maalihkega Norras. Seejärel tuli Costa Concordia laevahukk.Aasta esimesed kaks kuud olid Euroopa jaoks karmid, külmalaine tõttu hukkus 600 inimest.Oli mitmeid suuremaid maavärinaid, vulkaanipursekeid, orkaane ja torme ning üleujutusi.Meil aasta algul Veerpalu dopingusaaga algus. Kevadel Silver Meikari rahaskandaali algus. Suvi oli üsna vesine ja jahe, üks vihmaseimaid viimaste aegade jooksul. Nagu ikka, loodusel olid omad tegemised ja ta püüab läbi nende kataklüsmide Maa aurat puhastada. Meeldivatest sündmustest jäi meelde Londonis toimunud olümpiamängud ja Eurovisioon Bakuus. Eks igaühel olid omad meeldivad momendid ja mälestused neist.

Poliitilises ja majandusmaailmas jätkus ülemaailmse finantskriisi erinevad ilmingud. Venemaa sai presidendiks Putini ja USA Obama. Hiina võimuladvikus toimusid samuti muutused. Detsembris oli ränk koolitulistamise juhtum USA-s.Võib öelda, et sündmuste poolest ei olnud läinud aasta vaene, nii heas kui halvas.

Taevariiki lahkusid mitmed tuntud ja andekad inimesed – Whitney Hoston, Ray Bradburi, Neil Armstrong, Oscar Niemeyer ja mitmeid teisi kuulsusi. Meil Eestis lahkusid – Erast Parmasto, Silvia Laidla, Vello Orumets, Hans Hindpere ja mitmed teised isamaal tuntuid tegelased.

Uus aasta

Uuel aastal on Neptuun juba null kraadist Kalades väljunud ja teine kraad peaks olema märksa passiivsem. On nii, et kui esimene kraad on aktiivne, siis järgmine juba passiivne. Edasi juba siis jälle aktiivne ja seejärel passiivne. Seega kuni jaanuari lõpuni ei tohiks Neptuun erilisi üleujutusi ja torme kaasa tuua. Veebruaris aga ta liigub 3-s kraadis ja on aktiivsem.

Saturn liigub Skorpionis. On täheldatud, et sel perioodil toimuvad süsteemide kriisid. Nii oli see eelmine kord, kui N Liidus vahetus eliit. Enne seda aga 1953-55 oli samuti pärast Stalini surma valitsemisega segased lood. Paistab, et just Saturn Skorpionis on Venemaa jaoks üsna tähtis ajajärk. Saturn sügisel teeb ühenduse Ceto`ga. Viimane on kreeka mütoloogias meresügavuste valitsejanna, Gaia ja Pontuse tütar. Astroloogias sümboliseerib ohte merega seotud aladel ja terrorismi.

Tema orbiidi kaugem punkt on on ligi 182 astronoomilise ühiku kaugusel (ingl.k. au), lähim on 18 au. Üks au on Päike-Maa keskmine kaugus (ca 150 milj. km) ja tiir ümber Päikese kestab ligi tuhat aastat. Breznevi ajastu lõppes kui Ceto oli ühenduses Põhjasõlmega Vähis. Nii, et Ceto teatud rolli mängib. Seda Cetot pole ise veel jõudnud lähemalt uurida, huvilistel tuleb tema osa otsida siis terroraktides ja merendusega seotud sündmustes. Ja võimalik, et ka poliitilistes muutustes.

Väga paljudele inimestele on Uraani liikumine Jääras seotud tema ühendusega nataali Erisega. Eks igaühel see ühendus väljendub isemoodi ja võimalik, et ei paistagi millegagi eriti silma. Palju loeb Erise nataali majapositsioon ja ka tema seostus teiste nataali planeetidega. Näiteks tean, et mõnedel minu tuttavatel ja sugulastel on aga praegu Uraani Erise ühendus kaasa toonud mitmeid teravaid konflikte, riide, vihkamist ja väga erinevaid arusaamasid konflikti olemusest. Ja veel ei paista, et osapooled ilmutaksid mingeid leppimise märke. Tuleb oodata kuni Uraan edasi liigub ja ühendus nataali Erisega nõrgeneb. Siis on loota, et osapooled leiavad üksteise suhtes ühise keele. Lisaks nataali Erise aktiivsusele on nendel inimestel teisigi tegureid, mis läbi transiitide pingestavad nataali planeete. Ja ega sünastriliselt pole ka eriti pingevabad. Seega on sellel ühendusel nende jaoks suhetes üsna tähtis roll mängida. Praegu on Eris 22-s Jäära kraadis. Sinna jõuab Uraan aasta 2016 paiku. Umbes samasse aega jääb Uraani opositsioon Haumeaga.

järgneb...

kolmapäev, 9. jaanuar 2013

Ajaloolised ajastud - 2

Kalade ajastu inimene

Igal ajastul esineb kahtlemata igasuguseid inimesi, nii selliseid nagu neid elas minevikus kui ka selliseid nagu on oleviku inimesed ja ka tuleviku inimesi. Aja saladus on ainult selles, et igal suurel ajastul on isesugused inimesed ülekaalus ja annavad oma ajastule tooni. Nagu me eelnevalt vaatlesime kalade ajastu ühiskonda. Nii võime praegugi väita, et ühiskonna materialiseerumise tendents toimubki selle tõttu, et materiaalselt himukaid inimesi on väga palju ja teisi inimgruppe on oluliselt vähem. Ükski väiksem inimgrupp (olgu need rahuvõitlejad või rohelised ehk usufanaatikud) ei suuda pidurdada tsivilisatsiooni sammumist materiaalse tootmise laienemise suunas, kohutavate surmarelvade loomise suunas.

Kaasaja inimest iseloomustavaks erijooneks võrreldes eelnevate ajastutega on:

A. Mehed on naiselikult emotsionaalsed ja hindavad ülekaalukalt oma emotsionaalset sisetunnet ja kõike mis pakub meelelist naudingut. Mehi valitseb väga tugevalt momendi mood (mood kõge laiemas mõttes-Valor) ja kombed. Neid huvitavad materiaalsed mänguasjad, autod, telerid, mobiilid jne.

B. Naised tunnevad valuliselt tervalt, et nad on sunnitud lapsi sünnitama ja perekonda teenima, samal ajal kui nad seda ise ei soovi. Üldiselt meeldib enamikule naistest vabamehe eluviis, ilma laste ja perekonnata.

1. Suurenenud egotsentrism, mis tugineb oma sisemisele mõnutundele.

2. Suurenenud isikliku mõnuelu taotlus, mis toob kaasa looduse, loomade, kaasinimeste hävitamise, alkoholismi, suitsetamise, narkomaania, sekshulluse ja suguhaigused.

Kõrgelt hinnas on kunstnikud, kirjanikud, moosekandid, näitlejad ja muidu lollitavad sõumehed – kõik need, kes pakuvad midagi meelierutavat, narkootilist

3. Suurenenud mõnuelu soodustavate asjade taotlus. Peetakse lugu üksikutest käsitöölistest ja firmadest, kes suudavad mõnusaid mänguasju pakkuda ja inimestele tundubki, et ilma elektri ja nende mänguasjadeta ei saagi korralikult elada.

4. Ei peeta lugu kaasinimestest ja õiglusest ning moraalist. Jumaldatakse alatuid võimuinimesi. Oluliseks kriteeriumiks on rahvamassi arvates oskus võimule tulla ja sellest kinni hoida. Eesmärk pühendab abinõu on enamuse põhimõte. Moraalist kinnihoidvaid inimesi peetakse lolliks. (Rahva enamus jumaldas Leninit, Stalinit, Hitlerit, Castrot, ja teisi – jumaldatakse ka mineviku, oleviku ja tuleviku suuri füürereid, hoolimata nende alatutest jõumeetoditest).

5. Ei peeta lugu tõelistest inimteadustest, mida mineviku põlvkonnad on aastatuhandete jooksul väljatöötanud ja ka isegi tänapäeval levivatest filosoofilistest õpetustest. Teadlasi, õpetlasi ning filosoofe on silmapaistvalt vähe. Nad on ebapopulaarsed ja nende pingutused ühe laulja kõrval mõjule pääseda ei maksa kaasaja inimese silmis midagi. Väärtus on ainult sellisel teadlasel, kes oskab mõne kena tsivilisatsiooni mänguasja välja mõelda, aga ka tema tehtud asjaga kauplevad hoopis teised inimesed, keda on teadlaselt tema leiutise odavalt ära ostnud või hoopiski varastanud ja nüüd lõikavad ise suurt kasu. Konkreetne teadlane-leiutaja ja tark inimene on ikka tundmatu. Kasuahne inimene on tänapäeva eeskuju ja jumal.

6. Riik ja tsivilisatsioon ei ela kui tervik. Kel õnnestub rikastuda ja mõnuelu elada, see ei kavatsegi teisi aidata, ei anta ära temale endale ülearust vara. Pigem raisatakse ja lõhutakse seda. Vaatamata sellele, et Maal õnnestub edukalt ainult kollektiivne elu on ikkagi suure osa ajast inimene inimesele hunt.

Kokkuvõtteks.

Kalade ajastul valitsevad kosmilist elu muutlikud naiselikud jõud, mille tõttu kujuneb välja materiaalse inimese usud: kristlus, islam ja ateism ning mõnuelu soovile rajanev suurtootmine, mis paneb aluse looduskatastroofidele tulevikus. Kalade ajastut iseloomustab ka vaim-jumal Kala-Jumal, kes ei ela siinilmas (Tema riik ei ole siit ilmast vaid veteilmast) ja kes kutsub inimesi kaotama inimlikust ja individuaalsust ning soovitab muutuda jumalasarnaseks veeelukaks ning tahab inimesi endaga teise ilma kutsuda, kus ta juba ees ootab. Igavesti teises illusoorses paradiisiilmas saab elada ainult see, kes ei lase end pärast surma oma inimlikkusele truuks jäädes kuhugi ära meelitada.

Kalade ajastu inimese põhimisi iseloomujooni dikteerib muutlik sisemine emotsioon, mille aluselt kõik inimesed lähtuvad oma otsustustest. Iga inimene soovib olla indiviid ja otsustada omaenda sisetunde (kuidas ta end parasjagu mugavalt tunneb) alusel. Ennastsalgava koostöö ja ühiskonna huvides tegutsejaid on vähe. Kõik püüavad vabaneda teise inimese ja ühiskonna teenindamisest. Valitsejad loevad oma isiklikke sihte (aluseks iseenda mugavustunne) tähtsamaks.

Avanemine, märts 2007.Villu Põldma.

Artikli ilmumisest on möödunud üle viie aasta aga teema on aktuaalne tänapäevalgi. Suurt muutunud pole midagi. Päevakorras on jätkuvalt mitmed asjad, mis artiklis ära toodi, Euroopa Ühendriigid, tagasiminekud, inimese peamised jooned jms. Aga mitmetes punktides äratoodud seisukohtadega päris nõus ei ole. Nendes, mis puudutab meelelahutust. Keerulisetel aegadel on vaja ka lõõgastuda ja meelt lahutada kergemate zanrite valdkonnas. Poliitika ja muud keerulised teemad väsitavad ära, tahaks midagi lihtsamat ja vähem painavat ka saada. Igal ühel on valikuvabadus, kas kuulab klassikat või midagi poppmuusikast. Küll aeg paika paneb, mis on ajutine meelelahutus ja mis kauakestev. Väärtushinnangud saavad siis tekkida, kui on mille vahel valida.

neljapäev, 3. jaanuar 2013

Ajaloolised ajastud

Uue aasta esimeseks artikliks pakun lugeda materjali arhiivist. Aastaid tagasi ajakirjas Avanemine ilmunud artikkel, mille autoriks on ajaloolane ja astroloog Villu Põldma.

Jõud, mis tänapäeval toimivad

Igal ajastul on oma iseloomulikud jooned, aga kui me avastame need jõud, mis ajastut kasvatavad ja mõjutavad, siis on võimalik mõista kõiki asju.

Maia kalendri ajalootsüklit pikkusega 26 000 aastat (ajalooetapp on tuletatud maia nõidtarkade poolt mingil imelisel moel Maa telje pretsessiooni põhjal) on tegelikkusega võrdlemisi raske sobitada. Varasemalt oleme vaadelnud (mõnes teises ajakirja artiklis, mida mul pole-Valori märkus) neid pidepunktide võimalusi kalade ajastu taustal ja selgub, et sedagi on keeruline leida, aga loogiliselt siiski võimalik. Vaatamata pingutustele, on suurt täpsust selles küsimuses raske saavutada.

Maailma põhjatelg joonistab ümber ekliptika pooluse suurringi ja asub praegu taevatähe juures, mida nimetame Põhjanaelaks (täht alfa Väikese Karu tähtkujus). Pooluse ümbruskonnas eristatakse kuut tähtkuju. Need on Draakon, Väike Karu, Herkules, Lüüra, Luik ja Kefus. Ka lõunapoolusel joonistub suurring, kus võime eristada samuti kuut tähtkuju. Kui arvesse võtame mõlemad teljed, saame neli maailmanurka ehk neli ilmakaart. Igal ilmakaarel on oma valitseja ja vastandilmakaared on omavahel opositsioonis.

Kogu tähistaevast vaadeldakse suurringina. Kui kevadpunkt asub kalade tähtkujus, siis Kalade vastasjõud on Neitsi ning teiste ilmakaarte valitsejad on Kaksikud ja Kütt (Ambur). Me saime neli valitsejat ja tähistame nad tinglikult tähtkujude nimedega, Kalad, Neitsi, Kaksikud ja Kütt. Nende nelja jõu hulgas on praegu juhi osas Kalad ja kõigist neljast jõust on kaks naiselikku, Kalad ja Neitis ning kaks mehelikku, Kaksikud ja Kütt.

Et naiselik kosmiline jõud valitseb Taevast, siis areneb Maal massiline suurtootmine ja mõistuseinimesed on ülekaalus, sest mõistus on naiselike jõudude loomus, mõistlikkus esineb ainult siis kui inimvaim kehastub Maal, naiselikus maailmas. Matriaarhaat tuleb suure jõuga esile ja mehelik selgeltnägemine, ausus ning suuremeelsus kaovad. Vaatamata kristlikule eetiakale käib moraal alla ja inimene ei suuda oma mõistusega ette näha kõiki eluohte.

Praegusel ajal paneb tsivilisatsiooni arengu liikuma mõnuelu soov, mis sunnib järjest suuremal määral tootma. Uus tootmisnäidis ja reklaam suurendavad vastumõjuna sedasama mõnuhimu. Teisest aspektist vaadatuna tähendab naiselikku jõudu sümboliseeriv Kalade ajastu ka muutlikust. Ja tõesti selle 2160 aastaga (ajastu pikkus) on toimunud maailmas suured muutused. On muutunud inimene, on muutunud usk ja on muutunud elu. Inimkond pöördus otsustavalt suurtootmise poole ja jääbki selle juurde niikauaks, kuni mehelikud vastasjõud asja muudavad.

Tulevikku ennustades võime loogika põhjal väita, et veevalaja ajastul tekib kainenemine ja karsklusliikumine, et säilitada tsivilisatsiooni eksistentsi, mille lõputult suurnev mõnuhimu nagunii oleks ükskord hävitanud. Sellepärast need ajastud vahelduvadki, et iga ajastu sunnib inimkonnale peale mingisuguse teistmoodi eluviisi, millega pikkajaliselt lõpuni kaasa minnes tekib alati häving. Lühikeseks ajaks on iga ajastu eluviis õigustatud, sest ta hävitab eelneva ajastu kahjulikud tagajärjed. Uus ajastu peatab alati eelneva ajastu. Tulevikus pääsevad uuesti mõjule mehelikud jõud ja on loota normaalse elu juurde tagasipöördumist.

Järgneval 2160 aastal valitseb Taevast Veevalaja, mis hakkab Maal kujundama rohkem moraaliga inimest kui materiaalset tootmist. Tootmine, kui selline jääb küll kõrgele tasemele, aga ei muutu. Tekib stabiilne tehniline ühiskond, kus põlvkondade jooksul toodetakse ühtesid ja samu tarvilikke asju ilma nende olemust muutmata. See on kuldne, veel õitseva tsivilisatsiooni hilissuvi, kus juba lõigatakse küpsenud saaki, mille suurus ja rikkalikus on kõigile teada. Kasutatakse täisuslikkuseni väljaarendatud tehnoloogiat, ilma seda muutmata.

Oluliseks ei kujune mitte usk vaid isiku enda omadused ja võimed, millele hakatakse suurt tähelepanu pöörama. Altruism ja egoism on tuleviku ajastu põhi vastuolu. Kui tänapäeval ei nõua keegi tõelist moraalsust, vaid kõik on leppinud ja harjunud moraalitusega (vast ikka mitte kõik-Valori märkus), siis tuleviku maailm on kõlbluspolitsei ja sõjaväe maailm, kus hinnatakse kangelastegusid ja juhitakse eriti tähelepanu moraalitusele, argusele ja egoismile. Suurte vallutuste aega ja suurriikide suur aeg, ausate sõdade aeg.

Poliitikavallas kujuneb välja globaalse suurriigi seadusandlus, kus ühtne õiguskord reguleerib hiigelsuurt Lääne- ja Idapoolkera hiidriikide suhteid. Juba praegu on välja kujunemas Euroopa Ühendriigid, mille seadusandluse ühtlustamisega intensiivselt tegeldakse. Ühine on esialgu majanduslik ja sõjaline koostöö. Ühisriigile viitab viisavaba liikumise võimaluse laienemine. Veel on iga rahvas ja riik näiliselt iseseisev, aga teatud hetkel tuleb suurvalitseja ja kuulutab kogu Euroopa ühtseks riigiks. Selles suunas liiguvad teisal Ameerika Ühendriigid, kellega on Euroopal juba ühine sõjavägi (NATO). Kogu Ameerika manner on liitunud majanduslikult ning kaugemas tulevikus on loota, et liitub kogu Läänepoolkera.

Kui vaadelda riikide tekkimist ja lagunemist, siis näib, et maailma ajalugu koosneb kahest erinevast põhifaasist. Ühel pikemaajalisel perioodil suurriigid lagunevad pisiriikideks (nn. keskaegne killustatuse periood) ja järgmisel pikemaajalisel perioodil vallutatakse väikeriigid ning koondatakse kokku ühtseks suurriigiks. Teatud aja pärast lagunevad ka need suurriigid ja tekib uus killunemine, sest Maa pind kui elamisruum on lõpliku suurusega sedagi ahtaksest elamisruumi kitsendavad veel jääajad.

On ilmne, et me asume praegu ülemaailmse tulevikus ühtse tsivilisatsiooni hälli juures. See lapsuke on alles kasvamas, sest nagu näete, pole veel lõplikult valmis isegi Euroopa Ühendriigid, mille moodustamsie idee kerkis päevakorda möödunud sajandivahetusel ja mida on ärgitatud teoks teha juba sada aastat. Selleni on küll samme astutud ja astutakse veelgi. Ka Eesti trügis poliitikute enamuse tahtel Euroopa Liidu liikmeks ja eks ta sinna ükskord jõudiski.

Aasias ja Ameerikas on suured liidud samasuguses algjärgus, vaatamata saja-aastasele omavahelisele koostööle. Ilmselt paistab sel etapil silma ajutine killunemise suund ja alles pärast seda on oodata suurte liitriikide teket koos viisavaba liikumisega kõigi mandrite vahel ja ühist raha.

Tsivilisatsiooni hukkumine seevastu on veel kaugel tuhandete aastate taga. Müüdid üksikute piirkondade veeuputustest ei tähenda sugugi ülemaailmset katastroofi või koguni kogu tsivilisatsiooni hukkumist. Tsivilisatsiooni hukkumine saab olla seotud vaid superriikide ja nendevahelise sõjaga või siis tõesti kosmilise katastroofiga. Aga võib-olla satutakse näljahätta nagu ülepaljunenud rohutirtsuparv, kes juba kogu söödava hävitanud on. Tundub, et selline asjakäik on võimatu, kuid looduse saastatus suureneb, tsentraalne tööstuslik-monopoolne tootmine jääb ja sellega seoses inimoskuste langus süveneb.

Võib tekkida aeg, kus uuesti avastatakse maaviljelus, aga ei leidu enam põllumajandusele sobivat maad. Või tekib kullapalavik, mille puhul inimesed ei tahagi enam toiduaineid toota. Mõistuseinimene oma lühinägelikkuses on ainuke, kes võib põhjustada oma suure tarbimishimu tõttu ülemaailmse katastroofi.

Ainult tehniliselt kõrge tsivilisatsioon hävib, kuna on võimeline looma globaalset hävitusmehhanismi. Normaalne tsivilisatsioon kängub kohati ja ainult looduskatastroofi tagajärjel.Tsivilisatsiooni lõpu umbkaudse aja saame määrata eespool analüüsitud pööripäevi kasutades. Kui lähtuda eeldusest, et tsivilisatsioon hukub siis, kui kogu Maa on ülerahvastatud, nii et vaevalt veel jätkub elamisruumi, siis sinnani läheb veel kaua aega. Meie praegust ajajärku võib võrrelda kesksuvega, sest poliitilises tasandis oleme alles arenemas kahe ülemaailmse superriigi suunas ja enne seda ei maksa eeldada tsivilisatsiooni hukkumist.

Kui vaadata materialismi levikut, mis kahtelmata on tsivilisatsiooni hukkumise ideoloogia oma tohutu ainelise tootmisega, siis ka see ei ole veel saavutanud ülemaailmset mõju. Kristlus on jõudnud poolde maailma, aga tal on veel arenguruumi. Kui suvisel pööripäeval sünnib pimedus, siis ongi hetk juba möödas, sest pimeduseideoloogid, kristlus ja materialism on ilmale tulnud. Ning arvatavasti on juba seljataga ka suveharjapäev, sest materialism on riikliku süsteemina ja ainelise suurtootmisena tugevalt kanda kinnitanud. Need mõlemad nähtused ennustavad globaalset hävingut. Kuid tsivilisatsiooni sügis on veel ees ja sügisharjapäev, tsivilisatsiooni hukkumispäev veel kaugel, sest ajavahemikud on pikad.

Meie taevakalender näitab ilmselt suure kosmilise aasta augustikuu lõppu. Möödas on küll lauritsapäev, aga sügisene pööripäev veel saabumata. Veevalaja ajastu toob endaga kaasa paljude asjade paranemise ja pikendab kindlasti tsivilisatsiooni agooniat.

Kas uskuda nüüd muinasaja seletusi ja kaasaegseid astronoomilisi andmeid või ei, see olgu lugeja enda asi. Muinasajal oldi küll veendunud, et elu on rütmiline. Vahepeal meie päid vallutanud Marxi-Lenini õpetus rääkis ainult pidevast tõusujoonest. Paljud tuntud teadlased on veel praegugi selle seisukoha juurde jäänud, aga küll elu ise parandab nende meeled. Muinasaja teadlased lähtusid kosmosest ja loodusest, keegi ei hakanud arvesse võtma selliseid rumalusi nagu Marxi-Lenini omad.

Järgneb....