kolmapäev, 26. jaanuar 2011

1996 TL 66 - 2

Järgnevad näited peaksid tekitama huvi TL vastu ja andma mõnigaid vastuseid tema nii öelda hea/kurja osast taevaste mustrite kujunemisel, millega kaasnevad sündmused meie planeedil Maa. Näidete hulgas on minu meelest päris huvitavaid “pärleid”.
17. sajandi lõpus liikus TL Skorpioni keskmistes kraadides. Väikeplaneet oli oma orbiidi kaugemas osas ja tema mõju, kui nii saab öelda, oli minimaalne. Üldiselt arvatakse nii, et taevakeha mõju suureneb siis, kui ta läheneb oma orbiidil Päikesele. Eriti käib see nende kohta, millede orbiit on ellipsikujuline.Ja enamike kaugete orbiidid on ellipsilised. Suurim mõju oli selle sajandi algul, kui ta liikus Sõnnis. Aspekte muidugi ta tol kaugel ajal tegi, iseasi kas need ka määravad olid. Üks näide. Juulis 1694. aastal asutati Inglise Pank, TL teeb opositsiooni väikeasteroid Britannykale ja täpse kvinkunksi Uraanile.

18.sajandi algul liikus TL Skorpioni teises dekaadis olles kvadratuuris Pluutoga ja ühenduses Quaoariga Skorpionis. 1707.aastal loodi Suurbritannia nime all unioon Inglismaast ja Shotimaast. TL täpses ühenduses Musta Kuuga ja täpses kvadraturis Jupiter-Pluuto ühendusega Lõvis. 1717.aastal asutati Londonis esimene Vabamüürlaste Looz, Päike ühenduses Veenuse, Varuna, Chaose, Pholuse ja Pandoraga Vähis. Väga võimas kooslus, kas pole! TL aga sellest osa ei võtnud.

1721.aastal lõppes Põhjasõda Uusikaupunki rahu sõlmimisega. Päike tegi siis ühenduse Pluutoga Neitsis, TL Skorpionist opositsiooni Neptuunile, sekstiili Pluutole ja trigooni Põhjasõlmele Vähis. Erilist seotust sõja lõpetamise ja TL vahel nagu poleks. Bastille vallutamisega algas Suur Prantsuse revolutsioon, Päike ühenduses Merkuuriga ja opositsioonis Eris-Ixioniga. TL tegi trigooni Jupiter-Uraani ühendusele ja opositsiooni Marsile. Kuningavõimust oli rahval villand ja Marsi toel ning trigooni abil TL siis aitas revolutsiooni algatamisele kaasa.

1747.aastal avati Londonis esimene suguhaiguste haigla, Päike ühenduses Uraaniga Veevalajas, mis tegi opositsiooni Varunale, TL ühenduses Pluutoga Skorpionis ja trigoon Varunaga. Taevane sümboolika töös täiel määral. Siin ei saa rääkida, et TL oleks “kuri”, sest haigla avamine päästis nii mõnegi muidu surmavast suguhaigusest. 17 - 18.saj. lõpuni oli TL -il pikk viibimine Skorpionis, milles ta osales kujunenud protsesside kaasalöömises.

1801. aasta esimesel päeval ühinesid Britannia ja Iirimaa Uniooniaktiga. Seda loevad britid oma üheks riigi horoskoobiks. Muide, samal päeval avastati esimene asteroid Ceres. TL (Amburis) teeb sekstiili Orcusega ja teisi pingelisi aspekte planeetidega ei ole. Selles horoskoobis on Kuu Vähi kahekümnendas kraadis. Esimene maailmasõda algas 28. juunil 1914.a. Ja siis tegi TL täpse opositsiooni Briti 1801.a. Kuule ja aktiveeris mitmeks aastaks selle horoskoobi punkti. Opositsioon Kuule tõi Inglise rahvale palju kannatusi ja surma.

1812.aastal lähenes TL koos Neptuuniga USA horoskoobi atsendendile, sel aastal Ühendriigid ajavad nurja brittide katse piirata USA merejõudude tegevusvabadust. Nad samuti ründavad Kanadat. 1814.aastal Suurbritannia sõjavägi põletab maha Valge Maja, mis sümboliseerib samuti riiki.1817.aastal sõditakse seminoli indiaanlastega, 1818. aastal lepitakse Kanadaga kokku Suure järvistust läände jääva piiri tõmbamises mööda 49. laiuskraadi. 1819.aastal ostab USA Hispaanialt Florida. Neil aastatel siis TL liikus USA atsendendi peal olles kvadratuuris ka Ixioniga ja trigoonis Quaoariga. Samal aastal (1812) algas ka sõda Venemaa ja Prantsusmaa vahel, siis tegi TL täpse konjunktsiooni Neptuuniga Amburis. Waterloo (1815) lahingu ajal oli TL Uraani ja Neptuuni keskpunktis, tegi sekstiili Saturnile.

Los Angelese linna asutamise ajaks loetakse 4. aprill 1850. Pandora on 0.33 Kaksikud. Nüüd seal siis liigub TL. Pole küll kuulnud, et linnaga midagi erilist oleks olnud või juhtunud. New Orleansi asutamise ajaks on 17. veeb. 1805.a. Orkaani Katrina ajal olid TL ja Pandora täpselt 22 Sõnnis kuid mingit täpset aspekti linna kaardis planeetidele ei teinud. Aga transiitne Sedna tegi täpse sekstiili iseedndale. Orkaani taevased tegurid minu arust olid need, et Neptuun ja Damocles ühiselt asusid nataali Damoclese peal. Samuti see, et transiitsed Kuu-Jupiter olid ühenduses nataali Kuu-Saturniga. Ja Uraan täpselt linna Pluutoga koos.

Krakatau vulkaani purse 1883.aastal, mis viis hauda ca 37 000 inimest. TL oli jõudnud ajastu idee ja vaimu punkti 3 Kaljukits, tehes trigooni Päikesele, opositsiooni Marsile ja kvinkunksi Pluutole. Kvadratuuri jäid väikeasteroid Vulcano ja sekstiili Musta Kuu ühendus asteroid Stormiga. Üldiselt arvan, et Neptuunitagused “kamakad” otseselt loodusõnnetustes ei osale. Sellele mõttele tulin siis, kui Erise näiteid otsisin. Eris ei ole osalenud üheski loodusõnnetuse taevases seisus. Nad aga võivad seotud olla globaalsete loodusprotsesside kujunemisel. Enamasti on Marsitagused loodusprintsiipidega asteroidid need, mis otse mõnes loodusilmingus kaasa räägivad (Storm, Flood, Tsunemi, Vulcano, Hephaistos jt.). Jällegi teema, mida võiks uurida, kas kauged on tihedalt seotud looduse erinevate väljendustega või mitte.

Austraalia Ühenduse väljakuulutamine 1.01.1901.a., Päike-Saturn ühenduses TL-ga Kaljukitses, trigoon Marsiga. Kuu koos Makemakega Sõnnis. Austraalia viimaste aastate suured maastiku tulekahjud ja nüüdne ülisuur üleujutus on muidugi tingitud väga erinevatest teguritest. Üheks võiks olla see, et TL liigub 2010/11 tema Lõunasõlme ümbruses, tuues esile minevikupärandi vead Queenslandi maa ja vee suhte valekasutamisest. Kui ennist ütlesin, et kauged väikeplaneedid otseselt ei osale loodusjõudude kujunemisel, siis transiidina nad võivad küll aktiveerida riigi või linna horoskoobis mõnda olulist punkti, mis seotud loodusõnnetustega.

Vene-Jaapani sõda lõppes 5.09.1905.a., Päike oli trigoonis TL-ga. Näide siis TL positiivse poole pealt. Hästi sümboolne on maailma esimese õhujõudude loomine USA-s, Marsil ühendus Uraaniga ja nad koos ühenduses TL-ga. Päikesel ühendus Musta Kuu ja Neptuuniga Vähis. Aasta hiljem loodi USA-s Juurdlusbüroo (FBI), TL ühenduses Uraaniga, täpne opositsioon Merkuuri-Neptuuni ühendusega. Pandoral on ühendus Chaosega Veevalajas.

Tunguusi katastroof 30.juunil 1908.a. Siberis. TL ühenduses Uraaniga Kaljukitses teeb opositsiooni mitmele planeedile Vähis – Merkuur, Veenus, Neptuun. Vähk on üldse väga ülekuhjatud erinevate taevakehade poolt. Tunguusi juhtum on eriline, tema ei mahu loodusõnnetuste ega ka tehnogeense juhtumi alla. Millega täpselt tegu oli on siiani ebaselge.

20. sajandi algul liikus TL Kaljukitse märgi keskel, 1913.aastal loodi USA Föderaalne Reserv. TL tegi selles horoskoobis ühenduse DC-ga ja täpse opositsiooni Marsile. Transiitne TL tegi siis trigooni USA nataali Mustale Kuule. Praegu kui TL sisenes Kaksikute märki, tegi ta ühenduse ka USA nataalis asuvale nimetule asteroidile TO 66-le. Mainitud asteroid on samuti huvitava toimega aga sellest peaks kirjutama juba eraldi teemas. Võimalik, et käeoleval ajaperioodil riigis toimuv on samuti sellega seotud (finantskriis, suur tööpuudus, tulistamised jms.).

Esimene maailmasõda puhkes valla pärast seda, kui Gavrilo Princip mõrvas Sarajevos Austria troonipärija Franz Ferdinandi ja tema naise 28.06.1914.aastal. Sõda algas kuu aega hiljem. TL tegi siis täpse sekstiili Jupiter-Chaos ühendusele ja opositsiooni Merkuurile. Sõjajumal Orcus oli ühenduses Musta Kuuga Jääras ja Pluuto ühenduses Pandoraga Vähis. Sõja puhkemises nüüd küll TL ei saa süüdistada. Sõda lõppes neli aastat hiljem, siis tegi TL täpse kvadratuuri Mustale Kuule.

Märtsis 1917.a.Venemaa tsaar Nikolai II loobus troonist, kehtiva struktuuri muutust näitab TL opositsioon Saturniga. Päike oli ühenduses Erisega Kalades. Kui bolshevikud tsaari ja tema perekonna Jekaterinburgis 16.07.1918.a. hukkasid, siis tegi Päike täpse opositsiooni TL-ga. Oktoobrirevolutsioonis osalemine oli TL osa tagasihoidlik, ainus aspekt oli suure orbiga sekstiil Päike-Merkuur ühendusele.

Läti vabariik loodi 18.nov.1918. Kuu on 0.24 Kaksikud. Nüüd (tänapäeval) on selle Kuu oma piiramisrõngasse võtnud transiitne TL. Paljud raskused ja probleemid võivad ka sellest tuleneda, et TL seal liigub.

Jaanuaris 1919.aastal asutati Münchenis Saksa Töölispartei, mis hiljem nimetati ümber Natsionaalsotsialistlikkuks Saksa Töölisparteiks. Siit algas natzismi levik. TL ühenduses Veenusega, Marsil ühendus Damoclesega Veevalajas. Paar kuud hiljem asutas Mussolini Itaalias fashistliku liikumise. TL tegi kvinkunksi Saturniga. Hitlerist sai natzi partei juht 29.07.1921.a. TL opositsioonis Marsi-Haumea ühendusega Vähis, trigooni Saturniga ja kvadratuuri Põhjasõlmega. Kurjakuulutav oli Damoclese ühendus Musta Kuuga Veevalajas.

Stalin valiti NLVK (b) P peasekretäriks 3.04.1922.a. TL tegi kvadratuuri Veenusega. (1919 Saksa Töölispartei loomisel oli Veenus samuti osaline, ühenduses TL-ga). Ega Veenus pole alati harmoonia ja ilu esindaja! Ja TL avastamise kaardis on Veenus tema disposiitoriks! Et Stalinist tulevikus saab diktaator ja türann, seda näitab 1922.a. kaardis Päikese ühendus Chironi, Nessuse ja Sednaga Jääras. Samuti Pandora ühendus Damoclesega Veevalajas.

NSVL moodustati 30.12.1922.a. TL ühenduses Merkuuriga, sekstiilis Veenusega, trigoon Põhjasõlmega. Oluliseks pean Varuna väga täpset opositsiooni Ixioniga. Nende kahe omavaheline seotus vajab eraldi artikli koostamist, sest asi on seda väärt, sisaldab palju huvitavat informatsiooni. NSVL moodustamine lõppes tema põhikirja vastuvõtmisega 6.07.1923. aastal. Siis tegi TL kvinkunksi Merkuur-Veenus ühendusele Kaksikutes ja opositsiooni Marsile, kusjuures opositsioon Haumeale Marsi kõrval oli väga täpne. Huvitav seegi, et Päike oli ühenduses Pluuto ja asteroid Russiaga Vähis.

Novembris 1923.aastal korraldas Hitler Müncheni õlleputshi nime all tuntud ebaõnnestunud riigipöörde katse.TL tegi sekstiili Jupiteriga ja kvadratuuri Saturniga. Väga täpse kvinkuksi tegi Chaos Haumega, viimane on veel ühenduses Pandoraga. 1925.aastal ilmub Hitleri “Mein Kamf”. TL teeb opositsiooni Päikesele. Aega ilmestab veel Haumea ja Musta Kuu ühendus Päikesega.

Must Neljapäev NY börsil (24.10.1929), TL kvadratuuris Päikesega, kvinkunks Neptuuniga. Merkuuril ühendus Pandoraga Kaaludes. Hitler sai kantsleriks 30.01.1933., Merkuur ühenduses TL-ga, Chaosel väga täpne ühendus Põhjasõlmega Kalades. 27.02.1933. Berliin, Reichtagi põletamine. TL on detsiilis Päikesega, sekstiilis Eris-Varuna ühendusega Jääras. Ei saa ka öelda, et TL osales selles pogrommis. Aga Gestaapo asutamisel oli TL osaline, kvadratuur Päike-Veenus ühendusega, kvinkunks Marsiga.

“Pikkade nugade öö” (30.06.1934), Hitler kõrvaldas sadu poliitikuid ja armeejuhte, TL kvinkunksis Päikesega, trigoon Veenusega, kvadratuur Uraaniga. 1.09.1939.a. algas Teine maailmasõda, TL teeb ainult sekstiili Jupiterile. Kui Saksamaa alustas sõda Venemaa vastu siis tegi TL trigooni Kuu-Jupiter ühendusele ja kvadratuuri Mustale Kuule. Siin saab samuti öelda, et ta polnud otseselt sõjaleegi süütaja. Jaapan ründas Pearl Harbouri 7.12.1941., TL ainus aspekt on trigoon Ixioniga

Jalta konverents (4.02.1945) kus pandi paika sõjajärkse maailma tulevik, TL teeb konjunktsiooni Päikesega Veevalajas. Saksamaa kapituleeris 8.05.1945., TL kvadratuuris Päikesega, kvinkunks Jupiteriga. Kui mõlema maailmasõja puhkemisel TL osa ei võtnud, siis massihävitus relvade juurutamisest ja tuumaenergia alastes sündmustes aga küll.
järgneb...

teisipäev, 18. jaanuar 2011

1996 TL 66

Astroloogias peetakse Maast kaugemaid planeete ja suuremaid asteroide mõjuvõimsamateks kui Maale lähemaid. Esimesel pilgul üpris paradoksaalne, eks ole! Liiati on mõned kauged planeedid hoopis väikesed võrreldes hiigelplaneetidega. Lähtudes ainult materiaalsetest mõjudest, pole veel kellelgi asja ära seletada õnnestunud. Kasutades vaimse hierarhia mõistet, muutub olukord aga üsna loogiliseks.
Mida kaugemad planeedid ja teised taevakehad, seda kõrgemad ja võimsamad vaimud on. Nad küll sekkuvad inimeste ellu harva. Mõnede madala vaimse tasemega inimest ei huvita neid hoopiski. Kui nad aga juba sekkuvad, siis üsna põhjalikult. Sama võib öelda ka ajaloos toimunud sündmuste kohta. Nad kujundavad tulevasi pikemaid protsesse, annavad algimpulsi.....need mõtteread on kunagi ammu öelnud Villu Põldma. Ja kuna neptuunitagused on mind alati köitnud, siis jätkan nende uurimist ja avaldamist.

Seekord tutvustan lugejatele ühte väga kauget väikeplaneeti.Ta on seda väärt, et temaga tutvust teha. Usun, et lähitulevikus, siis kui ta omale ka nime saab ja tema olemus uue jõu omandab, hakatakse astroloogias teda rohkem arvestama ja mõjusid jälgima. Olen temast varem mitmel korral artiklites kirjutanud. Ise kasutan teda pea alati, kui kaarti teen, vaatan, kus asub ja mis aspektid on, millistes protsessides osaleb, mis mõjud võiksid olla, kui on. Kui ei leia seoseid või arvan, et pole oluline, siis artiklis ei maini.

Koondan siia ühte kokku enam vähem kõik, mis mul teada asteroid 1996 TL 66-st. Kasutasin materjali, mis on leida interneti vahendusel ja oma arhiivist näiteid mundaanastroloogiast ja isikute kaartidest. Peamiselt astroloogide Zane Stein, J.A. Revilla ja A. Maslovi arvamusi ja näiteid TL olemusest. Toon ära mõningad varasemad seisunäidud ja lisan uusi juurde. Mugavuse ja lihtsuse mõttes kasutan edaspidi tähist ilma aastaarvuta ja numbrita..

Neli aastat tagasi astroloog Abhi kirjutas listis: ”Julgen ennustada, et ka veel nimetu asteroid TL 66 mängib taevases filosoofias olulist rolli”. Seda kirjutas ta seoses siis veel nimetu kääbusplaneedi Erise`ga seotud loos.

Selle kauge väikeplaneedi kohta üldiselt midagi head ei räägita. Temas on üksjagu salakavalust, alatust ja varjatud pingeid. Pea alati on ta osaline kurjades sündmustes, õnnetustes ja katastroofides. Isiku tasandil pole tema osa samuti harmooniline. Püüame siis näidete varal selgust saada tema olemusest, kas ikka nii üdini halb või on ka temas mingeid positiivse energia osakesi edasi anda. Ei saa nii olla, et üks taevakeha on ainult halb, temas peab olema tasakaaluks ka midagi head.

Asteroid 1996 TL 66 avastati 9.okt. 1996. aastal Mauna Kea observatooriumis kell 03.29. Avastamise ajal liikus ta Sõnni kolmandas kraadis (tehes mu Päikesele opositsiooni, ehk sellepärast ta mulle imponeerib? Ja kes siis veel ei peaks kirjutama skorpionlike omadustega väikeplaneedist, kui mitte päikesemärgilt Skorpion). Üks tema mitteametlikest nimedest oleks Tartar või Tartaros. Costa Rica astroloog Juan Antonio Revilla pakkus tema nimeks Typhon, kuid nüüdseks kannab seda nime üks teine kauge asteroid (2002 CR 46 nr. 42355). Veel on nimeks pakutud Nero, Rooma keiser, kellest algas impeeriumi langus. Kuulub Scattered disk objektide gruppi (SDO). Loetakse Kuiperi vöö kaugemate taevakehade hulka.

Tema tiirlemisperiood on üsna pikk, pikem näiteks kui kääbusplaneedil Eris, kuid lühem Sedna omast. Seda mõõdetakse 779 aasta ja 302 päevaga (teistel andmetel 754 a.). Kataloogis kannab numbrit 15874. TL orbiidi kaugeim punkt (afeel) on 132,87 au ja lähim punkt (perifeel) 35,010 au. Orbiidi ekstsentrilisus on 0,582 ja kalle ekliptika suhtes 24 kraadi (Pluutol 17 kr., Erisel 44 kr.) Orbiit on ellipsi kujuline. TL läbimõõt ei ole suur, kõigest 575 /+ -115 km. Seega väikesm kui näiteks Marsi orbiidi tagusel asteroidide vöö suurimal Ceresel ja väiksem enamikest meile tuntud cubewano gruppi kuuluvatest taevakehadest (Quaoar, Varuna). Kolm korda väiksem kui ülikauge Sednal ja üle kahe korra väiksem kui Erisel.

TL oli meile kõige lähemal 16.juulil 2001.a.(Sõnni 13-s kraadis). Enne seda oli ta seda 12. aprillil 1240.a.( Sõnni esimeses kraadis). Kaugeim positsioon (afeel) oli TL-il 1.mail 1623.a.(Skorpioni 7-s kraadis). Ja avastati TL samuti siis, kui oli meile kõige lähemal. Seega saab öelda, et kõige kauem viibib ta Skorpionis ja kõige lühema ajaga läbib ta Sõnni märgi.

Avastamise kaardis torkab silma yang märkide tugev esindatus. TL disposiitor Veenus asub Neitsis täpselt avastuse kaardi atsendendil. Esimeses majas asuvad samuti kaardi valitseja Merkuur ja Kuu. Neli planeeti asuvad maamärkides (TL ise välja arvatud). Esinduslik on XII maja, seal on Marss, mis valitseb maja milles TL ise asub. Marsi lähedale jääb Must Kuu ja TL ise on Musta Kuu ja Neptuuni keskpunktis. TL on VIII maja lõpus, sisuliselt ühenduses IX maja tipuga. Astroloogiline traditsioon seob VIII maja surmaga ja IX võimalust avardada teadvust. Seda siis avastatud väikeplaneet kahe maja piiril peaks endas kandma, vana hävingut ja uue teadvuse ärkamist.

Paljude aspektide hulgast, mida TL teeb, on harmooniline ainult tema trigoon märgi valitseja Veenusega. Kaart ei jäta hirmutavat või pingete ülekuhjumise muljet. Pigem võib selles näha isiklikku intiimset problemaatikat (viis planeeti atsendendi ümbruses), hõivatud on esimene, teine ja kaheteistkümnes maja. See loob tugeva aktsendi kaardi idapoolses sektoris. Viitab isiku tasandil psühholoogilistele keerukustele, hoolivuse ja usalduse ning arusaamade valdkondadele. Isik vajab tungivalt usaldamist, hoolitsust ja arusaamist (Veenus, Kuu, Merkuur). Kuid just sellist suhtumist on raske saavutada: kaardi tugevaim ja ühtlasi valitseja Merkuur on opositsioonis Saturniga ja asub Päike-Kuu keskpunktis. Väga täpne on Merkuuri trigoon Uraaniga, võimaldab uutmoodi mõtlemist, kui ära kasutada mõlema planeedi positiivne osa.

Päike asub II majas, isiklikud väärtused, valitseb XII maja. Kuu on I majas ühenduses AC ja Veenusega. II majas asub ka Põhjasõlm, see võib viidata, et praktiliselt on võimalik saavutada kergelt edu.

Väga huvitavad seosed on TL avastamisega seotud teiste planeetide avastamise ja positsioonide vahel. Mõtlemisainet pakkuvad faktid. TL avastamise kraad on 3 Sõnn, Chiron avastati (1977) samas kraadis asudes. Huvitav oleks nende kahe omavahelist suhet ja seoseid uurida! Chiron oli ka Uraani avastamise ajal selles kraadis! Viimati olid Chiron ja Pluuto konjunktsioonis 1941.aastal 3.46 Lõvis, tehes siis Sõnni kolmandale kraadile täpse kvadratuuri.Chiron on võti mõistmaks seda, mis toimub kaugemal, Neptuuni orbiidi taga.

TL avastamise ajal oli Päike 16.32 Kaaludes ja Chiron 19.45 Kaaludes. Vahe TL ja Chironi avastamise vahel on umbes üks sõlmede täisring. Chironi avastamise kaardis asub Pluuto 15.04 Kaaludes konjunktsioonis Veenusega (19.30), planeediga, mis valitseb TL ja Chironi nende avastamise positsiooni märki. TL oli meile kõige lähemal (periheelis) 2001.aastal. Kas võib teda lugeda uue aastatuhande alguse signifikaatoriks? Võimalik, et TL avastus toimus just õigel ajal ja on seotud tuumakatsetuste keelustamise lepingu sõlmimisega 24.09.1996.a. ja selle heakskiitmisega 15.11.1996.a.”Tehnoloogiline kontroll ja elektrooniline testimine” võiksid olla tema üheks peaprintsiipideks.

Astroloogiliselt TL näib olevat seotud: millegi lõpetamisega, ebainimlikkusega, inetusega, kättemaksuhimuga, taevaliku ettekuulutusega, vaimne valgus.Veel oleks tema printsiipideks hävitamine, meeleheide, laastamistöö, kannatused, tagakiusamine, hävitamine, ilmutused, millegi müstilisus, sõnatu teadmine, hegemoonia, imperialism, vallutused. Juurde võiks lisada kõrvalkalded, seksuaalsed hälbed, kättemaksja, pommitamine, veresaun, olematus, puhastustuli, kõrgema sünteesi elu ja surm. TL 66 on tugevalt seotud massihävitus relvadega. Ah et miks näib olevat seotud, aga seepärast, et asteroidi on veel liiga vähe uuritud ja kõiki tema printsiipe veel ei teata. Olemasolevadki vajavad veel kinnitamist. Kuid näited peaksid siiski neid printsiipe kinnitama või ümber lükkama. Väga palju on vaja veel uurida, analüüsida, võrrelda, et saaks kindlamalt väita loetletud printsiipide õigsust.

Kui TL 66 saab nimeks Tartar ( või Tartaros), siis mütoloogias on Tartaros allilma vangla, kuhu näiteks Ixion oma pattude eest vangi pandi. Peajumal Zeus pani sinna ka Sisyphose, salakavala mehe, kes pettuste eest seal oma karistust pidi kandma. Sisyphos on tuntud ka Korintose rajajana.

Nende loetletud printsiipide järgi on tekkinud arvamus, et TL on üdini kuri ja midagi positiivset temas ei ole. Siis kui viimase planeedina oli tuntud Saturn, peeti teda surma sünonüümiks. 20.saj. oli selleks Pluuto. Ja iga uue planeedi avastamisega kandus kurjuse oreool edasi uuele planeedile. Nüüd kui TL ja teiste väga kaugete planeetide avastamine on toimunud, püütakse seda kurjuse mõistet siduda just neile. Et TL ei osale mitte alati negatiivsetes sündmustes, seda näitavad mitmed positiivsed näited ja taevaseisud. Sellest siis allpool lähemalt. Alustame kaugemast ajaloost, ära on toodud erinevad sündmused, et saaks üldise pildi, millistes TL on tugev ja kuri osaline ja millistes mitte.
järgneb....

esmaspäev, 10. jaanuar 2011

Uus aasta 2011 - 2

15.jaanuarist alates kroon enam maksevahendina ei kehti. Kui vaadata krooni tuleku ja praeguste planeetide transiite, siis taevaseis selline. Päike opositsioonis krooni Goldenile. Kuu opositsioon krooni Pluutole. Merkuur ületas krooni Põhjasõlme ja teeb trigooni Marsile ning opositsiooni krooni Veenusele. Veenus teeb kvadratuuri krooni Jupiterile. Marss kvadratuuri krooni Estoniale. Jupiter koos Uraaniga teeb täpse kvadratuuri krooni Päikesele ja täpse poolsekstiili krooni Estoniale, midagi suurt ja võimast on läinud. Saturn kvadratuuri krooni Uraan-Neptuun ühendusele. Neptuun trigooni krooni Päikesele. Ainult kaks harmoonilist aspekti on, ülejäänud kõik kvadratuurid ja opositsioonid. Nemad siis lõpetavad selleks korraks 18 aastat kestnud oma raha eksistentsi.

1.juulist enam hindu kroonides ei näidata. Siis on Kuu just üle läinud Wabariigi Pluutost, suur ümbermuutumine on sellega lõppenud. Minu arust huvitav seegi, et ühe euro ametliku kursi (1=15,6466) teisendamisel numbriks 156466, on olemas selline nimetu asteroid nagu 2002 CG 10. Ja krooni kehtima hakkamisel oli ta 14.10 Neitsis, tehes krooni kaardis ühenduse Goldeniga ja kvadratuuri Moneyga.

Nüüd, esimesel jaanuaril oli sama asteroid (CG 10) 3.13 Veevalajas, tehes krooni kaardis läheneva ühenduse MC-ga. Ja wabariigi kaardis tegi konjunktsiooni riigi Veenusega. Kui aga võtta arvesse ainult kolm koma kohta, siis saame 15646. Taevas selle numbri all objekt 4555 P-L, mis esimesel jaanuaril oli ühenduses Saturniga, tehes krooni kaardis ka ühenduse Fortunaga. Jättes ära komakoha saame objekti nr. 15, mis kannab nime Eunomia. Tema on krooni kaardis 24.46 Kaaludes ühenduses Banksiga. Euro tuleku kaardis aga on ta 7.40 Veevalajas ning oli ületanud 1991.a. kaardis Estonia ja wabariigi kaadis opositsiooni Saturnile. Neid võimalikke variante on veelgi, arvestades kahte või ühte komakohta. Selline siis “mäng” nende arvudega.

Segased ja samas põnevad ajad on tulemas. Aastat ilmestavad kahed valimised ja need toovad kaasa tüütuseni kuuldud lubadusi ja kiidulaulu. Peamine sel aastal on muidugi Uraani jõudmine Jäära märki. Aga ka Jupiteri liikumine selles märgis. Astroblogis Tiina Nurk on ära toodud huvitav tähelepanek, et enne 2010.a. Jupiteri ja Uraani ühendust Kalades, oli viimane samasugune seis üsna ammu, 1334. aastal. Enne aastat 1334 oli Anno Domini ajal 12 Jupiteri ühendust Uraaniga Kalades. Aastal 753 ja 836 oli neid kolm ühes aastas. Ja järgmine tuleb 2093. aastal ja kolmel korral. Nende kahe planeedi omavaheline tsükkel on tõesti huvitav, miks ühendused Kalades selliste intervallidega on olnud ja kuidas see kajastub inimkonna ajaloos.

Kui Neptuun 4. aprillil esimest korda oma kodumaja uksest sisse astub, siis on tal juba mõjuühendus riiki sümboliseeriva Estoniaga (1918.a. kaardis). Täpne ühendus tuleb 26. aprillil (pronkssõduri aastapäev!). Neptuun jääb kauaks Kalade nullkraadi ümbrusesse liikuma. Nii, et tal on aega “vett sogada”küll ja küll. Aga palju olulisem tuleb siis, kui Neptuun hakkab riigi Päikesele lähenema ja mõju avaldama. See saab olema alles mais 2013. Aega veel on, et selle ühenduse sisu ja varjatud sõnumit lahti mõtestada. Neptuuni mõjusid on vast kõige raskem seletada, ebaselgust ja arusaamatust tuleb palju.

Pluuto lähenemine horoskoobi Kuule on samuti lähiaegade küsimus. Täpne kontakt juba märtsi algul on. See kindlasti mõjutab Riigikogu valimiste tulemusi. Välireklaam on mõttetu raha raiskamine, seda raha saaks hulga paremini rakendada abivajajate tarvis. Antakse katteta lubadusi ja tehakse ebareaalseid plaane. Eelistada tuleks isikut, mitte tema erakonna kuuluvust. Üksikisikul jääb vähemasti alles tema eetiline-moraalne tõekspidamine ja oma maailmavaadet ei pea ta jagama ega “kohandama” erakonna malli järgi. Mõningad muutused suhetes Venemaaga on osalt seotud ka Pluuto trigooniga riigi horoskoobi Russiaga.

Taasiseseisvus kaardis on Neptuun Kaladesse minnes tegemas algul opositsiooni Päikesele (seda jaanuaris) seejärel Merkuurile ja Kaladesse jõudes Veenusele. Neptuun on juba varem vastaseisu Päikesele (märtsis-aprillis ning augustis 2010) teinud. Nüüd teeb seda teiskorda. Tema vastaseis on seotud viimaste aegadel päevakorral olnud sündmustega. Rida skandaale, suuremaid ja väiksemaid - kultuuriministri ERSO konflikt, Tallinna linnapea rahaafäär jne. Merkuur on selle horoskoobi valitseja ning Veenuse alla käib 6-12 majad, ta on neis kaasvalitseja rollis, kuna majad on suured ja hõlmavad üle kahe sodiaagi märgi.

Neptuuni vastaseis Päikesega võiks tähendada ehk seda, (Päike, kui riigi elujõud), et riik vajab suuremat eneseteadvustust kui seni. Selgemat arusaama, kuhu ja kuidas edasi minna. Arvan, et Neptuuni vastasseisud Päike-Merkuur-Veenus`le paneb aluse muutustele riigi juhtimise süsteemis. Enam tuleb päevakorda presidendi otsevalimine, parlamendi arvuline koosseis, erakondade rahastamine, kohalik omavalitsuses toimuvad ümberkorraldused, maareform (valdade ühinemine). Teravamalt kerkib esile tervishoiu alane teema. Igasugusesse infosse tuleb suhtuda ettevaatlikult, kindlasti üle kontrollida selle allikas. Tõe pähe ei tohi kohe midagi võtta.

Vastasseis Merkuuriga võib kaasa tuua teiste riikidega suheldes üksteise mõistmises valetõlgendusi, pettust, kahjulikke tehinguid, sõnasõda. Opositsiooniga Veenusele kaasnevad hindade hüpped, ebareaalsed suhted, idealiseerimine. Teisalt kasvavad loomingulise potsensiaali võimalused. Neptuuni printsiipide seast tuleks enam tähelepanu pöörata veetranspordile, keemiatööstusele, meditsiinisüsteemile ja finantsasjadele. Neis valdkondades võivad tekkida enamik probleeme, sest Neptuuni vastaseis Merkuuri ja Veenusega nende printsiibid Neptuuni poolt võimenduvad.

Igas kaardis on rida erinevaid punkte, mis käivituvad siis, kui transiitne planeet neid aspekteerib. Punktide all ma mõtlen nii nimetatud araabia punkte. Nad on individuaalses horoskoobis spetsiifilise info täiendav informatsioon. Aga ka mundaanstroloogias nad omavad tähtsust just oma eripärasusega. Et jutt paljalt jutuks ei jääks, siis näited riigi elu ühest süngemast juhtumist. Taasiseseisvus kaardis on punkt Accident (avariid, õnnetusjuhtumid, intsidendid) 17.14 Kaaludes. See punkt aktiveerus Estonia huku ajal selliselt, et jäi selle päeva Päike/Merkuur keskpunktiga täpselt kokku. Teine katastroofide punkt asub 21.3 Kaaludes VI majas. See tegutses Estonia huku ajal nii, et jäi Marsi ja Neptuunu keskpunktiks.

Laevahukuga kaasnes palju igasuguseid jutte. Üks versioon oli pommiplahvatus laeval. Katastroofi punkt 2 asub 16.36 Sõnnis XII majas. Riigi horoskoobis teeb see punkt opositsiooni asteroid Bombenile. Estonia hukus aga jäi punkt väga täpselt Marsi ja Saturni keskpunktiks. Mine võta nüüd kinni, oli siis pomm või mitte? Ja kolmas tähelepanek selline, et punkt Fate (saatus, elutee, hukatus), mis asub 12.37 Skorpionis ja teeb riigi kaardis täpse opositsiooni Sednaga (otsene seos merega), suurõnnetuse päeval oli konjunktsioonis Merkuur/Pluuto keskpunktiga.

Surmapunkt on 26.56 Sõnnis, mis horoskoobis kvadratuuris Päike-Jupiter ühendusega Lõvis. Estonia hukus oli punkt väga täpselt konjunktsioonis Päike/Must Kuu keskpunktiga. Ühelt poolt riigile ränk hoop, teisalt näitas millegi suure kaotust. Seda laevatäis rahva hukk ju on.

Riigi identiteedi punkt on 2.49 Vähis. Estonia huku ajal asus seal transiitne Kuu. Selle punkti lähedale jääb Varuna, mis laevahuku teema üle maailma lasi tuntuks saada. Punkt ise veel langeb 1918.a. horoskoobi Pluuto peale. Kõik planeedid, mis seotud meresõiduga, oma keskpunktide kaudu kuidagi siis õnnetuse eelsoodumuses osalesid. On see ettemääratus või kuidas?

Et edaspidi vältida tragöödiaid, tuleks ka nende punktidega prognoosimisel arvestada. Keeruline see muidugi on aga ettehoiatus siiski parem kui ootamatus ja teadmatus.Usun, et arvesse võttes ohtlike seise, saab nii mõnegi negatiivse sündmuse ära hoida või vähemalt leevendada sündmuse tulemusi. Kui ainult kuulda võetakse ja jamaks ei kuulutata. Selle punktide väljatoomisega ei taha nüüd muidugi öelda, et alanud aasta need jällegi “tööle” asuvad, vaid juhtida tähelepanu, et see oleks üks lisameetod. Eestit tabavaid torme saaks samuti selle info abil ette prognoosida.

Et mitte jääda negatiivse alatooni juurde, siis alanud aastal saab olema mitmeid meeldivaid üritusi ja sündmuseid. Poplaulude maailmakuulsused tulevad esinema (Roxett, Kyle Minogue), toimub koolinoorte laulu – ja tantsupidu, mitmed maailma suurüritused spordis, millest meie oma sportlased osalevad. Toimub teine punklaulupidu Rakveres, Haapsalus suurpidu Kokkutulek, kohalikke rahvapidusid ja palju muid kultuurilisi ettevõtmisi. On ju see aasta ka Tallinn kultuuripealinn Euroopas, erineva maitsele üritusi peaks jaguma. Rõõmu saab tunda igast väiksemastki üritusest või oma ettevõtmisest. Selle positiivse mõttega siis ülevaate uue aasta seisudest lõpetaks.

Terve aasta peamised astroloogilised seisud:

Peamine väikeplaneet asteroidide vöös Ceres liigub aasta jooksul 29 Kaljukitsest kuni 24 Kalades aasta lõpus.

Jupiteri liikumine mahub 26.33 Kalad kuni 00.25 Sõnn
Saturn 16.39 Kaaludest kuni 28.17 Kaalud
Chiron 27.37 Veevalajast kuni 01.54 Kalad
Uraan 26.57 Kalad kuni 00.50 Jäär
Neptuun 26.44 Kalad kuni 28.53 Veevalaja. Ta siseneb Kaladesse 4. aprillil ja aasta lõpus siis on tagasi Veevalajas.
Pluuto alustab uuel aastal 05.19 Kaljukitsest ja jõuab aasta lõpus 07.19 Kaljukitse kraadi.

4. jaanuar – päikesevarjutus 13.38 Kaljukits
10.jaanuar - Merkuur teeb konjunktsiooni Galaktika tsentriga
19.jaanuar - täiskuu 29.27 Vähk-Kaljukits
22. jaanuar – Jupiter siseneb Jäära märki
25.jaanuar - Saturn 17.13 Kaaludes retrograadseks

1.veebruar - Veenus konjunktsioonis Galaktika tsentriga 26.55 Ambur
2.veebruar - kuuloomine 13.53 Veevalajas
8. veebruar – Ceres siseneb Kaladesse
18.veebruar - täiskuu 29.20 Lõvi-Veevalaja
19.veebruar – Päikese konjunktsioon Chironiga 0.44 Kalad
20. veebruar – Merkuur ja Marss konjunktsioon Neptuuniga 28.31 Veevalajas
24. veebruar – Marsi konjunktsioon Chironiga 1.03 Kalades
25.veebruar - Jupiter kvadratuuri Pluutole, 7.02 Jäär – 7.02 Kaljukits

4. märts – kuuloomine 13.55 Kalad
11.märts – Uraan siseneb Jäära märki
19. märts – täiskuu 28.47 Neitsi - Kalad
20. märts – Päike siseneb Jäära märki
20. märts – Neptuuni konjunktsioon Ceresega 29.31 Veevalaja
21. märts – Ceres siseneb Kaladesse
28.märts – kolmas Jupiteri ja Saturni opositsioon, 14.21 Jäär
30.märts – Merkuur muutub retrograadseks, 24.21 Jäär
30. märts – Chironi konjunktsioon Ceresega

3.aprill – Marsi konjunktsioon Uraaniga 1.17 Jäär
3.aprill – kuuloomine kvadratuuris 4. jaan. päikesevarjutuse kraadiga 13.30
4. aprill – Neptuun siseneb Kalade märki
9. aprill – Pluuto retrograadseks 7.30 Kaljukits
17. aprill – täiskuu 27.44 Kaalud - Jäär
23.aprill – Merkuur direktiivseks 12.53 Jäär
30.aprill – Marsi konjunktsioon Jupiteriga 22.20 Jäär

2.mai – kuuloomine 12.30 Sõnn
17.mai – täiskuu 26.13 Skorpion – Sõnn

1.juuni – päikesevarjutus 11.01 Kaksikud
3. juuni – Neptuun retrograadseks 0.55 Kalad
4.juuni – Jupiter siseneb Sõnni märki
8. juuni – Chiron retrograadseks 5.29 Kalad
12. juuni – Saturn direktiivseks 10.26 Kaalud
15.juuni – kuuvarjutus 24.23 Ambur – Kaksikud
21.juuni – Päike siseneb Vähi märki

1.juuli – päikesevarjutus 9.11 Vähk
7. juuli – Jupiteri trigoon Pluutoga
9.juuli – Uraan retrograadseks 4.33 Jäär
14. juuli – täiskuu 22.27 Kaljukits - Vähk
26.juuli – Ceres retrograadseks 0.39 Jäär
30 juuli – kuuloomine 7.15 Lõvi

2. auguat – Merkuur retrograadseks 1.12 Neitsi
13. august – täiskuu 20.41 Veevalaja - Lõvi
26.auguat – Merkuur direktiivseks 18.41 Lõvi
28. auguat – kuuloomine 5.27 Lõvi
30.august – Jupiter retrograadseks 10.21 Sõnn

3. september – Päike kvadratuuris 1.06. päikesevarjutuse punktiga
12.september – täiskuu 19.17 Neitsi – Kalad
16. september – Pluuto direktiivseks 4.53 Kaljukits
17.september – Päike kvadratuuris 15.06. kuuvarjutuse punktiga
27.september – kuuloomine 4.00 Kaaludes

2.oktoober – Päike kvadratuuris 1.07. päikesevarjutuse punktiga
11.oktoober – täiskuu 18.24 Jäär- Kaalud
26. oktoober – kuuloomine 3.02 Skorpion
28.oktoober – Jupiteri trigoon Pluutoga 5.57 Sõnn

6. november – Ceres direktiivseks 16.24 Kalad
9.november – Neptuun direktiivseks 28.08 Veevalaja
10.november – Chiron direktiivseks 0.38 Kalad
10.november – täiskuu 18.04 Sõnn – Skorpion
24.november – päikesevarjutus 2.37 Ambur

10.detsember – Uraan direktiivseks 0.38 Jäär
10.detsember – kuuvarjutus 18.08 Kaksikud – Ambur
13.detsember – Merkuur direktiivseks 3.51 Ambur
21.detsember – Päike siseneb Kaljukits
24. detsember – kuuloomine 2.34 Kaljukits
25. detsember – Jupiter direktiivseks 0.21 Sõnn



esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Uus aasta 2011

Head Uut Aastat!

Nüüd ta siis on käes ja saabunud. Ei hakka prognoosima, mis aasta toob või tõotab tuua, sest mitmed meie tuntud astroloogid on seda juba teinud ja korufeede arvamustele midagi omapoolset juurde lisada nagu polegi. Mulle meeldis TV3 saates “Tähetargad ennustavad” Taimi ja Õhtulehes Abhirama ütlused uue aasta kohta. Nad on oma prognoose koostades arvestanud paljusid tegureid, sealhulgas ka neid, mida mina allpool eraldi ära mainin. Vaatame taevasse ja kaeme, mis seisud Suur Kõiksus meile annab, mis meid kõiki suuremal või vähemal määral mõjutama hakkavad.

2011.aastal on neli päikesevarjutust ja kaks kuuvarjutust. Varjutuste mõju tunnetavad kõik, kuid igaüks erineval moel ja reaktsioonid sellele on erinevad. Just see, et ees ootab neli päikesevarjutust, mitte kaks või kolm, teeb ühest küljest murelikuks ja samas uudishimulikuks, mis muutused ees ootavad. Seda seepärast, et neli päikesevarjutust aastas on kaasa toonud vägagi olulisi muutusi maailma ajaloos. Pöördume ajaloo poole ja püüame neid seostada tänapäevaga:

Rooma impeeriumi moodustamine (27aastal e.m.a.), Ameerika iseseisvusdeklaratsiooni allkirjutamine (1776), Kolmanda Prantsusmaa vabariigi loomine (1870,vahtult selle järel loodi Saksamaa impeerium 1871), Oktoobrirevolutsioon (õigemini riigipööre) 1917. aastal. N Liidu juhi Breznevi surm (1982), stagna lõpu algus. Kõik need sündmused toimusid ja on seotud just nelja päikesevarjutusega neil aastatel.

Eelmisel sajandil olid neli päikesevarjutust aastas – 1917, 1935, 1946, 1964, 1982 ja 2000. Ja need aastad on kõik olnud ajaloos tähtsad ja kaasa toonud suuri muutusi, eelkõige poliitiliste liidrite ja võimu vahetuses, riikide tekkes ja vanade kadumises. Või vähemasti siis pandi alus uuele suunale. 2000.a. eel näiteks Venemaa tolleaegne president Jeltsin andis edasi oma tööposti edasi Putinile, kes juba hoopiski teistmasti mees kui oli Jeltsin ja riigis hakkasid puhuma uued tuuled. Muutused puudutavad neid riike ja valitsejaid, kellede kaart haakub tugevasti varjutuse kaardiga. Üleöö ei muutu midagi aga protsessi algus saab varjutusega käivitatud.

Eks siis saab näha, kas neli varjutust aastas toob kaasa globaalseid muutusi poliitilisel maastikul ja millised need saavad olema. Igatahes Uraani sisenemine Jäära ja Neptuuni jõudmine oma koju seda lootust kinnitavad. Et muutused peavad toimuma, seda juba aeg ise nõuab.

Niisiis jaanuar alustab kohe päikesevarjutusega. Toimub see 4. jaanuaril 14 Kaljukitses. Kellel on seal või selle kraadiga täpsed aspektid, see peaks seda arvestama. Taasiseseisvunud Eesti kohta ma kirjutasin oma eelmise aasta Edgari kohta käivas artiklis, seepärast ei hakka seda üle kordama. Samal päeval teevad Jupiter-Uraan täpse omavahelise ühenduse ja kvadratuuri Galaktika tsentriga.

4.jaanuaril päikesevarjutus 13.38 Kaljukitses, siis on Pluuto ühenduses kinnistähe Kaus Mediaga (Vibu Keskpaik, 5 Kaljukits). Seda tähte nimetatakse ka Amburi Peaks. Kannab endas Marsi-Saturni omadusi, arvestades kergemaid mõjutusi Jupiterilt. Tähe peenemaid vibratsioone on võimelised tajuma vähesed. Põhjasõlmel ühendus kinnistähe Apexiga (2 Kaljukits ). Varjutus on Saarose seeriast 13N, see varjutus on seotud suuremate gruppide ja ühendustega. Tema energia on suunatud suurte ja auahnete projektide teostmiseks. Sama seeria varjutused on olnud aastatel 1938, 1956, 1974, 1992. Tulevikus aastatel 2029 ja 2047.

2. juunil päikesevarjutus 9.11 Vähk, Jupiteril ühendus kinnistähe Alrischaga (Õngenöör). Neptuuni, Kuu ja Päikese mõjutustega. Õilis täht isegi argitasandil. Hingelise valgustatuse, eneseteadvuse täht. Annab võimekust tungida asjade olemusse. Põhjasõlmel ühendus kinnistähe Shaula (Astel, 24 Ambur). Kuu, Merkuuri ja Jupiteri mõjutused. Kuna Põhjasõlmel on Jupiteri omadused, siis võiks eeldada, et ühendus soosib ühiskondlikku tegevust, materjaalset edu, teadlikuse edasiarengut. Saturnil ühendus kinnistähe Vindemiatrixiga (10 Kaalud). Varjutus seeriast 13 S

1.juulil osaline päikesevarjutus on ühenduses kinnistähe Alhenaga (Põletusmärk), (Päike ja Kuu on tema “teenrid”). Alhena on hea täht, omadustelt sarnaneb Veenuse ja Jupiteriga, seotud kunsti, kodukoldega, kindla perekonnaga, suure elujõu ja pikaealisusega. Saturnil on ühenduses kinnistähe Vindemiatrixiga (Viinamarja korjaja, 10 Kaaludes). Tema hommikune tõusmine kuulutas koristushooaja algust.Ühendus Satruniga võib esile kutsuda depressiooni, skepsist ja umbusaldust.

Põhjasõlmel on ühendus kinnistähe Ras Alhaguega (Maotaltsutaja pea, 22 Ambur).Omab Saturni iseloomu ja koguni mõningaid ebameeldivaid jooni Veenuselt.Varjutus seeriast 13 S, energia on ekspansiivne, mis jääb kurjakuulutavate toonide varju. Eksapansioon sisaldab endas pettumust, vaoshoitust ja kaotust. Samast seeriast on olnud varjutused aastatel 1903, 1921, 1939, 1957, 1975, 1993. Tulemas on 2029 ja 2047 sama seeria varjutused.

25.novembril päikesevarjutus 2.37 Amburis, Saturnil ühendus kinnistähe Arcturusega (Karuvalvur). Peamine täht Karjuse tähtkujust. Omab Jupiteri ja Marsi energiat. Kinnistähtede Spica ja Arcturuse koordinaadid kattuvad, kuid nende kahe tähe vahel esineb ka erinevusi, tihti nende kahe tähe mõjud segunevad. Kuna Spica on mõjukam, siis domineerib ta rohkem. Must Kuu on ühenduses kinnistähe Andromedaga (27 Jäär). Varjutus seeriast 14 N, on väga spetsiifiline. Ta on seotud isiklike suhete, ootamatute finantssündmuste ja korralagedusega. Samast seeriast on olnud varjutused aastatel 1903, 1921, 1939, 1957, 1975, 1993. Tulemas on 2029 ja 2047.

15.juuni kuuvarjutus ajal on Päike ühenduses kinnistähe Alninaliga (23 Kaksikud). Merkuuril ühendus Polarisega (28 Kaksikud). Kuu ühenduses Shaulaga (24 Ambur). Must Kuu ühenduses Algenib (Pegasuse tiib, 9 Jäär). Mõju - võimlikud arusaamatused oma juttude ja tegude selgitamisel teistele. Võib sattuda kergelt ebameeldivasse olukorda, mis kasvab üle skandaaliks.

Marsil ühendus tähe Algoliga (Deemon, 26 Sõnn). Astroloogia seisukohast on ta taeva kõige ohtlikum täht. Omab puhast Saturnlikku ja Musta Kuu iseloomu ja peale selle lisanduvad veel Marsi-Uraani mõjutused. Algoli oht tuleneb tema muutlikust perioodist, mis vaheldub 2,87 päevaga. Kui Algol on ühenduses Marsi või Saturniga, ja seda ta siis Marsiga varjutuse päeval on, kaldub kollektiivne alateadvus oma eesmärkide saavutamisel julmusele ja jõu kasutamisele. Erilist tähelepanu tuleb pöörata õnnetusjuhtumite ja vigastuste vältimise vajadusele. Saturnil ühendus tähe Vindemiatrixiga (10 Kaalud).Varjutus seeriast 13 S.

10.detsembri kuuvarjutuse ajal on Jupiteril ühendus tähe Miraga (Imepärane, 0 Sõnn). Täht sümboliseerib “imepärast tähte” asudes Vaalaskala tähtkuju saba piirkonnas. Oma loomult sarnaneb saturni ja Jupiteri mõjudega. Ühineb hästi Saturni olukorraga või teiste enamvähem ebasoodsate ühendustega. Täht osutab arukusele, visadusele, loogtõsisusele, progressiivsele edasipürgivale vaimule ja kohusetundlikkusele. Soodustab ühiskonnal lahendada raskeid ülesandeid. Mustal Kuul ühendus tähe Alrischaga (29 Jäär). Varjutus seeriast 14 N.


järgneb...