teisipäev, 28. september 2010

Tänamatu prognoosimine


Et prognoosimine on üks tänamatu ja riskantne ettevõtmine, seda ei pea enam suurt tõestama. Need, kes seda teinud on, teavad, et paku mida iganes tahad, täpselt pihta ei saa ja ikka leidub, kes targutama ja irisema hakkavad. Mitte kõik astroloogid ei tegele prognoosimisega, sest osa neist arvavad, et mis tulema peab, see ka tuleb. Teised jällegi arvavad, et kui on ikka teada pingelisi aegu ja suuremaid ohupäevi, siis on inimestel kergem vastu võtta neid taeva poolt loodud seisude realiseerumisi igapäeva elus.

Kui keeruline ja raske on millegi sündmuse või mõne ajalõigu järgi ette näha, mis toimuma hakkab ja kus kohas. Siis, kui ilmatargad panevad mööda oma prognoosidega lähipäevade ilma suhtes, natuke pahandatakse ja nurisetakse. Kuigi neil on kasutada miljoneid maksvad süsteemid, satelliidid ja modelleerimis programmid. Aga kui astroloog pakub välja mingid lähiajal võimalikud sündmuste võimalused ja see osutub valeks või on ainult ligilähedal olnule, siis on kisa ja tänitamist palju rohkem, kui ilmaennustajate puhul.

Näitena eelöeldule toon ära ühe taevase seisu, mis viitas pingete tekkimisele ja millised võimalikud sündmused sellega kaasnesid. Vaatame, kas on võimalik ligilähedaseltki ära arvata, millised sündmused planeetide seise arvesse võttes võiks toimuda.

Oletame, et astroloog võttis vaatluse alla 8. jaanuari 1979. aasta seisud, tehes kaardi Greenwitchi ajale ja Inglismaa kohale, hakkas otsima taevas kujunenud mustri järgi võimalikke sündmuste täpsemaid asjaolusid. Ta teadis, et paar päeva varem toimusid suured poliitilised muutused Iraanis ja Kambodzas. 7. jaanuaril vallutasid Vietnami ja Kambodza mässajad Kambodza pealinna Phnon Penhi ning kukutasid Pol Pothi reziimi. Need kulmineerusid Päikese-Marsi ühenduse ajal ja see ühendus oli veel kvadratuuris Pluutoga. Iraanis ja Kambodzas toimunu oli juba varem ette näha, sest sellised poliitilised muutused said alguse märksa varem ning protsess kestis pikemat aega.

Astroloogi aga huvitas, millised sündmused veel võiksid toimuda Marsi kaugeneval aspektil Päikese ja Pluutoga. 8. jaanuarikuu päeval oli Päike veel konjunktsioonis Marsiga Kaljukitses ja kvadratuuris Pluutoga Kaaludes. Pingetele viitas veel Kuu lähenev opositsioon Uraanile Skorpionis. Samuti oli moodustumas lähenev konfiguratsioon saatuse sõrm, mille aluse moodustasid täpne Neptuuni sekstiil Pluutoga ja tipuks oli Kuu Sõnnis. Harmoonilises seisus olid aga sama Päike-Marss trigoonis Kuu ja Saturniga, moodustus suure maamärkide trigooni.

Niisiis hakkas Päike tegema lähenevat täpset kvadratuuri Pluutoga aga Marss jällegi oli kaugenevas kvadratuuris Pluutoga orbiga 58 minutit. Päikese lähenemine Marsile on alati olnud ohtlik aeg, see fokuseerib Marss-Pluuto energia kontrollimatuks energia väljenduseks. Kahekordne tuleplaneetide energia vajab väljundit. Juba enne täpset ühendust vallanduski suhteliselt ootamatu pööre Iraani valitsemises. CIA analüütikud seda võimalust küll varem ette ei näinud. Et need kolm planeeti omavahelistes seostes võivad kujutada ohtu, oli astroloogile selge. Ta otsis veel lisafaktoreid, mis tekkida võivale ohule kinnitust aitavad leida. Üheks selliseks oleks pinges olevate planeetide keskpunktide leidmine.

Päike/Uraan = Neptuun
Päike/Pluuto = Veenus
Marss/Põhjasõlm = Uraan
Jupiter/Pluuto = Saturn
Neptuun/Pluuto = Uraan

Keskpunktis olevate planeetide järgi võis oletada, et sündmus maailmas võiks olla seotud ( Aasias olnule) veel mõni ootamatu suurema sündmusega, mis seotud keemia- või merendusega. Seda Neptuuni järgi, sest tema täpne ja lähenev sekstiil Pluutoga pidi midagi veel kaasa tooma. Ja Jupiteri lähenev poolteistkvadratuur Neptuunile võis mõnegi sündmuse vallandada. On täheldatud, et saatuse sõrme konfiguratsioon koostöös suure trigooniga võib endaga kaasa tuua ohtlike ja katastroofiga lõppevaid sündmusi.
Samuti võis keskpunktides olevad planeedid viidata millelegi finantsvaldkonnas. Võimalikud veel mitmed teisedki variandid.

Astroloogi aga huvitas enda poolt valitud just 8. jaanuari kuupäev. Sest maailmas toimuv oli tänu pressile juba ette teada. Teda huvitas, mis veel võik olla peale neid poliitilisi sündmusi ja mida kaugenevad aspektid võiks kaasa tuua.
Kuna Kuu on kõige kiirema liikumisega ja tema asumine saatuse sõrme tipus ning lähenev opositsioon Uraaniga, siis tuli heita pilk ka Kuu keskpunktidele. Kuu kesköö järgi andis järgmised punktid.

Kuu/Marss = Lõunasõlm
Kuu/Põhjasõlm = MC 19.39 Vähk
Kuu/Saturn = MC 15.39 Vähk

Pöörates tähelepanu MC-le Vähis jäi kohe silma, et see punkt hakkab tegema täpse kvadratuuri Pluutole. Keskööl oli MC 15.28 Vähis ja AC 11.50 Kaaludes. Pluutot vaadates saab leida, et ta stimuleerib siis teatuid punkte sodiaagiringil oma asukohast 19 kraadi Kaaludes. Esiteks konjunktsiooniga AC-le, kvadratuuriga Vähki, kus asuvad Päike-Marss ja kvadratuuriga, millele läheneb MC ja läbi opositsiooni 19 kraadi Jääras, millele läheneb DC. Veel pingestas Pluuto läbi poolsekstiili ka Põhjasõlme.

Aega edasi nihutades jäi pidama ajal 00.50-00.55, mil MC oli täpses kvadratuuris Pluutoga ja vastavalt oli IC Päikese ning Marsi vahel. Selline asi võis vabalt veel mingi olulise sündmuse käivitada. AC ja MC keskpunkt tuli 2 kraadi Neitsisse. Sellele punktile tegi Päike poolteistkvadratuuri(135). Appi võttes astrokartograafia (ACG kaart) ja uurides, kustkohast läheb läbi MC liin, märkis ta ära koha. Selleks oli Iirimaa lõunarannik. Veel torkas silma, et Uraan tegi trigooni MC-le ja Marss oli IC-MC liinil. See juba palju konkreetsem info. Astrokartograafia teadmised olid astroloogil aga napid ja edasi ta lihtsalt ei osanud analüüsi teha.

Nende saadud andmete põhjal aga ei saa veel konkreetseid prognoose teha. Oletada võis, et kusagil maakeral on esile kerkimas potentsiaalse ohu koht, kus Marsi/Pluuto energia peaks end veel realiseerima. Ja selleks kohaks võis siis olla Lõuna-Iirimaa. Appi tuli võtta veelgi lisafaktorid. Üheks selliseks on vaadata pinges olevate planeetide tsüklite alguskaarte ja nendes siis leida seoseid antud päevaga.

Mundaanastroloogias on tähtis arvestada ka planeetide tsüklite alguseid ja jälgida siis nende peamiste faaside seise. Päikese tsükkel on üks neist. Oluliseks tuleks pidada tema kardinaalmärkidesse sisenemist ja eriti just Kaljukitse. Sest siit algab nagu uus aasta, kui Päike alustab teekonda, et jõuda läbi kevade kulminatsiooni Vähis. Sümboolselt saaks seda võrrelda kalendri uue aastaga. See Päikese ingress Kaljukitse vähemalt veerand aastaks, kui mitte terveks aastaks, määrab paljuski ära maailmas toimuva. Vaadeldava päevale (8.jaan.) eelnenud talvine pööripäev oli 22. detsembril 1978.a.

Tehes pööripäeva ACG kaardi, aga seda juba Lõuna-Iirimaa kohale, näitab kaart, et Uraan oli täpselt AC-l 19.14. Skorpionis. Paar kraadi eemal oli Veenus samuti AC liinil ja ja nende kokkupuute punkt oli natuke põhjapool Rio de Janeirot. Selline ühendus Veenus-Uraan võis näidata, et vaadeldaval aastal võis ette tulla rahareform, mingi ootamatu asi, mis viib välja tasakaalust, mingi ootamatu intsident ja seda maades, mida AC jooned läbivad. Peale Brasiilia, Iirimaa veel Venemaa kirdeosa, Jaapanit ja Austraalia idarannikut. Uurides ACG kaarti, nägi astroloog, et MC liin läbis otse Iraani ja liinil olid nii Veenus kui Uraan. Siit oli näha paar päeva varem seal toimunu ootamatuste tagajärjed.

Päike ja Marss on pööripäeva kaardis konjunktsioonis (orb 7) II majas. Kuul konjunktsioon Põhjasõlmega X majas Neitsis. Uraan AC-l viitab selle tsükli jooksul võimalikke ootamatustega. Kuid missugune sündmus täpsemalt? Uraan asub täpselt Neptuun/Pluuto keskpunktis 18.42 Skorpion. Sama ju kordub ka 8. jaanuari kaardis. Siit üks oluline vihje, et sündmus võib olla seotud Uraan-Neptuun-Pluuto printsiipide hulgast. Päike ja Marss pööripäeva kaardis II majas viitab siis lisaks materiaalsusega seotud sündmusele.

Päikese lähenemine Marsile on veel üks tsükli lõppemise näitaja. Enne seda tegi Päike viimasena ühenduse Neptuuniga, mis jällegi tema ja Neptuuni vaheline lühike tsükkel. Need kestvuselt lühikesed tsüklid otseselt lisainfot ei andnud. Erinevaid tsükleid on väga palju ja kõiki arvesse võtta praktiliselt võimatu. Olulisemad on pikemad tsüklid ja uuritava päeva planeetide keskpunktid. Saturn/Uraan keskpunkt oli 8. jaan. kaardis 16.52 Kaaludes. Päike 24 tundi varem tegi sellele punktile kvadratuuri ja aktiveeris selle. Päike näitab siis päeva, mil sündmus toimuda võib. Kuu juba lühemat ajalõiku. Ja MC on see taimer, mis lülitab sündmuse käima.
järgneb...

esmaspäev, 20. september 2010

Kirjanduslikud tegelaskujud ja sodiaagimärgid


Päikesemärk on üks peamisi inimest iseloomustav näitaja. Seda ei pea üle kordama ja selle kohta näiteid tooma. Nii see on, kuid siis tekkis mõte, et kui see on meie maalimas nii, siis kas seda saab üle kanda ka kirjanduslikele tegelaskujudele ja kas selles fantaasiamaailmas on asjad samamoodi.

Kuna ma olen olnud üsna kehv ilukirjanduse lugeja, isegi kooliprogrammi kohustusliku kirjanduse lugemisest sai mööda hiilitud kuivõrd see võimalik oli, siis nüüd on raskusi meelde tuletada neid väheseid, kelledest lugenud olen. Minu peamiseks lektüüriks nooruses oli sarja “Maailm ja mõnda” teosed, igasugused reisikirjeldused, ulmeromaanid ning ajaloolised raamatud. Eriline koht oli Julies Verne raamatutel. Natuke parem on asi võrreldes ilukirjandusega asi muinasjuttudega. Kuigi sellest on ajast on palju vett ajamerre voolanud, on siiski mõndagi meeles.

Proovime siis seostada tegelaskuju tema päikesemärgi või mõne iseloomuliku planeediga. Nii nagu inimeste maailmas, pole ka seal kindlat ja seda ainast märki, mis iseloomustaks tegelast. Algul seda päikesemärgi mõtet kirja pannes tundus asi lihtne olema, kuid kui hakkasin päikesemärke tegelaskujudele panema, siis tekkis tõrge. Ega ühe märgi järgi ikka ei saa iseloomustada tegelast. Tahes tahtmata tuleb juurde lisada ka teised märgid. Puhtal kujul ei ole seda võimalik kirjeldada.

Kuldvõtmekese lugu. Buratino või teisti tuntud kui Pinokkio, kes võiks olla. Oma olemuselt oli Buratino põikpäine ja samas ka visa. See omane Jäärale. Heatahtlikus, naiivsus on rohkem Kaladele omane. Üks tegelane selles muinasjutuloos oli Pierro, kurbade luuletuste kirjutaja, kes unistas abielluda Malvinaga. Tundeline, oma pesa loomisest unistaja,tema märgiks pakuks Kalade ja Vähi märki. Malvina ise oli aga nõudlik pisiasjades, kontrollis, kas ikka enne sööki on käed puhtaks pestud, kas ikka hambaid ka pestakse. Tema märgiks sobiks hästi pedantne, kontrolliv ja puhtust taga ajava märgina Neitsi.

Lumekuninganna. Gerda ja Kay. Tüdruk unistas leida Kay ning ka saavutas, realiseeris oma unistuse. Läbi raskuste prügija, trotsides paljusid takistusi ja ohte, see iseloomulik Kaljukitsele. Lumekuninganna kannab endas Skorpioni ja Kaljukitse negatiivseid omadusi.

Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi. Võõrasema selles muinasjutus oleks kindlasti Skorpion ja Musta Kuuga selles. Salakavalus oleks Neptuun ja 12 maja. Seitse pöialpoissi võiks olla seitse septeneri planeeti, esindavad planeetide printsiipe. Lumivalgeke oleks aga Vähk, oma emaliku hoolitsuse, koduhoidja ja lahke südame poolest.

Karupoeg Puhh ja tema sõbrad. Puhhile oli raske midagi pakkuda, igast märgist sobiks talle midagi. Jänes oleks ehk praktilise poole pealt Sõnn-Neitsi, teadmiste osas aga Kaksik või Ambur. Saabastega kass oma leidlikuse, vahendaja ja eesrääkija osaga on Kaksikute arheotüübi esindaja.

Väikemees ja Karlsson. Poisile paneks Vähi märgi ja unistajana Kalade. Karlsson aga esindaks juba mitmeid märke ning planeete. Oma originaalsuse on ta võlgu Uraanile, paigalpüsimatuse Merkuurile Kaksikutes. Oma tähtsuse ja vahel eputamise paneks Lõvi ja Päikese teeneks. Sõrmuste isanda raamatus oleks Frodo minu arust sobilik Vähi märgi omaduste esindaja.

Ühes Vene multifilmist on jäänud meelde tarkur (znaika), kes toppis igale poole oma nina, uuris kõike ja kõikjal. Oli püsimatu,luges valikuta palju raamatuid, lootis ehitada lendavat õhupalli. Tema ma paigutaks Kaksikute alla. Vastand znaikale oli neznaika. Otsides võlukepikest, reisis autoga, mis kasutas kütusena gaseeritut vett. Kuhu mujale ikka paigutada kui mitte Veevalajasse.

Multifilmis Kolm Prostokvashinost kass Matrjoskin, kindlalt praktilise meele, kokkuhoidlikuse, vahel natuke kade ja peremehelik tegelaskuju oleks Sõnn. Postiljon Petskin samas multifilmist esindab Kaksiku ja Merkuuri printsiipe.

Multifilmis tsirkuse lõvi Bonifacius on ehe Lõvi, tahab olla rambivalguses, olla kõige säravam, rõõmustab lapsi oma trikkidega ja naudib kuulsust ning rõõmustab aplauside üle.

Tuhkatriinu. Oma puhta hinge ja tagasihoidlikusega, terve päeva puhastade, koristades on ta klassikaline Neitsi. Töökas ja armas olevus, sobiks vast ka Vähk. Võõrasema selles jällegi Skorpionile omased negatiivsed omadused. Võõrasõed oma eputamise ja uhkeldamisega kannavad osalt Lõvi märgi negatiivseid omadusi.

Ühes multifilmis (nime ei mäleta) oli eesel, kes ei suutnud valida, kumbast heinakuhjast peaks sööma. Siin on mängus Kaaludele sageli omane otsustamatus, ebakindlus valikute suhtes.Kaalude alla paigutaks ka sellised paarid nagu Aadam ja Eva, Tristan ja Isolde, Romeo ja Julia.

Skorpioni esinaja alla käivad enamus nõidu, shamaane, muidu kurje ja salakavalaid tegelasi. Baba Jaga on üks selline tegelaskuju laste filmides. Samuti Surematu Koshei, gnoomid. Sõrmuste isanda kaks võlurit – Gandolf ja Saruman esindavad Skorpioni märgi kahte poolt. Esimene märgi positiivset osa ja teine negatiivset.

Kuhu aga paigutada Jõuluvana ehk Santa Claus. Täites oma missiooni, tuues rõõmu ja õnne, olles teatud salapärasusega looritatud, tema sobiks siis Amburi märk, Jupiter ja kaasatud ka Neptuun. Jupiterlik tegelaskuju oleks ka Gulliver J. Swifti loomingust. Autor ise ka Ambur. Muinasjutu maailmast on meeles lugu maailmarändurist konnast, kes unistas kaugetest maadest ja uute horisontide avastamisest. Konn kui romantik, rändur, vahel uhkustaja, uudishimulik ning unistaja, tema märgiks võiks olla siis samuti Ambur.

Veevalajalikke omadusi väljendavad filmides ja raamatutes õuenarrid. Breemeni moosekandid paigutaks samuti Veevalaja alla, sest nad olid teistsugused kui teised. Uraanlikku arheotüüpi leiab muinasjutus Küüselg-sälg. Ivan lollike on tüüpiline uraanlik tegelaskuju. Kogu L. Carolli loomingu Alice imedemaal tegelaskujud on vägagi veevalajaliku maailma esindajad.

Kaladele iseloomulikke tegelaskujusid leiab Anderseni muinasjuttudes.

On täheldatud, et paljudes filmides mängivad vastava märgi omadustega just need näitlejad, kes ise on sama päikesemärgiga.

Kirjandusest on rohkem meelde jäänud tegelaskujud just oma lemmikraamatutest. Igale poole jõudev, kartmatu, varandusi otsiv, leidlik seikleja, suur fantasöör ja krutskeid täis poiss oli Tom Sayer. Temas on mitme märgi omadusi, liider omasuguste seas viitab Jäärale. Kartmatus, fantaasia aga Skorpionile, ettearvamatus aga Veevalajale.

Kultusfilmis “Martix” on Neo samuti suur süstematiseeria ja süsteemis olev, püüdes kagu suurest mustrist aru saada. Ka peaosas esinev näitleja Keanu Reevers on märgilt Neitsi.Üks hea klassikaline näide Neitsi märgi omadutest on Sherlok Holmsi kuju.Tema puhul töötab Neitsi-Kalade telg, deduktiivne ja süstemaatiline uurimine ja teisalt salapärasus, maskeeringud, hea intuitsioon.

Kolm musketäri. d`Artanian, osav ja julge, abivalmis ja kartmatu, naistekütt ning veel paljude muude omadustega tegelane. Temas on näha samuti mitme märgi omadused, eelkõige vast Jäära. Samuti teised tulemärgid on tugevalt esile tulnud. Porthose märgiks pakuks Sõnni, Athose`le aga Kaljukitse. Aramis oleks siis nii Kaksik kui ka Lõvi. Kardinalile sobiks Skorpion koos Neptuuni ja 12 majaga. Mileedi aga kannab endas Skorpioni omadusi.

Punased purjed. Noor naine, elas enda loodud muinasjutus, unistas punastest purjedest. Vene filmis mängis seda osa Vertinskaja. Tundlik, unistaja, teises maailmas elas – Neptuun ja Kalad oleks tema planeet ja märk.

Julies Verne Saladuslik saar, üks vähestest raamatutest, mida loetud mitmel korral. Insener Smith, merehädaliste juht ja liider. Ühe märgi alla ei anna kuidagi paigutada. Juhina oleks Jäär-Lõvi, oma leidlikuse järgi aga Veevalaja. Tema sihikindlus oleks Kaljukits. Teadmiste rakendamine viib Merkuuri ja Neitsi juurde. Kapten Nemo, Kalad kui salapärasus ja Veevalaja kui vabaduse ja orjanduse vastu võitleja.

Meie oma maa kirjanusest. Lutsu Kevad ja selle järjed. Tootsile pakuks tulemärke, eelkõige Jäära. Teelele aga Lõvi. Arnole, kui unistajale Kalad. Kiir on ainus koondkuju, kellel ei olnud prototüüpi. Tema on mitmete märkide ja dünaamika omaduste kandja. Kellamees Lible, ühest küljest Kalad oma ameti ja elufilosoofia pärast, teisalt ka midagi muudest märkidest.

Tõnisson on tüüpiline Sõnn, töökas, armastas hästi süüa, oli täiesti maamehe tüüpi tegelane.
Tegelaskujusid on väga palju. Nils Holgerson, Kalle Blomkvist jne. Neile kõikidele saab otsida nende päikesemärgi või planeetide printsiipe leida. Puhtaid printsiipe leiab harva, ikkagi on see segaseotus määravam nagu meie maailma inimestegi puhul

teisipäev, 14. september 2010

Haumea ja tuumakatastroofid - 2

Teine osa Haumea ja tuumakatastroofid, millega ka lõppeb seekord Haumea tutvustamise.

26.04.1986 – maailma rängim tuumakatastroof – Tshernobõl, mis muutis maailma suhet tuumaenergiaga. Tshernobõli esimene reaktor lasti käiku 1977. aastal ja elektrijaam suurenes nelja reaktorini, mis kokku andsid 3,2 gigavatti energiat. Siis aprillis toimus neljandas reaktoris katastroofiline plahvatus. Toimus see iroonilisel kombel reaktori varuelektrisüsteemide katsetuste ajal. Vigade tulemusena, mida tegi ebapiisavat väljaõpet saanud personal, tekkis kriitiline ülekuumenemine ja hiiglasuur aurupurse lõi pealt reaktori terasest ja betoonist kaane, lüües hoone katusesse augu. Elektrijaam süttis põlema ja atmosfääri paiskus hiiglasuur hulk radioaktiivseid osakesi, mida oli kokku 300-400 korda rohkem kui Hiroshima ja Nagasaki aatomipommi plahvatuse korral. Kiirgust eraldus kokku 10 päeva ja radioaktiivne pilv levis üle Põhja-Euroopa – ehkki suurem osa atmosfääri sattunud kiirgusest oli koondunud Valgevene, Ukraina ja Lõuna-Venemaa kohale.

Kohe saab surma 32 inimest ning pärast seda sureb hinnangute kohaselt 2500 inimest kiiritusega seotud haigustesse. Üle 200 000 inimese Tshernobõli piirkonnast evakueeriti ja asustati ümber.

Küündimatu reageerimine.
Valitsus saatis sinna jalamaid katastroofirühmad, kuid ei informeerinud enamikke neist kiiritusega seotud ohtudest ega andnud neile piisavalt turvavarustust ja kaitseriietust. Suur hulk suri hiljem kiiritusega seotud haigustesse. Suurim maailmas toimunud tehnogeene katastroof oli algusest saati ümbritsetud valede ja hämamisega. Näiteks kui Kiievis ulatus radiatsioon ulatus 50-lt mikroröntgenilt 300-ni tunnis, ei tehtud midagi, ainult arutleti kas anda rahvale jooditablette või see kutsub esile paanika.

Miks ikkagi päriselt reaktor plahvatas on senini tegelikult ebaselge. Valedega oli ka pikitud valitsuse ülevaade rahvusvahelisele tuumaohutuse konverentsile sama aasta augustis. Sellel Viinis toimunud konverentsil veeretati kogu süü personali kaela. Esitas selle ettekande akadeemik Valeri Legasov. Paradoks on selles, et delegatsiooni juht Valentin Legasov oli väga kõrge moraali ja kõlbelisusega inimene, maailmanimega teadlane ja laitmatu reputatsiooniga. Teada on, et akadeemik lõpetas oma elu Tshernobõli teisel aastapäeval enesetapuga.

Ligipääsu puudumine usaldusväärsetele meditsiinilistele andmetele tähendas, et Tshernobõli tekitatud pikaajaliste tervisekahjustuste hindamine on raske ja siiski on kõige rohkem kiiritusest mõjutatud aladel selgelt tõusnud teatud tüüpi vähihaiguste esinemissagedus.
Maailma üldsuse survel andis Nõukogude valitsus alles 1989 aastal järgi ja lubas välismaistel teadlastel hakata katastroofi tagajärjel tekkinud haigusnähtuste uurimist.

Praeguseks on selge, et Tshernobõli piirkond raadiusega 30 km on igavesti elutegevuseks kasutuskõlbmatu. 2005.a avaldatud raporti kohaselt võib õnnetuse ohvrite arvuks lugeda 4000 – kaasa arvatud paljud pikaajalistesse haigustesse surnud. Tegelik arv võib siiski märksa suurem olla
Selle kõige rängima õnnetuses võib välja tuua väga palju taevaseid seise ja nad paljuski ilusasti sümboliseerivad antud seise kuid piirduks ikkagi peamistega

Haumeal kvad. Uraaniga, siit see ootamatus ja ettearvamatus
Makemakel kvad. Veenusega, trig. Põhjasõlmega
TL 66 konj. Erise ja Hel, kvad. Marsiga
Pandoral oposit. Requimiga

Pest (kasutan kui “pahim või kõige kehvem” sümbolina) oposit. Merkuuriga, võimud ei teatanud mitte kohe maailmale toimunust ja püüdsid seda varjata , väga täpne trig. Chironiga. Seda viimast aspekti loen karmiks õppetunni näitajaks inimkonnale. Kentaur Chiron on kogu inimkonna õpetaja sümbol olnud. Ta on võti kõrgemate planeetide juurde. Väga võimas ja oluline on Päikese konj. Chaose, Damoclese, Pholuse, Sedna ja Moiraga Sõnnis!, mis pealegi oposit. Pluutoga. Kas pole võimas seis!? Mitte vähem oluliseks pean ka Uraani oposit. Varunaga ja täpset Quaoari kvink. Varunaga. Kui juba niipalju võimsaid ja kurjakuulutavaid aspekte, siis sellele lisaks veel Luciferi väga täpne kvink. Lilithiga (asteroid, mitte Kuu fikt. punkt)

Delfis jaanuaris 2009 ilmunud uudis.
Ukraina ülemraada kinnitas avariis plahvatanud Tsernobõli tuumaelektrijaama lõpliku sulgemisprogrammi, mille kohaselt jaam likvideeritakse aastaks 2065.
Eksperdid eeldavad, et jaama sulgemisprogrammi tulemusena objekt „Ukrõtije“ (varje), millega tähistatakse avarii tõttu õhkulennanud neljandat energiablokki, muutub ökoloogiliselt ohutuks, teatab infoagentuur Interfax.

Programmi esimesel etapil aastail 2010-2013 tühjendatakse elektrijaam tuumakütusest, mis viiakse üle vastav konserveerimine ning kuni 2045. aastani oodatakse radioaktiivsuse taseme langemist. Lõpuks, viimases faasis, mis leiab ekspertide sõnul aset aastail 2045-2065, jaama rajatised likvideeritakse ja koht puhastatakse. Nagu elu on näidanud (plaanid lükkuvad edasi) ei pruugi see aastatel 2010-13 tuumakütuse tühjendamine mitte siis alata ja võiv vabalt teoks saada siis, kui just Uraanil on opositsioon Haumeaga. Ja see vastasseis on aastetel 2015-16.Teades aga Haumea osa tuumaenergia asjades võib eeldada, et kõik ei pruugi siis minna plaanipäraselt. Või siis vastupidi, just siis hakatakse kütust tühjendama. Aastal 2016 on USA-l kavas käiku anda ka mõned uued tuumajaamad. See vastasseis võib tähendada siis uute jaamade avamist.

7.04.1989 – Norra meres hukkus aatomallveelaev „Komsomolets“. Laeva pardal toimus avarii 1700 meetri sügavusel ja 180 km kaugusel Karusaarest edelasse. Avarii põhjuseks oli tulekahju. 69-st meeskonna liikmest hukkus 42, neist 10 hukkusid otseselt tulekahju tagajärjel. Ülejäänutele sai saatuslikuks jäises vees olemine.

Haumeal täpne konj. Pandoraga Neitsis
Makemakel kvad. Jupiteriga, trig. Uraaniga, väga täpne kvink. Damoclesega
TL 66 konj. Päike-Merkuur-Veenus Jääras. See on juhtumi vast kõige tugevam ja suurima mõjuga aspekt. Sellele aitasid kaasa veel „mereõgijatest“ Charybdise kvadratuur Haume ja Pandoraga ning opositsioon Varunaga. Pinges on Pluuto opositsiooniga Chaosele. Damoclesel konjunktsioon Gravesiga ja see ühendus trigoonis Russiaga

12.08.2000 – Barentsi meres hukkus tuumaallveelaev „Kursk“, hukkusid kõik 118 meeskonnaliiget. Allveelaeval toimus kaks tugevat plahvatust, mis saidki saatuslikuks
Haumea osakaal tuumaallveelaeva hukus pole nii suur kui aatomienergia arengus, kuid osaleb siingi. Eks ka sellepärast, et avariides on põhjused mitte aatomreaktor ise vaid muud tegurid. Et hirmus õnnetus oli probleemiks ka valitsusele, mis minu mäletamist mööda vana harjumuspärase esimese eitamisega ja hiljem hämamisega algas, seda sümboliseerib Päikese ja Moskva trigoon. Võimasaim aspekt on aga Marsi konjunktsioon asteroid Kurskiga Lõvis! Kui Venemaa sümbolina kasutada Medvedjevit, siis sellel on täpne kvadratuur Moiraga, opositsioon Haumeaga, kuid trigoon Kurskiga.

Merekoletisest on Leviathanil konjunktsioon Jupiteri ja Reasoneriga (põhjus) Kaksikutes. Märg haud Graves kvadratuuris Päikese ja Uraaniga. Põhjasõlmel konjunktsioon Luciferiga Vähis. Seda nimekirja saab veel mitmete teistega jätkata
Haumeal poolsekst. Russiaga, trig. Jupiteriga
Makemakel konj. Scyllaga Neitsis
TO 66 väga täpne trig. Ixioniga
Saturnil konj. Chaosega Kaksikutes

Lõpetuseks
Nagu märgata võis on Haumeal pea alati ühendus kas Pluutoga või mõne muu planeediga ning sealjuures ka opositsioon TL66-ga, kui toimub mingi aatomenergiaga seotud sündmus. Näidete pikk loetelu peaks piisavalt seda tõestama. On selleks siis pommi lõhkamine, avarii tuumajaamas või uue jaama avamisel. Siit võib juba üsna kindlalt järeldada, et Haumea on alati seotud tuumaasjadega, samuti relvastuse ja aatomi uuringutega. Iseasi on lähemalt uurida, kuidas Haumea on „käitunud“ varasematel aegadel kui ta oli aspekteeritud Pluuto ja nimetutega?

Aastatel 1730-1735 olid Kaaludes koos Pluuto, Haumea ja Makemake. Paar näidet, mis neil aegadel ajaloost on teada. 1730 oli Rokokoo kõrgaeg Euroopa kunstis ja arhitektuuris. 1732 kehtestati Preisimaal kohustuslik sõjaväeteenistus. 1733 Vitus Beringi suur ekspeditsioon uurimaks Siberi põhjapoolseid rannikualasid. Veelgi varem oli Haumeal ühendus Pluutoga aastatel 1513-1516 Amburi lõpukraadides. Makemake oli neil aastatel Kaljukitse viienda kraadi kandis.
Samuti on Haumel huvi Uraani vastu. Kohe, kui moodustub nende vahel aspekt, toimub mingi sellealane sündmus, mis mahub aatomenergeetika valdkonda, avarii või relvastuse ning aatomi uuringutega.

Haumea – see on puhas dünaamika, edasiliikumine, info saamine, üleminek uuele tasandile, millegi selgumine. Haume ühendus Musta Kuuga on seotud saladuste ja teiste inimeste vaimuga.
Veel saab öelda, et Haumea on seotud transformatsiooniga (nagu Pluutogi) ehk siis ka pühitsemisega. Sealjuures teatud tasandis suudetakse tajuda, kontrollida ja valitseda ning luua omal moel ja viisil ELU.

teisipäev, 7. september 2010

Haumea ja tuumakatastroofid

TUUMAKATASTROOFID

Pole maailm saanud läbi ka ilma õnnetuste ja katastroofidega, mis seotud tuumaenergeetikaga. Neid avariisid ja õnnetusi on olnud üksjagu nii tuumajaamades kui sõjanduses palju ja kõiki siin ära tuua ei saa juhtumite suure arvukuse tõttu. Ette võib kohe öelda, et Haumea koos kaaslastega ka neis tegev. Lisaks geograafilised asteroidid ja teised õnnetust sümboliseerivad taevased tegijad. Mõningane ülevaade avariidest, mis maailmas „ilma“ teinud või suuremat tähelepanu äratanud.

10.10.1957 – Inglismaal Windscale tuumajaamas oli suur tulekahju, hukkunuid ei olnud
Haumeal konj. Pluutoga Lõvi/Neitsi
Makemakel kvad. Neptuuni ja Pandora ühendusega, poolsekst. Pluutoga
TL 66 kvad. Veenusega
TO 66 konj. Chironiga Veevalajas
Merkuuril konj. Marsiga Kaaludes
Õnnetusjuhtumile andsid oma osa Päikese konj. Marsi ja Quaoariga Kaaludes ja Chaose konj. Erisega Jääras

29.09.1957 – toimus avarii keemiakombinaadis „Majak“, mis asus Kõstõmis. Rivist läks välja jahutussüsteem, plahvatusega paiskus atmosfääri 80 m3 radioaktiivseid jääke. Saastatud territoorium oli 23 000 km3. Tehas asus kinnises linnas nimetusega Tseljabinks-40, mis praegu kannab nime Ozersk. See linn puudus geograafilistel (NL omades) kaartidel kuni aastani 1990. Tüüpiline tolle aja riigikorrale. Esimese 10 päevaga hukkus 200 inimest, kahjukanntanute koguarv ulatus 250 000-ni.
Haumeal konj. Pluutoga Lõvis, mis oposit. TL 66-ga
Päikesel oposit. Erisega
Makemakel poolsekst. Pluutoga, sekst. Marsiga
TO 66 konj. Chironiga Veevalajas, trig. Jupiteriga, sekst. Saturniga ja oposit. Uraaniga.
Siin on TO 66 päris aktiivne


24.10.1960 – Baikonuri plahvatus. 1960-el hakkas kosmosevõidujooks Ühendriikide ja Nõukogude Liidu vahel ägenema. Raketiteaduse areng ei tähendanud ainult kosmoseuuringuid, vaid see tegeles ka tuumalõhkepeade sihtkohta toimetamise süsteemidega, seega lasus nii idal kui läänel surve toota uusi, võimsamaid rakette.

Rutakas projekt.
1960. aastal olid NL-l suured lootused oma R-16 IBCM raketi suhtes, mis oli 31 m pikk, kaalus 141 tonni ja suutis lennata 13 000 km kaugusel asuvate sihtmärkideni. Raketi stardiks oli määratud 23. oktoober. Sellest tahtsid pealt näha ka tolleaegne suurtükiväe marssal Mitrofan Nedelin ning peakonstruktor Mihhail Jangel. Rakett paigaldati stardiplatvormile ning see tangiti täielikult kaks päeva hiljem. Kriitilise tähtsusega oli see, et stardini jäänud tundidel sagis platvormi ümber umbes 150 inimest, hoolimata keeldudest ohutuse tagamiseks. Selle aja jooksul avastasid insenerid kütuselekke raketis, aga kuna kütuse täielikult väljalaskmine remonditöödeks oleks tähendanud stardi täielikku ärajätmist, siis leket lihtsalt „hoiti kontrolli all“. Leiti mitmeid teisigi elektrisüsteemi vigu.

Ülejala tegutsemine.
24. oktoobril olid kõik äärmise tehnilise ja poliitilise surve all stardi ootuses. Siis, kell 18.45, kui stardini oli kõigest 30 minutit ja ümber stardiplatvormi oli 250 inimest, kes üritasid lahendada kurjakuulutavaid elektriprobleeme, süttis raketi teise järgu mootor äkitselt lekkivast kütuseventiilist põlema, pannes esimese järgu kütusepaagi enda all 120 meetrise läbimõõduga tulekerana plahvatama.

Kokku hukkus 92 inimest põlengus platvormil või selle ümber. Mõnda surnukeha ei leitudki – raketikütuse kuumus oli nad tuhastanud. Veel 47 said tõsiselt viga. Hukkunute hulgas oli ka M. Nedelin, kes maksis poliitilisele survele alistumise ja tehnilise turvalisuse eiramise eest kõige kõrgemat hinda.

Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, oposit. TL 66-ga, kvink. Pandoraga
TO 66 konj. Saturniga Veevalajas, kvad. Varunaga
Selle ajajärgul olid Jääras koos Eris ja Chaos, viimane tegi täpse ühenduse Jupiteriga. Kuna tegu oli raketi üleslennutamise katsega, siis lendamisega seotud taevased sümboolsed Phaeton ning Icaros olid samuti kindlalt hoos. Icarusel konjunktsioon Marsi ja Musta Kuuga Skorpionis. Phaetonil opositsioon Päikese ning Ixioni ühendusega Kaaludes. Icaros ja Phaeton omavahel kvinkunksis. Raketidroom asus Baikonuris, Veenusel konjunktsioon Baikonuriga Skorpionis. Pluutol kvadratuur Russiaga. Kui ikka taevas ei soosi selliseid katsetusi ja veel sõjalistel eesmärkidel, siis enne ikka tuleks taevaga läbi rääkida!

24.01.1961 – avarii Põhja-Carolina osariigis B-5 Stratofortess lennukiga pardal kaks tuumapommi
Haumeal väga täpne oposit. TL 66-ga ja Chironiga, sekst. Marsiga
Makemakel oposit. Päikesega, trig. Dioretsa ja Chaose ühendusega Jääras
TO 66 konj. Merkuuri ja Damoclese ühendusega Veevalajas
Marsi sekstiil hoidis ära halvima

Et tegu oli pommituslennukiga, siis lülitusid mängu ka Phaeton ja Icaros. Esiteks oli Päikesel ühendus Icarosega Veevalajas, mis kvink. Marsi ja täpses kvin. TL 66-ga. Teiseks oli Phaeton konj. Dioretsa ja Chaosega Jääras, kvink. Põhjasõlmega. Väga täpseid ühendusi tegid Uraan Pandoraga Lõvis. Lennunduse alla käib ka Merkuur, temal konj. Damoclesega Veevalajas. Selliste seisudega võis vabalt midagi õhusõidukitega juhtuda aga halvimast päästis välja vast Marsi trigoon TL 66-le ja sekst. Haumelale. Ja mitmed kvinkunksid viitavad pigem korduvatele õnnetustele lennukitega kui fataalsele ohule, mis oleks võinud toimuda lennukite allakukkumisel koos pommide lõhkemisega

10.04.1963 – ameerika tuumaallveelaev „Tresher“ SSN-593 kadus ookeanisügavustesse. Tolle aja kõige moodsam ja täiuslikum allveelaev, mis viis märga hauda kaasa 129 inimest. Tõelised huku põhjused on senini teadmata, allveelaev tegeles siis maksimum sügavusele sukeldumise testimisega. Võib ainult oletada ja aimata, mis võis sellel viimasel sukeldusel juhtuda

Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, kvink. Jupiteriga
Makemakel trig. Dioretsaga
TO 66 konj. Saturni ja Damoclesega Veevalajas
TL 66 on eemaldumas opositsioonist Haumeale, orb juba neli kraadi. Et tegemist oli ameerika laevaga, siis seda toonitab Päikese konjunktsioon Americaga Jääras. Laeva hukuga saab aga seostada mereõgijate kolmikuga – Charybdis, Scylla ja Leviathan. Neist Leviathanil on opositsioon Jupiteriga ja Scyllal kvadratuur Veenusega. Märga hauda sümboliseerib Graves, mis väga täpses trigoonis Põhjasõlmega. Must Kuu on ühenduses Ixioniga Kaaludes ja Uraanil kvinkunks Pandoraga

17.01.1966 – avarii pommituslennukiga, pardal tuumapeadega pommid, B-52 Palomares Vahemerel
Haumeal oposit. TL 66-ga, kvad. Põhjasõlmega
Makemakel kvink. TL 66-ga
TO 66 trig. Jupiteriga
Jällegi lennundus ja Icaros ning Phaeton samuti tegevad. Icarosel konj. Veenuse, Marsi ja Damoclesega Veevalajas. Phaetonil kvink. Pandoraga. See aspekt viitab korduvatele võimalustele, mis võivad toimuda tuumarelva kandvate lennukitega.


21.01.1968 – Gröönimaa põhjaosas USA Thule sõjaväebaasi lähistel kukkus alla pommitaja B52 pardal tuumapommid. Pommides sisaldunud detonatsiooni lõhkeaine plahvatas, kuid tuumalõhkepead mitte. Hiljem selgus, et pardal olnud neljast pommist on üks kadunud.

Haumeal konj. Jupiteriga Neitsis, kvink. Saturni ja Icarosega
Makemakel kvad. Musta Kuuga, kvink. TL 66-ga
TL 66 konj. Marsiga Kalades, täpne kvad. Varunaga
TO 66 väga täpne kvad. Neptuuniga
Päikesel konj. Pandoraga Veevalaja/Kaljukits.
Damoclesel konj. Merkuuriga Veevalajas, lähedale jääb Icarus, kuid ühenduse jaoks on aspekt liiga suur. Järjekordselt Pandora hoiatus Päikesele, mis võib juhtuda, kui tegemist tuumaenergiaga.

28.03.1979 – Ameerika Ühendriikide Three Mile Islandi (kolme miili saar) tuumajaamas kuumenes reaktor üle ja selle südamik sulas üles. See oli suurim õnnetus enne Tshernobõli
Haumeal konj. Põhjasõlmega Neitsis, sekst. Uraaniga
Makemakel konj. musta Kuuga Lõvis, kvink. Marsiga, kvad. Uraaniga
TL 66 konj. Merkuuriga Kalades , trig. Jupiteriga
TO 66 oposit. Saturniga

Makemakel sama aspekt siis kui jõustus tuumarelva mittelevitamise leping aga toime hoopiski teistsugune. Üks ja sama aspekt aga toimib erinevalt, sisaldades nii positiivset kui negatiivset energiat. Haumea ja Uraani sekstiil tingis suure vastukaja ja järelmõju ühiskonna teadvuses tuumaenergeetika ohu arusaamades.
järgneb...

kolmapäev, 1. september 2010

Haumea ja aatomlaevad

Selle suve Pegasus pole mind eriti oma tiivasirutusega paitanud ja inspiratsioonilainele viinud. Pigem on ta jaganud kabjahoope, ärks üles mees ja pane ideed-mõtted idanema. Kuid sellest pole eriti abi olnud ja kirjutamise lainele viinud. Päris tühjaks pole blogi värskema materjaliga siiski jäänud ja kirjutus - aspektitud planeedid selle tõestuseks. Ei saa sundida end kirjutama, kui mõttelend kinni, teemad otsakorral ja seeme, mis mulda pandud, veel idanemata on. Seepärast tuleb võtta appi varasemad materjalid, mis seni peateemast on välja jäänud ning eelmisel talvel kirja pandud. Sarnaselt Ixioni teemaga on ka kahe kauge väikeplaneedi - Haumea ja Makemake kohta veel materjali, mida siis nüüd allpool avaldan.

Näidete varal, mis sai ära toodud eelmistes Haumea artiklites, võib tekkida arusaam, et küll see Haumea on ikka kuri ja paha, tema ühendused planeetidega aina tekitavad uusi probleeme maailmale. Eriti ühendus Pluutoga ja opositsioon nimetute kaugete asteroididega (1996 TL 66 ja 1996 TO 66). Tegelikuses pole ta ei kuri ega ka hea, ta lihtsalt on, ta loob võimalusi, aitab omaltpoolt kaasa nende realiseerumisele. See on inimkond, kes siis kasutab ära taeva poolt loodule võimalusele. Nähtavasti on sellel maailmal vaja need etapid arengus läbi teha, omandada aatomijõu nii head kui kurjad pooled, et lõpuks jõuda arusaamisele, mis milleks on.

Haumea ja aatomlaevad
Kuues osa artiklisarjast, mis tutvustab tuumaenergeetika arengut merenduses.

Tuumajõudu pole mitte ainult sõjalistel eesmärkidel kasutatud. Rakendatud on tema võimsust ka palju rahuotstarbelikumatel eesmärkidel. Maailmas on seilanud ja mõni laev künnab praegugi kaugeid polaaralasid, mis töötavad tuumajõul. Palju neid aatom-kaubalaevu ei ole, minu andmetel ainult neli, kui jäälõhkujaid mitte lugeda. Kuigi esimene tuumajõul töötav laev oli siiski ehitatud sõjalistel eesmärkidel. Selleks oli Ühendriikide tuumaallveelaev „Nautilus“. Nimi tuleb tuttav ette? Arvan, et nimetus võeti J. Verne tuntud raamatust „20 tuhat ljööd vee all“, kus kapten Nemo elektrijõul töötav allveelaev seda nime kandis.

Nautilus SSN-571 lasti vette 21.01.1954.a. Oma esimesele reisile siirdus 17.01.1955.a. Ja andis eetrisse ajaloolise teate „Underway on nuclear power“ tõlkes umbes nii - liigume aatomenergia abil.
Allveelaev võeti sõjajõudude arvelt maha märtsis 1980. Praegu on ta laev-muuseum Grotonis, Connecticuti osariigis USA-s. Nautilus oli esimene laev, mis on jõudnud maakera laele ehk siis põhjanabale. See toimus 3. aug. 1958. aastal ja sinna jõudis allveelaev vee all liikudes ning siis pooluse kohal pinnale tõustes.

21.01.1954 – „Nautiluse“ vettelaskmine (laeva vettelaskmine on samaväärne kui inimese sünd)
Haumeal konj. Pluutoga Lõvis, oposit. TL 66-ga, sekst. Neptuuniga, kvink. Põhjasõlmega, poolsekst. Makemakega
Makemakel kvad. Põhjasõlmega
TO 66 konj. Merkuuriga Veevalajas
Tuntuse, kuulsuse ja esimese au kindlustas allveelaevale Varuna ja Saturni oposit, samuti Varuna kvad. Merkuuriga ja kvad. TO 66-ga. Päikesel konj. Damoclesega Veevalajas (esimene tuumaallveelaev maailmas koos tuumaohuga), kusjuures Damocles on ühenduses ka Merkuuriga ja see on sekstiilis Chaosega
Pandoral kvad. Musta Kuuga

17.01.1955 - „Nautilus“ esimesele reisile siirdumine
Haumeal täpne konj. Pluutoga, kvink. Päikesega, kvad. Musta Kuuga, poolsekst. Makemakega, oposit. TL 66-ga
Makemakel konj. Jupiteri ja Uraani ühendusega Vähis, oposit. Päikesega, kvad. Neptuuniga, trig. Musta Kuuga
TL 66 kvink. Jupiteriga
TO 66 konj. Merkuuriga, sekst. Veenusega
Marsil konj. Chaosega Jääras

3.08.1958 - „Nautilus“ põhjapoolusel
Haumeal konj. Pluutoga Lõvi/Neitsi
Makemakel poolsekst. Pluutoga
Pluutol oposit. TL 66-ga
TO 66 kvink. Veenusega, kvad. Varunaga
Päikesel konj. Uraaniga Lõvis, kvad. Damoclesega. See aspekt siis sümboolselt demonstreeris, mis jõud valitseb maailmamerel ja on nii ohuks ühtedele kui julgeoleku garantiiks teistele. Külma sõja ajal oli see oluline faktor.
Uraanil oposit. Pandoraga
Veel on kolmikühendus Jupiteri, Ixioni ja Põhjasõlme vahel Kaaludes

Esimene mittesõjalise otstarbega aatomjõuseadmega laev oli jäälõhkuja „Lenin“, mis lasti vette dets. 1957 ja ekspluatatsiooni anti dets. 1959. Praegu on jäälõhkuja alaline koht Murmanskis. 2005.a. tehti ta ümber muuseum-äritsentriks. Kära ja nii öelda reklaami oli siis palju.Vaat, kus meie (NSVL) oleme rahuarmastajad ja aatom teenib eelkõige ainult rahva huve. Ideoloogiline sõda käis igal rindel ja igal tasandil.

5.12.1957 – aatomjäälõhkuja „Lenin“ vettelaskmine
Haumeal kvink. Veenusega, poolsekst. Ceresega
TO 66 sekst. Päikesega, oposit. Uraaniga, väga täpne kvad. Varunaga, kvad. Põhjasõlmega
Veel on Jupiteril konj. Ixioniga Kaaludes ja Päikesel konj. Saturniga Amburis. Haumea aspekt Ceresega ehk viitab tõesti, et laev oli mõeldud töömurdjaks ja mitte salajaseks laevaks, mille kattevarjuks siis jäälõhkumine. Sellele viitab ehk veel TO vastaseis Uraanile.

21.07.1959 – vette lasti aatomenergia jõuseadmega kaubalaev „Savannah“. Kaubalaev kanti maha jaanuaris 1972
Haumeal konj. Marsi ja Pluutoga Lõvis, kvad. Musta Kuuga, trig. Pandoraga, oposit. TL 66-ga
Makemakel konj. Päikesega Lõvi/Vähk, kvink. TL 66-ga
TO 66 oposit. Uraaniga, kvad. Varunaga
Laeva ekspluatatsioonist mahaarvamisel polnud Haumeal olulisi aspekte. Nähtavasti ta soosib algust mitte tuumaasjanduse lõppu. Veenusel konj. Damoclesega Veevalajas.


21.10.1960 – Suurbritannias lasti vette riigi esimene aatomallveelaev „Dreadnought“
Haumeal kvad. Veenusega, trig. Jupiteriga ja oposit. TL 66-ga
TO 66-l konj. Ceresega Veevalajas ja kvad. Varunaga
Päike tõi välja läbi ühenduse Ixioni osa Kaaludes

12.01.1961 – teenistuseks oli valmis esimene aatom-lennukiemalaev „Enterprise“ CVN-65, mis siirdus oma esimesele reisile
Haumeal konj. Uraaniga Neitsi/Lõvi ja väga täpne oposit. TL 66-ga
Makemakel oposit. Merkuuriga
TO 66 väga täpne oposit. Põhjasõlmega
Aatom-lennukiemalaevade ajastu algust tähistab ka Jupiteri konj. Damoclesega Veevalajas, Varuna trig. Veenusele ja kvad. Põhjasõlmele. Need aspektid teevad selle lahingulaevade klassi tuntuks ja paljukasutatavaks jõuks.


12.06.1964 – Jaapanis lasti vette aatomjõuseadmega kaubalaev „Mutsu“
Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, sekst. Veenuse ja Põhjasõlme ühendusega Vähis
TL 66 oposit. Uraaniga
Jupiteril konj. Pandoraga Sõnnis

1964 – Saksamaal lasti vette aatomkaubalaev „Otto Hahn“
Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, oposit. Saturni ja TL 66 -ga

Aatomjäälõhkuja „Arktika“. Ekspluatatsiooni anti aprillis 1975 ja lõpetas laev oma teenistuse aug. 2008.a. 1991. aasta augustis jõudis „Arktika „ põhjapoolusele. 1982. aastal anti laevale „Leonid Breznevi“ nimi, kuid kandis seda üsna lühikest aega. Aprillis 2007 oli laeval tulekahju, Haumeal oli siis oposit. Päikesega ja ühenduses olid Uraan-Põhjasõlm Kalades kui ka Neptuun Damoclesega Veevalajas, Veenusel kvad. Pandoraga

26.12.1972 - „Arktika“ vettelaskmine
Haumeal kvad. Veenuse ja Saturniga, mis omavahel on oposit.-s
Makemakel trig. Merkuuriga
TL 66 sekst. Jupiteri ja Põhjasõlme ühendusega Kaljukitses, kvad. Merkuuriga
Neptuunil konj.Musta Kuuga Amburis
Väga täpne on Uraani oposit. Chaosega

17.08.1991 - „Arktika“ põhjapoolusel. Eks need maa põhjanaba vallutused aatomlaevadega olid ka rohkem tugeva propaganda eesmärgist kannustatud
Hauemal konj. Marsiga Neitsis
Makemakel konj. Veenusega Neitsis, trig. Russiaga
Väga täpne oli TL 66 ja TO 66 poolsektiil
Tl 66 konj. Pandoraga Jääras, trig. Päikesega
TO 66 oposit. Marsiga
TO 66 kvink. Päikese ja Jupiteri ühendusega Lõvis. Suurelt ettevõetud üritus ja liialdused ning meediakära selle ümber. Merkuuril ühendus Veenusega
Ühendustes olid veel Neptuun Uraani ja Musta Kuuga Kaljukitses ning Pluuto Damoclesega Skorpionis

28.12.1977 – vette lasti aatomjäälõhkija „Sibir“, oli teine veepealne laev, mis jõudis põhjapoolusele. Laev konserveeriti 1993. aastal
Haumeal kvad. Neptuuni ja Ceresega
Makemakel trig. Merkuuriga
TL 66 kvad. Musta Kuuga
Sibir kvad. Päikesega

2.11.1983 – vette lasti aatomjäälõhkuja „Rossija“
Haumeal konj. Veenuse ja Marsi ühendusega Neitsis
TL 66 trig. Uraaniga, kvink. Saturniga
TO 66 kvad. Jupiteri ja Põhjasõlmega
Russija oposit. Päikese ja Saturni ühendusega, kvink. Uraaniga

Aastal 1990 läks ekspluatatsiooni aatomjäälõhkuja „Sovetski Sojuz“ ja 1993.a. anti käiku aatom-jäälõhkuja „Jamal“. Viimase peal oli dets. 1996. a. tulekahju, kus hukkus 1 inimene. Ka siin on Haumea tegev, olles konj. Põhjasõlmega Kaaludes, sekstiil Veenuse ja Pluuto ühendusega Amburis. See sektiil vast tingis vähese ohvrite arvu ja tulekahju väikses ulatuse. TL 66 oli trig. Päikesega ja TO 66 oposit. Marsiga – siit see tulekahju näitaja.


20.02.1988 – vette lasti aatom-lihterveolaev „Sevmorput“
Haumeal kvad. Varuna ja Pandora ühendusega Kaksikutes
Makemakel oposit. Päikesega, trig. Marsi, Saturni ja Uraani ühendusega Ambur/Kaljukits piiril
TO 66 konj. Damoclesega Kalades

Viimane aatomjõuga rahuotstarbeline laev Venemaal lasti vette dets. 1993.a. Ja kandis nime „50 let Pobedõ“. Vahepael ehitus seisis ja taastati see 2007. aastal. Laev läks ekspluatatsiooni sama aasta kevadel
29.12.1993 – vette lasti aatom-jäälõhkuja „50 let Pobedõ“
Haumeal kvad. Veenusega, sekst. Põhjasõlmega
Makemakel trig. Päikesega, oposit. Musta Kuuga
TL 66 trig. Merkuuriga, sekst. Veenusega
TO 66 kvad. Merkuuriga
TL ja TO on omavahel poolsekstiilis
Võitu sümboliseeriv Victoria laeva nimes konj. Neptuuniga Kaljukitses, oposit. Marsiga ja väga täpne poolsekst. Põhjasõlmega


12.02.2008 – Venemaal Severodvinskis lasti vette uusim tuumaallveelaev „Juri Dolgoruki“. Laeva ehitamisel kasutati Nõukogude Liidu ajast pärit allveelaevade kerekonstruktsioone ja materjale. Ehitamine võttis aega 12 aastat, sest oldi rahastamise hädades. Laeva ehituslepingu maksumus oli 23 miljardit rubla (ligi 10 miljardit krooni). Ehitamisel on veel kaks samasugust tuumaallveelaeva - Aleksandr Nevski ja Vladimir Monomahh

Haumeal oposit. Jupiteri ja Russia ühendusega Jääras
Makemakel kvad. Marsiga
TL 66 kvad. Päikesega, trig. Veenusega
Päikesel konj. Neptuuni ja Damoclesega Veevalajas
Allveelaeva nimekandja on ka taevas kirja pandud – Dolgorukij, mis on väga täpses poolsekstiilis TL 66-ga, sekstiilis Päikesega ning kvinkunksis Makemakega. Dolgorukij konjunktsioon Erisega Jääras. Pandoral Skorpionist opositsioon Sednaga

Millist laeva vettelaskmist ka ei vaataks, on Haumeal ikka mingi oluline aspekt teistega ja ka teised selle ala tegiajad alati tegevuses. Kui ikka tegemist aatomenergiaga on laevade puhul ikka Haumea oma kaaslastega platsis. Ohtu sümboliseerivad taevakehad ka kenasti esindatud ja “mängivad” oma rolli.