teisipäev, 28. juuli 2009

August - september 2009


Heidame pilgu suvekuu taevastele seisudele, kaeme, kas on taevast mannat sadamas oodata või tuleb hoopiski pussnuge.
Augusti algus, Veevalajas jätkub kolmikühendus, kus osalevad Jupiter-Neptuun ja Chiron. Kusjuures Olümpose valitseja Jupiter on retrograadses liikumises. Kahe olulise planeedi ühendus eeldab ühiskonnale uute ideede tugevamat esiletulekut. Avama tee uutele perspektiividele ja sihtmärkidele. Ühendus sisendab rohkem optimismi aga samas võib tekitada illusoorseid ja utoopilisi arusaamu, et nüüd enam hullemaks minna ei saa vaid aina paremuse poole. Oma sõna peaks ütlema mõni kõrgem vaimne liider. Augusti teisel dekaadil saab maailm tunda tahtejõu puudust, mis aitaksid realiseerida neid plaane ja mõtteid – opositsioon Päikeselt. Tähendab, et paljud ettevõtmised võivad mitte täituda ja lubadused selleks ainult jäädagi. Sel ajal pole mõtet oma tahtmist peale suruda, tekitada sõnasõda oma ülemusega, olla temaga erimeelustes. Pikki reise ka ei maksaks ette võtta. Jupiter-Neptuuni tsükli negatiivsemad ilmingud ilmnevad siis, kui nad omavahel hakkavad moodustama pingeaspekte. Näiteks Jupiteri kvadratuur Neptuunile saab jõu sisse juunis 2012.Aga see natuke kaugem tulevik.

Augusti alguses on ka Veenuse ja Pluuto opositsioon. Merkuur siirdub Neitsi märki. Veenuse poolteistkvadratuur viimase kuuvarjutuse punktile (15 Kaljukits) ja Merkuuri ühine põhjuste kompleks võib luua tõrkeid ning kokkulepete muutusi finantssektoris. Esiplaanile võivad uuesti tulla materjalirohkete tootmisega tegelevate ettevõtete, tööpuuduse ja inflatsiooni teemad. 9-11.08. on Marsil kvadratuur Saturniga, terav vikat leiab kivi. Et mitte rikkuda saavutatut, tuleb neil päevil leppida sellega mis on, mitte tõmmelda ja teha seda, mis on saavutatav ühe korraga. 20.augusti paiku on eriti pingeline taevamuster. Päike teeb opositsiooni Neptuunile, Merkuur opositsiooni Uraanile ja Marss kvadratuuri Uraanile. Seda seisu vürtsitab ka kuuloomine Lõvis.

Selle negatiivsuse juures oleks positiivne kuu teisel dekaadil tekkiv võimalus paljude valusate probleemide lahendamiseks. Siis Päike teeb Marsile sekstiili ja Marss ise trigooni Jupiter-Neptuun ühendusele. See annab head eeldused läbirääkida humanitaarsete ja kultuuriliste ettevõtmiste parandamise meetmetes. Takistuseks võib saada aga juba mainitud opositsioon Päikese ja Jupiter-Neptuun vahel.
Vähem tähtsam pole Saturni ja Uraani jätkuv vastasseis, esialgu märkide tasandil. Täpseks läheb asi septembri keskel. Opositsioon tähistab stabiilsuse ja tasakaalu kõikumalöömist ühiskonnas. Kahe planeedi vastand on edumeelsuse, uue maailma arengu piduriks. Vana ja konservatiivne arusaam, väärtuste hinnangu jäik kinnihoidmine Saturni poolt. Ja teisalt Uraani edumeelne pürgimine uutele võimalustele. Vastasseisu jätkumine mõjub destruktiivselt kõigis infotehnoloogia valdkondades, kosmose ja lennunduse arengus. Aga ka kinnisvaras, finantsmaailmas. Teisalt on Saturnipoolne pidurdamine ka heaks. Uraani liiga tormakas edasiminek jätab arengusse mitmed tühjad augud ja kaasaegne maailm oma arusaamades ei jõua neid täita. Saturni hoo mahavõtmine aitab neid lünki täita, valesti planeerituid ettevõtmisi, liiga ülespuhutud ideid ning kärsituid plaane kärpida, teha vigade parandusi ja tulla tagasi maapealsesse reaalsusesse.

Aspekt viitab ka erinevate põlvkondade vahelise erimeelsustele, väärtushinnangute prioriteedi erilisustele. Areenile kerkib uuem ja noorepoolsem võimueliit, mis vana ja konservatiivsema põlvkonna meelest nende huve ei arvesta ja kaitse. Vastassesisu mõjuna võib tekkida tõsised raskused informatsiooni ja õigusalalistes suhetes. Skandaale võib tekitada mõne salajase kokkuleppe, sealhulgas äristruktuuride vahelistes, ilmsiks tulek, mis mõjutavad valuutade kursse. Need ühiskondlikud -ja finantsprotsessid, mis saavad alguse augustis, jätkuvad veel septembriski. Seni kuni Saturn lahkub Neitsi märgist ja läheb üle Kaaludesse. Üleminek uude märki on iseenesest tähtis sündmus, ikkagi kardinaalsesse märki minek. See toob ühiskonnas kaasa suurte erimeelsuste tekkimise võimulolijate ja opositsiooni vahelistes suhetes, edasiste perspektiivide, majanduse ja finantsplaanide koostamisel. Saturn Kaaludes on eksalteeritud ja märk ise sümboliseerib õigusalalist tegevust.

Teise dekaadi lõpp aga pole enam nii harmooniline. Merkuuril ühendus Saturniga ja teeb kvadratuuri Vähki siirdunud Marsile ja Pluutole, mis ühenduses Kuuga. Kaks Skorpioni valitsejat on omavahel vastasseisus. T -kvadraat tekitab nii emotsionaalselt kui ka finantssfääris pingeid. Selline asi võib viia rahamaailmas rida negatiivsete ilmingute eesliinile pääsemise. Pingestuvad nii siseriiklikud kui rahvusvahelised suhted, kerged on tulema skandaalid kõige kõrgemal tasandil. Augustikuu lõpp võib kaasa tuua ka looduskatastroofide, tehnogeensete avariide tekkimise suurema võimaluse. Seda just Marsi sisenemise pärast Vähki, kus ta teeb rida disharmoonilisi aspekte mitmele planeedile. Pealegi on Marss Vähis nõrk ja tema impulsiivne energia otsib väljapääsu. Kuu viimastel päevadel tuleks hoolas olla igasuguste dokumentide allkirjastamisel (Merkuuri kvad. Marsiga ja T-kvad. mõju), see võib kaasa tuua raskeid tagajärgi finants-ja infosüsteemides. 30.aug. saab oma tegemistes toetuda kaine mõistusele aga juba järgmisel päeval, siis kui Kuu teeb ühenduse Musta Kuuga, tuleb aeg maha võtta. Omad ohud valitsevad liikluses.

Kuu lõpus tekkinud negatiivsuse tendents jätkub ka septembris. Esiteks hakkab lähenema Saturn-Uraan täpne vastasseis. Teiseks muutub Merkuuri liikumine retrograadseks. Alates 4. septembrist kuni kuu lõpuni saab tunda Musta Kuu ja Põhjasõlme vibratsioone. Põhjasõlm hakkab ühinema Musta Kuuga. Kangekaelsus, järelandmatus ja tekkinud seisude ignoreerimine, see on vesi Musta Kuu veskile. Nende ühendus Kaljukitses mähib meie soovid, mõtted, tunded ja tegemised udulooriga üle. Heade kavatsustega teod on sillutatud tee põrgusse. Lihtsamalt öeldes, tahtsin teha head aga välja kukkus nagu alati – kehvasti. Koos retro-Merkuuri mõjuga oleks soovitav kõik uued algatused edasi lükata oktoobrisse. Oktoobri lõpus ilmneb 22.07. toimunud päikesevarjutuse iseloom ning tulemused. Siis jõuab Päike kraadi, kus ta teeb kvadratuuri varjutuse kraadile (29 Vähk).

Septembri esimese nädalal Merkuuri ja Marsi kvadratuuri risk väljendub varasemate kokkulepete ühepoolses hülgamises. Ja retro-Merkuuri ajal võetud krediit kõige tõenäolisemalt kauaks jääb tagastamata. Väljalaenatud raha aga ei pruugigi tagasi saada.
Selleks, et leida seisudest midagi positiivset pöörduge oma mõtetes palvete juurde. Meie Isa, kes Sa oled taevas.....aitab leida hingerahu ning lahendusi igapäeva probleemidele. Inglite abi on samuti heaks toeks. Tuleb ainult väga siiralt sellesse uskuda. Astroloogiline Valge Kuu on just inglite sümboolika, mis siis igas seisus aitab leida lahendusi. Suve viimasel kuul liigub Valge Kuu Jääras, uus algatus, uus mõtteviis, olude positiivne vaatenurk – kõik see aitab koostöös Valge Kuuga probleemidele lahendusi leida. Olles varustatud mõningate teadmistega planetaarsetest seisudes on meil kõigil võimalus olla rohkem valmis igasugusteks ootamatusteks, suhtuda sellesse rahulikult ja mõistvalt. See oleks üks artikli kirjutamise eesmärkidest, et ei öeldaks, et jälle ainult negatevism ja üks häda teise järgi ainult tulemas ja ei ühtegi positiivset nooti. Igal esmapilgul pahana näival asjal on alati ka midagi head, tuleb see ainult üles leida ja oma kasuks rakendada.

August on ka Venemaale olnud mitte just kõige meeldivam kuu, seda just negatiivsete sündmuste sagedaste korduste poolest. Tekivad need siiski siis, kui planetaarne seis taevas on formeerunud rida pingelisi seise. Positiivsete kilda arvaks näiteks seda, et president Jeltsinil algas teine ametiaeg presidendina, Vene õigeusukirik kuulutas bolshevike hukatud Venemaa viimase tsaari Nikolai II ja tema pere pühakuteks
Pahupoolelt siis: 1991.a. NL algas riigipöördekatse, mis kahe päeva pärast nurjus.1998.a. kuulutati välja nn deflot, majanduslik kriisi seis. 2000. aasta augusti algul terroriakt Pushkini nim. väljaku tunnelis Sellele järgnes tuumaallveelaeva Kursk uppumine pärast plahvatust Barentsi meres, kõik 118 meeskonnaliiget hukkusid. Sama kuu lõpus põles Ostankino teletorn. 2002.a. suured üleujutused ja tuulispask Novorossisskis, huk. 130 inimest. 2003.a uppus pukseerimisel aatomallveelaev K-159, huk. 9 inimest. 2004.aasta. Praktiliselt ühel ja samal ajal kukkusid alla kaks reisilennukit, kokku hukkus 93 inimest. Tõenäoliselt oli tegu terroriaktiga, kus enesetapjatest naisterroristid panid lõhkema vööpommid oma kehade ümber. Kuu lõpus terroriakt Moskva Riia metroojaamas, huk. 10 inimest. 2006.a. kukkus alla reisilennuk, mis lendas liinil Anapa-St.Peterburg. 2007.a. avarii kiirongiga „Nevski Ekspress“, üle 60 vigastatu. 2008.a. Sõjaline konflikt Kaukaasias. Selle üheks teguriks võis olla ka päikesevarjutus, mis kulges suurelt jaolt üle Venemaa.

Negatiivseid sündmusi sai kirja märksa rohkem. See võib olla tingitud ka sellest, et neid alati fikseeritakse ja ikka talletatakse kroonikasse, aga enamik positiivseid sündmusi leiavad vähest kajastamist. Vaadates augustikuu seise, siis vaevalt et midagi ekstremaal-emotsionaalsel pinnal olemata jääb. Venemaa puhul peab muidugi suvelõpu seise võrdlema Vene Föderatsiooni ja riigipea kaartidega. See oleks juba teine mahukam teema aga huvilistele heaks harjutuseks.

Eestimaa jaoks on augustikuu samuti mitmes mõttes ohtlik. Transiitne Päike läheb üle nataalsete Neptuuni ja Saturni, võimendades ja aktiveerides need planeedid. Samal ajal teeb Päike opositsiooni Veevalajas olevatele planeetidele. Selline asjade seis kordub igal aastal ja mis ta on kaasa toonud? Kes on jälginud viimaste aastakümnete kronoloogiat, sellel lihtsam neid sündmusi kirjeldada ja järeldusi teha. Palju olulisemaks aga tuleks lugeda Marsi jõudmist esimese vabariigi Lõunasõlme ja Pluuto peale augusti viimasel nädalal. Samal ajal teeb Marss kvadratuuri ka iseendale.

Sama seis oli viimati oktoobris 2007. Siis oli Marsil pealegi veel retroperiood Vähis, mis kestis novembrist kuni jaanuari lõpuni 2008. Nüüd on olukord küll natuke teistsugusem, ühel ja samal ajal teeb Marss ühenduse nataalse Pluutoga ja on samal ajal opositsioonis transiitse Pluutoga. T-kvadratuur, kus osalised Marss ja Pluuto, ilma ektsessideta (tulekahjud, plahvatused, meeleavaldused jne.) see periood vaevalt nüüd mööda läheb. Marss positsioonilt Vähis on nõrk aga väljendus saab olema jõuline ja tugev, sest liigub riigi X majas, kus on eksalteeritud. Seisud siis puudutavad ka sõjaväge, politseid, kuritegelikku maailma, kaitsejõude tervikuna. Marss kaardis valitseb riigiraha (VIII maja), mida arvata! Kaheksas maja on ka kinnisvara, Marsi ühendus nataalse Pluutoga ja vastasseis hetke Pluutoga võiks tähistada suuremaid muutusi kinnisvara hindades. Kas nüüd langevad veelgi kolinal või siis hakkab hind kerkima? Kõne alla võib tulla ka see, et ostetakse veelgi rohkem kokku allakukkunud hindadega kinnisvara, et hiljem see suure kasuga maha müüa.

Pluuto alla kuuluvad maavarad, nüüd Marsi jõudmisel temaga kohakuti, aktiviseerub nende ärimeeste surve, kes tahavad erinevates kohtades avada uusi kaevandusi ja karjääre. Seni on pea alati olnud kohalike elanike vastuseis nendele plaanidele ja asi on jäänud soiku või ootama uusi aegu. Pluuto valitseb kaardis ka 3 maja, lähisuhted naabritega. Lähtuda võib, et pinged naabritega muutuvad pingelisemaks, aktiivsemaks. Meedias saab rohkem sõnasõda lugeda ja kuulda. Kuna III maja valitseja Pluuto on mitmeti seotud siis pole võimatu, et transpordisüsteemis tehakse muutusi, vähendades näiteks busside/trollide arvu liinil või koondatakse transpordi masinate juhte, sageneda võivad avariide ja õnnetuste hulk.

Oluline on seegi, et Pluuto teeb II ja VIII maja tippudele kvadratuuri. See on viide, et midagi meie rahaga võib hakata toimuma. Aeglase Pluuto mõjul kestavad aspektid nende majade tippudele veel aastal 2012. Ja siis võib kõne alla tulla tõesti eurole üleminek, kui see varem ei toimu. Aga momendil on kõik võimalused lahti ja uus raha võib tulla siis, kui keegi seda momendil oodatagi ei oska.

Iga aastane nn. Tallinna vabastamine 22. septembril jääb perioodi, mil Marss läheneb nataalsele Kuule, Päikesel ühendus Saturni ja retro-Merkuuriga, tehes samal ajal kvadratuuri Pluutoga. Marsil veel kvinkunks Jupiteriga. Kas korduvad sellele sündmusele nii iseloomulikud teod ja sõnavõtud, kuid mis on siis rohkem emotsionaalsemad ja rahvas keevalisem?

Koos pingetega riigis satub ka Tallinn pingete alla, oktoobris lähenev Saturn jõuab meie pealinna auks nimetatud asteroid Tallinna peale. Vabariigi kaardis on Tallinn konjunktsioonis Marsiga Kaalude alguses. Kas kõne alla tuleb ka linna eelarve kärpimine? Tartu jaoks tulevad kuumemad ajad aga varem, Marss läheb üle asteroid Tartu augustikuu viimasel nädalal. Eks tema aspektid meie linnade asteroididele aktiviseerivad nii nende elanikke kui ka muid struktuure linnas.

Augustikuu lõpus läheb ka Saturn üle vabariigi Musta Kuu ja oktoobri viimastel päevadel, siirdudes Kaaludesse, jõuab vabariigi Marsi peale tehes samal ajal kvadratuuri transiitsele Pluutole. Ei ütleks, et seosed nataali ja transiitsete planeetide vahel just kerged saavad olema. See seis pärsib algatusvõimet. Kuna Marss valitseb VIII maja, siis võiks see tähendada ka rahasüsteemi kokkuvarisemist, kas on krooni lõpp või devalveerimine? Kuna Saturn teeb Marsiga mitu ühendust, siis on võimalik, et rahandussüsteemi kollaps võib tulla alles järgmisel aastal peale viimast ühendust. Enne kui Saturn Kaaludesse jõuab, teeb veel poolteistkvadratuuri Veenusele. Jällegi viide rahale.

Parlamendis, mis tuleb peale suvepuhkust kokku septembris, saab sügisene arutelude debatt olema vägagi tuline, sõnarohke ja ülekeevate emotsioonidega pärjatud. Lisaks allub parlament Uraanile ja Neptuuni kohalolek tema peal teeb parlamendi töö enamikel arusaamatuks. Seda me kurdame, et nad midagi ei tee, suures saalis on tihti vähe saadikuid jms. Ühesõnaga me ei näe (Neptuuni uduloor) otsest parlamendi tõhusat tegevust. Ning selline arusaam kestab edasi, seni kui Neptuun kaugeneb ühenduse aspektist Uraaniga. Sellega on seletatav ka parlamendi sisesed suhted. Ja ega valitsuses teistmoodi minema hakka. Taevased pinged toimivad igasugustel tasanditel.

Juba juulis läks Saturn viimast korda üle riigi AC. Liikumine esimeses majas (rahvus) sümboliseerib siis inimeste piiratuid võimalusi. Juba Saturni esimesel ühendusel AC-ga (okt. 2008) läks valitsus rahva rahakoti kallal, tõstes makse. Nüüd siis sama tendents jätkub. Saturn nõuab suurt distsiplineeritust ja kokkuhoidu aga seda kõigilt, mitte ainult rahvalt! Aga mis meil toimub, rahvas pingutab püksirihma kuid eliit mitte. Hea näitaja on see, et Saturn Kaaludesse jõudes hakkab tegema trigooni Jupiterile, aidates kaasa Jupiteri tegemistele.

Aga transiitse Saturni kvadratuur transiitse Pluutoga on hoopis karmim lugu. See on nende omavahelise tsükli viimane kvadraatne pingeaspekt enne uut ühendust. Algas see tsükkel nov. 1982 27 kaaludest ja riigi II majast. Mis sest, et siis oli teine riigikord, esimese vabariigi kaart töötas ikka edasi. Selle seisuga lõppes Breznevi ajastu ja algas suure Liidu lagunemine. Materiaalses majas olnud ühendus väljendus meil tühjade lettidega poes, tohutu defitsiidiga igas valdkonnas. Üldises plaanis on tsükkel on seotud rahvuse arengu, iseseisvuse saavutamise ja kultuuri muutustega.

Nüüd nende kahe kvadratuur väljendub kollektiivse jõu (Pluuto) pingestatuses ja seda Saturni abil. Kuid asjade seisu nähakse ainult must-valgena. Tähendab see võimu kriisi ja seda mitmetel tasanditel. Massid (Pluuto) pole sugugi rahul valitseva korraga, rahulolematus tõuseb veelgi. Meile võiks see tähendada ka II ja V majade valdkondade kriitilist seisu, sest Saturn ja Pluuto valitsevad neid maju. Arvestama peab sellega, et kui transiitne Saturn on riigi Marsi peal, siis ta teeb kvadratuuri riigi Pluutole ja samal ajal ka transiitsele Pluutole. Kõne alla võib tulla territoriaalse terviku lõhenemine, seda eelkõige Kirde-Eestis, oma autonoomia nõudmine. Vähemasti katse seda teha on üks võimalikke variante. Ja see pole uus asi, seda on varemgi teatud grupp nõudnud. Eelmine selline seis oli 1980.a. oktoobris. Siis toimusid noorterahutused ja mäss. Seotud oli see ansambli „Propeller“ esinemisega Dünamo staadionil. Toimus see 22. septembril, mil ligi 500 õpilast läksid rongkäigus staadionilt kesklinna, kus nad laiali aeti. Kordus meeleavaldus 1. oktoobril, kui Tammsaare mälestussamba juures, Raekoja platsil ja Võidu väljakul Tallinna koolinoored avaldasid protesti venestamispoliitika vastu. Paar päeva hiljem toimus rongiõnnetus Balti jaamas, mis nõudis 4 inimelu ja vigastatuid oli 22. Oktoobri lõpus ilmus 40 haritlase kiri venestamispoliitika vastu. Kiri jäi ajalehtedes avaldamata kuid levis käsikirjaliselt ning välisraadio vahendusel. Mida nüüd siis oodata võiks? Kui Saturn hakkab liikuma riigi II majas, võib kõne alla tulla uuesti lastetusmaks.

Et rahvas ei saa aru valitsusest, seda astroloogilises keeles seletatuna on näha Kuu asendist XII maja tipus Lõvis ja opositsioonist Merkuurile (valitsus). Ja kui Merkuuri ning Uraani vaheline orb 2.14 üle kanda aastateks, siis koorub välja huvitav asi. Nimelt ei ole Eestis ükski valitsus kolme aastat vastu pidanud. Kõige pikem on olnud 2,8 aastane üks koosseis ja selleski on vahepeal „remonti“ (osa valitsuse liikmeid on uued) tehtud. Kas pole müstika! Oleks nagu sisse kodeeritud juba aastast 1918. Kuidas seda olukorda murda? Kui sellest jagu saaks, siis oleks meie valitsuse võimulolek oma volituste täisajaga ja meil läheks hoopiski paremini.

Eesti kõigi valitsuste häda on selles, et pidevalt tahetakse kõike reformida, nad on omast ajast eespool ning jätavad vahele vaheetapid. Aga neid etappe tuleb samuti lahendada ja ei saa lõputult olla esirinnas oma muutustega. Vaatamine tulevikku on liiga tugev. Oleme ju praegu maailmas eesrinnas e-posti arengus, interneti e-valimine, mobiiliside laias kättesaadavuses ning levikus, infotehnoloogial põhinev valitsuste istungid. Seda kõike öeldut sümboliseerib siis Merkuuri konj. Uraaniga Veevalajas.

Jupiteri ja Neptuuni liikumine riigi Uraani peal ei luba kergeid lahendusi suvi/sügis perioodiks. Tööturul toob Jupiter välja (on juba toonud) need kitsaskohad, mis pärinevad minevikust, valed tööjõu koolitamise vead ja suunad. Võimatu pole valitsuses muudatuste tegemine (Jupiteri konj. nataali Merkuuriga), mis sügisel võib vabalt tulla, võimatu pole peaministri vahetus. Neptuun on vabariigi Uraani peal septembrist kuni jaanuarini 2010. Neptuun Uraanil - see võib ka viidata parlamendi lagunemise aega. Kõne alla võivad uuesti tulla kõrgkoolides õppimise maksustamine. Jupiteri minek Kaladesse toob nähtavasti kaasa haldusreformi ja seda vaat et isegi sunniviisiliselt - Jupiter teeb nataali omale kvadratuuri. Päevakorda võib tulla riigimetsa panek müüki, sellest on praegugi meedias juttu olnud.

Eesti krooni kaardis on sel sügisel esmakordselt olukord, kus kõik kaugemad planeedid teevad pingeaspekte sisemistega. Saturn ja Uraan kvadratuuri krooni Päikesele, Jupiter ühenduse krooni Saturnile, Neptuun ühenduse krooni Kuule ja Pluuto krooni Põhjasõlmele. Riigile oleks vast parem lahendus, kui paralleelselt krooniga tuleks käibele ka euro. Aega selleks oleks kuni novembri lõpuni. Seda on ju ka valitsuse tasandil arutatud ja räägitud. Viimased varjutused samuti toimusid krooni kaardi tundlikel punktidel. Päike asteroid Gold peal ja Kuu krooni Uraani peal.

Detailsemalt saab riigi tulevikus toimuvale pihta, kui võtta vaatluse alla ka solaarid ning heita pilk progressioonikaardile. Kohalike omavalitsuste valimise nüansid on omaette teema, mida peaks eraldi ja pikemalt vaagima. Kokkuvõtvalt saab öelda, et iga planeetide grupi seisus on peamisteks märksõnadeks võimu ja raha küsimused. Sellised on siis lähiaja suvi-sügis planetaarsed seisud, võimalused ning oletused.

Materjali koostamisel kasutasin lõike ajalehest „Orakul“ 8.2009.a. Eestimaa teema ülevaates kasutasin osaliselt varasuvel olnud astropäeva audiomaterjale.

kolmapäev, 22. juuli 2009

Taevavõti - 7


CHIRONI ASPEKTID JUPITERIGA

Chironi aspektid Jupiteriga annavad tiheda multidimensioonide resoneerimise. Meistriks saamise võnkeid sisaldav. Uus aste tuleb esile loominguliselt ja väljendumistes. Jupiter on meistrite füüsiline kodu, koht meie ajus, kust saame aru ja mõistame kõrgemate võngete olemasolust. Jupiter on planeet, mis võimaldab meil tunda spirituaalsuse olemasolu. See on koht, kus me mõistame seda mis on ja mida pole ilmnenud või mis pole füüsilises, materiaalses vormis.

Aga nendel tasemetel on olemine teistes dimensioonides ja Chiron on sild füüsilise vormi ja Uraani multidimensionaalse mõtte protsessidega. Aspektid Jupiteri ja Chironi omavahel võimaldavad meil uusi astmeid näha. Sest Jupiter aitab tunnetada neid. Saturn formeerib seda teadvuses ja Uraan aitab ajul tajuda, käivitades neuroloogilise süsteemi. See kõik võib tunduda imelikuna, aga me oleme uute teadmiste, teadvuse muutmise lävel ja tihti need arheotüübid on varased näitajad kuhupoole see suundub. Isiklikul tasapinnal Jupiter ja Chiron on suur ümbermuutmise energia jõud ja inimesel on tahmine jõuda uutele astmete tasemetele tegelikkuses. Neil on väga tugevad arvamused kui nad täisealisteks saavad ja tahavad rääkida oma uskumustest, usust, maailmavaadetest. Ülepakkuvad oma vaadete rääkimisel. Nad teavad palju, aga keegi neid ei usu, sest ei oska seletada, kuidas nad teavad kõike. Nad intuitsioonist näevad teist maailma, mis on säravam kui realiteet.

Reaalsus on vähem tähtsam ja tuhmima säraga kui teadvuse ilm ja nad kaovad sinna alateadvuse ilma ära.. See on probleem, aga on vajalik, et nad räägiksid mida nad teavad, sest see tuleb maailmale kasuks.

Chironi konjunktsioon Jupiteriga
Raske positsioon, sest ei funktsioneeri antud aspekt normaalsete mustritega elus. Ta on üleoleku kompleksiga, kes teisi ei kuula. Tunneb ennast väga teistsugusena. Tal on ebamugav oma kultuuris olla ja teda tõmbavad teise kultuurid ja inimesed. Antud inimene projekteerib end nendele võõrastele kontaktidele, nii et varem või hiljem pettub. Näiteks preester, kes töötab indiaanlaste rituaalidega, kes on huvitatud teistest kultuuridest, aga pinged igapäevases elus, sest ta resoneerib oma sisemisse maailma piirinähtuste pingeid ja nendel inimestel on vajalik aru saada reaalsuse ja sisemise maailmade vahel.

Konjunktsioon Jupiteriga: Louis Armstrong, Kemal Atatürk, Ingrid Bergman, Nikita Mihhailkov, Edith Piaf, Pablo Picasso, Orson Wells, Frank Sinatra, Silvester Stallone, Herbert Wells, Viktor Tsoi, Enrico Fermi

Evald Okas, Jaan Einasto, Erast Parmasto, Paul Keres, Arne Oit, Ellen Niit, Mari Lill, Hugo Hiibus, Vladimir Velman, Erika Salumäe, Peeter Tulviste, Kalju Komissarov, Mati Kaal, Vive Tolli, Jaan Elgula, Olav Ehala, Jaan Ehlvest, Alar Laneman, Aapo Pukk, Tõnu Õnnepalu, Vilja Savisaar, Avo Keel, Ahti Puudersell

Chironi sekstiil Jupiteriga
Suured ilmingute, väljendumiste jõud. Ühendus maaga. Tugev materiaalsus ja Chironi otsing. Juhatav vägi on neile selge. New Age inimestel on seda aspekti leitud.

Sekstiil Jupiteriga: Mohammed Ali, Mihhail Gorbatsov, Elisabeth II, Boriss Jeltsin, , Vivien Leigh, Harri Truman, Marilyn Monroe

Raimond Valgre, Ene Hion, Ada Lundver, Ott Arder, Aleksei Lotman, Marcel Vichmann, Kaido Kreen, Andrus Värnik, Kaur Kender

Chironi kvadratuur Jupiteriga
Tugevdab tahtmist ja mõte. Käivitab teadvust vabadusest ja õiglusest. Nad on revolutsionäärid, aga ei pane seda omadust enesel tähele. Väliselt väga peened ja õrnad, kui nad töötavad oma pikaajalise plaaniga. Nad on ajaloo tegijad, aga omapärastel viisidel, mis tihti avaldub maagias ja kunstis. See on energia pikaajalises avaldustes. Näide. Üks astroloog, kel oli Chiron 11. majas ja Jupiter 2. majas. Tema anne on avaldunud väliselt ja see inimene on teinud astroloogia teistele kättesaadavaks. Kui Chiron on 2. majas ja Jupiter 11. majas, näitab see inimest, kel võib olla prohveti annet ja kes saab uut aega maa peale tuua.

Kvadratuur Jupiteriga: Shoti kuninganna Mary, Ingmar Bergman, Rudolf Valentino, Raissa Gorbatshova, Pjotor Kapitsa, Carlos Castaneda, Elisabeth Taylor, Edward VIII, Peter O`Toole, Jonny Cash, Pjotor Kapitsa

Lydia Auster, Kaljo Kiisk, Bruno Saul, Peeter Saul, Andres Ehin, Silvi Vrait, Elle Kull, Kaupo Pollisinski, Koit Toome, Hendrik Sal-Saller, Gunnar Kraps, Marek Sadam, Priit Pullerits, Armin Karu, Viktor Levada

Chironi trigoon Jupiteriga
Juba sünnist saadik omatakse täielikku tajumise võimet, mis võimaldab briljantsuse ja kunstilisele väljendumisele kuulsuses. Inimene on hurmav ja keegi ei saa talle vastu panna. Sarmikas, mistõttu on tal kerge kuulsaks saada. Maailm soovib temaga ühendust, aga sügaval oma olemuses on ta okultselt väga arusaav. Kui Uraani transiit saavutab sünni Uraaniga opositsiooni, tuleb antud inimesel test, mis otsustab, kas ta on lihtsalt niisama tore ja sarmikas inimene või saab temast maag, kes avaldab antud aspekti sügavat kingitust. Kõrgem energia Jupiterilt avaldub Chironile. Näide. Arthur Koester oli briljantne kirjanik aga samas kurvameelne.

Trigoon Jupiteriga: Marlon Brando, Greta Garbo, Mao Zedong, Johannes Paul II, Josif B.Tito, Karen Hamaker-Zondag, Prince

Carl R. Jakobson, Nikolai von Glehn, Kaarel Liimand, Georg Ots, Ernst Jaakson, Kuno Pajula, Helvi Rammul, Aili Kogerman, Riho Sibul, Oliver Kruuda, Aarne Rannamäe, Marika Blossfeldt, Jüri Ehlvest, Kati Murutar, Raivo Vare, Tõnu Oja, Andrus Vaarik, Andrus Veerpalu, Urve Arrak

Chironi kvinkunks Jupiteriga
On sügav arusaamine inimese elust ja loomusest. Nad tunnevad ennast sobimatutena suurema osa elust, sest antud inimesed saavad rohkem aru kui teised elu asjadest. Kui nad ei leia millega või kuidas väljendada seda sügavust, mis neil on, võivad minna hulluks. Nendel on raskusi harilike struktuuridega, kuna nende arusaamine on kohandatud väljaspool meie reaalsust. F.Jungi analüüsid on paljudele tuttavad.

Kvinkunks Jupiteriga: Napoleon Bonaparte, Martin Luther, Ava Gardner, Aristotoles Onassis, Peter Ustinov, Dmitri Shostakovits, Jane Fonda, Matt Damon

Artur Alliksaar, Kaarel Eenpalu, Paul Kogerman, Enn Soosaar, Toomas Hendrik Ilves, Viktor Siilats, Dan Põldroos, Janika Mölder

Chironi opositsioon Jupiteriga
Stimuleerib okultnägemist, arusaamist maksimumini. Nad teavad füüsilisi ja universumi seadusi. Nende mõtlemine on nagu laserkiir. Noorelt on neil palju raskusi, sest antud inimeste arusaamine elust on nii haruldlane, et selline inimene kõigub teiste silmis hariliku isiksuse ja nõia vahel.

Opositsioon Jupiteriga: Giuseppe Verdi, Carl Jung, Doris Day, Charles de Gauelle, Pier Paolo Pasolini, Adolf Hitler, Charli Chaplin, Annie Lennox

Jüri Uluots, Johannes Vares-Barbarus, Enn Vetemaa, Jüri Arrak, Anton Starkopf, Jüri Vilms, Tunne Kelam, Jüri Uluots, Aita Kivi, Jaak Uudmäe, Peeter Volkonski, Hannes Rumm, Roman Baskin, Ene-Liis Semper

CHIRONI ASPEKTID SATURNIGA

Chironi konjunktsioon Saturniga
Mõlemad planeedid on aeglase liikumisega. Konjunktsioon on haruldlane aspekt ja seda juhtub keskmiselt iga 62 aasta tagant. 1966. aasta sügisel oli ühendus Kalades ja järgmine toimub alles kevadel 2028. aasta Sõnnis. Kolmandik Chironi tsüklist vastab viiele Saturni tsüklile. 1966. aasta oli lillelaste hipide aasta. Se aeg oli pingeline vanemate ja laste vahel (samal ajal oli Uraani-Pluuto ühendus Neitsis ja vastasseis Saturnile). 1936. aastal oli tugev sissejuhatus Chironi võimule, sest Neptuun oli Neitsis. See oli ettevalmistus järgnevatele aastatele. Universumi saladused lähevad lahti. Kunstides loominguline töö ja viljakas ajajärk.
Sageli tulevad kliendid astroloogi juurde nõu küsima 27/28 eluaasta (Saturni 1 täisring) vahel ja ka 37 kuni 42 eluaastate vahel (Uraani oposit.Uraaniga). Kõigil paistab olema madal arusaamine oma isadest. Halvad arvamused oma isadest ja soe suhtumine emadesse. Paljud perekonnad lahutasid (1966). See konjunktsioon on väga tugevalt võimeline stabiliseerima energiaid. Kui nad Saturni tagasitulekust mööda saavad, siis võivad saada liidriteks ja teevad struktuure, milles on ravimine ja kõrgema teadvuse energiaid.
Konjunktsioon Saturniga: Tauno Kangro, Piret Kalda, Anna Levandi

Chironi sekstiil Saturniga
On väga võimas aspekt, mis tugevdab Saturni produktiivsust ja kvaliteeti. Stabiliseerib Chironit. Saturn paistab olema tugevam kui Chiron, aga see on sellest, et Saturni arheotüüp on meile tuttav. Chironi arheotüüp just meile algab, kuna see planeet on nii uus. Loomulikult kaks planeeti olles sekstiilides, tasakaalustavad teineteist. Kalduvus on vasaku ajupoolega tööd teha ja liiga vähe intuitsiooni.
Sekstiil Saturniga: Ott Raukas, Ülle Kaljuste, Signe Kivi, Sven Grünberg, Indrek Saar, Aleksander Tammert jun., Jaagup Kreem

Chironi kvadratuur Saturniga
See oli aastatel 1935/39 ja 1945 kuni 1952 aastatel. Antud aspektil on generatsiooniline ja isiklik mõju. Paljudel inimestel oli raske lapsepõlv ja pinge domineeriva vanemaga, harilikult emaga. Kuigi väga raske aspekt, andis ta positiivsest küljest nendele inimestele arusaamise õigest realiteedist nende ümbruses, keskkonnas. Paljudel puudub tasakaalustav aspekt karakteris. Kui nad saavad ennast viia tasakaalu, siis nendele tuleb peenem sisetunne kui teistele inimestele. Nad näiteks otsivad võimalusi ennast ravida ja löövad lõkkele kui nad Chironi arheotüübist kuulevad.
Näide ühest idamaa õpetajast. Tal oli sünnikaardil Chironi kvadratuur Saturniga. Antud õpetaja oli müstiline, rituaalne. Tal oli palju järgijaid ja ta oli neile nagu isaks. Kui guru sai vanaks ja ta Saturn on nataali 8. majas. See näitab, et ta on kasvanud vanaks ja targaks õpetajaks. Ta ei hoolitsenud eriti oma laste eest, rohkem tegeles müstiliste asjadega.
Nüüd kui on avastatud sild Saturni ja Uraani vahel Chironi näol, siis Saturni negatiivsus on vähenenud.

Kvadratuur Saturniga: Mart Paama, Mari Lill, Ago Saller, Kersti Kreismann, Leonhard Lapin, Igor Volkov, Talis Bachmann, Enn Anupõld, Dave Benton, Aarne Üksküla, Ene Rämmel, Marju Kuut, Toivo Asmer, Eda Laan, Olev Raju, Vello Janson, Jaak Salumets, Leili Pärnpuu

Chironi trigoon Saturniga
Oli aastatel 1916/17, seejärel 1930/31 ja 1978/79. See aspekt teeb isiksuse väga magneetiliseks ja karismaatiliseks. Inimene võib halvasti või isegi hästi kasutada seda annet. Nad pole teiste silmis kunagi harilikud. Tema lähedased tunnevad, et temas on midagi erilist. Harilikult suurema osa oma ajast elab antud inimene oma auraväljas, teistest isoleeritult. Ta loomulikult teeb mida tahab üksinduses olles. Ta võib olla teiste hulgas, aga tema ümber on ikkagi teatud väli, mistõttu teised teda ei sega. Selline isik on nagu piksevarras ja toob chironliku jõu ja võimu maale. Neid ei sallita väga palju, sellelegi vaatamata nad saavad, mida tahavad.
Trigoon Saturniga: Gunnar Aarma, Laine Mesikäpp, Ene Hion, Carmen Kass, Tanel Tein,

Chironi kvinkunks Saturniga
Aspekt sünnitab väljapääsmatu tarve Chironi energiat maale tuua Saturni kaudu. See peab olema nii alkeemiline, et muutus tuleb maale
Kvinkunks Saturniga: Arno Köörna, Gunnar Pedrause, Liisi Koikson

Chironi opositsioon Saturniga
Oli aastatel talv/kevad 1986.a, märtsis 1987.a. ja jaanuaris 1988.a. ning detsembris 1988.a. Ka aastal 1990, 92 ja hiljemgi oli Chironil vastasseis Saturniga. Aspekt lõhub inimest ja struktuure. Aga aitab ka arusaamisel alkeemia tarkustest. Inimene võib olla võitleja humanitaarsuse eest. Isik võib olla väga konservatiivne. Aastatel 1986-88, kui oli Chironil see vastasseis Saturniga, selle energia omaduseks tundub nagu ta lõhuks struktuure. Nagu keerav forteks, mis kiiremini hakkab tiirlema, lõhestab energiat, mis pole väga puhas. See on nagu signaaliks muutusteks tehnoloogias. See aspekt lõhub inimesi. Ameerika kosmosesüstik Challenger, mis startides õhku lendas, oli nagu lõpp sellele ajastule, mil nad maailma ruumi uurisid. Selle sõiduki põhiline tähtsus oli tähtede sõda. Maailma tehnoloogiat peaks hoolikamalt uurima, sest paistab, et kõrgemad jõud ei luba maailmaruumi militariseerimist.

Opositsioon Saturniga: Mart Port, Ülle Lichtfeldt, Helar Osila, Jüri Pino
järgneb...

kolmapäev, 15. juuli 2009

Taevavõti - 6

CHIRONI ASPEKTID VEENUSEGA

Tunde inimesed. Nad õpivad oma õppetunde tundlikkuse abil ja MAA PEALSEID väärtussüsteeme. Veenus valitseb vastuvõtlikkust, tasakaalu ja väärtussüsteeme Maa peal ning aspektides Chironiga need vaimsestuvad. Kelledel puuduvad aspektid Kuu ja Chironi vahel, nendele saab Veenus ühendama kõrgemat MINA ja tundeid. Kui Saturni sild on ületatud (27/28 eluaasta ületamine), siis kundalini energia saab tulla kehasse. Astroloogidel on vajalik minna kohtumõistmisest kaugemale. Nende töö on inimesi aidata, nende KARMAT muuta paremuse suunas. Astroloogide tööks on olla vaimne õpetaja, kes on võimeline vaatlema hinge dünaamikat või KARMA TEEKONDA kõigis eludes. Inimesi aidata selles elus, et nad saaksid paremini oma sünnienergiat kasutada. Kui seda energiat kasutatakse õigesti, saab oma saatusest üle. Aspektid Chironi ja Veenusega näitavad, et kliendil on kogemusi, mis võib olla energia kulutamisega seotud. Need kogemused on vajalikud, et ennast leida.

Chironi konjunktsioon Veenusega
See on algus, kus väärtussüsteem ja tundmine spiritualisatsioonist algab. Ta on ideaalne ja antud vahekorrad peavad omandama vaimset osa. Tihti segavad end seksi ja usku. Tunneb või tajub orgasmilist kokkusulamist kosmosega. Tuhandeid aastaid oli seks rituaalides paljudes kultuurides. See näitab, et ta proovib seda orgasmilist vahekorda universumiga. Õpilane, kes hakkab magistriks saama – noor inimene, kes töötab pühas koolis spiritualiseerides verd ja geneetilist koodi. Siin on tegu laborikatsetega. Otsitakse kohta kosmilisele orgasmile. Need rituaalid peaksid lõppema koos Kalade märgi lõppemisega. Veevalaja ajastu on kõrgem ja siis kaovad madalamad rituaalid, tavad. Rituaalid, kui nad annavad energiat, on head, aga kui me oleme õppinud oma tavadest, siis pole neid enam vaja.

Konjunktsioon Veenusega: Grigori Rasputin, Verner von Braun, Lech Walesa, Rajiv Gandhi, Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Anna Frank

Fridrich R. Kreutzwald, Aadu Hint, Arnold Rüütel, Lennart Meri, Julius Kuperjanov, Olga Bruns, Peeter Tulviste, Ain Kaalep, Ester Pajusoo, Raine Karp, Priit Pärn, Ivar Vigla, Elmo Nüganen, Anu Lamp, Kalle Muuli, Rain Tolk, Henry Laks

Chironi sekstiil Veenusega
Inimene ohverdab ennast armastuse altarile. Täielik pühendumine partnerile. Ta otsib põhilist tähendust oma armastuse afäärides. See armastuse afäär on see altar, kus leitakse sügav spirituaalsus, mis tuleb ainult armuvahekorras. Paistab nagu ta ei teeks midagi oma eluga, aga lähemalt vaadates paistab õrn armastus, mis on ebamaine. Astroloog peaks aitama teda, et too inimene oleks indiviid ja samal ajal ka võimeline sügavalt armastama, mis on antud aspekti kingitus.

Sekstiil Veenusega: Anna Ahmatova, Garry Kasparov, Igor Stravinski, Franco, Vladimir Putin, Edith Piaf, Jelena Roerich, Abraham Lincoln, , Francisco Franco, Saddam Hussein, Luc Besson, Roy Orbison

Jüri Vilms, Paul Ariste, Jüri Kuuskemaa, Maria Klenskaja, Olavi Pihlamägi, Maret Maripuu, Erich Krieger

Chironi kvadratuur Veenusega
Otsija tüüp. Tunneb stressi ja teab kuidas otsida. Antud inimene sooviks väärtussüsteemi, mis arendaks spirituaalselt. Üks emotsionaalne kõrgpunkt teise järel. Tihti on nende pea kõva, eelmise eluga seotud karma, mis tegeleb sugulise teadvusega. Esoteerilises õpetuses mainitakse, et me valime ise soo, et see tooks tasakaalu. Meie inkarnatsioonides on sama palju mehe ja naise kehastusi kokkuvõttes. Elus on kogemused, et me saaksime areneda. Osa sellest on võimalik olla mõlemast sugupoolest. Tihti kui me liigume mingisse soosse, kus me pole viimati olnud, tekitab see meie praeguses elus palju stresse. See aspekt näitab sedalaadi pinget. Sama on tihtipeale kui Marss on konjunktsioonis Veenusega. Näiteks, võidakse olla selles elus naine, kellel on raskusi oma seespidise mehisusega. See konflikt haitub ära kui Uraani transiit jõuab sünni Uraaniga opositsiooni. On võimalik, et naisel on mehelikud jooned pärit eelmisest elust ja siinses inkarnatsioonis ta õpib naiselikkust.

Kvadratuur Veenusega: Tony Blair, Willi Brandt, Kurt Waldhaim, Jegor Gaidar, Salvador Dali, Sophia Loren, Juri Nikulin, Spencer Tracy, Judy Garland, John McCain, Augusto Pinochet

Marie Under, Johannes Semper, Arvo Pärt, Juhan Peegel, Moidela Tõnisson, Aili Kogerman, Siim Kallas, Anti Kidron, Jaak Uudmäe, Villu Reiljan, Priit Aimla, Mati Kaal, Mihkel Mutt, Rein Raamat, Vive Tolli, Nele-Liis Vaiksoo, Liis Lusmägi, Even Tudeberg, Raul Olle

Chironi trigoon Veenusega
Elu probleem on karmaliste seksuaalsete kogemustega toime tulemine. See inimene on teiste silmis väga külgetõmbav. Temasse armuvad paljud, aga tal on üks armuvahekord, mis tekitab stressi. Raske öelda, mis on eelmisest elust ja mis mitte, aga seda mäletab kui hüpnoosi (regressiooni) tehakse. Tema kogemused on, et vahekorrad tulenevad eelmiste elude kogemustest.
Näiteks ühel naisel oli Chironi trigoon Veenusega ja viimane oli konjunktsioonis Merkuuriga teises majas. Ja see inimene abiellus mehega, kes tõi pingeid ta ellu. Antud mehega oli tal kontakt olnud mitmes eelmistes eludes. Chironi trigoon Veenusega toob tavaliselt sügavat arusaamist inimlikust armastusest, aga see arusaam tuleb väga keerukast karmalisest läbikäimisest ja vahekordadest.

Trigoon Veenusega: Juri Andropov, Fred Astar, Charles Bronson, Boriss Jeltsin, Jimmy Carter, Stanislav Lem, Elvis Presley, Sergei Prokofjev, Alfred Hitchcock, Edward VIII, Dwight Eisenhower, Jimmy Carter

Anna Haava, Kaarel Liimand, Jüri Järvet, Rein Maran, Jaan Tõnisson, Johannes Hint, Raivo Adlas, Rein Rannap, Ivo Lill, Margus Lepa, Tatjana Fomina, Erki Nool, Elmar Sepp, Tõnu Õnnepalu, Peeter Võsa, Mikk Saar

Chironi kvinkunks Veenusega
Aspekt toob raskusi armastuse elus, mille tulemused on väga keerukad. Kvinkunks annab väga terava arusaamise motiivide osas teistes inimestes. Tähtis on teada, kas kvinkunks on sisse või väljapoole liikuv opositsioonist. Kui liigub kvinkunks sissepoole, siis inimene õpib armastusest mitmete dramaatiliste armulugudega, enne kui Saturn tuleb ringina tagasi transiidi näol (27/28 eluaastani). Nostradamusel oli antud aspekt. Ta armastas oma naist ja kolme last, aga kõik surid taudi. Selle mõjul õppis ta ravima katku, päästes paljusid.

Kvinkunks Veenusega: Nostradamus, Antoine de Saint-Exupery, Mao Zedong, Boriss Pasternak, Rod Stewart

Endel Siff, Vilja Savisaar

Chironi opositsioon Veenusega
Teeb väga tugeva tundmise Veenuse alkeemilistest omadustest. Inimene on täiesti vastuvõtlik ja lahti teistele. Närviline inimene. Kui pole teisi planeete toetamas, mis talle enesekontrolli soodustavad. Sarmikas ja põnev isiksus. Tihti tundub teistele, nagu oleks ta pärit mõnelt teiselt planeedilt. Tal on ebatavalisi intutiivseid arusaamisi esoteeriast, sest ta on vanast ajast juba okultiline ühendus Veenusega. Chironi orbiit on elliptiline ja paljud teadlased on esile toonud, et Veenuse orbiit muutus ebakorrapäraseks 1500. aastat enne Kristust. See asjaolu seletub Chironi tulekuga meie Päikesesüsteemi. Salaõpetused tegelevad selliste teoorijatega, mis ühendavad Veenust katastroofiliste tsüklitega. Kuna teadvuse ülitundlikkus on sageli ühendatud hirmuga, siis paljud teadlased usuvad, et meil on inimeste psühholoogias amneesia, s.o. unustuse protsess, mis tegeleb Veenuse katastroofiga 1500, aastat enne Kristust. See näitab endast kui ärevust või ärevuse kompleksi, mis kajastub iga võimaliku hirmuga. Esoteerika meistri õpetused aitavad seda Veenuse saladust peegeldada ja see treening tegeleb selle hirmu katkestamisega. Peale Chironit võidakse avastada pisiplaneet Nibiru. Et see tuleb veel päevavalgele.
Chironi opositsioon Veenusega annab inimesele arusaamist okultsetest saladustest.

Chironi opositsioon Veenusega: Rudolf Hess, Nikita Hrushov, Francois Mitterrand, Elisabeth II

Raimond Valgre, Ada Lundver, Jaanus Rahumägi, Andres Kivirähk, Kaili Närep, Carmen Kass,

CHIRONI ASPEKTID MARSIGA

Näitab sügavat assotsiatsiooni püha kangelase tüübiga. Marss on agressiivne printsiip ja aspektid Chironiga spiritualiseerivad seda.Chironi nägemine annab lootust kuuma dialemma lahenduseks, nagu on öeldud vabastas Chiron Prometheuse allilmast ja sellega koos vabastas tule jõu inimestele. Nüüd 3600 aastat hiljem samas punktis asteroid Niburu tsükliga me oleme viinud tule jõu haripunkti tuumarelvadega. Chironi sünnikaart näitab väljapääsu sellest dialemmast. Kel lihtsamal kujul, inimestel pole enam vajadust üksteist tappa kui nad on kõrgendanud oma vaimsust ja oma karmast lahti. Chironi avastamisel oli see pisiplaneet kvadratuuris Marsiga. See näitab, et püha kangelane on jällegi ellu tõusnud eelmisest inkarnatsioonidest. Aatomi lõhestamine oli kosmiline ja karmaline viga inimkonna ajaloos, kuna nende teadlaste teadmised ei olnud küllaldased veel selleks tööks. Inimkond kunagi õpib vägivaldselt rikkuma mikrokosmost, aga kuna Pluutot nähti 1930.aastal, siis see osutus vältimatuks, et inimkond pidi seda õppima. Meil pole soovitav aatomiga tegeleda, kuna me ei tea küllalt selle tagajärgi. See oli mikrokosmose vägistamine negatiivse kangelase energia kulu arvelt. Me tohime jõudu kasutada ainult ennast kaitstes. Me peame koondama oma jõu solaarplexusesse (solarplexus – südametsakra) ja me kaitse on meie sisemine jõud.
Püha kangelane tähendab olla kodu kaitsja, tasakaal ja rahu. Madal kangelase energia vägistab meeste poolt naisi, kõrgem kangelase energia kaitseb kodu ja lapsi. Aatomi energia on tekitanud inimkonnale uusi tundmatuid haigusi. Kõik, mis me peame tegema, on muutma seda dünaamikat ja need kelle aspektid on Chironi ja Marsi vahel, saavad õpetama meid selles.

Chironi konjunktsioon Marsiga
On püha kangelase tundmise aeg. Tal on neli klienti, kolm neist on põikpead ja väga energilised. Neil on väga raske näha ennast objektiivselt. Antud inimesed on heasüdamlikud ja hoolivad teistest. Need kolm on naised ja paistab, et nendel on raskusi ühendust võtta ühega neist – s.o. Püha Kangelasega.

Konjunktsioon Marsiga: Joseph Goebbels, Rajiv Gandhi, Sergei Jessenin, Richard Sorge, Fidel Castro, Paul Newman

Anton H.Tammsaare, Ants Laikmaa, August Englas, Ellen Niit, Siim Kallas, Pavel Bogovski, Helgi Erilaid, Kaie Mihkelson, Janika Sillamaa, Eda-Ines Etti, Rain Tolk, Kiur Aarma,

Chironi sekstiil Marsiga
Omatakse Püha kangelase arheotüüpe oma teadvuses. Need on väga julged inimesed, arvates, et neil on võimalusi teha kõike, alates kangelastegudest. Kui nad oma energiat kasutavad, on nad tasakaalus, samuti järelandmatud.

Sekstiil Marsiga: Bertolt Brecht, Ronald Reagan, Mao Zedong, Niels Bohr, Andrei Sahharov, Uri Geller, Vanga, John Lennon, Sergei Prokofjev, Juri Nikulin, Juri Gagarin, Marion Jones, Oprah Winfrey,

Enn Tarto, Erast Parmasto, Erika Salumäe, Tauno Kangro, Jüri Kuuskemaa, Kalle Muuli, Anne Eenpalu, Kristjan Jõekalda, Gert Kullamäe, Tarmo Pihlap, Vello Loemaa,

Chironi kvadratuur Marsiga
Tendentsid ära hoida ümbermuutumist. Väga teadlikud ollakse Chironi jõust. Nad arendavad igasuguseid strateegijaid, et kõrvale kalduda Uraani energiast, kuni nad kohtuvad Uraani opositsiooniga (ca 40-dad eluaastad). See on nagu hambaarsti juurde minek. Marss on agressiivse energia tarvitus ja Chiron on läbimurre teisele poole. Chironi ülesandeks on leiutada uusi strateegiaid elamiseks. Inimene on nagu orav kettas. Depressioonid, kui Uraan on transiidis opositsiooni näol Uraaniga ja Chiron transiidis Marsiga. Samuti kui Uraan on kvadraadis sünni Chironiga.

Kvadratuur Marsiga: Jean-Paul Belmondo, Rudolf Valentino, Vladimir Võssotski, Marlon Brando, Garry Kasparov, Georges Simenon, Edmund Hillary, Mihhail Solohhov, Eckhart Tolle, Rod Stewart, David Lynch

Eduard Vilde, Ludvig Puusepp, Voldemar Vaga, Hardi Tiidus, Ene Hion, Ants Antson, Andres Sööt, Ago Saller, Gunnar Kraps, Rein Kilk, Astrid Reinla, Jaanus Rohumaa, Emil Rutiku, Juhan Aare, Lepo Sumera

Chironi trigoon Marsiga
Intuitsioon on tugev ja agressiivne. Marss ei lase trigoonis laisk olla ja samuti ta elusatab Saturni osa Chironil, mis teeb inimese seikluslikuks. Inimesel on suur energia. Kõik ettevõtmised lähevad neil ladusalt. S.Freudil oli täpne trigoon Marsiga. Ta oli võimekas kommunikatsiooni osas ja tema mõtete ning kirjapanekute energia raamatute näol püsib veel tänaseni.

Trigoon Marsiga: Leonardo da Vinci, Sigmund Freud, Wilhelm Röntgen, Nastassja Kinski, Fred Aster, Salvador Dali, Judy Garland, Raissa Gorbatshova, Jaclyn Kennedy, Boriss Pasternak, Jelena Roerich, Jane Fonda

August Kitzberg, Kaarel Liimand, Nikolai Triik, Nikolai Reek,Valdo Pant, Eduard Wiiralt, Valentin Kuik, Helvi Rammul, Arno Köörna, Heino Lipp, Rein Rannap, Ülle Kaljuste, Mait Agu, Tiit Kõrvits, Raul Rebane, Margus Lepa, Aivar Riisalu, Indrek Sei, Ülle Lichtfeldt, Andres Noormets, Leila Miller, Tiit Sukk, Jüri Makarov, Andrus Veerpalu, Raoul Kurvitz

Chironi kvinkunks Marsiga
Ümbermuutev jõud, nagu kõigi kvinkunksite aspektidega on. Väga paljudele annab teadlikkuse laienemise. Paljud inimesed sooviksid teadvuse avardumist, aga nad ei tea, kuidas seda saavutada. Nagu alati kvinkunkside aspektides, tõukab see energia vaimuinimesi saavutuste poole. Kogu aeg on pinge, mis lahendatakse.

Kvinkunks Marsiga: Martin Luther, Sergei Rahmaninov, Dmitri Shostakovits, Nikita Hrushov

Jaan Kross, Neeme Järvi, Julius Kuperjanov, Tõnis Kask, Villem Gross, Maret Ani, Siiri Sisask, Lauri Pihlap, Tõnu Trubetsky

Chironi opositsioon Marsiga
See on täielik Püha kangelase arheotüüp. Kuna ühiskond ja kultuur ei saa aru sellest, siis on väga vähe ruumi seda välja elada. Suur kaastunne rõhututele ja ebaõigluse vastu võitlejatele. Need, kes pole tema hirmust üle saanud teiste inimeste ees, elavad seespidiselt õiglast, usaldusväärset ja tugevat elu. Mida rohkem aastaid möödub Chironi avastamisest (1977), seda rohkem inimesi aja jooksul leiavad eneses püha kangelase. Inimesed ärkavad vaimselt.

Opositsioon Marsiga: Georg Bush sen., Raoul Wallenberg, Maria Callas, Luciano Pavarotti, Meryl Streep

Arnold Seppo, Silvia Rannamaa, Teet Kallas, Ester Tuiksoo, Nele-Liis Vaiksoo, Ivo Linna, Hannes Rumm,
järgneb...

pühapäev, 12. juuli 2009

Taevavõti -5

CHIRONI ASPEKTID KUUGA

Aspektid Kuuga ei anna tundeid, juhul kui ei ole tegemist spirituaalse, vaimse või alkeemilise dimensiooniga. Kuu on meie emotsionaalsus, mille abil saame teiste inimestega lävida. Kuu kaudu saame minna alateadvusesse. Kõik teadvuse liigid on otsekui kurnatud läbi Kuu sõela. Alateadvus võtab neid vastu, kus kõik meie läbielamused alguse saavad. Me ei tunne ennast, kui me ei tea oma unenägusid, möödunud elusid või praeguseid emotsionaalseid tegureid. Kuu ja Chironi kaudu saavad tunded ühineda alateadvusega. Kuu on väljendusvahend Chironile, mille kaudu saab minna sügavamale alateadvusele. Kui me ei tunne, mis meie spirituaalne essents on (olemus, tuum), siis on raske sellega kokku saada ja seda tunnetega. On veel teisigi väljendusvahendeid tunnetele. Seda väljendab neljas maja Veenuse ja Jupiteri kaudu ning aspektid Kuu ja Chironi vahel, siis temal on tugev võime uurida alateadvust ja kõrgemat mina omale lähemale tuua (siseneda).
Aspektide orbid Kuuga (+/-): ühendus 5 kraadi, poolsekstiil 2 kraadi, poolkvadratuur 3 kraadi, septiil 2 kraadi, sekstiil 3 kraadi, kvintiil 2 kraadi, kvadratuur 5 kraadi, trigoon 5 kraadi, poolteistkvadratuur 3 kraadi, bikvintiil 2 kraadi, kvinkunks 2,5 kraadi ja opositsioon 5 kraadi.

Chironi konjunktsioon Kuuga
Raske positsioon, sest nendel inimestel on tugevad pinged, tunded ja neil on raske aru saada, mis mõju on nendel teistele. Väga sensitiivsed, müstilised, emotsionaalse sobitavusega, kiindumust igapäevases elus on raske kanda. See on nii terav, et kanda ei suuda. Ideaalne oleks temale kui ta Saturnist jagu saab. Tuleb luua väga kindel ühendus oma kaaslasega, sest siis Uraani uuendav jõud tahab tulla sellesse ühendusse. Kardetakse piiranguid teiste inimeste poolt, sest Uraan soovib vabadust. Kui inimene leiab omale õige partneri, kes teda aitab, kes teda ei piira, siis on võimalik kundalini energia seksuaalselt mõlemapoolselt ära kasutada. Ta võib väga emaga seotud olla, mis võib blokeerida võimalusi teistega suhtlemiseks. Inimene tõmbab ligi omale teda ümberkujundavaid partnereid, kes teda ennast muudavad. Võti selleks spirituaalseks eluks on Saturni tasakaal ja millel on ruumi Uraani transformatsioonidele. Kokkuvõtlkult öeldes, see ühendus suurendab tundlikkust ja võib põhjustada võimsaid emotsionaalseid puhanguid. Teised peaksid sellise seisuga isikusse suhtuma taktitunde ja mõistmisega.

Konjunktsioon Kuuga: Gennadi Zuganov, David Copperfield, George Depardeur, Leonid Breznev, Juri Ljubimov, Benito Mussolini, Brigitte Bardot, George W. Bush jun., Andrea Dworkin

Chironi sekstiil Kuuga
On perfektne näide arusaamast, kuidas tunded saavad aidata spirituaalse progressi edastamist. Need isikud, kui nad küpseks saavad, võivad saada tervendajateks, juhul kui tuntakse teiste energiat. Igasugused õpetused ütlevad, et kui Sa tervendad, peab tundma ja ettevaatlik olema teiste energiatega. Tema peab ära tundma teiste energiaid, et seda muuta või lahustada ja minema saata. Väga kaastundlik teiste vajaduste suhtes. Kui tal on kahju teistest inimestest, võib teise inimese saatuse omale võtta. Pole midagi karta kui tuntakse kaastunnet südamest. On täheldatud, et need inimesed on väga tähelepanelikud teiste haiguste ja nõrkuste puhul. Samas nad innustavad teiste talendikust vastavalt nende vajadustele.

Sekstiil Kuuga: Anna Ahmatova, Arnold Shwartznegger, Salvadore Dali, Alain Delon, Jonny Depp, Ellen DeGeneres, Indira Ghandi

Chironi kvadratuur Kuuga
Tekitab kõrgema teadvuse ja tunde kriisi. Varasematel aastatel arvati, et kahel inimesel on raske pingeterikas lävimine. See on tihti astroloogide ja analüütikute aspekt. Varasem lapseaeg teeb läbi palju raskeid emotsionaalseid läbielamusi, mis on nagu laboratoorium. Inimene tunneb komplekse seni kuni esimene Saturni ring on täis saanud (27-28 eluaastani). Ta saab väga hästi aru teiste inimeste tunnetest. Harilikult nad tegelevad okultteadustega, sest Chironi kaootiline teadvus on nii intensiivne, et neil on raske õppida harilikku reaalsust ja teisi inimesi. Neil on raskusi argielu tunnetamisega ja reaalsusega kohaneda. Nad on nii muutlikud, et neil pikemaajalisi sõpru pole. Neile on droogid ja narkootikumid väga ohtlikud, kuna teine reaalsus võib neid aja mõiste suhtes segada. Võivad ühesõnaga peast segi minna. See võib tihtipeale peegeldada nende arvamusi teiste inimeste suhtes. Antud inimestele on vajalik olla objektiivne oma arvamustes. Nad ei tunneta, kust lõpeb reaalsus ja algab ebareaalsus.

Kvadratuur Kuuga: Marquis de Sade, Juri Gagarin, John Glenn, Liza Minnelli, Sergei Prokofjev, George Gershwin, Mihhail Gorbatsov, Mick Jagger, Elton John, David Bowie, Marion Jones, Elvis Presly, Barack Obama, Betty Friedan

Chironi trigoon Kuuga
Suur võimalus leida emotsionaalset tasakaalu ja kõrgema mina teadvust. Ta hing on kooskõlas loomulikkusega ja inimene on võimeline harmoonias hoidma oma ümbruskonda. Hea aspekt kunstiinimestele ja muusikutele. Harilikku laiskust, mis on omane trigoonidele, pole siin märgata. Üldiselt Kuu ja Chironi sekstiilid ja trigoonid funktsioneerivad hästi

Trigoon Kuuga: Peter Ustinov, Gina Lollobrigida, Margaret Thatcher, Charles de Gauelle, Joseph Biden, Angela Davis, Vladimir Zirinovski, Steven Forrest,

Chironi kvinkunks Kuuga
Hiilerid, tervendajad, ravitsejad. Nad on peaaegu alati ravijad. Tunnetavad teiste emotsioone, sensitiivsed tunnete osas. Nad võivad olla tasakaalutud ja ärritatud seni kuni õpivad ravimist. Need inimesed ütlevad, et nad ei ole midagi aga nad saavad kergesti sensitiivideks ja Kuu kaudu nad saavad õppida, kuidas teised inimesed ennast tunnevad. See pole kerge positsioon, sest ravi energia kehas lükkab teda kõvasti ja ärritab teda kuni Saturni transiidi ring täis saab. Aga kui nad hakkavad aru saama, et nad on võimelised ravima, siis funktsioneeritakse hästi. Selle punktini nad paistavad olevat väga neurootilised, sest neil on kirglikud tunded oma ümbruskonnale. Siis kui Saturni ring on täis, saavutab inimene tasakaalu oma kehas, pingerikkus kahaneb ja võim tuleb nendesse.

Kvinkunks Kuuga: Katharine Hepburn, Marlene Dietrich, Laurence Olivier, Bill Clinton, Francois Mitterrand, Oscar Wilde, prints Charles, Peter Jackson, Sigourney Weaver, Julia Roberts, Julie Andrews

Chironi opositsioon Kuuga
See aspekt on kõrgeim manifestatsioon alkeemilisest Kuust ja tajumise sõelale jäämisest. Kuu on tajumise sõel, mis on avatud kõigile dimensioonidele. Antud inimestel on raske oma aurat puhtana hoida seoses astraalolevuste vahele segamistele. Psühholoogias on nendel inimestel rohkesti piirinähtuste probleeme. Nad ei tea, kus üks reaalsus algab ja teine lõpeb. Väga raske positsioon elada selles enne Saturni trantsiidi tagasitulekut sünni Saturnile. Lapseiga on raske. Ebaharilikud seksuaalsed kompleksid, mis tulenevad tugevast kundalini energiast. Närvisüsteem on väga aktiivne, mis põhjustab elektrilise ravimise oskusi või närvipinget. Nendel on suuri võimeid ja potensiaalsust, kui nad saaksid tasakaalustada omi tundeid. Siis nad saavad kasutada oma suuri võimeid. Näiteks astroloog, kes on võimeline teistele nõu andma igas asjas ja nimelt tunnete osas. Siiski ta oma tundesfäär on väga kompleksides. Paljud energiad tulenevad teistest dimesioonidest antud aspekti põhjal

Opositsioon Kuuga: Adolf Hitler, Aghate Christi, Richard Sorge, John Lennon, Mohammed Ali, Tom Hanks, Jordan Chandler, Joseph Campell, J.K.Rowling

CHIRONI ASPEKTID MERKUURIGA

Tasakaalustab vasak ja parempoolset ajupoolkera. Kiirendab ajutegevuse sügavamaid impulsse. Võib suurendada inimesel intuitiivseid võimeid kui ta hakkab oma mõttemaailma usaldama. Antud juhtumil osatakse kergesti teiste mõtteid lugeda. Selle läbi tulevad võimed kommunikatsiooi alal, ilma et ta teaks, kuidas teoreetiliselt teistega suhelda. Need inimesed on väga täpsed ja intuitiivsed samaaegselt.
Aspektide orbid kõikide planeetidega (+/-): ühendus 3 kraadi, poolsekstiil 1 kraad, poolkvadratuur 1,5 kraadi, septiil 1 kraad, sekstiil 1,5 kraadi, kvinkunks 1 kraad, kvadratuur 3 kraadi, trigoon 3 kraadi, poolteistkvadratuur 1,5 kraadi, bikvintiil 1 kraad, kvinkunks 1,5 kraadi ja opositsioon 3 kraadi.

Chironi konjunktsioon Merkuuriga
Ülivõime aru saada, mis olukord on ja mida inimesed mõtlevad antud situatsioonides.Nendel isikutel on kiiresti ja hästi toimiv mõistus koos rohke positiivselt väljendatud närvienergiaga. Suurem on tavaliselt otsustusvõime ning nad on ka oskuslikumad järelduste tegemisel. Puuduseks võik lugeda oma mõtlemise ja arutluskäigu ebajärjekindlust. See on hea aspekt äriinimestele, kes töötavad gruppidega või õpetajana. Ta võib olla kohtunik kahe erimeelse grupi vahel või eri rühmade vahendaja. Terapeut, kes teab grupi vaimsust ja õpetab neid, suheldes oma õpilastega. Suur võimekus ja hea aspekt neile, kes õpivad kompuutreid ja arvuteid. Chiron kui Neitsi kaasvalitseja toob täpsust aja ja ruumi suhetes.

Konjunktsioon Merkuuriga: Marlene Dietrich, Benjamin Disraeli.

Nikolai von Glehn, Carl.R. Jakobson, Pavel Bogovski, Georg Lurich, Helgi Sallo, Siiri Oviir, Helgi Sallo, Anne Veski, Martin Veimann, Alex Lepajõe, Hans H. Luik, Raoul Kurvitz

Chironi sekstiil Merkuuriga
Väga tugev ja täpne mõtteviis. Võimekus midagi luua ja seda edasi anda teistele. Võib olla hea fotograaf, disainer või müüja. Suured ravijad ja head suhtlejad. Nad teavad, millist tehnikat kasutada. Diagnoosi panijad.

Sekstiil Merkuuriga: Mihhail Zoshenko, Orson Wells, Andrei Sahharov, Enrico Fermi, Michelle Pfeiffer, Sigourney Weaver

Ernst Öpik, Paul Kuusberg, Mihhail Bronshtein, Heino Gustavson, Sirje Puura, Kalle Kulbok, Jüri Homenja

Chironi kvadratur Merkuuriga
Väga täpne mõtleja. Samas väga ekstreemne oma arvamustes. Intuitsioon on kõrge. Psüühilised võimed tulevad iseenesest. Parempoolse aju elamused viivad tasakaalust välja. Uraani seos antud kvadrandiga – võimekus kasutada Neitsi täpsust, kui fookuse punkt on sihitud Uraanile ja inimene võib saada maagiks. Oma oskusi saab inimene kasutada antud aspekti varal nii heas kui halvas mõttes, olenevalt inimese eetilisest tasemest.

Kvadratuur Merkuuriga: Fridrich Engels, Frank L.Wright, Aleksandr Solsenitsen, Mihhail Solohhov, Juri Nikulin, Barbara Streisand, Gina Lollobrigida, Vivien Leigh, Willi Brant, Georg Bush, Frank Sinatra, Jimmy Hendrix, Juri Nikulin, Jelena Roerich,

Benito Mussolini, Viktor Tsoi, Peter O`Toole, David Lynch, Alfred Hitchcock, Julianne Moore, Christopher Reeve, Mihheil Saakashvili, John S.McCain, Emma Goldman

Jüri Järvet, Felix Moor, Amandus Adamson, Harri Moora, Ago Saller, Kersti Kreismann, Andres Sööt, Andres Roosileht, Erika Salumäe, Ivi Eenmaa, Tiina Lokk, Urmas Ott, Viktor Siilats, Rein Raud, Mirtel Pohla, Ken Saan

Chironi trigoon Merkuuriga
Toob väga suuri võimeid okultismiga tegelejatele ja ravitsejatele. Need inimesed on kursis vana aegadega ja nad mäletavad vanu ravioskusi. Kas nad tarvitavad neid või mitte, pole oluline, aga nad mäletavad. Need inimesed on targad vanad hinged. Kui nad neid andeid ei käivita, on ikkagi kursis antud teemadega. Intuitiivne teadmine on neile meelepärane. Näiteks nad armastavad raamatuid Atlantisest, Vanast Egiptusest või Ameerika iidsetest rahavastest. Kui osatakse käivitada oma trigooni ja distsiplineerida ennast, siis ollakse võimelised ravitsema või tegelema okultismiga.

Trigoon Merkuuriga: Martin Luther, Fjodor Dostojevski, Ray Bradbury, Juri Andropov, Boriss Jeltsin, Charles de Gaulle, Vladimir Nabokov, Augusto Pinochet, Arkadi Raikin, Dmitri Shostakovits,

printsess Diana, Angela Davis, Rudy Giuliani, Peter Seller, Chris Carter, Glenn Close, Forest Whitaker, Susan Boyle, Gladys Knight, Dionne Warwick

Johan Laidoner, Julius Aamisepp, Jaan Talts, Jaak Uudmäe, Kaljo Kiisk, Peeter Saul, Mati Talvik, Endel Siff, Mati Kaal, Peeter Mardna, Olimar Kallas, Üllar Saaremäe, Mart Sander, Villu Tamme

Chironi kvinkunks Merkuuriga
Nemad mõtlevad endast kui teenijatest ja mida anda endast teistele. Kui nad noored on, siis nad tahavad ikka otsida sügavaid põhjusi asjade olemustes. Kui leitakse omale tähendusrikast tööd, siis Merkuur käivitub kvinkunksi aspekti kaudu. Nad pole harilikud inimesed. Selliste isikute teadvus on juba sünnist alates teadlikud oma saatusest. Nende aju töötab suurte protsessidega. Uraan on selles rohkem käivitatud kui Saturn. Neil tuleb õppida Saturni distsipliini.


Kvinkunks Merkuuriga: Jossif Stalin, Elton John, Dane Rudhyar, ema Teresa, Will Smith, Jimmy Carter, Barack Obama

Jaan Koort, Enn Anupõld, Tõnis Kask, Edgar Savisaar, Tiit Madisson, Peeter Oja

Chironi opositsioon Merkuuriga
Väga aktiivne positsioon. Saturn ja Uraan Chironis on tasakaalus. Mõte töötab optimaalselt. Loomupärane okultist, aga võib leida, et nad ei tarvita seda annet. Teised võivad tähele panna, et okultmeister paistab läbi antud isiku töös. Näiteks R.D.Laing oli ravija. Ta sai aru, et skisofreenikud lähevad mõneks ajaks välja oma harilikust teadvusest, kuna nad suunduvad Uraani kõrgema teadvuse, mõtlemise teekonnale, et selle planeedi energiaga toime tulla. Kui neid aidata, tulevad nad tagasi meie reaalsusesse. Antud arstil oli Chiron esimeses majas opositsioonis Merkuuriga seitsmendas majas, mis annab talle arusaamist alkeemilisest teekonnast. Neptuun viiendas majas opositsioonis Kuuga üheteistkümnendast majast toob teda maa peale, juhul kui antud inimese teekond läheb unelmatesse või müstikasse. Meie praegune teaduslik kultuur on Laing`i arvates vaimuhaige ja neid, keda tembeldatakse hulludeks, on terved.

Opositsioon Merkuuriga: Robert Fisher, Margaret Thatcher, Mohammed Ali, Ingrid Bergman, Bruce Lee, Raoul Wallenberg, Grace Kelly

Uku Masing, Mari Tarand, Lauri Leesi, Paul E. Rummo, Marika Valk, Jaak Joala, Vilja Savisaar, Tanel Padar, Marek Sadam, Mikk Saar, Jaanus Rohumaa
järgneb...

kolmapäev, 8. juuli 2009

Taevavõti - 4

CHIRONI ASPEKTID

Materjal võetud: Barbara Hand Clow “Chiron”. Rainbow Bridge Between the Inner Outer Planets (tõlkija teadmata). Tõlkes ma midagi muutma ei hakanud ja nii nagu materjal välja nägi, nii ta siin esitatud on. Näited on juurde otsitud ja siia juurde lisatud.
Kui Chiron on aspektis mingi planeediga, siis ta muudab antud taevakeha Chironi taoliseks. Kõige lihtsamalt saaks iseloomustada Chironi aspekte kvinkunksidena. See tähendab, et kogu aeg lükatakse inimest Chironi aspektide varal uutele teadvuse tasemetele. Chironi kaasabil leiab aset emotsionaalne reageerimine alateadvuses. Näiteks Veenuse kvadratuur Chironiga – inimene kaldub suhtlema armastuse tasemel nende inimestega, kelledega tal on olnud pahandusi eelmistes inkarnatsioonides. Saturn iseloomustab otsejoones kulgevat aega, aga Chiron valitseb tulevikku. Chironi aeg ei ole sirgjooneline nagu teistel planeetidel, vaid tema aeg kulgeb sünkrooniliselt (minevik, olevik ja tulevik kulgevad kõik samaaegselt). Chironi puhul puutuvad kokku kaks erinevat tasapinda ehk kaks reaalsust. See on koht, kus me saame teistsugust teadvust, nagu suunduksime teise reaalsusesse.

Chiron aitab tunnetada meil teise inimese teadvust. Siin võib olla tegu ka eelmise eluga ja mõningatel juhtudel ka mitte. Päikese sekstiil Chironiga tõmbab inimesle ligi enne inkarneerumist vanemaid. Kes tundsid last juba eelmises elus. See põhjus pole siin füüsilises maailmas otsustatud, vaid tuleneb universaalsest ajatust teadvusest. Siin on tegemist emotsionaalse, hinge ehk astraalkehaga, mis on pärit teisest teadvuse reaalsusest, mida oleme vaid võimelised tunnetama. Planeedid aspektides Chironiga resoneerivad kergesti nendel tasemetel. Kui Chiron on seotud meie teadvusega, me hakkame lülituma nende nägemuste protsessidega, nii nagu meie “sild” multidimensionaalsusega läheb tugevamaks.

Planeedid, olles aspektides Chironiga on alguses ebakindlad. Chiron annab energiaid, milledest soovime jagu saada ja tundma õppida. Me tunneksime nagu esimest sisemist sundust sellele. Ebastabiilusus on üks Chironi rollidest, et läbi imbuda Saturni vormi Uraani energiaga. Kui Chiron avastati 1977.a., siis sellest ajast peale on alanud palju uusi vaimseid liikumisi. Inimesed hakkasid mõistma, et nad saavad tunnetada emotsioone kui vastavaid kehaosi stimuleerida. Näiteks paned mõttes oma pea õla piirkonda ja siis tunned vastavat emotsiooni. Praegusel ajastul oleme juba võimelised resoneerima planeediga, mis aspektides Chironiga. Aastad 1977 ja 1978 on tähtsad inimese elus, kuna antud aastad on jõu, energia punktideks sel ajal.

Chironi aspektid on nii õrnad, sest nad lükkavad meid väga peenetele energia tasemetele. Samas on Chiron nagu nuga, mida saab tarvitada teadvuse lahtilõikamiseks (lahkamiseks). Chironit saab tarvitada, et ennast sensitiivseks teha teiste dimensioonide suhtes. Transiidid Chironiga on väga kriitilisd, aga mitte nii peened ja õrnad nagu seda on aspektid. Üldse Chironi seosed teiste taevakehadega ja kuusõlmedega on peened, kujutades enesest nagu uue võsu kasvamist, millel on väga palju energiat. Kui lastakse end selle energiaga kooskõlastada, siis elujõud imbub läbi toreda nooruslikkusega ja tunnetatakse suurt positiivset lootust. Aju tunnetus on ka väga intensiivne. Need aspektid on nagu võti, mille läbi saame teadvusele läheneda ja mida me veel ei kasuta. Me võime ette kujutada, millist potensiaali omame kui oskame käivitada Chironi aspekte. Seda ei saa teha mitte mõtlemise tasandil vaid tunnetamisega.

CHIRONI ASPEKTID PÄIKESEGA

Aspektid Päikesega toovad kaasa tunnetamist (täieliku enesetunnetamise), mis on ühenduses spirituaalsusega, samuti kõrgema teadvusega oma elus. See aspekt on meie elutee. Aspektid toovad kaasa kas stressi või progressiivse elamuse.
Konjunktsioon, kvadratuur ja opositsioon on stressi aspektid. Kuni neljakümnenda eluaastani on inimesel raske elu. On tunne, nagu seespidine elutunnetus oleks vastuolus reaalsusega.
Sekstiil, trigoon, kvinkunksiga aspektid teevad inimese loomult spirituaalseks nooremas eas. Nad hoiduvad kaugele kogemustest, mis seda segavad. Antud inimesed tunnevad üleolekut teiste suhtes. Neil võib olla isikupärane mõjuvõim. Chironi aspektid Päikesega aitavad inimesel teadvustada oma originaalsust ja valida oma isiklik elutee, mis tihti koosneb arvukatest vigade ja otsimiste jadadest.

Z.Stein soovitab oma raamatust Chironist konjunktsiooni suuruseks Päikesega võtta +/- 5 kraadi. Poolsekstiil 2 kraadi, poolkvadratuur 2 kraadi, septiil 2 kraadi, sekstiil 3 kraadi, kvintiil 2 kraadi, kvadratuur 5 kraadi, trigoon 5 kraadi, poolteistkvadratuur 3 kraadi, bikvintiil 2 kraadi, kvinkunks 2,5 kraadi ja opositsioon 5 kraadi. Nendega võib nõustuda või mitte, eks igaüks peaks leidma selle läbi tunnetuse kõige õigema orbi suuruse.

Ära on toodud mõned tuntumate tegelaste Chironi aspektid Päikesega ilma ametinimetuseta, sest neid peaks me enamasti teadma, kes millega on end ajalukku kirjutanud. Ette sattusid ette ka nimed (välismaised), keda varem pole kuulnud ega teadnud neist midagi. Ometi on nad end ajaloo lehekülgedele jäädvustanud väikest/suurte tegudega. Eks me õpi ka selle kaudu teadma, kuidas keegi on end realiseerinud.

Chironi konjunktsioon Päikesega
Sisemise saatuse tundmine on nii suur, et normaalsed mustrid vaevalt elatakse läbi. Normaalne elu on kaoses. See inimene on unikaalne, tal on eesmärk ja loomingulisus. Kui Saturni transiit on Kesktava punktil ja aspektis Chironiga, see võib tuua suurimat edukust teatud perioodil antud inimesel. Suurem osa inimestest hakkab ennast otsima, kui Saturn läheb üle Tõusumärgi. Suurem osa inimestest on edukad siis, kui Jupiteri tranasiit tuleb samasse oma kohale sünnikaardis. Aga nendel, kelledel on Chironi ühendus Päikesega paistab olema veel teistsugusem alajaotus. See inimene on valinud omale sellise olukorra, et saab välja elada antud aspekti.

Konjunktsioon Päikesega: Marlon Brando, Marlene Dietrich, Simone Signoret, Audrey Hepburn. Elisabeth II, Coco Chanell, Richard Sorge, Igor Kurtshatov, Kevin Costner

Eduard Vilde, Villem Günthal-Ridala, Karl Burman, Georg Ots, Georg Lurich, Arvo Kruusement, Ines Aru, Andres Lipstok, Siiri Oviir, Luule Komissarov, Ivari Padar, Tõnis Mägi, Kati Murutar, Jüri Ehlvest, Jüri Tamm, Marica Lillemets, Gerd Kanter, Valdo Randpere, Avo Üprus, Mait Klaassen

Chironi sekstiil Päikesega
Inimene on sügavamõtteline juba nooremast east. Olukord, mis annab võimaluis inimesel eneses välja arendada kõrgemaid printsiipe. Suur sisemine vajadus midagi tähtsat maailma tuua. Kunstnikud, kes valisid enne inkarnatsiooni omale vanemad. Ta on väga kindlameelne ja enesepiitsutaja. Sunnib ennast ise. Tavaliselt pole rahul oma saavutustega. Sekstiil näitab Kõrgema Mina selles elus. Pärast Uraani vastasseisu sünni Uraanile (39-42 eluaastate seis), toob rohkem enesega rahulolu ja rahulolematus tööga kahaneb.

Sekstiil Päikesega: Mihhail Bulgakov, Mihhail Gorbatsov, Bill Clinton, Gina Lollobrigida, Frederico Fellini, Benito Mussolini, Adolf Hitler, Gordon Brown, Pjotor Kapitsa

Albert Kivikas, Gustav Ernesaks, Semjon Shkolnikov, Vello Janson, Olev Raju, Alo Mattiisen, Jaan Einasto, Maire Aunaste, Mihkel Raud, Lauri Pihlap, Laura Põldvere, Sven Kivisildnik, Gert Kullamäe, Toomas Edur, Indrek Sammul

Chironi kvadratuur Päikesega
Nendel inimestel on raskusi kuni esimese Saturni transiidi tagasitulekuni sünni Saturnile (27-28 eluaastate seis) ja kolmekümnendatel eluaastatel töötavad nad tugevalt oma elumõttega. Hakatakse aru saama oma elu dialemmast tavaliselt pärast Uraani transiiti opositsiooni sünni Uraaniga (39-42 eluaastad). Nendel on väga raske aeg kui Uraani elektrilised impulsid imbuvad inimesesse ja teevad suuremaks Chironi mõju. See võib põhjustada neuroloogilisi stresse. Nendel on vaja abi ja antud inimestele on raskem periood elus Saturni transiidi üleminekul sünni Saturnist (27-28 eluaasta). Need inimesed peavad õppima, et nemad kontrollivad ise Saturni, mitte Saturn neid. Kui nad avastavad oma saatuse Päikest, siis nad on võimelised töötama Uraani tasakaalutusega.

Kvadratuur Päikesega: Vincent van Gogh, Sergei Prokofjev, Friedrich G.W. Struwe, Rudolf Nurejev, Georg Bush jun., Edvard Shevardnadze, Boriss Jeltsin, Juri Andropov, Vladimir Putin, Juri Nikulin, Silvester Stallone, Katharine Hepburn

Enrico Fermi, Joseph Biden, John Kerry, Josif B.Tito, James Dean, Christopher Reeve, Eckhart Tolle, Jonny Depp, Robert Oppenheimer

Lydia Koidula, Friedebert Tuglas, Lydia Auster, Arvo Pärt, Heino Eller, Valdo Pant, Felix Moor, Liina Reiman, Marju Lauristin, Alice Talvik, Kristiina Ojuland

Jaan Elgula, Hardi Volmer, Reet Linna, Priit Aimla, Aarne Rannamäe, Mihkel Smeljanski, Urmas Sõõrumaa, Urmas Ott, Rein Rannap, Rein Raud, Raivo Vare, Andrus Vaarik
Kõige rohkem leidsin Chironi kvadratuure Päikesega. See on nähtavasti rohkem edasiviiv jõud ja oma võimaluse realiseerimiseks.


Chironi trigoon Päikesega
Aspekt aitab kaasa loomingulisusele ja inspiratsioonilisusele universumi vaatevinklist. Nad on teadlikud, et kõik on väga maailmas struktuuriliselt muutuvad ja sujuvad. Noorelt on tunne, et nad peavad midagi tähtsamat tegema. Eesmärgid ja sihid on neil olemas, aga neil on raskusi kui tuleb Uraani transiidi opositsioon sünni Uraaniga. Vastuvõtlikud vaimeses spirituaalsuses. Nende loomingulisus areneb kui nad on võimelised ohjeldama Saturni. Aspektid Päikesega teeb teadvuse liikuvaks ja annab inimesele teadmisi oma hinge kehast. Spirituaalne ühinemine, aga see omadus ei arene ilma teisi abistamata.

Trigoon Päikesega: Greta Garbo, Brigitte Bardot, Indira Ghandy, Charles de Gaulle, Jawaharlal Nehru, Vjatseslav Molotov, Mihhail Sholohov, Albert Camus, Vivien Leigh, Dimitri Shostakovits, Tony Blair, Lavrenti Beria, Ben Affleck, Niels Bohr

Voldemar Panso, Paul Pinna, Bruno Saul, Fred Jüssi, Rein Maran, Ülo Nugis, Endel Lippmaa, Vaapo Vaher, Anti Kidron, Ahti Nurmis, Mati Kaal, Andrus Ansip, Madis Milling, Üllar Saaremäe, Kerli Kõiv, Villu Tamme, Ülle Lichtfeldt

Chironi kvinkunks Päikesega
Topelt kvinkunksi effekt. Need inimesed on nagu dünamiidiga laetud. Nad ei saa rahul olla, tundes ennast nagu tagaaetuna. Need inimesed peaksid tegelema Kõrgema Minaga ja oma tegevustega ollakse võimelised tegema planeedi spirituaalseks üldises plaanis. Antud isikud võivad olla New Age liikmed või õpetajad. See positsioon nagu keevitaks hinge kehasse, s.t. et me ei ole enam materiaalse maailmavaatega vaid oleme hingelisemad. Aga see on raske positsioon, kriitiline, kuna oleme hingelisemad. Ükspuha mis elu need inimesed elavad, ikka nad peavad seda energiat avaldama, välja elama. Raske isiklik elu, aga samas ollakse võimelised ise teistele kingitusi andma. Näiteks ema, kes on väga raskes materiaalses oludes aga samas parandab oma võimetega laste olukorda.

Kvinkunks Päikesega: Raoul Wallenberg, Alain Delon, Leonar Bernstein

Günther Reindorff, Johannes Aavik, Voldemar Vaga, Tõnis Kask, Mart Paama, Jaan Toots, Andrus Värnik

Chironi opositsion Päikesega
Loob elu ja surma võitluse, et tuua oma Mina täieliku väljendumisele. Hinge ja keha parandav aspekt. Elu nagu võitlus, et ennast leida kuni 40-date eluaastateni, mil Uraani transiit saab opositsiooni sünni Uraaniga. Alates sellest hetkest hakkab tal elu kaasa minema õigetele võngetele. See on väga pingerikas dünaamika. Ainuke lahendus on, et ennast maksimaalselt väljendada ja tervendajana ning spirituaalses praktikas end teostada.

Opositsioon Päikesega: Lev Trotski, Madonna, Bernard Show, Bruce Lee, Jane Fonda, Dane Rudyar, Martin Borman, Angela Merkel, Jane Fonda, ema Teresa

Jüri Uluots, Johannes Vares-Barbarus, Andres Tarand, Jaan Kaplinski, Siiri Sisask, Jaanus Rahumägi, Gerli Padar
järgneb...

kolmapäev, 1. juuli 2009

Taevavõti - 3

Chiron Kaaludes – Tugev seis. Mõistuse ja tunnete tasakaal. Kõige sagedamini kõneldakse Chironist kui Kaalude märgile sobivaimast valitseja-kandidaadist. Kaalude Chiron teab, et vastandid (eriti tasakaalustatud vastandid) moodustavad ühtse terviku ning ei üritagi neid lahutada.
Kaalude Chironiga inimesed on karmid ja nõudlikud enda vastu. Sageli hindavad nad iseennast teiste inimeste (enamuse) taustal. Ometi on sealjuures suurepärased lepitajad, inimestevaheliste suhete klaarijad.
Selline seis horoskoobis annab sageli tohutult suure suhtlusringkonna. Hea diplomaadina saab isik teistega hästi läbi ning leiab igaühe tarvis selle õige lähenemisviisi. Aga õiglus valitsegu alati.
Halvemal juhul teeb Kaalude Chiron otsustusvõimetuks või võtab enesekindluse ära. Võib ka juhtuda, et inimesel puudub kontroll oma sisemaailma üle ning enesedistsipliinist ei saa juttugi olla.
Chironi kingitus: Armastades võid anda suhetele ükskõik millise kuju – see ei pruugi olla küll tingimata kasulik, kuid on alati harmooniline.
Teine allikas lisab: Suhetes teistega leiab isik kergesti kooskõla ja üksteisest arusaamise.
Chiron Kaaludes oli aastatel 1944/45 – 1946 ja 1995 - 1997

Chiron Skorpionis – Tugev seis (teiste allikate järgi aga hoopis vilets seis). Eriline, maagiline ravitseja või müstik. Kuid väga suur oht muutuda kurjaks kentauriks (Nessus) või mustaks maagiks.
Enamasti ei oska inimesed seda suurepärast, kuid raskesti talutavat seisu hingesügavustesse sukeldumiseks kasutada ning neid valdab terav sisemise konflikti tunne. Kes aga tunneb ära sünni- ja surmamüsteeriumi sügavama olemuse, võib kasutada sünnipärast annet mõista teise inimese psühholoogilist olemust. Skorpioni Chiron annab tugeva intuitsiooni. Seegi, et inimest ei rahulda pea-aegu kunagi olemasolev harmoonia, ta otsib alati uut, põhjalikumat; võib olla edasiviivaks jõuks.
Halvimal juhul tegeleb isik iseenda vastuoludega, mis tulevad sellest, et kirg ja moraal kisuvad kumbki isekanti, lõhestades, rebides ning võideldes tema hinges. Selline pidev kemplemine võib viia psüühikahäireteni. Mida enam Skorpioni Chironiga inimene oma hingejõudu raiskab, seda pimedamale teele ta satub, kuni kaotab raja, valguse ja iseenda. Sageli on see seis seotud karmavõlgadega.
Chironi kingitus: Sa mõistad, et miski ei sure lõplikult, vaid üksnes muutub ja hinge ümbersünd ning armastus on avatud südame jaoks alati saadaval.
Chiron Skorpionis oli 1946 – 1948 ja 1997 - 1999

Chiron Amburis – Tugev seis – kentaur kentauril külas. Siin on Chironi õpetlase-küljed tugevad. Kuigi kentaur peaks kentauri hästi mõistma ning pärimuse kohaselt pole Amburi tähtkuju keegi muu kui taevasse tõstetud Chiron ise, on siin oht sattuda kentaurlikesse riugastesse, liialdustesse. Näiteks jookseb selle seisuga inimene lihtsalt iseenda eest ära (siin on ju kaks “mind ennast”) või tõttab oma eesmärgi pole, avastab äkki, et see on mõtetu ning pöörab otsa ringi või istub, totsti, tagajalgadele maha.
Ometi on Amburi Chironiga sündinud inimesed sünnist saati “targad”, küpsed. Mitte et nad oleksid väikesed vanainimesed, vaid nad on sündinud targad, kellel iga küsimuse jaoks alati vastus valmis. Enamasti saadab neid õnn ning Jumala abi. Teadmiseid omandavad lennult.
Chironi kingitus: Sügav tarkus pesitseb sinu südames.
Chiron Amburis oli aastatel 1948 – 1951 ja 1999 - 2001

Chiron Kaljukitses – Selle seisu ajal sündinud inimesel on omapärane suhtumine karjääri, kuulsusesse ja riiklusesse. Iseenesest pole ju seis põrmugi paha, sest Chiron on Taevavõti ja Saturn taevaväravate lukuauk. Jama on selles, et siin ei ole liikumist. Võti on ukse ees, inimene oma plaanides ja eesmärkides kinni. Kannatlikus võib sihile viia. Sageli alustabki Kaljukitse Chironiga inimene tasa ja targu oma plaanide elluviimist ning lõpetab need siis suureliselt, sest otsustavat sammu tehes oskab ta saavutada tasakaalu. Ta on kaine analüütik. Kui vaja, loobub kõigest. Vastulööki andes on jäik ja fantaasiavaene.
Halvemal juhul ei vali ta oma eesmärgile rühkides vahendeid. Ka kui siis üle laipade mäkke tõustud, hakkab kahtlema, kas tal sinna üldse asja oligi. Selle inimese jaoks võib harmoonia leidmine olla raske – ta tahaks, et see oleks juba reeglitekohaselt valmis “ehitatud”.
Chironi kingitus: Tunne ära oma tõeline väärtus ja sa leiad Chironi kingituse – siis aita teistel toimida samamoodi.
Teine allikas lisab: Isik on lakooniline, maneerides ja kõnevormis on ta lihvitud kõnepruugiga. Oskab täpselt määratelda neid suhetesfääre, mis võivad talle olla kasulikud ühises tegevuses.
Chiron Kaljukitses oli aastatel 1951 – 1954 ja 2001 - 2005

Chiron Veevalajas – Omapäraselt omapärane seis. Selle seisuga inimesel on üüratu vabaduseihalus. Et saavutada vabadust on ta valmis käituma kui narr, veiderdades aega ja kohta valimata. Originaalitseja. Tihtipeale elavad need inimesed tulevikus, olevikus ja minevikus üheaegselt. Negatiivse variandi korral võib tema vabadusepüüdlusest kujuneda kaos, igatsorti segaduste keskel. Teda võib vallata ohjeldamatu lobisemiskirg, absurdsete ja mõttetuste väljamõtlemise vajadus. Samuti lõbujanu, liiderlikus, alkoholism.
Veevalaja Chironiga inimesest võib saada ka maailmarändur või hulkur (kas see on positiivne või negatiivne, sõltub sellest, kuidas inimene ise oma eluviisi suhtub; kui ta tunneb end vaba ja õnnelikuna, siis on see kahtlemata Veevalaja Chironi positiivne väljendus). Tema hulgalised sõbrad on samuti kummalised kui ta isegi ja suhtumine sõprusesse samuti.
Chironi kingitus: Sinu kingitus on unikaalsus – teadvusta oma individuaalsus!
Teine allikas lisab: Isik on suhetes sõbralik, kuid vahel liiga ektsentriline. Oskab näha idee ilu ja harmooniat abstraktsestes ja fantastilistes vormides, kaotades vahel reaalsuse kriteeriumid.
Chironi Veevalajas oli aastatel 1954 – 1960 ja 2005 - 2010

Chiron Kalades – Pole eriti tugev seis – mis siin udus ikka ravitseda või tarkust puistata. Sellise seisuga inimene satub sageli uskumatutesse situatsioonidesse, mõtlemata tagajärgedele – tal lihtsalt puudub ajataju ja tavapärase loogika mõistes analüüsivõime. Ta käitub mõistatuslikult, intuitiivselt ning võõrale silmale täiesti arusaamatult. Mõistatuslik udupea.
See-eest annab Kalade Chiron inimesele ülitundlikkuse kõigi kosmiliste vibratsioonide suhtes. Kui ta muidu ei tunneta üleloomulikkust, siis armastust tundes ilmtingimata. Kalade Chironiga inimesed on head meedikud, psühholoogid, inimhingede mõistjad. Nad lihtsalt tunne(ta)vad inimese hinge ja neil ei teki kiusatust (nagu Skorpioni Chiron) minna teise inimese hinge muutma või mõjutama.
Negatiivse variandi korral võib olla tegemist iseseisvusetu, kergemeelne ja tujuka inimesega või lihtsalt pohuistiga.
Chironi kingitus: Ava veelkord süda Loojale ja sa märkad, et Universum polegi midagi muud kui üksnes armastus.
Teine allikas lisab: Ta oskab näha harmooniat seal, kus teised seda ei näe. Oskab olla kaastundlik igaühe vastu, kes seda vajavad
Chiron Kalades oli aastatel 1960 – 1968 ja 2010 - 2018

Retrograadse Chironiga inimene tõmbab endasse ravimise- ja alkeemilist jõudu, huvitub maagiast ning okultismist. Ta töötab korraga tulvikus, olevikus ja minevikus.
Jumalal on kolm palet: Jeesus, Baal, Taara – selline kolmainsus on kättesaadav neile, kelle horoskoobis on retrograadne Chiron. See inimene, kes oskab käivitada retrograadse Chironi jõu, omandab elus suuri tarkuseid.
Chironi majapositsioon näitab, millist teed pidi see tugev sensitiivsus tuleb.

CHIRON MAJADES

Chiron I majas – annab omapärase välimuse ja imago. Inimese varajast väljakujunemist mõjutab tugevalt nii hingeline kui kehaline vigasaamine. Temast võib saada hea ravija või moraali õpetaja. Teda huvitab inimene kui looduse osa.
Chironit selles majas omavad: Che Guevara, Lech Walesa, Oprah Winfrey, Peter O`Toole, Paul Newman, Pierce Brosnan, Willem Dafoe, Ray Bradbury, Bono, Belinda Jo Carlisle, Bill Clinton, Barak Obama

Chiron II majas – annab kummalisi juhtumisi ja vastuolusid rahaasjus. Inimese kehaline areng on aeglane haiguse või vaesuse tõttu. Ka vaimne areng võib seetõttu olla aeganõudvam. Ta pooldab looduslikke ja loomulikke eluviise.

Chironit selles majas omavad: Carl Jung, Ray Bradbury, Eva Braun, printsess Diana, Elisabeth II, Claudia Cardinale, Jonny Cash, ema Teresa, Russel Crowe, Orlando Bloom, Monica Bellucci, Naomi Campell

Chiron III majas – annab iseäralikke lähissuhteid. Inimesel on võimalus terveneda mõtlemise abil. Ta tõstab erudeerituse ja tarkuse oma elus esikohale. Ta õpib kogu elu, kuid peab end ikka rumalaks.
Chironit selles majas omavad: Sigmund Freud, Fjodor Dostojevski, Edgar Allan Poe, John D.Rockefeller, Al Capone, Jacques Chirac, Vladimir Putin, Georg W.Bush, Robert Hand (astroloog), Robert de Niro, Phil Collins, Prince, Matt Damon, Nicolas Cage, Boris Becker, Carmen Electra

Chiron IV majas – annab kummalisi suhteid koduga. Inimene on sunnitud terve elu oma kodus kellegi eest hoolitsema (näiteks põetab haiget ema). Selle käigus on tal võimalus jõuda järeldusele, et tuleb ühendada igapäevased toimetused tänapäeva tehnika arenguga. Ta iseteadvus on piiratud ning avaneb alles kõrges eas.

Chironit selles majas omavad: Wolfgang A.Mozart, Jossif Stalin, Baudouin I, Maria Callas, Sean Connory, Stepen King, Annie Lennox, Mick Jagger, Cher, Bjork, Chris de Burgh, J.K. Rowling

Chiron V majas – annab kummaliseid suhteid lastega või teeb hobid pentsikuks. Inimene tahab parandada maailma noorusele moraalijutluste pidamisega, kommete ning eetika õpetamisega. Endas ei tunne ta hukkaläinud noorust ära. Ta jutlustab moraali, ise seda kuulmata.
Chironit selles majas omavad: Mary Shelly, Ingmar Bergman, prints Charles, Akihito, Margaret Thatcher, James Dean, printsess Beatrice D`York, Coco Chanell, Alfred Hitchcock, Hillary Clinton, Christopher Reeve, Florence Griffith-Joyner, Meryl Streep, Jane Fonda, Cevin Costner, Halle Berry, Jon Bon Jovi, Sylvia Browne

Chiron VI majas – annab ebatavalisi haiguseid ning iseäralikke vastuolusid töö ja tervise vahel. Inimene tunneb, et tervis ja jõudu napib ning püüab seda olukorda igapäevaharjumusi kujundades parandada. Tema elu on täis kriise ja kohanemisraskuseid. Selle seisuga inimene võib tunda end inetu või alaväärsena. Teda huvitavad energiakanalid, inimese ja kosmose vaheline suhe.

Chironit selles majas omavad: Vincent van Gogh, Charles Dicknes, Chiang Kai-Shek, Jimmy Carter, Clint Eastwood, Elvis Presly, Marion Jones, Brigitte Bardot, Tom Cruise

Chiron VII majas – teeb partnerlussuhted kummaliseks. Tal on alati kuulajaskond ning sõnum, mis neile edasi anda. Ta parandab teiste suhteid, kuigi vajab ise tuge. Suhteid parandades, paraneb ta ise.

Chironit selles majas omavad: Leonardo da Vinci, Winston Churchill, Karen Carpenter, Bill Gates, Bob Geldof, Flavio Briatore

Chiron VIII majas – annab kummalisi vastuolusid päranduseasjades, teeb suhtumise surma ja seksi veidraks. Inimest piitsutab pidev sisevõitlus moraalitunde ja ihade vahel. Konfliktid siginevad ka ainelise ja hingelise maailma vahele. Ta huvitub surmast ja energeetilisest maailmast.

Chironit selles majas omavad: Martin Luther, Marquis de Sade, Marc Chagall, Charlie Chaplin, Adolf Hitler, Indira Ghandi, Richard Chamberlan, Jonny Depp, Luc Besson, Peter Seller, David Bowie, Catherine Deneuve, Hugh Hefner, Jane Birkin, Chris Carter, Britney Spears

Chiron IX majas – paiskab inimese kummalisse religioossesse või filosoofilisse maailma. Kuigi ta peab maailmas kõike võimalikuks, on tal oma kindle vaatenurk ning tõekspidamised, millest peab kinni. Ta võib saavutada ühiskonnas hinnatud positsiooni. Tal on suur eruditsioon ja arusaamisvõime.

Chironit selles majas omavad: Nikolai Gogol, Joseph Biden, John Kerry, Silvio Berlusconi, Gordon Brown, John McCain, Tony Blair, Marylin Monroe, Dane Rudhyar (astroloog), Roy Orbison, Patrick Bruel, Dalida

Chiron X majas – annab kummalisi eesmärke ja teeb karjääri omapäraseks. Inimene aitab teisi ja kogu ühiskonda oma praktiliste oskustega. Ta oskab välja mängida arengut pidurdavat ja takistavad asjad nõnda, et teised inimesed seda selgesti tunnetavad. Ta on suurepärane abiline kriisisituatsioonis ja haigemajas.

Chironit selles majas omavad: Orson Wells, Arthur Conan Doyle, Antoine de Saint-Exupery, Greta Garbo, Louis de Fune, Alice Bailey, Karen Hamaker-Zondag (astroloog), Mariah Carey, Ben Affleck, Tyra Banks, Juliette Binoche, Carla Bruni Sarkozy, Vladimir Zirinovski, Gennadi Zuganov, Sandara Bullock, Cindy Crawford

Chiron XI majas – annab karja kummalisi sõpru. Inimene tegeleb vabaduse ja inimõiguste laiendamisega. Ta on eelkõige humanist. Ta on alati oma ajast ees.

Chironit selles majas omavad: Benito Mussolini, Fidel Castro, Mihhail Gorbatshov, David Lynch, Albert Einstein, Isaak Asimov, Harrison Ford, Isabelle Adjani, Drew Barrymore, Gerard Depardieu

Chiron XII majas – annab müstikahuvi ja kummalise mineviku. Ta loodab oma sisemisele nägemusele ning ei võta kuulda teisi. Ta on huvitatud hingepuhtusest.

Chironit selles majas omavad: Shoti kuninganna Mary, Lord Byron, Abraham Lincoln, Bela Bartok, Jean-Paul Belmondo, Harry Belafonte, Carlos Castaneda, dalai Lama Kim Basinger, Rod Stewart, Eric Clapton, George Clooney
järgneb...