neljapäev, 25. oktoober 2007

Varuna - 3 osa


Varuna kui Päikesesüsteemi piiride sümbol on seotud samuti surma teemaga. Kuid seda erilisel viisil, mis kutsub esile suure vastukaja inimkonnas või siis toimub väga paljude silmade all. Heaks näiteks on siin süstiku Challenger hukk 28.01.1986 aastal. Starti näidati otse-eetris ja oli nähtav miljonitele inimestele. Hetkekaardist näeb, et Uraan (21 Ambur) tegi täpse vastasseisu Varunale ( 21 Kaksikutes). Peale selle oli sinna aspekti lülitatud “müstiline” kolmnurk kentauridest: Hylonome – hukkunute taganutmise (22 Lõvi) täpne trigoon Uraanile, orbiga ainult mõni minut, ning kvad. Varunale. Hylonomega koos oli Nessus (16 Lõvi) – veel üks kentaur, mis seotud surmapiinadega. Opositsioonis neile kentauridele seisis Jupiter (25 Veevalaja).NASA-l konj. Neptuuniga Kaljukitses.
Iseloomulik, et sama konfiguratsioon kordus ka Tshernobõli katastroofi kaardis, ainult selle vahega, et kõige täpsem aspekt oli Uraan konj. Nessus, orb 2 minutit, aspekt näitab eripärasust - tehnoloogilisele “mürgistatusele”.

*27.01.1967 – Apollo 1 peakatsetusel hukkusid kolm ameerika astronauti (V.Grissom, E.White ja R.Ceffi). Varuna kvad. Veenusega, täpne oposit. Neptuuniga, täpne trig. Uraaniga. Päev ei soosinud seda ettevõtmist – Phaetoni konj. Americaga Jääras ja Icarose konj. Damoclese ning Pholusega Veevalajas.Päikese konj. NASA-ga Veevalajas!

*30.06.1971 – hukkusid kolm vene kosmonauti (V.Volkov, G.Dobrovolski ja V.Patsayev) laeva Sojuz 11 maandumiskapslis. Varuna tegi sel päeval konj. Hylonomega Jääras, Päike ja Merkuur olid oposit. Phaetoniga ja Merkuur omakorda konj. Icarusega.Veenusel konj. Nessusega Kaksikutes. Päev sisaldas veel teisigi pingeaspekte temaatiliste asteroidide ja planeetide vahel.Stardi päeval (6.06.1971) oli Phaetonil konj. Merkuuri ja Saturniga Sõnnis, Pluuto konj. musta Kuuga Neitsis ning kvad. Hylonomega.

*1.02.2003 – tagasi maalepöördumisel hukkus Texase kohal süstik Columbia. Varunal Päikesega kvinkunks, Päikesel kvad. Damoclesele ja Hylonomele Skorpioni.Pingeaspekte veel üpris palju sel päeval. Stardis (16.01.2003) aga oli Phaetonil konj. musta Kuuga Jääras ja Päikesel konj. Nessusega Kaljukitses.Varunal kvad. Damoclesega ja trig. Hylonomega.
Columbial oli seitse astronauti, kellede sünniaasta oli 1954 kuni 1961.Neil kõigil oli sünnihoroskoopides Hylonome ja Nessuse konjunktsioon Sõnnist-Kaksikuteni. Põlvkondlik näitaja neil aastatel sündinutel!

Teistlaadi näide – president J.Kennedy tapmine. Transiitne Pluuto seisis siis täpses opositsioonis tema radixi Varunale ja transiitne Varuna- täpses kvinkunksis tema AC-le Kaaludes ja transiitsele Veenusele, horoskoobi valitsejale 8 majas. Merkuur Kennedyl on Päikese disposiitor ja asub 8 majas ühenduses Marsiga. Juba see võiks anda vihje surma põhjustest. Kui arvestada Varuna transiiti, siis on täpselt näha ka surma kuupäev: Kennedy tapeti absoluutselt täpsel Varuna konj. radixi Merkuuriga.
Kuid need näited ei ole piisavad, et pöörata tähelepanu ainult negatiivsetele Varuna ilmingutele. Varuna vastutab populaarsuse eest, püüd hiilata masside nähes – seepärast esineb tugev Varuna tuntud ja populaarsete inimeste horoskoopides täiesti positiivselt. Paljud kino- ja showtähed peaksid olema „tänulikud” Varunale. Isegi pingeaspektides Varunat võib interpreteerida kui „head planeeti”.
Kui võrrelda kahe kuulsa modelli, Naomi Campelli ja Claudia Shifferi kaarti, siis me võime näha, et neid ühendab täpne aspekt Varuna ja Päikese vahel. Naomil on see ühendus, kuid Claudial täpne kvadratuur Päikesele ja Kuu sõlmedele.

Vahepealne järeldus. Kahtlemata on Varuna aktiivne meesplaneet. Läbi tema me ei ole vastuvõtlikud maailma suhtes vaid vastupidi – püüdleme maailmale muljet jätta. Näiteks muusikute horoskoopides on näha, et see planeet vaevalt räägib muusikalisest andest. Kuid ta viitab neile võimalustele ja lahendustele kuidas end tuntuks teha.
Varuna on seotud väga erinevate massiüritustega, vaatemängude ja show-äriga, kinotööstuse, vaatemänguliste ujumis ja lennundus-shodega jne. Huvitav oleks uurida Varuna transiite Guinessi rekordite püstitamiste ajal. Suure tõenäosusega ilmutab ta end neis kaartides tugevasti!
Paljusid Varunale omistatavaid iseloomustusi saab sarnasuse tõttu omistada Jupiterile, Uraanile ja Pluutole. Temale saab omistada paljud nende planeetide printsiibid – liidri omadused, iga olukorra kiire ärakasutamine, sotsiaalsed püüdlused, religioossete ja filosoofiliste eesmärkide jälgimine, suurepärastele saavutustele jõudmine, püüd ebatavaliste teadmiste poole, tugev elu eesmärgi ja ülessande saavutamine, ettenägelik loominguline tegevus, vananenud korra hukk, uue ülesehitusjne. Teisest küljest – fanatism, kannatamatus, terroraktid, hukatuslik tegevus, relvaoht, õnnetusjuhtumid.
Vaatleme näiteks A.Hitleri horoskoopi. Kaardis on Varunal tugev positsioon, olles täpses ühenduses IC-ga Veevalajas ja teeb täpse trigooni Pluutole 8 majas:
IC = 4.12 Veevalaja
Varuna = 4.25 Veevalaja
Pluuto = 4.40 Kaksikud
Eespool loetletud Varuna negatiivsed omadused: vana korra hukk ja uue ülesehitamine, fanatism, vägivalla aktid, relvaoht – hästi sobivad iseloomustamaks Hitleri tegevust. Pealegi seisab Varuna kaardi kõige madalamas punktis, kinnitades, et need Adolfi püüdlused olid tema elufilosoofia vundamendiks ( ülesehitatud rassiteooriale).
Varuna IC-l oli ka teisel tuntud saksa sõjapoliitikul – Bismarc`il. Temal teeb Varuna täpse kvadratuuri Marsile 6 majas (see veelkord illustreerib mõtet: mitte iga trigoon ei ole hea ja iga kvadratuur paha).
Üldse on Varuna kvadratuur huvitav aspekt. On tunne, et just nimelt läbi kvadratuuri on tema toime kõige tugevam/produktiivsem ja mitte alati negatiivne. Arvatavasti tähendab kvadratuur nataalkaartides väljakutset, mida inimene ei saa realiseerimata jätta. See käib ka opositsiooni kohta. Varuna pingeaspektid paljastavad ja toovad nähtavale need probleemid, mis seotud selle planeediga, millele ta aspekti teeb. Nii annab ta võimaluse planeedile end realiseerida.
Tuntud näitlejal ja tantsijal Fred Asteril on kaardis Varuna kvadratuur Päikesele 5 majas, andes mehele võimaluse end säravalt välja paista. Väga täpne on Varunal kvadratuur Päikesele näitleja Antonio Banderasel. Selline seis on veel laulja Adriano Celentanol. Veel üks kuulus Hollywoodis läbilöönud näitleja Jeff Bridges sündis täpse Varuna kvadratuuriga Jupiterile 5 majas. Vanema põlve näitlejal, Marlon Brandol oli samuti Varuna kvadratuur Jupiterile, seda aga 1 majas.
Opositsiooniga Varuna-Päike on sündinud: Brigitte Bardot, John Lennon, Stanislav Lem, Armen Dzigrahanjan. Varuna-Kuu aga G.Verdi; Varuna- Jupiter F. Chopin, Conan Doyle (konj. Chaos); Varuna kvadratuur Jupiterile – John Cage; täpne Kuu sõlmedele Herbert Wells ja Solzenitsen; Freddy Mercury – Varuna opositsioon üheaegselt Veenusele ja Jupiterile; Tom Waits- täpne Varuna kvadratuur Veenusele ja Jupiterile.
Varuna kvadratuuri Veenusele leiame sellistel kuulsustel nagu dirigent Herbert von Karajanil ja kirjanik Theodor Dreiseril.
Pingeaspekte Varunalt Merkuurile või Päikesele või neile mõlemale esineb tihti andekatel ja kuulsatel kirjanikel – Edgar A.Poe, J. Verne, M. Gorki, A.Camo, S.Lem.
Hästi näitlik on Honore de Balzaki kaart. Varuna asub 3 maja tipus täpses kvinkunksis Merkuurile MC-l.

Kuid selline pingeaspektide kahemõtteline tähendus ei viita veel sellele, et harmoonilised aspektid ei tööta või on nõrgad. Selle ümberlükkamiseks näited teatri- ja kinomaailmast (välja on jäetud need, keda eespool sai nimetatud), orbiks kuni 3 kraadi.

Ljubov Orlova – täpne Varuna konj. Päikesele Veevalajas
Janet Jackson – täpne konj. Päikesega
F. Coppola – konj. Päikesega
W.Fox – konj. Päikese ja Veenusega
E. Lubitsh – konj. Päikesega
Vsevolod Sanajev – konj. Päikesele ja Hylonomele Kalades
Alan Delon – täpne konj. Kuule Jääras
Roge Vadim – täpne konj. Kuule, MC valitsejale 6 majas.
Stanislavski – Varuna AC-l(?) 0.00 Kaljukitses
Frederico Fellini – Varuna täpselt DC-l
Charles Bronson – konj. MC-l Kalades
C. Corell(sünd.1890) – konj. Merkuurile
Clark Gable (sünd. 1901) – konj. Merkuurile
Johnny Depp – konj. Merkuurile ja Veenusele
Marlene Dietrich – konj. Veenusele
Milos Forman – konj. Veenusele
Peter Brook – konj. Veenusele, Uraanile ja Päikesele
Uma Thurman – konj. Veenusele
Gloria Estafan – konj. Veenusele
Madonna – täpne konj. Marsile
Pasolini – täpne konj. Veenusega Kalades
Fassbinder – konj. Veenusele ja Hylonomele Jääras
Peter Fonda – konj. Veenusele
Maria Jermolova – konj. Jupiterile Amburis
Keanu Reeves – täpne sekstiil Veenusele + Marsile ja Kuule, konj. Jupiterile
Eldar Rjazanov – konj. Jupiterile ja Uraanile Kalades
Smoktunovski – konj. Uraanile Kalades
Marilyn Monroe – konj. Uraanile 8 majas Kalades.
Sarah Bernard – konj. Kuu tõususõlmega Amburis
Romi Schnaider – konj. Saturnile ja Hylonomele
Louis Bunuell – konj. Chariklole Veevalajas
Samuel Goldwin – täpne Nessusele Kaljukitses
Catherine Denueve – trig. Jupiterile, konj. Hylonomele Jääras
Woody Allen – 8 majas täpne trig. Päikesele 4 majas, kvad. Pholusele 5 majas
Steven Spielberg – 10 majas, täpsed trig. Päikesele ja Lilithile 6 majas
Henry Fonda – 6 maja tipus, täpne trig. Kuule
Rodgers – 10 majas Kalades, täpne trig. Jupiterile 5 majas
Leonardo DiCaprio – Varuna 9 majas, kvad. Jupiterile, oposit. Neptuunile, trig. Pluutole
Bette Midler – Varuna on ainus planeet 1 majas Jääras, täpne kvad. Saturnile 4 majas, kvinkunks Veenusele 8 majas.
Robert Redford – samuti ainus planeet 1 majas Jääras, trig. Jupiterile 9 majas
Gregory Peck – 10 majas, trig. Saturnile 2 majas
Albert Hitchcock – täpne trig. Pluutole ja täpne sekstiil Saturnile. Varunele( 8 tipu lähedal) teeb oposit. Pluuto ja Saturn
Charlie Chaplin – 3 majas Veevalajas, täpne trig. Pluutole 7 majas, kvintiil Merkuurile 5 majas.


Aga filminäitlejale Sharon Tate`le (24.01.1943 Dallas, Texas – 9.08.1969 Beverly Hills, filmi rezissöör Roman Polanski abikaasa), oma tugeva Varunaga, mängis saatus kaugelt ebameeldivama rolli. Tema horoskoobis on Varuna täpses ühenduses Hylonomega – 10 majas MC lähedal Jääras. See formeerib suure risti Jupiteriga AC-l 12 majas, Pholusega 4 majas ja Charikloga 6 majas.Varuna ja Hylonome on bisekstiilis Veenusega 8 majas ja Asbolus 12 tipus. Neid, keda huvitavad Hamburgi koolkonna fiktiivsed planeedid – Varuna on täpses ühenduses Hadesega, orb 9 minutit. Veel sündimata lapsega (oli 8 kuud rase) näitlejanna tapeti julmalt 9.augustil 1969.aastal „perekond Mansoni” (Charles Manson, sünd. 12.11.1934, Cincinatti, Ohio, US) poolt.Transiitne Varuna seisis täpses ühenduses radixi Uraaniga, 8 maja valitsejaga.Varuna direktsioon tuli täpsesse sekstiili radixi Mustale Kuule. See ise progressioonis mõrvapäevale läks üle Jupiteri AC-le ja asus täpsesse kvadratuuri nataal Veenusele
Päike(surm) ca 16.34 Lõvi
Lilith(Tate) = 16.39Vähk
Varuna(Tate,dir.) = 16.42 Sõnn
Asbolus(Tate) = 17.29 Kaksikud
Chariklo(Tate) = 17.57 Kaalud
Chariklo(surm) = 17.57 Kalad R
Jupiter(Tate) = 18.24 Vähk
Lilith(Tate, progr.) = 19.36 Vähk
Varuna(Tate) = 19.49 Jäär
MC (Manson) = 20.09 Kaljukits
Veenus(Tate) = 20.43 Veevalaja
AC(Tate) = 21.27 Vähk
Pluuto(Polanski) = 23.53 Vähk
Kuu(Polanski) = 24.39 Vähk

Varuna(surm) = 0.22 Kaksikud
Pylenor(Manson) = 0.22 Kaksikud
Uraan(Tate) = 0.40 kaksikud
Uraan(surm) = 1.10 Kaalud

Mansoni horoskoobis on Varuna 8 Jääras (Tate kaardi MC-l), samuti ühenduses Hylonomega ja samuti täpses kvadratuuris Pholusega. Tema meridiaani telg (21 Vähk-kaljukits) langeb kokku Tate teljega AC-DC.
Varuna(Manson) = 7.55 Jäär
Pholus(Manson) = 7.42 Kaljukits
Veenus (tapmine) ca 7.04 Vähk ( konj. Kuuga).
Marss (tapmine) ca 7.54 Ambur
Varuna(Polanski) = 8.04 Jäär R
MC (Tate) = 9.03 Jäär
Huvi peaks pakkuma seegi, et Mansoni „kuri” transneptuun 1996TL66 on täpses ühenduses Kuuga – täpselt Sharoni Päike-Merkuur ühenduse peal!
TL66(Manson) = 3.20 Veevalaja
Jupiter(surm) = 3.36 Kaalud
Merkuur(Tate) = 3.45 Veevalaja
Chiron(Polanski) = 3.50 Kaksikud
Kuu(Manson) = 4.00 Veevalaja
Päike(Tate) = 4.05 Veevalaja
Kuu sõlm(Manson) = 4.07 Veevalaja

Sharoni abikaasa (18.08.1933) sündis poolteist aastat varem, kui Manson. Kuid tema horoskoobis on Varuna samuti Sharoni MC-l.Varunal on trigoon Merkuurile – abikaasa kaardi valitsejale. Tema 8 maja valitseja – Kuu on ühenduses Pluutoga (24 Vähk), Sharoni AC-l ja Mansoni IC-l.
Seega tugev Varuna Sharoni juhtumi puhul andis talle positiivseid võimalusi (temast sai filmitäht), kuid seejuures maksimaalselt ilmutas end ka negatiivsete ilmingutega (surm, mis vapustas ühiskonda)

Veel omapäraseid näiteid: neiu, Päikese täpne ühendus Varunaga 11 majas. Ta tegeles aktiivselt bioloogia ja meditsiiniga, mis on iseloomulik antud ühenduse positiivseks näitajaks. Kuid tema elus oli küllaltki dramaatiline episood: 17 eluaastal, talle endalegi ootamatult, sattus musta maagia rituaalsele üritusle ja vägistati julmalt selle käigus. See juhtus, kui transiitne Varuna (11 majas) tegi täpse opositsiooni radixi Kuule ( 5 majas) – ja see opositsioon moodustus täpselt transiitsete Kuusõlmede peal.
Teine näide. 16 detsembril 1857.a., Kuuloomine Varuna peal. Sündis tuntud ja kuulus astronoom Barnard (tema nime järgi on nimetatud üks Päikesele lähimaid tähti). Samal päeval toimus väga tugev maavärin Kalaabrias, Itaalias. Hukkus üle 10 tuhande inimese.
Või teistlaadi näide. Gven Verden, kuulus tantsijanna. Kaheaastaselt vigastas ta jala ja selleks, et oma jalgu tugevdada ning arendada, hakkas ta osalema tantsutundides. Siin esineb see kahesus – positiivne ja negatiivne Varuna ilming: poleks olnud traumat, ei oleks Gven saanud kuulsaks tantsijannaks. Tema horoskoobis on Varuna 1 majas, kahe kraadi kaugusel AC-st Kalades.
Taoline Varuna mitmekülgsus vajab erilisi uurimisi. Sest on ilmne, et tema positiivne ja negatiivne mõju ei anna informatsiooni selle kohta, kuidas ta hakkab mõjuma. Nagu eespool sai mainitud, Varuna kvadratuur ja opositsioon viivad tihti edule ja kuulsusele.


järgneb...

laupäev, 20. oktoober 2007

Varuna - loodus ja kosmos

Looduskatastroofides (orkaanid või tsunaamid, vulkaanipursked, maavärinad) ja inimfaktoriga seotud suurõnnetustes on ta samuti tegev. Näiteks:

*11.08.1089 – võimas maavärin Britannias
Varuna konj. Uraaniga Kalades
Uraani konj. Pluutoga Kalad/Jäär

*5.07.1201 – maavärin Egiptuses ja Süürias
Varuna konj. Marsiga
Uraani konj. Pluutoga Vähis

*26.01.1531 – maavärin Lissabonnis
Varuna täpne konj. Jupiteriga Kaaludes

*20.01.1607 – tõusulaine Bristoli kanalis tappis 2000 inimest, arvatavasti oli tegemist tsunaamiga
Varuna konj.Päikesega Kaljukitses,mõlemate kvad. Pluutoga
Neptuuni täpne konj. Kuu tõususõlmega Neitsis

*6.09.1776 – orkaan Guadelopes, huk. Üle 60 000 inimese
Varuna konj. Päikesega Neitsis
Neitsi kraadides 21-26 koos Merkuur, Veenus, Neptuun, Chaos ja must Kuu

*5.08.1783 – vulkaani Mount Asama purse Jaapanis
Varuna konj. Veenusega Neitsis

*5-12.04.1815 – vulkaani Tambora purse, huk. 92 000 in.
Varuna täpne kvinkunks Päikesega

*23.09.1815 – viimase 180.a. tugevaim suurtorm Uus-Inglismaal
Varuna konj. Veenusega Kaalud/Skorpion ja oposit. Marsiga
Stormi (12182) konj. Chaosega ja kvad. Floodiga (4220)

*20.02.1835 – maavärin Tshiilis, hävis Concepcioni linn
Varuna väga täpne kvad. Uraaniga

*25.11.1839 – tormitsüklon Indias hävitas Coringa linna, hukkus 300 tuhat inimest
Varuna konj. Päikesega Amburis
täpne Uraani konj. Kuu tõususõlmega Kalades

*16.12.1857 – maavärin Naapolis, 6,9 magnituuti, hukkus 11 000 inimest.Samal aastal toimus veel 2 tugevat maavärinat (Tokyos ja Californias).
Varuna konj. Päikese ja Kuuga Amburis
Neptuuni konj. Kuu tõususõlmega Kalades (2)

*26-28.08.1883 – vulkaani Krakatau purse, hävis 163 küla ja huk. ca 37 000 in.
Varuna täpne oposit. Jupiteriga
Varuna trig. Merkuuriga
Marsi kvad. Vulcanoga (4464)

*18.04.1906 – San Francisco maavärin
Varuna konj. Kuuga Veevalajas
Merkuuri konj. Rhadamanthuse ja Sednaga Jääras
Saturni konj. Damoclosega Kalades

22.05.1927 – maavärin Xiningis Hiinas, huk. 200 000 inimest
Varuna konj. Jupiteri ja Erisega Kalad/Jäär

6.03.1926 – tulekahjus hävis Sheakespeare Memorial Theatre
Varuna konj. Merkuuri ja Erisega Kalades, mis kvad. Pandoraga

*13.12.1931 – vulkaani Merape purse Jaaval,hukk. ca 1370 in.
Varuna konj. Kuu tõususõlmega Jääras

*14.04.1944 – Bombey India, hiigelplahvatus lõhkeaine lastiga laeval
Varuna konj. Päikese ja Sednaga Jääras

*1.04.1946 – tsunaami Hawail ja Aleuutide saarestikus
Varuna konj. Veenusega Jääras

*16.04.1947 – Texas City katastroof: toimub ammooniumnitraadi plahvatus laeval Grandcap.
Hukkub 552, vigastatuid üle 3000, 200 kadunut
Varuna konj. Päikese ja Sednaga Jääras
Marsi opositsioon Neptuunile ja konj. Merkuurile

*30.10.1961 – kõigi aegade võimsaima termotuumapommi (67 megatonni) plahvatus Novaja-
Zemljal
Varuna oposit. Marsiga
Chaose konj. Damoclosega Veevalajas

*28.05.1963 – suur üleujutus Bangladeshis, hukk. üle 22 000 in.
Varuna konj. Veenusega Sõnnis

*11.05.1965 – suur üleujutus Bangladeshis, hukk. 17 000 in.
Varuna konj. Päikesega Sõnnis
Marsi konj.Uraani ja Pluutoga Neitsis

*22.05.1967 – tulekahju Brüsseli kaubamajas
Varuna konj. Päikesega Kaksikud/Vähk

*3.06.1980 – tornaado Nebraskas, hukkus ja sai viga üle 300 inimese, kahjusumma 300 milj.
dollarit
Varuna täpne konj. Päikesega Kaksikutes
Merkuuri konj. Veenusega Vähis

*9.06.1984 – päeva teisel poolel, möllas tuulispask üle Moskva,Kalinini, Jaroslavi, Ivanovo ja Kostroma oblastite
Varuna täpne konj. Päikesega Kaksikutes

*21.06.1990 – maavärin põhja-Iraanis, hukkus 100 00 inimest
Varuna konj. Päikesega Kaksikutes

*27.06.1998 – maavärin Türgis 6.3 palli,hukkus üle 100 inimese, ligi tuhat said vigastada
Varuna konj. Päikesega Vähis

*29.06.1995 – Sampoongi kaubamaja kokkuvarisemine Soulis L-Korea
Varuna konj. Päikesega Vähis

Kui Quaoari osalus kosmose hõlvamises ja astronautide kaartides oli päris muljetavaldav, siis sama võib öelda ka Varuna kohta.

Varuna konjunktsioon Päikesega astronautidel:

T.E.Jerning
E.S.Baker
A.Beregovoi
A.Gubarev
V.Komarov
V.Lebedev
P.Lockhart
J.Lowell
W.A.Pailes
L.van der Berg
Kokku leidsin 450-st ilmaruumis käinutel 24-l Varuna konjunktsiooni Päikesega. Mõned Varuna konj. ja muud aspektid teiste planeetidega järgmistel kosmoses viibinutel- Merkuuriga :

T.D.Akers, D.M.Brown, K.Cockrell, G.Cooper, M.A.Faris (Süüria), W.G.Gregory, A.Laveykin, R.A.Parice.

Mõned näited veel:
J.Glenn – trig. Marsiga, oposit. Saturniga
T.Wang – kvadr. Merkuuri ja Marsiga
P.Whitson – trig. Veenuse ja Saturniga
P.J.K. Wisoff – täpne Marsiga
N.Thagrad – konj. Marsiga, trigoon Veenusega
V.Titov – trig. Merkuuriga, kvinkunks Veenusega
V.Tokarev – oposit. Päikesega
V.Shatalov – trig. Merkuuri,Marsi ja Uraaniga.
L.Acton – konj. Marsiga
J.Apt – konj. Marsiga
K.Chawla (India) – konj. Veenusega
L.Eyharts – konj. Veenusega
M.Garneau (Kanada) – konj. Kuu tõususõlmega
G.Grissom – täpne konj.Uraaniga
K.G.Henize – täpne konj.Uraaniga
D.R.McMonagle – oposit. Marsi ja Jupiteriga
A.Poleshchuk – oposit. Päikesega

Varuna osalus ilmaruumi avastuste ja alistamiste sündmustes:

*26.03.1655 – C.Huygens avastab Saturni suurima kuu Titan
Varuna konj. Päikesega Jääras

*13.03.1781 – avastati Uraan
Varuna oposit. Päikesega ja kvad. Marsiga
Kuu tõususõlme konj. Herscheliga (2000) Sõnnis
Merkuuri konj. Discoveryga Jääras
Varuna täpne kvad. Saturniga

*23.09.1846 – avastati Neptuun
Varuna kvad. Veenusega

*1.01.1801 – avastati Ceres
Varuna konj. Kuu tõususõlmega
Varuna trig. Veenusega
Cerese konj. Discoveryga Kaljukitses

3.03.1915 – asutati NACA, mis oli NASA eelkäia
Varuna konj. Päikesega Kalades

*16.03.1926 – Robert Goddard katsetas esimest korda vedelkütusel baseeruva raketi starti Massachusettis, USA
Varuna konj. Päikese ja täpne Uraaniga Kalades

*18.02.1930 – avastati Pluuto
Varuna kvad. IAU-ga
Varuna poolsekstiil Päikesega

*3.11.1957 – startis teine Maa tehiskaaslane Sputnik- 2 koeraga Laika pardal
Varuna oposit. Päikesega

*31.01.1958 – Floridast saadeti orbiidile esimene USA sateliit Explorer 1
Varuna kvad. Päikesega
Merkuuri oposit. Astronomiaga

*29.07.1958 – asutati NASA
Varuna täpne kvinkunks Quaoariga
Astronomia konj. Discoveryga Lõvis
NASA(11365) poolsekstiil Astronomiaga

*18.12.1958 – startis esimene ameerika sidesputnik
Varuna konj. Marsiga Sõnnis

*2.01.1959 – startis Luna 1, esimene Maa orbiidilt väljunud kosmoselaev
Varuna konj. Marsiga Sõnnis
Varuna trig. Päikesega

*12.09.1959 – startis Luna 2, esimene Kuud tabanud kosmoselaev
Varuna trig. Päikesega
Selene konj. Astronomiaga Kaaludes
Lunaria oposit. Russiaga ja täpne kvad. Päikesega

*12.04.1961 – esimene inimene kosmoses (J.Gagarin)
Varuna sekstiil Marsiga
Saturni konj. Gagariniga (1772) Kaljukitses

*5.05.1961 – Alan B.Shepard sai esimeseks USA astronaudiks, kes kosmoses käis
Varuna konj. Päikese ja täpne Merkuuriga Sõnnis

*20.02.1962 – J.Glenn esimene ameeriklane Maa tehiskaaslase orbiidil
Varuna kvad. Marsiga
Marsi oposit. NASA-ga

*10.07.1962 – startis esimene televisioonisateliit Telstar
Varuna sekstiil Päikesega

*16.06.1963 – esimene naine kosmoses (V.Tereshkova)
Varuna konj. Russiaga (232) Sõnnis
Päikese konj. Phaetoniga Kaksikutes
Icaruse oposit. Marsi ja Pluutoga
Jupiter trig. Valentinega (447)

*18.03.1965 – esimene inimene avakosmoses (J.Leonov)
Varuna sekstiil Veenusega
Saturni oposit. Astronomiaga

*16.11.1965 – startis Venera 3, mis oli esimene Veenust tabanud kosmoserakett
Varuna täpne oposit. Päikesega
Marsi sekstiil Astronomiaga
Varuna sekstiil Päikesega

*16.03.1966 – Amstrong ja Scott- esimene USA kosmoselaeva põkkamine orbiidil
Varuna sekstiil Päikesega
Veenuse konj. Icarusega Veevalajas
Merkuuri trig. NASA-ga

*19.05.1967 – NSVL ratifitseerib USA ja UK vahel kokkuleppe tuumarelvade keelustamise
kohta kosmoses
Varuna konj. Päikesega Sõnnis

*14.01.1969 – toimus esimene kahe kosmoselaeva Sojuz-Apollo põkkumine
Varuna trig. Päikesega
Pluuto konj. Sojuz-Apolloga (2228) Neitsis

*2.12.1971 – esimene (Mars-3) pehme maandumine Marsil
Varuna täpne konj. Saturniga Kaksikutes
Varuna täpne trig. Pluutoga
Merkuuri kvad. NASA-ga
Astronomia konj. musta Kuuga Kaaludes

*20.08.1975 – Viking 1 laskus Marsile
Varuna konj.Marsi ja Astronomiaga Kaksikutes
NASA trig. Marsiga

*9.09.1975 – startis Viking 2, mis laskus Marsile
Varuna täpne konj. Astronomiaga Kaksikutes
Varuna täpne oposit. Neptuuniga
Merkuuri konj. NASA-ga Kaaludes
Marsi konj. Astronomiaga ja trig. NASA-ga

*20.08.1977 – startis Voyager 2, et mööduda kõigist hiidplaneetidest
Varuna konj. musta Kuuga Kaksikutes
Marsi konj. NASA-ga Kaksikutes ja sekstiil Päikesega

*5.09.1977 – startis Voyager 1, möödalend Jupiterist ja Saturnist
Varuna kvad. Päikese ja Merkuuriga
Päikese konj. Astronomiaga Neitsis

*20.01.1978 – esimene automaatse kaubatranspordi laeva Progress start
Varuna kvinkunks Veenusega

*28.11.1983 – süstik Columbia viis orbiidile mehitamata kosmoselabori Spacelab-1
Varuna oposit. Merkuuriga
Merkuuri kvad. Phaetoniga

*7.02.1984 – B.McCandless ja R.L.Stewart väljusid esimestena vabalennul avakosmosesse
Varuna trig. Päikesega
Merkuuri trig. Astronomiaga ja kvad. NASA-ga

*18.10.1989 – süstik Atlantis saatis Jupiteri suunas sondi Magellan
Varuna trig. Päikesega
Marsi kvad. NASA-ga

*25.04.1990 – orbiidile viidi Hubble teleskoop
Varuna sekstiil NASA-ga
Varuna täpne kvinkunks Saturniga
Päikese trig. Hubblega (2069)

*30.08.1992 – avastati esimene cubewano-1992QB1
Varuna kvad. QB1-ga
Veenuse sekstiil Quaoariga
Pluuto oposit. Chaosega
Kuu tõususõlme trig. Logosega

*16.07.1994 – komeet Shoemaker-Levy 9 sööstis Jupiterisse
Varuna konj. Merkuuriga Vähis

*27.06.1995 – USA süstik Atlantis, 7 vene ja ameerika astronaudiga pardal, siirdus orbiidile, et põkkuda vene orbitaaljaamaga Mir
Varuna konj. Päikesega Vähis

*15.10.1997 – startis Cassini-Huygens Saturni uurimiseks
Varuna kvinkunks Veenusega
Veenuse trig. Huygensiga (2801)
NASA sekstiil Astronomiaga

*29.10.1998 – startis süstik Discovery, J.Glenn taas kosmoses
Varuna poolsekstiil Päikesega
Varuna trig. Veenusega
Varuna täpne kvad. Uraaniga
Jupiteri sekstiil Discoveryga

*22.07.1999 – süstik Columbia viis orbiidile röntgenteleskoobi Chandra
Varuna trig. Marsiga
Pluuto konj. Columbiaga
Merkuuri trig. Columbiaga

*28.04.2001 – esimese kosmoseturisti start ( Dennis Tito)
Varuna täpne kvinkunks Quaoari ja Neptuuniga
NASA kvad. Astronomiaga

*4.06.2002 – Quaoari avastamine
Varuna täpne kvinkunks Neptuuniga

*22.01.2003 – toimus viimane kontakt kosmosejaamaga Pioner 10, mis on üks kaugemale jõudnud kosmoselaevu
Varuna oposit. Merkuuriga

*27.09.2003 – saadeti välja sateliit Smart 1
Varuna täpne sekstiil Merkuuriga

*21.10.2003 – Erise avastamine
Varuna konj. Saturniga Vähis
Varuna täpne trig. Veenusega

*14.11.2003 – Sedna avastamine
Varuna konj. Saturniga Vähis
Varuna täpne kvinkunks Veenusega
Varuna trig. Marsiga ja täpne oposit. Chironiga

*17.02.2004 – Orcuse avastamine
Varuna oposit. Kuuga
Varuna konj. Ceresega Vähis

*8.06.2004 – toimus Veenuse üleminek Päikesest
Varuna täpne konj. Saturniga Vähis

*19.01.2006 – startis New Horizons Pluuto suunas
Varuna sekstiil Marsiga
Varuna väga täpne kvinkunks Quaoariga
Merkuuri sekstiil Astronomiaga

Kosmoseteemalistes filmides on Varuna samuti mängus, nagu Quaoargi puhul.

*9.03.1955 – esilinastus „Man in Space“- Varuna konj. Marsiga Sõnnis
*28.12.1955 – esilinastus „Man and the Moon“ – Varuna trig. Päikese ja kvad. Ceresega
*8.09.1966 – esilinastus „Star Trek“ (originaal seeria) – Varuna täpne sekstiil Jupiteriga
*8.02.1968 – esilinastus „Planet of the Apes“- Varuna sekstiil Marsiga ja täpne oposit. Neptuuniga
*6.04.1968 – esilinastus „2001:a Space Odyssey“- Varuna sekstiil Merkuuri ja Veenusega,täpne kvad. Jupiteriga
*6.10.1974 – algas animafilmi „Space Battleship Yamato“ televisioonis - Varuna trig. Veenusega ja täpne oposit. Neptuuniga
*25.05.1977 – esilinastus film „Star Wars Episode IV: a New Hope“-Varuna konj. Päikesega Kaksikutes ja musta Kuuga
*28.10.1994 – esilinastus üksikfilm „Stargate“ -Varuna trig. Päikese ja Saturniga
*27.07.1997 – algas telesari SG 1 - Varuna sekstiil Veenusega

Varuna astronoomide ja kosmosetehnikaga seotud inimestel:

G.Bruno – Varuna kvad. Pluutoga, Giordano (5148) sekstiil Veenusega
J.Kepler – Varuna konj. astronomiaga Amburis ja marsi konj. Kepleriga (1134)
G.Kuiper – Varuna oposit. Kuu tõususõlmega
G.Galilei – Varuna kvad. Päikesega, oposit. Uraani ja täpne Neptuuniga
G.Lemaitre – Varuna kvad. Uraaniga, Lemaitre (1565) sekstiil Uraaniga
U.Le Verrier – Varuna trig. Merkuuriga ja oposit. Saturniga
E.Halley – Varuna trig. Merkuuriga, Halley (2688) konj. Päikesega Skorpionis
J.Hevelius – Varuna konj. Päikesega Veevalajas, Heveliuse (5703) poolsekstiil Astronomia ja kvad. Pluutoga
C.Huygens – Varuna täpne trig. Neptuuniga, Huygensi (2801) trig. Marsiga
P.Lowell – Varuna kvad. Päikesega, Lowelli (1886) oposit. Uraaniga
W.H.Pickering – Varuna kvad. Päikesega, Pickeringia (784) sekstiil Merkuuriga
G.Piazzi – Varuna konj. Veenuse ja Ceresega Lõvis, Piazzi (1000) konj. Saturniga Kaaludes ja kvad. Merkuuriga
K.Tsiolkovski – Varuna ülitäpne kvad. Neptuuniga (0.00)
V.Chelomei – Varuna trig. Päikesega
F.Zander – Varuna trig. Päikese ja kvad. Jupiteriga
J.Oort – Varuna poolsekstiil Oortiga(1691)
C.Tombaught – Varuna täpne kvad. Jupiteriga, Tombaught (1604) konj. Uraaniga Kaljukitses
V.von Braun, raketiinsener – Varuna konj. Veenusega Kalades
H.Oberth, saksa raketiinsener – Varuna täpne kvad. Uraaniga ja täpne trig. Pluutoga
P.Paulet, raketiinsener – Varuna oposit.Päikese ja Marsiga

järgneb....

laupäev, 13. oktoober 2007

Varuna

Teine cubewanode grupi oluline tegija on Varuna. Järgnevalt pikem ülevaade tema astroloogilisest mõjust ja osast maailma kujundamisel.

Esialgne tähistus : 2000 WR106
Nr. kataloogis : 20000
Orbiidi kalle : 17,128 kraadi
Täistiir ümber Päikese : 283 aastat
Kaugus Päikesest : 43,070 aü. kuni 47.277 a.ü.
Ekstsentrilisus : 0,051
Absoluutne tähesuurus : 3,7
Esimene vaatlus : 24.11.1954. 6.47:30 GT, Palomar Mountain, California, USA (116W52, 33N21).
Avastus : 28.11.2000. 9:51:38 GT, Steward, Kitt-Peak, Tacson, Arizona, Usa (111W36, 31N58).
Asend avastamise hetkel : 10.29 Vähk, retrograadne.
Teade avastusest : 1.12.2000. 16:45 GT
Liigub stabiilsel orbiidil, vähese ekstsentrilisusega.

Fakt, et Varuna kuulub cubewanode gruppi, paneb arvama, et selle väikeplaneedi tähendus saab olema sarnane Quaoariga. Kuid Quaoar`i orbiit on palju lähem ideaalsele ringile ja orbiidi kalle palju väiksem kui Varunal. See lubab meil oletada, et Quaoar kui väikeplaneet, kannab endas baasalust kõikide cubewanode hulgast rohkem puhtal kujul.
Varuna see eest pigem esindab teisejärgulist ja rohkem ekstremaalsemat varianti.Vaadelgem Varuna avastuse kaarti.
Varuna avastati hetkel kui ta kulmineerus MC-l, 9 maja poolt. See haakub väga hästi mütoloogiaga. Ainus aspekt suurte planeetidega on bikvintiil (144) Uraaniga 5 majas. Teisest küljest on Uraanil veel kvintiil ( 72 ) Päikesele. See räägib meile sellest, et cubewanodedele on ühine loomise teema.
Varuna avastamisel oli Päikese konjunktsioon teise tähtsa sama klassi taevakehaga-Quaoariga Amburis.Varuna ise tegi kvadratuuri esimese avastatud cubewanoga-1992QB1-ga.
Varuna asend MC-l ja väljapaistev Amburi märk võimaldavad öelda, et Varuna kuulub selliste “Jupiterlike” alade hulka nagu eneseimetlemine, isiku üleskiitmine, lai tunnustus ja üldse ükskõik mille laiaulatuslik levimine. Selles mõttes on Varuna suguluses mitte ainult Jupiteri, vaid ka Chironi ja Uraaniga. Kuid erinevalt jupiterlikkusest populaarsusest, räägib Varuna rohkem laiaulatuslikumast ja pikemaajalisest kuulsusest, andes inimesele surematuse, või vähemalt pikaajalise mälu rahva hulgas.

Mütoloogias on Varuna kohta kirjutatud järgmist – Varuna esineb hinduismi iidsete hümnide kogumikus „Rigveeda“ taevajumalana. Ta sümboliseerib taevast ning elab oma palees kõrgel selle maailma kohal, milles tegutseb Indra. Seega oli ta teatavas mõttes isegi Indrast tähtsam, ent kuna ta asus kaugemal, oli tema roll vähem oluline. Ta näeb kõike, mis maailmas toimub, ning jälgib inimeste tegemisi, loeb nende salajasi mõtteid ning saadab oma käskjalad nende toimetuste järele valvama.Ta viibib kõikjal ja teab nii minevikku kui tulevikku. Eeskätt on tema tegevusvaldkonnaks moraal. Ta kontrollib vandeid, tema algatas ja hoidis rita`d ehk korda, mis usuti kehtivat nii looduses kui ühiskonnas ja mida inimesed peavad järgima. Need, kes rita`st kinni ei pidanud, sattusid paratamatult Varuna silmusesse. Kuid Varuna oli üldiselt heatahtlik jumal ja võis patud ka hõlpsasti andestada. Mõnikord öeldakse, et Varuna lõi Päikese, teinekord, et Päike on tema silm. Hiljem hakati teda pidama öö isandaks ning veejumalaks, jõgede ja merede valitsejaks. Tuul oli tema hingeõhk ja tähed ta silmad. Teda seostatakse Kuuga ning tema hoole all oli püha jook Soma. Samuti jagas ta Jamaga, esimesena surnud inimesega, surmariigi valitseja tiitlit. Vahel peetakse teda ka üheks Aaditajatest ja Mitra kaksikvennaks, hinduismi emajumalanna Aditi järglasteks.Vennad pidid hoolitsema universumis korra ja õigluse eest.Tavaliselt nimetatakse Aditi järglaste seast seitset või kaheksat jumalust (Mitra- valgusejumal, Varuna jt.), ning nad kehastavad kshatrijate ehk sõjameeste seisuse põhiolemust väljendavat väge. Viimasel ajal on aaditajaid mõnikord öeldud olevat ka 12. Neid seostatakse Päikese kui elu allikaga ja neist igaüks on seotud aastaringi ühe kuuga.
Usutakse, et aaditajad päästavad kõigist haigustest ja õnnetustest. Aditi kaheksandat poega Martandat peetakse mõnikord inimeste jumalikuks esivanemaks.Varunat on nimetatud ka madude kuningaks.
Varuna oli seega veedade ajastu peajumal, tema omadused kandusid hiljem üle äikese ja sõjajumala Indrale.Veel on Varunaga seotud Laksmi ehk Shri, kes oli veedade mütoloogia kohaselt hinduismi püha tarkus ja oletatavalt oli selle nime taga algselt mitu jumalust, teiste seas ka Varuna või Surja kaaslannad.

Varuna eripärasus, mis seotud Jupiteriga, on Varuna side seadusega, õiguse mõistmisega, õiglusega. Kuid õiglusega mitte inimmaailma seaduste järgi, vaid kõrgema – kosmilisete seaduste mõistes.
On veel üks Varuna ilmingu tahk, mis eelkõige haakub Uraani ja Pluutoga. See on seotud tema piiriala asendiga, eraldades kosmost kaosest. Läbi Varuna ilmnevad uued põhiolemused, varem tundmatud ideed ja probleemid, mis ilmnedes osutuvad globaalseteks. Uued teadvuse piirid ja raskused, mis seotud tundmatu teadvustamise ning õppimisega.
*6.07.1785 – üksmeelselt valiti ja kinnitati seadusega USA rahaühikuks dollar
Varuna konj. musta Kuuga Neitsis
Pluuto konj. Kuu tõususõlmega Veevalajas
Päikese konj. Uraaniga Vähis

Varuna konjunktsioon Päikesega:

*28.11.1843 – USA ja Prantsusmaa tunnustasid Hawai elanike iseseisva rahvusena.
*2.12.1845 – USA president J.Polk teatab Kongressile, et Monroe doktriin kindlalt jõustub ja USA peab agressiivselt laienema läände.
*25.12.1868 – USA president A.Johnsoni tingimusteta vabandus kõigi kodusõja algatajate suhtes.
*2.03.1917 – Varuna täpsel ühendusel Päikesega Venemaa tsaar Nikolai II loobus troonist. Aasta hiljem, jällegi Varuna ühendusel Päikesega sõlmiti Brest- Litovski rahuleping.Tekkis uus Venemaa, mis loobus monarhiast, lõi uue ideoloogia
*5.03.1918 – Nõukogude Venemaa viis oma pealinna üle Moskvasse, täpne konj. Päikesega Kalades
*28.05.1955 – alustati Baikonuri kosmodroomi ehitust
*17.05.1970 – T.Heyerdahl alustas Marokost retke üle Atlandi papüüruslaeval Ra 2
*1.06.1979 – Rodeesias tuli võimule negriste pooldav valitsus, millega lõppes Ian Smithi võim
*2.06.1979 – paavst Johannes Paulus II külastas oma kodumaad Poolat, olles esimene paavst,kes käis sotsriigis
*20.06.1990 – Ida-Saksamaal hakkas kehtima saksa mark
*20.06.1991 – Saksamaa otsustas pealinna Bonnist viia üle Berliini



Meditsiinivallast:

*9.05.1960 – USA legaliseeris esimese riigina maailmas rasestusvastased pillid. Päeva situatsiooni iseloomustavad hästi Varuna aspektid – tal on kvadratuur Uraanile („ei ootamatustele“), trigoon Saturnile ( „jah planeerimisele“), ühendus Päiksega (side elualgega)
*5.06.1981 – Tervishoiukeskus San Franciscos teatas hukatuslikest tagajärgedest, mis seotud järsu immuunsuse nõrgenemisega eriti homoseksuaalsete inimeste hulgas. See oli esmakordne teade uuest haigusest, mida tänapäeval nimetame aidsiks! Ainus harmooniline aspekt Päikesel sel päeval oli täpne ühendus Veenusega
Viimased kaks näidet viitavad Varuna seotust bioloogia, meditsiini ja tervishoiuga või vähemalt sidet Varuna ja Päikese vahel sel teemal. Paljudel spetsialistidel, kes tegelevad meditsiini või farmokoloogiaga, on horoskoopides nn. „põletatud” Varuna, st. väga tihe side Päikesega.

Minnes tagasi meie ajaarvamise algusesse, vaatleme ühe enamtrükitud raamatu – Piibli seost Varunaga.
Piibli kujunemise ajalugu on järgnev. Piiblit asuti vormima üle 300 aasta pärast peale Jeesus Kristuse sündi ja missiooni Juudamaal. Nikaia Kirikukogu 325.a., Hippo Kirikukogu 393.a. ja järgnevad kirikukogud kinnitasid kanooniliste ehk pühade kirjade loetelu, millest aegamööda kujunes Piibel. Vana kiriku 7 oikumeenelist n.ö. ülemaailmset kirikukogu Bütsantsis - astroloogiliselt näeb see välja Varuna osalemisega järgnevalt:

20.05.-25.07.325 – Nikaia usutunnistus Ariuse vastu: Isa ja Poja olemusühtsus + 20 kaanonit S.t., et alles 325 aasta pärast Jeesuse sündi hakati kõnelema temast kui Jumala pojast ning sätestati see kiriklikus, Nikaia usutunnistuses.Preester Arius ja tema pooldajad, kes juhtisid tähelepanu sellele, et Jeesus oli inimese poeg, sattusid kiriku tagakiusamise alla.
Varuna konj. Veenusega Vähis
Varuna täpne oposit. Quaoariga
Merkuuri kvad. Churchiga (tõlkes-kirik) nr. (10343)
Marsi konj. musta Kuuga Neitsis

Mai-juuli 381 – Nicaenoconstantinopolitanum:Püha Vaimu jumalikkus + 4 kaanonit, st., et alles 381 aastat pärast Jeesuse sündi toodi kiriklikku õpetusse Püha Vaimu mõiste.
Varuna kvad. Päikesega (juunis)
Varuna sekstiil Marsiga (mais)
Varuna trig. musta Kuuga (mais)
Neptuuni konj. Quaoariga Kalades
Päikese konj. Saturniga (mais)

22.06-17-07.431 – Efesos, Maarja kui Theotokos Nestoriuse vastu + 6 kaanonit, st. alles 431 aastat pärast Jeesuse sündi kuulutati Maarja jumalaemaks.
Varuna täpne kvinkunks Chaosega
Churchi sekstiil Päikese ja Merkuuriga

8.10.-1.11.451 – Chalkedon, kristuse kaheloomuse-õpetus + 28 kaanonit, st., et alles 451 aastat pärast Jeesuse sündi otsustati, et temas oli nii inimese kui ka jumala loomus.
Varuna konj. Veenusega Ambur/Skorpion
Varuna konj. Marsiga Amburis
Päikese konj. Merkuuri ja Saturniga Kaaludes
Uraani konj. Neptuuniga Lõvis

5.05.-2.06.553 – Konstantinoopol, Nestoriuslaste taunimine, st., et kirik asus omaenda avalikult langetatud otsiste põhjal kiriku sees teisistimõtlejaid taga kiusama.
Varuna konj. Kuu tõususõlmega Jääras

7.11.680-16.09.681(Trullanum) – Konstantinoopol, monotheletismi taunimine, st., et alles 680 aastat pärast Jeesuse sündi sätestati jäik usk ainujumalasse.
Varuna konj. Churci ja Kuu tõususõlmega Jääras
Marsi täpne kvad. Chaosega
Neptuuni konj. Erisega Kaljukitses

24.09.-23.10.787 – Nikaia, piltide austamine + 20 kanonit.
Churchi konj. Quaoari, Logose ja Uraaniga Lõvis ja oposit. Saturniga
Marsi konj. Neptuuniga Neitsis
Varuna täpne sekstiil Ixioniga

Veel kauge ajaloo sündmustes leiab Varuna seotust näiteks järgnevas:

*26.11.1095 – pandi Clermonti kirikukogu poolt paika Ristisõdade algus Palestiinamaa vastu 12-13 sajandil. Tol päeval tegi Varuna läheneva ühenduse Pluutoga Jääras. Esimese ristiretke ajal 15 juulil 1099 langes Jeruusalemm, jällegi Varuna konj. Pluutoga, orb väga täpne – 0.02.

Teistsugune Varuna mõjuulatus langeb tervele keskajale, mis on seotud inkvisatsiooni toimepanemistega. Ketserite jälitamist õhutas paavst Lucius III Bulla ja see kiideti heaks Verona kirikukogul 1184. Inkvisatsioonile pani aluse Rooma katoliitlik kirik 1233 aastal, Varuna konj. Pluutoga Kaaludes. Siin astub „mängu” üks plutiinodest –2001KX76 ehk Ixion(28978). Varuna ja tema aspektid on olulisel kohal tolle aja sündmustes, mis seotud kiriku juhtimise probleemidega, võimul oleva kõrgklassi ja usujõudude omavaheliste suhetega.Varuna ja Ixioni ühenduse ajal (täpne kevad 1059) toimus kristliku kiriku jagunemine katoliitlikuks ja õigeusuliseks, seda aastatel 1054-1244. 20 juulil 1054.aastal Konstantinoopolis(Istanbul) kuulutati see välja, Marss läheneb Ixionile-le vastasseisu, orb 2.03.ja Päike- Merkuur teevad läheneva vastasseisu Varunale, orb 1.01 ja 1.08 vastavalt. Uraan on Skorpioni alguses, seejuures täpses kvadratuuris Varuna/Ixioni keskpunktile.
Aastal 1059 ( Varuna täpne konj. Ixioniga) kõrvaldas paavst Nicolai II lõplikult Rooma imperaatori paavstide valimise võimalustest. Sel moel lagunes lõplikult lääne katoliitliku kiriku ja varem domineerinud impeeriumi võim.

Bütsantsi impeeriumi nõrgenemine, Konstantinoopoli langemine 1204.aastal ja linna lõplik türklaste poolt vallutamine 1453 pani aluse ütlusele „Moskva on kolmas Rooma” ning õigeusu kultuuri siirdumise sinna. Otsustav samm selleks oli patriarhia otsus 1589 aastast. Metropoliidi Joann pühitsemine patriarhiks teostati Uspenski kirikus 5.02.1589 (uus kalender). Sellest ajast sai Venemaast mitte ainult poliitiline, vaid ka usuvõimu pooluseks Euroopa kultuuris. Sel päeval tegi Veenus täpse ühenduse Varunaga, trigooni Chironiga. Viimane oli ühenduses Ixioniga – harmooniline, mittekonfliktne kõrgklassi ja usuvõimu koostöö. Varunal veel sekstiil Marsiga Skorpionis.

1721 a. Peeter I likvideeris oma reformiga patriarhia ja riigipoolse juhtimise kirikute üle, võttis enda kanda loodud Sinood. Varuna asus sel ajal patriarhia loomise (5.02.1589) vastaspunktis iseendale. Peale selle läheb transiitne Ixion üle 1992QB1(15760) tolles kaardis, mis ideaalselt sümboliseerib range admistratiivse kontrolli sisseseadmist kirikuvõimu üle.
Samal aastal, 1.11.1721, kui Varuna teeb trigooni Päikesele, saab Venemaast impeerium. Imperaator(Päike) faktiliselt juhib vahetult nii riiklikku bürokraatiat kui ka kirikut.

Pärisorjusest Venemaal. Neid saab astroloogiliselt kirjeldada Pluuto ja Ixioni aspektidega. Ka siin on mängus Varuna. Pärisorjus kehtestati Venemaal septembris 1497. See toimus Pluuto lähenemisel Ixionile, sealjuures on Uraan retrograadne ja teeb kvadratuuri Pluutole. Kuid peale 1592 ja 1597 aasta seadusi (Varuna pingeaspektide aeg) igasugused talupoegade õigused likvideeriti lõplikult. Neist said mõisnike pärisomandid. Teistest mittevabadest maaelanikest said pärisorjad 1649.aasta seaduse alusel. Sel ajal Pluuto asus Varuna/Ixion keskpunktis.
*19.02.1861 – pärisorjuse kaotamine Venemaal. Formeerub Saturni ja Uraani kvadratuur ning Saturni trigoon Pluutole. Kosmogramm sisaldab tugevat T-Kvadraati – Varuna, Chaos, Orcus -Neptuun, Sedna -Ixion. Varuna-Chaos on opositsioonis Ixionile, mis siin tähendaks reforme kõrgema võimu poolt, pärisorjuse kaotamist (seda sümboliseerib Varuna).
Samal ajal USA orjapidajad-osariigid lahkuvad US liidust, vastukaaluks A.Lincolni valimisele presidendiks ja eesootava maareformi vastu.

*6.07.862 – Novgorodis tuli võimule Rjurikov, kellest sai alguse selle dünastia edasine kujunemine. Varunal konjunktsioon – Jupiteri ja Ixioniga Kaksikutes. Kaardist võib leida vihjeid, et venelased ei tunne end oma maa peremeestena ja selleni on viinud asjaolu, et legendi järgi kutsuti varjaag-normaan välismaalt killustunud vene vürstiriike ühendama ja valitsema. Neptuun, mis sümboliseerib teisi rahvusi, asub kaardi esimeses majas, Kuu lõunasõlme läheduses. Ja edasistes Vene riigi jaoks olulistes kaartides on näha sama tendentsi, kus aktsent on Jupiteri ja Neptuuni, Amburi ja Kalade peal. *21.02.1613 – Isevalitseja valimine. Toimus see kirikuvõimu heakskiidul, Veenuse konj. Chironiga Kaljukitses ja trigoon kolmikule – Jupiter, Pandora ja Neptuun Neitsi 23-25 kraadis. Varunal kvadratuur Pluutole Sõnnis. Seda iseloomustab veel Kuu trigoon QB1-le, mis näitab rahva heakskiitu sellele sündmusele. Marsi konj. Uraaniga ja sellel Ixioni-ga. T-kvadraat. Opositsioon Jupiter, Neptuun - Saturn ja kvad. Uraan ning Ixion. Kõik see selgelt sümboliseerib uut, ootamatult võimule saanud Romanovite dünastia saaga algust. Esimene, Romanovite dünastia aluspanija oli Mihhail Romanov (18.07.1596-13.07.1645) Kroonimine leidis aset 411.07.1613 Kremli Uspenski katedraalis. Ja viimase tsaari, Nikolai II troonist loobumine(2.03.1917) tähistab terve epohhi ning isevalitsejate võimu lõppu Venemaal. Sel ajal Varuna –Ixion opositsioon langeb dünastia alguse Päikesele. Transiitne Merkuur ja Veenus samuti samas, tähistades vabatahtlikkust kui fakti. Antud sündmus räägib masside ideelisest veendumusest, mida tähistab Varuna, et uus on parem kui vana ja need veendumused lähevad konflikti isevalitsemise ideedega, mida sümboliseerib Ixion. Tema transiitne vastasseis dünastia alguse Päikesel aga sümboliseerib dünastia lõppu.
Kui poleks olnud transiitse Ixioni opositsiooni Romanovite dünastia alguse Päikesele ehk oleks siis monarhia Venemaal püsima jäänud ja saanud jagu aja väljakutsest.
Veebruarirevolutsioon (1917) ei toonud kindlat riigivõimu ja ajutiselt loodu lagunes edasi. Oktoobrirevolutsioon (õigem oleks riigipööre) toimus ikka sama Ixioni vastasseisuga dünastia alguse Päikesele. Ta kõrvaldas lõplikult eelmise riigijuhtimise süsteemi elemendid. Varuna osa selles ei saa vaadelda kui ainult rahvust lõhkuvat fakti.
Nõukogude Liit loodi Varuna opositsioonil Ixioni-le, kuid ühendusega transiitse Kuu sõlmedega. See opositsioon sattus kokku opositsiooniga Saturn-Jupiter dünastia alguse kaardis. Saturni asemel on Varuna ja Jupiteri asemel Ixion – imeline kohavahetus, eelmine ühiskonna struktuur väljub rahvusriigi raamidest, pretendeerides rahvusvahelises mastaabis universaalsusele. Nõukogude Venemaa, mis vahetas välja Tsaari Venemaa, saab ootamatult ideoloogia näidiseks, mida edaspidi paljud maad püüavad jäljendada. Mis sellest välja on tulnud – seda teame me kõik ilma siin kirjutamata.

Marsi ühendus Uraaniga, asudes endise võimu alguse kaardis Päikese asemele, tähistab maa jäika industrialiseerimist (Marss konj. Uraan, trigoon Pluutole). Neptuunil ei ole täpseid mazoorseid aspekte – administratiiv-käsumajandus ei oma reaalseid majandus-ekonoomilisi eeldusi. Saturni täpne poolsekstiil Ixioni-le on kahtlemata range jõuvõimu vertikaali näitaja. Ka cubewano 1996TO66 (19308) trigoon Neptuunile sümboliseerib ehk võimast propaganda aparaati ja kindlat rahvuslikku valuutat, kuigi puudusid turumajandusele omased suhted ning valuuta polnud vabalt konventeeritav (Neptuun ilma täpsete harmooniliste aspektideta põhilistele planeetidele).
Huvitav oleks ehk seegi, et Nõukogu Venemaa Päikese kraadis asub sama ühenduse Veenus konj. Varuna, mis on Venemaa patriarhia kehtestamise kaardis (5.02.1589) – omapärane ideede transformatsioon. Eelmine religioon roogitakse nüüd põhjalikult välja.
Tänapäeva Vene Föderatsiooni kaardis (tehtud uue riigilipu heiskamise ajale Kremlis) on tugevasti aktspekteeritud Neptuun: Venemaa turumajanduslikud suhted saavad lõpuks teoks. Neptuuni konj. Uraaniga – seda võiks interpreteerida kui majanduse edu vahetut seotust tehnilise baasi täiustamise ja tehnoloogia arenemisega. Peale selle võib tähendada, et finantsressursid koonduvad tööstusfunktsionäride ja riigiaparaadi kätte. Veenuse konj. Pluuto ja Ixioni-ga 4 majas vast näitab seda – riigipoliitikale(Ixion) on tähtis looduslikud (Veenus) ressursid, energiavarud (Pluuto), samuti ülitsentrialiseeritud kütuse/energia kompleksid.

järgneb.....

neljapäev, 4. oktoober 2007

Arstikutse ja asteroidid - 3 osa

Ülevaadet koostades ja andmeid otsides, jäi silma, et mitmetel tuntud poliitikutel on samuti Hygiea, Asclepius ja Aesculapia tugevasti esindatud! Samuti Discovery ja Scientia. Mõned näited.

Siim Kallas – Veenuse konj. Hygieaga Lõvis, Merkuuri konj. Asclepiuse ja Discoveryga Skorpionis.

Mart Laar – Hygiea konj. Uraaniga Lõvis, mis trigoonis Veenusega ja kvadratuuris Varunaga. Chironil sekstiil Päikesega ja Ceresel sekstiil Saturniga. Aesculapial poolsekstiil Saturniga ja trigoon Uraaniga.

Edgar Savisaar – Hygiea konj. Chironi ja Cereraga Amburis, mis kvadratuuris Saturniga. Asclepiusel konjunktsioon Päikesega Kaksikutes. Saturnil trigoon Discoveryga. Aesculapial opositsioon Saturniga.

Tea, kas mõned poliitikud varases nooruses ehk ei unistanud saada arstideks, kes aga valisid teissuguse ameti ja nüüdseks on oma teed jätkanud poliitikuna. Meditsiinilised soodusilmingud on kaartides igatahes olemas?

Meie praegune president, Toomas Hendrik Ilves – Asclepiuse konjunktsioon Estoniaga Amburis, Uraanil täpne kvad. Discoveryga. Aesculapial konjunktsioon Marsiga Skorpionis.

Sellised näited, kus arstist saab poliitik oleks järgmised :

Andres Kork, Päikese konj. Discoveryga Jääras, Hygiea konj. Cerese ja Chironiga Amburis. Asclepiusel kvadratuur Uraaniga. Aesculapial trigoon Uraani ja sekstiil Varunaga.

Andres Ellamaa, Jupiteri konj. Discoveryga Neitsis, Hygiea konj. Asclepiuse ja Estoniaga Skorpionis.Ceresel konjunktsioon Merkuuriga Neitsis. Chironil sekstiil Hygieaga ja Aesculapial täpne opositsioon Pluutoga.

Arvo Haug – Chironi konj. Estoniaga Kaksikutes, Neptuuni konj. Hygieaga Neitsis, Päikesel trigoon Hygieaga ja Ceresel trigoon Asclepiusega. Viimane on kvadratuuris Hygieaga.

Toomas Savi, endine spordiarst, nüüdne poliitik. Chironil konjunktsioon Kuu tõususõlmega Lõvis. Asclepiusel sekstiil Marsiga ja Aesculapial trigoon Jupiteriga.

Peeter Tulviste, psühholoog ja riigitegelane. Asclepiusel konjunktsioon Ceresega Amburis. Hygieal opositsioon Pluutoga ja trigoon Veenusega. Chironil konjunktsioon Veenuse ja Jupiteri ühendusega Kaaludes.

Anti Liiv, Riigikogu liige. Hygieal konjunktsioon Päikesega Kalades. Asclepiusel konjunktsioon Veenusega Jääras, mis opositsioonis Neptuuniga. Ceresel sekstiil Päikesega ja Chironil konjunktsioon Jupiteriga Kaaludes, mis opositsioonis Varunaga.

Toomas Vilosius. Asclepiusel konjunktsioon Aesculapiaga Jääras, mis opositsioonis Neptuuniga. Hygieal konjunktsioon Ceresega Kalades. Discoveryl konjunktsioon Uraaniga Vähis. Milleks selliste seisudega inimene poliitikasse läks? Kaduma läks vajaliku impulisiga Hippokratese jünger!

Merike Martinson, endine lastearst, nüüdne omavalitsustegelane. Chironil konjunktsioon Pluutoga Lõvis, mis kvadratuuris Ceresega. Hygieal opositsioon Neptuuniga, sekstiil Uraaniga. Asclepiusel sekstiil Päikesega, Aesculapial kvinkunks Merkuuriga. Tuntusele aitab kaasa Päikese opositsioon Varunaga.

Veel mõned poliitikud ja tuntud inimesed.

K.E. von Baer, loodus- ja arstiteadlane. Aesculapial väga täpne kvinkunks Uraaniga ja kvadratuur Saturniga. Hygieal konjunktsioon Ceresega Kaksikutes, mis sekstiilis Saturni-Uraani ühendusega ja trigoon Merkuuriga. Chironil trigoon Päiksega. Tuntuse ja misioonitunde tagas Varuna konjunktsioon Marsi ja Kuu tõususõlmega Kaaludes.

A.H.Tammsaare, kirjanik. Asclepiusel konjunktsioon Jupiteriga Kaljukitses, Aesculapial konjunktsioon Saturniga Kalades. Hygieal trigoon Marsi ja Chironi konjunktsiooniga, mis trigoonis Uraaniga.

Uku Masing, Asclepiusel konjunktsioon Kuu tõususõlmega Kaksikutes. Aesculapial kvadratuur Päikesega ja sekstiil Veenuse-Jupiteri ühendusega. Hygieal trigoon Marsiga.

Gustav Ernesaks, laulutaat. Asclepiusel konjunktsioon Veenusega Skorpionis, mis trigoonis Neptuuniga ja sekstiilis Uraaniga. Hygieal konjunktsioon Pluutoga Kaksikutes. Aesculapial trigoon Varunaga.

Jüri Lotman, semiootik. Asclepiusel konjunktsioon Varunaga Kalades – tuntus!. Hygieal kvadratuur Päikese ja Uraani ühendusega.

Arnold Rüütel, expresident. Hygiea konj. Discoveryga Kaljukitses, trigoon Merkuuriga.Veenusel konjunktsioon Chironiga Sõnnis, Ceresel kvadratuur Kuu tõususõlmega ja Aesculapial konjunktsioon Uraani ja Varunaga Jääras.

Urmas Paet, välisminister. Hygiea konj. Asclepiusega Jääras, mis trigoonis Neptuuniga. Chironil trigoon Kuu tõususõlmega ja Chironil trigoon Saturniga. Meie välisministril on Päikese konj. Estoniaga, igati sobilik esindama ja oma maad ja ajama asju välismaal.

Jaan Tõnisson, poliitik. Hygieal väga täpne konj. Neptuuniga Jääras, mis sekstiilis Hygieaga ja väga täpne sekstiil Asclepiusega. Veenus teeb kvadratuuri Aesculapiale. Päikesel konjunktsioon Varunaga Kaljukitses.

Enn Pant, ärimees. Asclepiusel väga täpne konjunktsioon Aesculapiaga Kaaludes. Chironil trigoon Merkuuri ja Veenusega. Ceresel kvadratuur Päikese ja trigoon Hygieaga.

Asjalikust, täpsust ja oma alasse pühendumist nõutavatel inimestel, kes ei ole poliitikud ega arstid on samuti meditsiini sümboliseerivad taevakehad esindatud ilmekalt.

Eesti rahvakirjanik Oskar Luts oli nooruses apteekriõpilane, õppis ülikoolis rohuteadust ja võttis farmatseudina osa Esimesest maailmasõjast. Temal oli Hygieal täpne opositsioon Discovery ja Neptuunil opositsioon Asclepiusega. Cereral konjunktsioon Marsiga Veevalajas, Chironil poolsekstiil Saturniga ja Aesculapial poolsekstiil Jupiteriga.

Mati Kaal, loomaaia direktor. Asclepiuse konj. Saturniga Vähis, mis kvadratuuris Varunaga. Jällegi on Varuna see, mis aitab inimese tuntusele kaasa. Hygiea opositsioon Jupiteriga. Chironil trigoon Päikese ja Merkuuriga, kvadratuur Veenusega. Ceresel trigoon Päikesega. Asclepius ja Aesculapia on omavahel sekstiilis.

Fred Jüssi, looduse propageerija ja kaitsja. Hygieal täpne opositsioon Neptuuniga. Ceresel konjunktsioon Pluutoga Vähis.

Raadioajakirjanik Helgi Erilaid, Päikese ja Jupiteri konjunktsioon Hygieaga Vähis, Cerese opositsioon Asclepiusega, sekstiil Veenusega. Aesculapia asub Neitsis.

Tiina Park, ajakirjanik, kes teinud meditsiinialaseid saateid televisioonis. Asclepiusel konjunktsioon Ceresega Kaljukitses, mis trigoonis Kuu tõususõlmega. Hygieal konjunktsioon musta Kuuga, mis trigoonis Neptuuniga. Chironil trigoon Marsiga.

Juhan Viiding, Hygiea konjunktsioon Veenusega Vähis ja Asclepiuse konjunktsioon Uraaniga Kaksikutes. Discoveryl konjunktsioon Marsiga Neitsis. Ceresel konjunktsioon Päikesega Kaksikutes.

Hardi Tiidus, Asclepiuse konjunktsioon Marsi ja Ceresega Kaljukitses, mis opositsioonis Aesculapiaga ning kvadratuuris Hygieaga. Chironil kvinkunks Saturniga.
Tunne Kelam, Hygiea konjunktsioon Chironiga Kaksikutes, Asclepiuse opositsioon Marsi ja trigoon Uraaniga.Ceresel trigoon Päikesega.

Valdo Pant, ajakirjanik, keda mäletab vast igaüks, kes omal ajal vaatas saadet “Täna 25 aastat tagasi”. Temal on Päikese konj. Ceresega Kaljukitses, Hygieal konjunktsioon Marsiga Amburis. Tuntusele ja suurele populaarsusele aitas kindlasti kaasa Varuna konjunktsioon Estonia, Jupiteri ja Uraani ühendusega Kalade ja Jäära piirimail.

Ärimees Urmas Sõõrumaal on Päikese konjunktsioon Asclepiusega Amburis ja Ceresel Varuna konjunktsioon, siit see tema tööde ja tegemiste tuntus, töökus ja sponsorlus ka meditsiinile.

Voldemar Panso, tuntud ja tunnustatud teatriinimene. Temal oli Hygieal konjunktsioon Quaoariga Neitsis, mis trigoonis Asclepiuse - Marsi konjunktsiooniga Kaljukitses ja opositsioon Uraaniga. Pluutol konjunktsioon Ceresega Vähis. Aesculapial konjunktsioon Päikesega Amburis. Chironil trigoon Marsi ja Päikesega.


Ita Ever, üks kõige armastatumaid eesti näitlejannasid. Tema kaardis on Hygieal trigoon Asclepiusega. Saturnil konjunktsioon Estoniaga Kaljukitses, Päikesel opositsioon Ceresega. Aesculapial sekstiil Marsiga ja ülitäpne opositsioon Varunaga.

Tunnustatud ja tuntud arstidel, poliitikutel ja teistel tuntud inimestel on kolm meditsiini soosivat asteroidi eeskujulikult esindatud. Et saada ikka tuntuks, oma ala spetsiks ja olla tunnustatud, läheb vaja nende väikeste taevakehade lisamõju suurte planeetide kõrval. Seda mu meelest need näited ikka ilusasti kajastavad. Vaataks aga, kuidas on see inimestel, kes veel pole oma nime meditsiini alal ajalukku jäädvustanud, töötab keskastme tasemel või polegi tahtnud ametiredelil kõrgemale saada või kes ei jõudnud ametiredelil tippu jõuda.

Selleks võtsin vaatluse alla oma suguvõsa meditsiini alal töötanud ja praegugi töötavad lähedased ning mõned tuttavad. Minu ema. Tema tahtis saada arstiks aga see jäi saavutamata. See eest sai temast sanitaar epidemioloogia jaama järelvalve kontrolör, keda kodulinnas tundsid kõik laste- ja toitlustusasutused ning kauplused ja alati ohkasid kergendatult, kui kontroll-ülevaatus läbi sai, sest ta oli neis küsimustes range ja järelandmatu korralageduse ja antisanitaarsete tingimuste suhtes.
Päikesemärgilt Ambur, Neptuunil trigoon Saturni ja Scientia konj.-ga Kaljukitses. Tuntusele oma linnas aitas kaasa Varuna konjunktsioon Hygiea ja Erisega Jääras. Jupiteril konjunktsioon Ceresega Kaksikutes, Asclepiusel täpne trigoon Uraaniga. Aesculapial opositsioon Marsiga, sekstiil Kuuga.

Ema tütretütar ( minu õetütar), kes samuti Ambur. Tema valis medõe kutse. Päikese konjunktsioon Neptuuniga. Hygiea väga täpne kvinkunks Pluutoga, trigoon Uraani ja Asclepiuse täpse konjunktsiooniga Skorpionis. Merkuuril ühendus Scientiaga Skorpioni-Amburi piiril.

Suguvõsas on ka arstiteadlane. Päikese konj. Asclepiusega Veevalaja ja Kaljukitse piiril. Hygieal konj. Varunaga Kalades, Neptuunil täpne kvinkunks Hygieaga. Chironil kvadratuur Merkuuriga ja täpne poolsekstiil Aesculupiaga. Viimasel veel sekstiil Uraaniga. Marsil kvadratuur Ceresega.


Tartus elab hambaarst, kes Päikesemärgilt Vähk, temal on Päikese ja Jupiteri konjunktsioon Hygieaga. Asclepiusel konjunktsioon Neptuuniga Neitsi märgi lõpus ja opositsioon Ceresega. Hambaarsti kutse valis ehk seepärast, et omab kaardis Saturni täpset kvadratuuri Kuu tõususõlmega. Tema ema oli samuti medtöötaja.

Nooremast põlvkonnast – medõde, kes Päikesemärgilt Kalad. Temal Chironi väga täpne trigoon Asclepiusega ja Asclepiusel konjunktsioon Ceresega, trigoon Päikesega ning täpne kvadratuur Erisega. Merkuuril konjunktsioon Scientiaga Veevalajas.

Ainus meessoost sugulasliinis meditsiini alal töötav sugulane valis apteekri eriala. Päikesemärgilt Neitsi, temal Hygiea ja Asclepius Vähis, nendevaheline orb 6 kraadi. Usun, et see mingi mõjutuse ikkagi annab. Hygieal sekstiil Chironiga ja Asclepiusel sekstiil Ceresega. Aesculapial konjunktsioon Päikesega Neitsis. Chiron Ceresega trigoonis. Neptuunil kvadratuur Scientiaga. Huvitavaks teeb veel kaardi Veenuse, Jupiteri ja Saturni ühendus Talendiga Kaaludes. Loodan, et temast võib saada tuntud oma ala spetsialist või meditsiiniteadlane, sest kaardis on Varuna konjunktsioon Discoveryga Kaksikutes, mis trigoonis stelliumiga Kaaludes.

Lapsepõlve sõbra õde, kes valis veterinaariaalase firmatöö, omab Hygiea konjunktsiooni Asclepiusega Jääras, mis trigoonis Ceresega. Aesculapial trigoon Jupiteriga.
Kauaaegsel naabripoisil, kes õppis arstiteadust ja praegu õpib juba doktoriõppes, on Aesculapial konjunktsioon Merkuuri, Marsi ja Talendiga Jääras, mis opositsioonis Scientiaga. Chironil konjunktsioon Päikesega Sõnnis, Asclepiusel opositsioon Saturniga ja Hygieal opositsioon Kuu tõususõlmega ehk siis ühendus langussõlmega.
Ei kujuta ette, et ta midagi muud oleks õppima läinud, kui arstiteadust!

Väike kokkuvõte. Arvata võib, et paljudel ka siinlugejatel, on need kolm meditsiinilist asteroidi horoskoobis hästi või tugevasti esindatud. Kuid ega see veel tähenda, et peaks olema mingi huvi arstiteaduse vastu. Võib, kuid ei pea. Nii nagu mul endalgi, Asclepiusel on konjunktsioon Päikesega ja Aesculapial täpne konjunktsioon MC-ga, mis opositsioonis Merkuuriga. Aga ma ei mäleta, et ma nii väga oleks arstiks tahtnud saada. Võimalik, et minu puhul väljendub see küllaltki heas tervises ja tõsiselt haige pole ma seni küll olnud. Kuigi ma pole mingite tervislike eluviisidega eriti hiilanud. Väljendus veel ehk selleski, et võtsin ette sellel teemal kirjutada.
Discovery ja Scientia ühendused planeetidega viitavad suuremat huvitust kõige uue, senitundmatu ja võimalusest uut juurde õppida, teada saada. Ei pea alati olema teadlane või uurija, kuid huvi nende alade vastu on kindlasti suurem.

Kui arstide kaartides veel lisaks panna sellised asteroidid nagu Hippokrates ja Talent, läheb asi veelgi huvitavamaks. Neid lisafaktoreid on veel teisigi aga see juba suurema mahulisem töö ja vajab eraldi artiklit. Sellest tuleb väike ülevaade maailmanimedega arstide tutvustavas artiklis.
Astroloogiat õppides, erinevaid seise ja infoallikaid kasutades, olen saanud teada palju nii isenenda kui teiste kohta. Kui ikka Saturnil on väga täpne konjunktsioon Quaoari ja Discoveryga ning kahe kraadi kaugusele jääb asteroid Talent, mis kõik jäävad kolmandasse majja, siis oleks patt seda taevapoolt antud võimalust kuidagi ära kasutamata jätta. Selline seis mu horoskoobis on ja nüüdseks olen aru saanud, miks mul juba varajases nooruses oli huvi ja lemmikõppeaineteks geograafia, ajalugu, mütoloogia, astronoomia. Saturn, kui isa sümbol, tema ühendus Discoveryga võib sümboliseerida ka isa elukutset, kes oligi elukutselt keemik uurimisinstituudis.

Kohtab muidugi ka vastupidist. Tean üht meest, kellel muidu tugevad seisud, mis peaks soosima huvi teaduse vastu, kuid võta näpust. Ei mingit huvi ei humanitaarsete ega muu teaduse vastu. Pealkirjas olnud küsimus peaks nende näidete varal vastama, et taevas soosis küll meditsiinieriala valikul. Kumb kumma siiski valis, kas inimene meditsiinilise kutse või taevas valis (määras) inimese ja andis talle eelduse tulevaseks kutseks?
Ja ega Hygiea, Ascleipus ja Aesculapia oma mõju teistelgi tuntud inimestel mööda külge maha pole jooksunud.